Studiu: Aditivii prezenți în aproape toate alimentele din comerț prezintă un risc crescut de diabet de tip 2

StirileProtv.ro, 28 aprilie 2024 15:30

Consumul frecvent al anumitor emulsifianţi pare să fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugerează un studiu amplu publicat recent, a cărui metodologie face însă obiectul mai multor critici, transmite AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 5 minute
12:00
Președintele rus Vladimir Putin a decis să-l numească pe fostul său asistent economic Andrei Belousov la conducerea Ministerului Apărării pentru a se pregăti pentru un război prelungit împotriva Ucrainei și o posibilă confruntare cu NATO.
12:00
Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, un mesaj în cadrul evenimentului de lansare a Strategiei naţionale împotriva traficului de persoane pentru perioada 2024-2028, citit de către şeful Cancelariei premierului, Alexandru-Mihai Ghigiu.
12:00
Dacă Occidentul vrea să lupte pentru Ucraina pe câmpul de luptă, Rusia este pregătită pentru asta, a declarat luni ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de noua agenție de stat RIA, informează The Guardian.
Acum 30 minute
11:40
Patruzeci și nouă de angajați de la Muzeele Vaticanului au început o dispută legală fără precedent cu privire la condițiile de muncă și siguranța la locul de muncă, care ar putea duce la trimiterea în justiție a Sfântului Scaun. 
Acum o oră
11:20
Premierul Marcel Ciolacu afirmă că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari ca România să dea un sistem de apărare Patriot Ucrainei.    
11:10
Astăzi îi cunoaștem pe membrii uneia dintre echipele finaliste la cel mai important concurs de robotică din lume.  
11:10
Peisajul din tabloul "Gioconda" de Leonardo da Vinci a stârnit dezbateri nesfârşite, unii istorici de artă sugerând că priveliştea a fost imaginară şi idealizată, iar alţii susţinând că există diverse legături cu anumite locuri din Italia.
11:10
  Volumul lunar de contribuţii virate în fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) este în prezent cu 50% mai mare decât în urmă cu un an şi dublu faţă de valoarea din urmă cu 4 ani, a anunţat luni APAPR.
Acum 2 ore
11:00
Pandemia de Covid-19 „va arăta ca ceva minor” în comparație cu ceea ce se va confrunta omenirea din cauza numărului tot mai mare de superbacterii rezistente la medicamentele actuale, a avertizat profesorul Dame Sally Davies, scrie The Guardian.
11:00
Noi filme și seriale cu povești uluitoare urmează să apară pe VOYO! Așa că dacă ești în căutare de pelicule variate, îți oferim o invitație către producții cinematografice de neratat.
10:50
Tusea convulsivă sau pertussis reprezintă o infecție respiratorie severă, cauzată de bacteria Bordetella pertussis. Afecțiunea este foarte contagioasă și este periculoasă în special în cazul sugarilor care nu au finalizat întregul ciclu de vaccinare.
10:40
Blocul Naţional Sindical (BNS) şi cele 29 de federaţii afiliate organizează luni un miting în faţa Guvernului României, sub sloganul "Respect pentru muncă şi cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!".
10:40
Un pacient bolnav de Parkinson și-a recăpătat mirosul și poate face din nou sport după ce, în premieră mondială, i s-au implantat în creier 7 milioane de celule crescute în laborator.
10:40
Un șerif din Florida a anunțat recent că a identificat victima unei crime comise acum aproape 40 de ani, după ce ancheta nu mai prezenta interes.
10:40
Monaco este țara în care 300 de zile pe an este soare. Cu o suprafață de puțin peste 2 km2, Principatul Monaco este una dintre cele mai bogate și mai scumpe țări din lume.
10:30
Producătorul de anvelope Bridgestone i-a avertizat pe șoferi să se gândească de două ori înainte de a monta pe vehiculul lor anvelope de buget care sunt fabricate în China, afirmând că acestea pot ajunge să coste mai mult șoferii pe termen lung.
10:20
Starea de sănătate a lui Florin Piersic se ameliorează ușor, au transmis luni dimineață reprezentanții Spitalului Foișor din București.
10:10
Primul investitor din Japonia în industria românească a energiei verzi a ales Moldova pentru proiectul său eolian. Este vorba despre un gigant cu o istorie de 40 de ani și venituri de 17 miliarde de dolari în ultimul an, care va investi la Vaslui.
Acum 4 ore
09:40
Un creator de conținut a folosit inteligența artificială pentru a ilustra visele, iar rezultatul este unul surprinzător și ciudat în același timp.
09:40
09:30
O funcționară din Primăria Pașcani condamnată definitiv pentru trafic de influență a spus judecătorilor că lua mită ”în disperare de cauză”, pentru a înapoia sumele luate anterior ca șpagă în schimbul unor promisiuni de angajare.
09:30
O boală misterioasă a luat viața a patru persoane, oficialii din domeniul sănătății au tras un semnal de alarmă spunând că „sunt în pericol și copiii”, scrie Mirror.co.uk.
09:20
O femeie a avut parte de o „răzbunare de 14 ore” după ce un cuplu de bătrâni a ocupat locul ei în avion și al soțului și a refuzat să se mute.
09:20
Un proiectil exploziv, calibru 57 de milimetri, a fost găsit duminică după-amiază de un bărbat din localitatea Bolintin Vale în timp ce săpa fundaţia unei anexe din gospodărie.
09:10
Rihanna a fost surprinsă duminică seara luând cina la un restaurant din cartierul Tribeca din Manhattan. Artista a întors toate privirile cu ținuta sa îndrăzneață.
09:00
Elevii veniți la Olimpiada Națională de Matematică de la Vaslui au primit cadou un album cu poza și discursul lui Dumitru Buzatu, baronul PSD arestat pentru corupție. În plus, oaspeții au fost ținuți în picioare, în timp ce politicienii erau pe scaune. 
09:00
Piața investițiilor online a devenit tot mai populară și în România. Sunt multe aplicații și platforme pentru cei care au economii și vor să cumpere acțiuni, inclusiv ale unor companii mari din Statele Unite sau din alte țări.
08:40
08:40
Bărbatul din spatele unei fotografii cu o rochie care a devenit virală în urmă cu mai mulți ani a recunoscut că și-a strangulat soția.
08:20
Un bărbat din Neamț a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare după ce și-a omorât un vecin, a rănit grav un altul și a dat foc casei primului, totul pentru o datorie de 45 de lei. 
Acum 6 ore
08:00
La Timișoara, peste 4.000 de oameni au alergat pentru o cauză nobilă. Au pornit în diferite curse, după cum le-a permis condiția fizică, iar timpul obținut la final nu a fost luat în calcul.
08:00
Două garaje din orașul sucevean Fălticeni s-au făcut scrum, în urma unui incendiu care ar fi pornit de la jarul unui grătar aprins în apropiere.
08:00
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării demis duminică de Vladimir Putin, este responsabil pentru "peste 355.000 de victime", morţi şi răniţi, a declarat omologul său britanic Grant Shapps.
07:40
Doi indivizi de 27 și 51 de ani au fost reținuți după ce ar fi bătut un celebru hoț de buzunare din Capitală.
07:40
Sfârșit tragic pentru o fată de 17 ani pe un drum din județul Timiș. Mașina în care era pasageră a părăsit drumul și s-a oprit pe câmp, la peste o sută de metri distanță.
07:40
07:30
În mai multe regiuni din țară, luni este sărbătorit Paștele Blajinilor sau, așa cum mai este numit în popor, al Rohmanilor. Mulți oameni au mers de duminică în cimitire și-au împărțit pachete pentru cei care nu mai sunt printre noi.
07:30
Vladimir Putin a anunțat câteva schimbări importante în rândul unor personaje cheie din conducerea Rusiei. Cea mai neașteptată mișcare a liderului de la Kremlin este înlocuirea ministrului Apărării, Serghei Șoigu, aflat de 12 ani în funcție.
07:30
Un incendiu puternic a mistuit duminică un centru comercial din Varşovia. Peste 50 de echipaje de pompieri s-au luptat ore în șir cu flăcările violente. Acolo erau 1.400 de magazine și depozite.
07:30
Vârsta femeii contează cel mai mult în cazul unei viitoare sarcini. Viitorii părinți dau câte 23 de cromozomi. Așa apare o nouă viață.
07:30
Un tânăr a murit duminică seară pe un drum din județul Suceava. Motocicleta pe care era cu un alt băiat de 28 de ani s-a izbit de o fântână din beton și de un gard.
07:20
Premierul georgian Irakli Kobahidze a promis duminică să meargă mai departe cu legea referitoare la "agenţii străini" - care a declanşat o criză politică în ţară - după ce opozanţii proiectului de lege au venit la unul dintre cele mai ample proteste.
07:20
FC Voluntari şi FCU Craiova au retrogradat din Superliga de fotbal după ce au pierdut pe teren propriu meciurile jucate duminică seara, în etapa a 9-a, ultima a fazei play-out. 
07:20
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că este ferm convins că în octombrie, cel târziu, România nu o să mai aibă vize cu Statele Unite şi că ţara noastră va intra în acest an şi în Schengen cu graniţele terestre.
07:20
Luni o să mai plouă trecător la deal şi la munte, de asemenea, în sud şi în est. În celelalte regiuni avem soare cu nori şi un vânt mai insistent în estul şi în sud-estul României.
Acum 24 ore
22:00
Președintele rus Vladimir Putin l-a propus pe Andrei Belousov pentru postul de ministru al Apărării, deţinut anterior de Serghei Şoigu, informează TASS, potrivit News.ro. 
21:50
Fanii lui Taylor Swift s-au enervat după ce au văzut gestul făcut de un alt fan Taylor Swift, care ... pur și simplu și-a lăsat copilul întins pe jos în arena din Paris, unde susținea un show celebra artistă.
21:40
Horoscop 13 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu surprize. O să ne ascultăm instinctul care ne spune ce să facem, cum anume să procedăm și rezultatele favorabile nu vor întarzia să apară.
20:50
Secretarul de stat Antony Blinken a susținut duminică unele dintre cele mai puternice critici publice de până acum ale administrației Biden cu privire la desfășurarea războiului de către Israel în Gaza.
20:40
Un nou strat de zăpadă s-a aşternut pe platoul Bucegi, iar temperaturile au scăzut sub zero grade Celsius. În imaginile publicate pe reţelele de socializare de Meteoplus se vede cum totul este acoperit de un stat de omăt de câţiva centimetri.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.