Îți mai iei un câine? Cum îi împrietenești

Jurnalul.ro, 4 mai 2024 15:10

În momentul în care ne gândim să extindem familia cu încă un patruped, trebuie să ne asigurăm că va fi o integrare armonioasă între noii „colegi” de joacă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 30 minute
14:30
Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade sau muzică populară.
Acum o oră
14:10
Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală proaspăt renovată, își deschide larg porțile pentru cea de a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024). Domeniul de lângă Cluj-Napoca va găzdui Garden Party la Castel, un eveniment care îmbină filmul cu muzica și tradiția. Marți, 18 iunie, după ora 18:00, oaspeții sunt așteptați la o seară care va include un tur al castelului, un concert simfonic și proiecția celui mai recent film în care joacă Sir Anthony Hopkins – O viață remarcabilă / One Life (R. James Hawes, 2023, Marea Britanie). Dress code: garden party chic.
13:50
Acum 2 ore
13:30
Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul 20⍺-OHP creşte comportamentul de îngrijire parentală la şoareci, sugerând o bază biologică pentru monogamie.
13:10
Astrologia ne fascinează prin informațiile inedite despre personalitatea și comportamentele noastre. Unele semne zodiacale sunt cunoscute pentru bunătatea și compasiunea lor, în timp ce altele ar putea fi percepute ca fiind mai puțin iertătoare.
12:50
Traficul tramvaielor este restricționat, sâmbătă, pe ambele sensuri după ce o mașină a lovit tramvaiul 19, iar din impact a fost proiectată în linia tramvaiului 40, la intersecția dintre bulevardul 1 Decembrie cu strada Șerban Ghiță, în Capitală.
Acum 4 ore
12:20
Antonia Dragomir, o promisiune a gimnasticii românești, a fost înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, susținut de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.
12:00
Teatrul Evreiesc de Stat organizează, în perioada 28 – 31 mai 2024, cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Idiș TES FEST.
11:40
Un student al Academiei Forțelor Terestre din Sibiu a câștigat premiul de excelență la „CADET-NAV” 2024 cu o lucrare de dezvoltare a unui algoritm de tip „deep learning”, cu scopul de a clasifica subiecții din înregistrări vocale. Astfel de algoritmi sunt motorul unor tehnologii de AI.
11:30
O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat sâmbătă dimineața în largul Mării Negre, în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei persoane sunt căutate în continuare.
11:20
Liderul partidului de opoziție slovac Michal Simecka, care a descris tentativa de asasinare a premierului Robert Fico din această săptămână drept un atac la adresa democrației, a declarat vineri că el, soția și copilul său au primit amenințări cu moartea, potrivit Reuters.
11:10
Regizorul Emanuel Pârvu și echipa filmului „Trei kilometri până la capătul lumii” au fost prezenți pe covorul roșu a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes.
11:00
Horoscop zilnic duminică, 19 mai 2024. Racii trebuie să-și asculte intuiția, Scorpionii își deschid inima, iar Peștii sunt pierduți în gânduri
10:50
Cei trei turiști care au fost uciși de bărbați înarmați în provincia Bamyan din centrul Afganistanului sunt spanioli, a anunțat Ministerul spaniol de Externe. Cel puțin încă un spaniol a fost rănit în atac, scrie Reuters.
Acum 6 ore
10:30
Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital privat și pentru managerii de active, plănuind o extindere în străinătate, contribuind astfel la umplerea golului lăsat de turbulențele de la băncile regionale și de vânzarea Credit Suisse
10:20
Circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, sâmbătă, pe Autostrada A1 Râmnicu-Vâlcea - Deva, în zona localității Mintia, județul Hunedoara, după explozia unei anvelope a unui TIR, care, ulterior, a derapat. Se circulă doar pe banda de urgență.
10:10
„O meditație poetică, remarcabilă, care împletește efemeritatea unei vieți umane în măreția istoriei Pământului, într-un mod de o frumusețe greu de descris.” (VOX)
10:10
Două persoane au fost rănite, sâmbătă, în urma unui accident rutier între o mașină și TIR, pe DN 7, în zona localității Robești, din județul Vâlcea.
09:50
Dabney Coleman, actorul care a adus pe ecrane o notă glorioasă de șmecherie în interpretarea unor răufăcători comici, în filme precum „9 to 5” și „Tootsie”, a murit la vârsta de 92 de ani.
09:30
Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit, sâmbătă dimineața, în locuința sa care a luat foc, în Tulcea. Pompierii fac verificări pentru a stabili cauza incendiului.
09:30
Un bărbat de 87 de ani a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce a fost lovit de o mașină pe o stradă din Arad. Polițiștii afc cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul.
09:10
Editura RAO și Cărturești vă invită la o întâlnirea cu autoarea Ángeles Doñate, la scurt timp după lansarea volumului în limba română Ultimul vagon. Evenimentul va avea loc duminică, 19 mai, ora 17.00, la Librăria Cărturești Verona, Str. Arthur Verona, nr. 13-15, sector 1, Bucureşti.
08:50
Căpșunile sunt un fruct cu un gust și o aromă pe care mulți oameni le adoră, în special copiii.
Acum 8 ore
08:30
Cele mai bune telefoane Android cu senzor telefoto din 2024 au impresionat nu doar cu ajutorul camerei, dar și cu celelalte specificații tehnice pe care le au.
08:10
Semifinala sezonului 20 Te cunosc de undeva!, difuzată sâmbătă aceasta, de la 20.00, la Antena 1 aduce ȋn faţa telespectatorilor un record absolut ȋn istoria transforming show-ului: cinci echipe vor deschide spectacolul de sâmbătă cu un duel nemaivăzut și o recompensă pe măsură: un loc direct ȋn marea finală. Pe lângă acesta, cele 8 echipe de artiști se vor ȋntrece ȋn transformări care mai de care mai spectaculoase, ȋn lupta pentru un loc ȋn marea finală a show-ului.
07:50
Sâmbătă, pe 18 mai, Soarele, cunoscut ca planeta Sufletului, formează o conjuncție cu Jupiter, planeta Expansiunii și a Norocului, în semnul Taurului. Această aliniere astrală va avea un impact semnificativ asupra tuturor nativilor din zodiac, oferindu-le înțelepciune și luminându-ne calea.
07:30
Paul McCartney devine primul muzician britanic miliardar. În vârstă de 82 de ani, a urcat pe locul 165 în topul anual al celor mai bogați oameni din țară, prezentat vineri de Sunday Times.
07:10
Programul Străzi deschise ajunge în acest weekend, în premieră, și pe strada Zizin din sectorul 3, pe tronsonul cuprinse între Strada Foișorului și Strada Brândușelor.
06:50
Castelul Bánffy din Răscruci, o bijuterie arhitecturală proaspăt renovată, își deschide larg porțile pentru cea de a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14 – 24 iunie 2024).
Acum 12 ore
06:30
Sigur că primul nostru gând e la băutura verilor din copilărie, ușor acidulata socată, cu flori proaspete și gust de soare și de vacanțe. Dar socul este mai mult decât atât, iar de calitățile lui curative s-au bucurat oamenii din timpuri străvechi.
06:10
MAI anunță suplimentarea efectivelor pentru a asigura măsurile de protecție a celor aproximativ 400.000 de participanți la manifestările prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor Catolice.
04:10
„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel mai important din calendarul reprezentanței ICR pe anul 2024, la deschiderea oficială a Festivalului Filmului Românesc din Israel, care a avut loc în sala mare, arhiplină, a Cinematecii Tel Aviv, în seara zilei de 15 mai 2024. Martin Salamon a amintit faptul că ICR Tel Aviv împlinește, în acest an, două decenii de la înființare, iar Festivalul Filmului Românesc este unul dintre cele mai de succes evenimente recurente organizate de această reprezentanță pe parcursul celor douăzeci de ani de existență.
Acum 24 ore
01:10
Indicele Dow Jones Industrial Average, unul dintre cei mai mari indici bursieri din SUA în acest an, a avut joi momentul său de glorie, deoarece a depășit pentru scurt timp 40.000 de puncte pentru prima dată în istorie, scrie Reuters.
00:50
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere pe toţi indicii şedinţa de vineri, iar valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 72 milioane de lei (14,47 milioane de euro).
00:30
Speranța a fost un numitor comun al discuțiilor de la întâlnirea episcopilor romano-catolici și greco-catolici din România, reuniți la Oradea în perioada 13-15 mai 2024, pentru sesiunea plenară de primăvară a Conferinței Episcopilor din România (CER).
00:10
Kylian Mbappé a cumpărat un tablou al legendei braziliene Pele pentru 520.000 de euro la o licitație caritabilă organizată de PSG.
00:00
CINE NU E GATA, noul lungmetraj în regia lui Florian Anghel, bazat pe romanul omonim scris de Iulia Nani, reprezintă un fenomen unic în cinematografia din România, atât prin devenirea sa „din culise”, cât și prin standardele pe care încearcă să le stabilească din punct de vedere creativ.
17 mai 2024
23:50
Delia, Cheloo, Cosmin Natanticu și Cătălin Bordea aleg, duminica aceasta, de la 20:00, în semifinala iUmor, difuzată la Antena 1 și pe AntenaPLAY, un concurent care va merge în marea finală.
23:40
Un cercetător în neuroștiințe discută despre multiplele beneficii ale unei plante obișnuite despre care se crede că încetinește îmbătrânirea și reduce riscul apariției bolii Alzheimer.
23:30
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) are în atenție situaţia a trei cetățeni români, care s-au adresat Ambasadei României la Canberra și Consulatului General al României la Paris pentru a-și semnala prezența în teritoriul francez de peste mări.
23:20
Polițiștii francezi au împușcat un bărbat care încerca să incendieze o sinagogă din orașul Rouen. Bărbatul era înarmat și a murit. Pompierii au stins focul.
23:10
Peste 30.000 de joburi sunt disponibile, vineri, la Bursa locurilor de muncă organizată în 76 de locații din țară, a anunțat Ministerul Muncii.
22:50
Autoritățile din Sibiu au transmis un mesaj Ro-Alert după ce a fost semnalată prezența unui urs în orașul Avrig.
22:40
 Autoritățile au stins un incendiu care a izbucnit la rafinăria de petrol Tuapse din Rusia după un atac cu drone ucrainean, au declarat oficialii din regiunea Krasnodar, citați de Reuters.
22:40
FC Botoşani a învins-o pe Mioveni, în turul barajului de Superligă. Formaţia care va continua/accede în prima divizie fotbalistică a României se va decide peste o săptămână, de la ora 20.00.
22:20
Alimentația sănătoasă și echilibrată este extrem de importantă în timpul sarcinii atât pentru mamă cât și pentru dezvoltarea bebelușului.
22:10
„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel mai important din calendarul reprezentanței ICR pe anul 2024, la deschiderea oficială a Festivalului Filmului Românesc din Israel, care a avut loc în sala mare, arhiplină, a Cinematecii Tel Aviv, în seara zilei de 15 mai 2024.
21:50
Florile de salcâm ne încântă cu parfumul și aroma lor, astfel că le putem include și în preparatele culinare.
21:40
Simptomele unei pisici bolnave pot să nu fie ușor sesizabile, așa că trebuie să fii atent la comportamentul său, cum ar fi activitatea fizică, pofta de mâncare, aspectul fizic.
21:40
Direcția Națională Anticorupție (DNA) infirmă urmărirea penală a primarului general Nicușor Dan, după ce contracandidatul său din partea AUR la Primăria Capitalei, Mihai Enache, a depus o plângere referitoare la sursele de finanțare ale lui Dan pentru campania electorală.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.