Tradiția ramurilor de salcie. Sunt binecuvântate și împărțite de preoți credicioșilor în Duminica Floriilor

StirileProtv.ro, 28 aprilie 2024 19:20

Este duminica Floriilor pentru creștinii ortodocși, iar bisericile din întreaga țară au fost pline de oameni.    

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 10 minute
15:30
Comercianții care vând produse al cărui gramaj a fost redus, dar a păstrat același preț, vor fi obligați să informeze cumpărătorii asupra acestui lucru, se arată într-o decizie pregătită de autorități.
Acum 30 minute
15:20
Un sondaj dat publicității de Comisia Europeană arată că România se află pe primul loc în UE la intenția de vot în rândul tinerilor pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.
Acum o oră
15:00
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Executivul are intenţia clară ca salariul minim să crească la 3.700 de lei.
Acum 2 ore
14:40
Doi producători chinezi de panouri solare s-au retras dintr-o licitație de achiziții publice din România, după ce UE a lansat o anchetă privind subvențiile străine, a anunțat luni Bruxelles.
14:40
Alegerea momentului potrivit pentru a vizita o patiserie sau o pizzerie este adesea dictată de dorința clientului de a găsi produse proaspete și calde.
14:40
Stellantis va începe în septembrie să vândă vehicule electrice (EV) de la partenerul său chinez Leapmotor în nouă ţări europene, inclusiv România, pentru a extinde oferta sa de maşini accesibile.
14:40
Acestea sunt cele mai periculoase orașe din lume. Infractorii mișună pe străzi
14:20
Un şofer de 63 de ani a primit o condamnare de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare, plus 60 de zile de muncă în folosul comunităţii după ce a dat mită unui agent de poliţie.
14:20
Doborât de furtună, un imens panou publicitar a căzut peste zeci de oameni, la Mumbai.
14:10
Consiliul Concurenţei va efectua o anchetă în legătură cu scumpirea detergenţilor cu 25%, a anunţat marţi premierul Marcel Ciolacu.
14:00
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către Ministerul Justiţiei care reglementează modalitatea de stabilire a cheltuielilor judiciare în cazul fugarilor care s-au sustras de la urmărirea penală sau de la judecată.
14:00
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul care modifică legea 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.
14:00
Trei agenţi ai Administraţiei penitenciare au fost ucişi cu arme de război, iar alţi doi au fost răniţi marţi, în Eure, în timpul unui atac armat asupra unui furgon, la un peaj, la Incarville, către ora locală 11.00.
14:00
Liber de contract de când a plecat de la AS Roma în ianuarie, José Mourinho ar putea ajunge la Fenerbahçe în sezonul viitor. 
Acum 4 ore
13:40
Portalul care îi punea față în față, în direct, pe oamenii din Dublin și New York a fost închis temporar după doar câteva zile, din cauza unor ”comportamente nepotrivite”, care au inclus scene de exhibiționism și evocări ale tragediei 9/11.
13:40
Se caută persoana vinovată de incendiul declanșat în urmă cu mai bine de o săptămână la groapa de gunoi a Galațiului.
13:30
Deputații au adoptat, marți, proiectul de lege care înăsprește pedepsele pentru cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor.
13:30
A fost audiat şoferul de 19 ani care a provocat un accident mortal, în Timiş. O fata de 17 ani, pasager în maşină, a murit pe loc după ce autoturismul s-a rostogolit de câteva ori și a ajuns pe câmp.
13:30
Șeful agenției de informații militare a Ucrainei a spus că situația din regiunea Harkov se îndreaptă spre stabilizare, dar că Rusia ar putea trimite mai multe rezerve în zilele următoare.
13:30
Autoritățile belgiene spun că tinerii care au omorât un șofer de TIR român au acționat cu premeditare. Omul a fost ucis de un grilaj de canalizare lăsat să cadă de pe un pod, când el trecea cu mașina.
13:20
Un oraș a crescut de la 14.800 de locuitori, conform INS în 2021, la 15.196, pe baza unei adeverințe recente, ceea ce face ca „păcănelele” să nu fie eliminate.
13:20
După titlul câștigat în acest sezon, omul de afaceri țintește intrarea în grupele UEFA Champions League, performanță care i-ar aduce în conturi sume uriașe de bani. Chiar dacă a câștigat titlul, Becali este gata să se despartă de un jucător important: Ovidiu Popescu (30 de ani) este gata să plece de la FCSB, acolo unde evoluează de opt ani. Mijlocașul s-ar fi înțeles cu Sepsi OSK. Întrebat despre situația lui Ovidiu Popescu, finanțatorul noii campioane s-a limitat să spună că acesta ar avea șans...
13:20
Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a afirmat, marţi, că principala cauză a prăbuşirii străzii 23 August din oraşul Slănic o reprezintă acumularea apei sub carosabil.
13:20
Șapte copii cu vârste între 3 și 17 ani, precum și doi adulți au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean din Constanța după ce bunica celor mici i-a spălat cu o substanță toxică.
13:10
Un bărbat în vârstă de 31 de ani din judeţul Teleorman a fost arestat preventiv pentru viol după ce, beat fiind, ar fi intrat peste o femeie de 82 de ani în casă, a agresat-o şi apoi a violat-o. 
13:00
Joost Klein, concurentul olandez de la Eurovision care a fost descalificat din concurs cu doar câteva ore înainte de marea finală, va fi probabil acuzat de ameninţări, a anunţat poliţia suedeză, scrie The Guardian. 
12:50
Marți, 14 mai, s-a prezentat la sediul central al Loteriei Române câştigătorul premiului de categoria I, în valoare de 3.610.326,64 lei (peste 725.000 de euro), obţinut la tragerea Loto 6/49 din data de 28.04.2024.
12:40
Senatoarea S.O.S. România Diana Șoșoacă a făcut, din nou, scandal în Parlament, de această dată la şedinţa solemnă dedicată Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel, care a avut loc marți.
12:40
Astrologul Cristina Demetrescu a prezentat la Vorbește Lumea de la ProTV, horoscopul pentru perioada 14-26 mai. Cele două săptămâni sunt încărcate de evenimente astrologice, dar cel mai important este intrarea lui Jupiter în Gemeni. 
12:40
Un bărbat a fost amendat cu 4.000 de lei după ce a anunţat că a fost pusă o bombă într-un local din municipiul Botoşani.
12:10
Trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru lovire şi violare de domiciliu, după ce l-au agresat pe un alt bărbat şi pe mama acestuia.
12:10
Gruparea islamistă Hamas, care controlează Fâşia Gaza, monitorizează de ani de zile activitatea politică, publicaţiile online şi, aparent, chiar şi viaţa sentimentală a palestinienilor din enclavă, potrivit unei anchete realizate de The New York Times.
11:50
O femeie dată în urmărire internaţională după ce a fost condamnată, în Italia, la trei ani de închisoare pentru furt, hărţuire şi favorizarea prostituţiei a fost prinsă la Craiova.
Acum 6 ore
11:40
 Marinele SUA și Taiwan au efectuat exerciții comune în Pacific în aprilie, care, oficial, nu au avut loc, au declarat patru persoane informate pe această temă pentru Reuters.
11:30
Începând de marți, 14 mai, Sport.ro îți prezintă Pastila de Șah, emisiunea care te învață tainele „sportului minții”.
11:20
Vorbim acum despre alimentația sănătoasă. Cum este mai bine să consumăm alimentele crude sau gătite – ne spune medicul Mihaela Bilic.  
11:20
Starea generală a actorului Florin Piersic se ameliorează, iar parametrii biologici inflamatori înregistrează o scădere faţă de ziua precedentă, au informat marţi reprezentanţii Spitalului de Ortopedie "Foişor", într-un comunicat remis AGERPRES. 
11:20
Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în China săptămâna aceasta, a anunţat marţi Ministerul Afacerilor Externe chinez. Aceasta va fi a doua vizită a lui Putin în China, în ceva mai mult de şase luni.
11:20
Poliţiştii din Constanţa au deschis o anchetă după ce un bărbat de 37 de ani şi-a pierdut viaţa, marţi dimineaţă, deoarece s-a aruncat de pe podul de la Agigea în apele Canalului Dunăre-Marea Neagră.
11:20
Mădălina Stănescu, fondatoarea agenției de marketing Optimized, a fost invitata lui Andrei Radu în emisiunea ePlan, difuzată exclusiv pe www.stirileprotv.ro.
10:50
O jurnalistă cu cetățenie chineză care a fost închisă pentru că a acoperit primele zile ale pandemiei de Covid-19 din epicentrul său din Wuhan a fost programată să fie eliberată luni, după ce a ispășit o pedeapsă de patru ani, potrivit susținătorilor ei.
10:50
Serviciile poştale, detergenţii şi medicamentele se află în topul scumpirilor înregistrate în aprilie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
10:50
În lumea contemporană în care medicina stomatologică a cunoscut progrese majore, aparatul dentar reprezintă o soluție eficientă în corectarea problemelor de poziționare a dinților.
10:30
OpenAI, compania din spatele celui mai cunoscut serviciu de Inteligență Artificială, a anunțat un nou model cu care putem interacționa în timp real prin voce.  
10:30
Un bărbat de 59 de ani, pieton pe marginea drumului de la ieşirea din Timişoara spre Moşniţa Nouă, a fost transportat la spital în stare de inconştienţă, după ce a fost acroşat, marţi, cu oglinda unei autoutilitare.
10:10
În încercarea de a pierde câteva kilograme pentru a impresiona clienții de afaceri, Kerry Boland a cumpărat un tratament de slăbire pentru o lună de zile de la un specialist în frumusețe care este și asistent medical autorizat.
10:10
Joe Biden a ordonat luni unei companii cu origini chineze să închidă și să vândă mina de criptomonede din Wyoming pe care a construit-o la 2 kilometri de o bază SUA care controlează rachete intercontinentale cu arme nucleare, scrie New York Times.
10:10
O stea din constelația Corona Borealis va exploda înainte de luna septembrie, fenomenul urmând să fie vizibil cu ochiul liber în emisfera nordică. 
10:10
Retailerul grec de jucării și Jumbo va redeschide în noiembrie 2024 fostul mall Liberty Center din cartierul bucureștean Rahova, cu o nouă imagine și un nou nume, Jumbo Mall. 
09:50
O asociație franceză a lansat o campanie rutieră ciudată, adresată bărbaților. ”Condu ca o femeie!” este sloganul prin care vrea să-i determine pe șoferi să fie mai prudenți la volan, precum femeile.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.