Macron și Scholz, întâlnire de taină la Paris, înainte de vizita președintelui chinez Xi Jinping

Adevarul (Romania), 2 mai 2024 15:30

Cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron, joi seară, la Paris, la o cină pentru a discuta despre politica Uniunii Europene și a Chinei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
10:45
10:45
Acum 30 minute
10:30
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a anunţat că susține demersul prim-ministrului Guvernului României, dl Marcel Ciolacu, de a relua construcția canalului navigabil Dunăre-București.
10:30
Poliţia suedeză a reţinut mai multe persoane şi a izolat o zonă importantă din Stockholm după ce o patrulă a auzit presupuse focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului, relatează Reuters.
10:30
Acum o oră
10:15
Ministerul Digitalizării a lansat vineri o platformă cu ajutorul căreia pot fi semnalate cazurile de dezinformare de pe toate platformele sociale.
10:15
Deși e tentant și poate părea distractiv, consumul de alcool în apropierea apei și sub un soare arzător vine cu unele riscuri reale de siguranță. Yahoo Life a publicat sfaturile unor experții în sănătate pentru a evita deshidratarea, bolile cauzate de căldură și accidentele.
10:15
10:15
Botezat de adversari „primarul târnăcop” (o poreclă voit demolatoare, dar aproape elogioasă, implicând totuși munca), edilul entuziast și-a propus să dea o față modernă orașului păstorit și să depășească „un urbanism meschin al străzilor și al piețelor mici și întortochiate” (sic!).
10:00
În urma interesului extraordinar manifestat pentru conferința „Tech Talks by UPT”, Universitatea Politehnica Timișoara a ținut să ofere timișorenilor un eveniment special, dedicat exclusiv dialogului cu Garry Kasparov.
Acum 2 ore
09:45
Merită povestit acest episod. Din mai multe motive, toate semnificative pentru evoluțiile deloc surprinzătoare care au loc pe continentul african, schimbând cu mare viteză ceea ce, până de curând, reprezenta echilibrul de putere post-colonial.
09:30
Valentin Lazea, economistul-șef al BNR, a avertizat că adâncirea dezechilibrelor fiscale prin solicitarea de facilităţi ar putea avea la bază o speranţă deşartă că altcineva va achita nota de plată.
Acum 4 ore
08:15
Ziua de vineri, 17 mai, este plină de surprize pentru o parte dintre nativii horoscopului. Lorina, astrologul Click!, are predicții complete pentru toate semnele zodiacale.
08:15
În perioada următoare, vremea va fi, în general, caldă la nivelul întregului teritoriu, însă ploile sub formă de aversă vor fi prezente pe spaţii extinse până pe 26 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
08:15
Războiul din Ucraina a intrat într-o zodie nefastă. Nu că nu am fi știut. Războaiele nu sunt liniare, binele nu câștigă automat din prima nici în poveștile pentru copii.
07:45
O femeie şi copilul acesteia în vârsta de patru ani au fost ucişi într-un atac cu drone în satul Oktyabrsky, în regiunea de graniţă rusă Belgorod, a anunţat vineri guvernatorul regiunii, relatează AFP, citată de Agerpres.
07:45
În episodul 54, Zanni a fost votat de colegii săiu să participe la Duelul Eliminatoriu din această seară, iar Ștefania în urma votului dat de TJ Miles, purătorul Colanului de Imunitate
07:30
Premierul slovac Robert Fico, rănit grav după tentativa de asasinat de miercuri, poate vorbi, dar starea este în continuare "foarte critică", a declarat preşedintele ales a Slovaciei, Peter Pellegrini, după ce l-a vizitat la spital şi a avut un scurt dialog cu el, relatează agenţiile TASR şi EFE.
07:15
În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea unui articol publicat de CCTV13, care relevă opiniile experților chinezi cu privire la turneul european efectuat de președintele chinez Xi Jinping în perioada 5-10 mai 2024, în Franța, Serbia, Ungaria.
07:15
Accidentările repetate cu care se confruntă Simona Halep sunt des întâlnite în cazul sportivilor care revin în competiții după absențe îndelungate.
Acum 6 ore
06:45
La Târgoviște ar putea fi înființată o facultate de asistente medicale și de moașe. Anunțul a fost Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a precizat că este în discuții cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” pentru asta.
06:30
Omenirea duce o luptă tot mai aspră și mai dificilă în fața microorganismelor de tot felul. Din cauza utilizării nepotrivite a antibioticelor, în ultimii zece ani, riscăm să pierdem lupta în tot mai multe cazuri. Specialiștii vorbesc de microorganisme rezistente total la orice formă de tratament.
06:00
Producătorii germani de automobile, mărcile emblematice ale celei mai mari economii europene, pierd cote de piață și generează randamente mai slabe pentru investitori decât concurenții lor globali.
05:30
Ritmul schimbărilor înregistrate de sectorul auto este fără precedent, vehiculele moderne devenind tot mai computerizate, ceea ce transformă componentele software în elemente esențiale.
05:15
Cele mai multe instituții publice nu au o infrastructură digitală care să eficientizeze atât munca angajaților, cât și relația cu contribuabilii, arată un studiu realizat de Centrul de Formare APSAP.
Acum 8 ore
03:45
„Bătălia de la Rafah” în sudul Fâşiei Gaza este „decisivă” pentru Israel, angajat în peste şapte luni de război împotriva mişcării palestiniene Hamas, a declarat joi premierul israelian Benjamin Netanyahu
03:30
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj cu ocazia Duminicii Mironosiţelor, numită şi Duminica femeilor creştine, în care menţionează cu recunoştinţă pe toate femeile care aduc alinare bolnavilor, încurajare celor săraci şi singuri,
Acum 12 ore
00:15
După atacul Hamas din 7 octombrie, cetăţenii Israelului au aflat cine le sunt „adevăraţii prieteni”, a declarat, joi, ambasadorul Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, în cadrul evenimentului de la Opera Naţională Bucureşti, care a celebrat Ziua Naţională a ţării sale
00:15
Tot pe 17 mai s-a încheiat Marea Adunare Națională de la Blaj, s-a născut actorul francez Jean Gabin, iar alpinistul Constantin Lăcătușu a ajuns pe Everest.
00:00
În fiecare an electoral, candidații la Primăria Capitalei fac promisiuni care mai de care mai de impact pentru viața cetățenilor, însă puține dintre ele devin realitate după ce mandatul este câștigat.
16 mai 2024
23:30
O expoziție inedită din Olt, cu obiecte vestimentare și accesorii din anii ’70-’80, i-a făcut pe tineri foarte curioși, iar pe adulți, să caute printre amintiri. Româncele reușeau să impresioneze cu haine aparte, deși în magazine oferta era prea puțin satisfăcătoare.
23:15
36% dintre medici suferă de burnout, în timp ce 58% doresc să emigreze pentru a lucra în străinătate. În același timp, majoritatea medicilor, 80%, se tem de litigii și malpraxis, ceea ce îi determină să practice o medicină defensivă, arată un studiu sociologic.
23:00
Directorii școlilor vor fi obligați să găsească soluții pentru ca elevii să nu mai care atât de multe cărți, în cazul în care un ordin al Ministerului Sănătății intră în vigoare.
23:00
Statele Unite nu este de acord ca preşedintele chinez Xi Jinping să „joace pe două terenuri”, adică să consolideze legăturile Chinei atât cu Occidentul cât şi cu Rusia, a transmis diplomaţia americană
22:30
Generalul (r) Dan Grecu avertizează că aliații nu reușesc să ajungă la un numitor comun și să adopte un plan unitar cu privire la victoria Ucrainei în războiul cu Rusia. De aici și o anumită ineficiență a sprijinului acordat Kievului, mai ales că, explică generalul, Occidentul a ratat startul.
22:15
O echipă de arheologi de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova a făcut o descoperire remarcabilă în localitatea Păulești, din Prahova, scoțând la lumină morminte datând din epoca bronzului.
22:00
La prima oară a dimineţii de joi, un copil de doar cinci ani a murit după ce a căzut de la peste 150 de metri, de la etajul 15 al unui bloc-turn dintr-un cartier situat în estul Londrei.
22:00
Un general american este de părere că Rusia nu dispune de forţe suficiente pentru a reuşi o străpungere majoră în ofensiva pe care o desfăşoară în prezent în Ucraina, potrivit AFP şi Reuters.
Acum 24 ore
21:30
O tânără olandeză în vârstă de 28 de ani urmează să fie eutanasiată săptămâna viitoare. Zoraya ter Beek a primit recent aprobarea finală pentru moarte asistată, după un proces de trei ani și jumătate, conform unei legi adoptate în Olanda în 2002.
21:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat joi, 16 mai 2024, orașul Harkov, situat în nord-estul Ucrainei, într-o încercare de a întări moralul trupelor care se confruntă cu o nouă ofensivă lansată de armata rusă, potrivit Reuters.
21:00
Conform reglementării europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, salariul minim trebuie să reprezinte 50% din salariul mediu brut, să permită lucrătorilor un nivel de trai decent, ținând seama de costul vieții și de nivelul general al salariilor.
20:45
Trei kilometri până la capătul lumii este în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film.De la Cannes, la cald regizorul Emanuel Pârvu va vorbi la Adevărul Live.
20:15
Un aliat al președintelui rus Vladimir Putin a lansat un avertisment grav asupra posibilității unui al Treilea Război Mondial, în cazul în care Ucraina va folosi armele furnizate de Occident pentru a lovi teritoriul rus.
20:00
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a oferit un comentariu exclusiv pentru GSP.ro, reacționând la ultimele evenimente legate de Simona Halep.
19:45
După ce miercuri premierul slovac Robert Fico a fost victima unui atentat, fiind împuşcat în timp ce discuta cu simpatizanţii săi după o întâlnire oficială, joi, prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk, a anunţat că a primit ameninţări cu moartea.
19:30
Marți dimineață, Gheorghe Sârbu, tatăl mogulului media Adrian Sârbu, a fost găsit inconștient în baia bazei de agrement de la Vulcan, din județul Brașov, de către bucătăreasa familiei. A fost transportat la spital, însă joi dimineață a murit
19:30
O româncă din Gorj, stripteuză în Italia, a fost protagonista unei emisiuni de televiziune de la un post național din Peninsulă. Simona Filip este acuzată că a înșelat mai mulți italieni cu sume mari de bani și obiecte de lux.
19:30
Finalizarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada A13, care va lega Moldova de centrul țării, va fi realizată de Consitrans. Proiectantul are la dispoziție 2 ani pentru finalizarea documentațiilor, care vor sta la baza construirii autostrăzii.
19:30
Chiar dacă muzeele vor fi închise sâmbătă seara, Primăria Brașov a decis să ofere mai multe expoziții în spațiile pe care le deține, astfel că de Noaptea Muzeelor va exista activitate la Brașov
19:15
Unul dintre autorii crimei din Crângași, tânărul de 16 ani, poate scăpa cu o pedeapsă mai blândă tocmai din motivul vârstei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.