În ultimele două luni, Rusia a capturat cea mai mare porțiune de teritoriu ucrainean din iulie 2022

Adevarul (Romania), 4 mai 2024 22:00

Cele cinci luni de așteptare înainte ca Congresul american să aprobe un ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina e posibil să fi provocat daune de durată care se vor resimți pe linia frontului luni de acum încolo, relatează CNN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
13:30
Narcisele au înflorit în cea mai faimoasă poiană de la poalele Retezatului, iar un festival dedicat lor are loc în acest weekend, în comuna Sălașu de Sus din Hunedoara. Evenimentul atrage turiști, însă mulți dintre ei se întorc acasă cu brațele pline de flori
13:30
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie într-o filmare publicată pe pagina sa de Facebook ce putem face pentru a reîmprospătă cozonacul vechi. „Sfatul meu este să-l băgați în prăjitorul de pâine”, susține aceasta.
13:30
Aprobarea extinderii primei sale fabrici europene a fost acordată după ce Tesla și-a revizuit propunerile inițiale ca urmare a furiei provocate de tăierea propusă a peste 100 de hectare de copaci.
Acum o oră
13:00
Apple dezvoltă o versiune mai subțire a iPhone-ului, care va fi lansată probabil până în 2025, a relatat vineri The Information, citând trei persoane care au informații despre acest proiect.
13:00
Săptămâna trecută, Rusia a declanşat cea o ofensivă masivă în nordul Ucrainei, reuşind să treacă graniţa, în încercarea de a ocupa Harkov, care este al doilea cel mai populat oraş al Ucrainei.
12:45
Asociația Cercetașilor Tradiționali (ACT-RO), în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, a organizat, în weekendul trecut, conferința “Contribuția Casei Regale a României la dezvoltarea cercetășiei”.
Acum 2 ore
12:30
Potrivit unei recente întâlniri ce a avut loc la Vâlcea cu turcii de la Mapa-Cengiz, care construiesc Lotul 2 Boița-Cornetu al Autostrăzii Sibiu-Pitești, se fac mobilizări pentru demararea primelor lucrări.
12:30
Iberdrola va continua să parieze în următorii ani pe proiectele de energie eoliană offshore, aproape triplând valoarea activelor sale din sector la 17 miliarde de euro.
12:30
Marcel Ciolacu anunță că, dacă va fi nevoie, va merge voluntar la „Noaptea Muzeelor”. Reacția premierului vine după ce sindicaliștii au transmis că cele mai importante muzee din țară nu vor fi deschise publicului, nemulțumiți de salariale din domeniu.
12:15
Un nou „medicament-minune” pare să fi intrat în atenția oamenilor care vor să slăbească. Este vorba de un produs de mai puțin cinci euro care ar putea provoace o scădere în greutate de aproape 14 kilograme într-o lună.
12:15
O fântână arteziană din municipiul Arad amenajată la începutul lui aprilie 2024 și funcțională odată cu Târgul de Paște 2024 a fost avariată chiar de Zilele Administrației.
12:15
12:15
Unul dintre cele mai mari festivaluri de bere din țară va avea loc, între 11 și 14 iulie 2024, la Arad. Totul a început în urmă cu 25 de ani, cu Festivalul Eclipsei.
12:15
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională şi amenință că va sesiza organele de anchetă penală şi Curtea de Conturi.
11:45
O navă s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe (Tulcea). Trei marinari sunt dați dispăruți. Echipajul apucase să lanseze un mesaj SOS.
11:45
Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat (Buzău), una dintre cele mai dure penitenciare comuniste, este aproape de a fi inclusă în patrimoniul UNESCO. Aici, deținuții erau supuși unor condiții inumane de existență și tratament.
11:45
11:45
Valoarea indicelui CONFIDEX, care determină nivelul de încredere a managerilor români în economie, a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani, de 52,5, arată cel mai recent studiu.
11:45
În mediul online a devenit imediat viral un videoclip tulburător, în care se vede cum un bărbat cade din avion după ce scara acestuia a fost mutată.
Acum 4 ore
11:30
11:15
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a semnat 11 contracte de finanţare de 28,49 milioane de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice pentru consumul propriu al entităţilor publice.
11:00
Profitând de avantajele țării în domeniul tehnologiilor auto electrice, mai multe companii chinezeşti care au dezvoltat maşini zburătoare se grăbesc să-şi lanseze modelele, pentru a revendica o mare parte din piaţa globală.
11:00
Cunoscutul om de televiziune Ovidiu Oanţă rămâne la Pro TV. „Decizia de a continua în unica familie care contează este singura firească”, a anunțat Ovidiu Oanță.
11:00
Regizorul Emanuel Pârvu, a urcat, împreună cu echipa sa, cel 24 de trepte spre glorie și a adus o poveste de la „ 3 km până la capătul lumii” până la exigentul public și juriu de la Cannes 77!
10:45
În orașul cu cel mai bun preț pentru amatorii de city break-uri costurile sunt cu peste 10% mai mici decât cel de pe locul secund, Lisabona.
10:45
Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând din 19 mai, desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional urmând să aibă loc la ora 11:00, a anunţat Nuclearelectrica.
10:45
Gazetarul Cristian Tudor Popescu, contrariat de comportamentul sportivei.
10:30
Data de 18 mai marchează Ziua Internaţională a Muzeelor, un bun prilej pentru instituţiile de gen să organizeze o gamă diversă de activităţi care să le ajute la promovare.
10:30
10:15
Economistul Cristian Mureșan spune că în 1989, țări precum Polonia și România au plecat pe picior de egalitate și au avut o creștere spectaculoasă a PIB-ului, mai ales după aderarea la Uniunea Europeană.
10:15
Investițiile în infrastructura sportivă au fost minime în Hunedoara, un județ unde numeroși localnici trăiesc cu amintirile vremurilor în care stadioanele erau pline la meciuri. Dacă va juca în cupele europene. Corvinul Hunedoara o va face pe stadioane din România aflate la sute de kilometri.
10:00
Mintea subconștientă reprezintă 99% din întreaga minte și înmagazinează toate amintirile, sentimentele şi gândurile nostre. Ca să ne controlăm cu adevărat viața e necesar să ne reprogramăm pozitiv subconștientul, iar astfel vom ajunge să folosim și un procent mai mare din creier
10:00
Arabia Saudită a arătat lumii o altă față. Manechinele au avut o prezentare de modă în costume de baie. Modelele au defilat în creații ale designerului marocan Yasmina Qanzal, cu brațele și picioarele goale, pe lângă o piscină din cadrul unui hotel de lux de pe insula Ummahat Alshaikh.
10:00
Ocolul Silvic Sturzeni a lansat un apel pe rețelele de socializare către iubitorii de enduro, solicitându-le să adopte o conduită responsabilă în perioada următoare, mai ales în lunile mai și iunie, când au loc fătările la speciile de cervide (căprioară și cerb comun) și la porcul mistreț.
10:00
Sâmbătă, 18 mai 2024, cu ocazia Zilei Internaționale a Astronomiei, Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează un eveniment special în Piața Tricolorului din Târgoviște.
10:00
Startup-ul de implanturi cerebrale al lui Elon Musk, Neuralink, caută a doua persoană care să participe la Studiul „Prime”, un experiment clinic menit să testeze siguranța și eficacitatea dispozitivului său pe un creier uman. Anunțul a fost făcut de Musk pe rețelele de socializare.
Acum 6 ore
09:30
Haos, tensiuni și o spirală nemaivăzută de violență, în Slovacia, dar nu numai, acestea sunt riscurile generate de tentativa de asasinat a premierului de la Bratislava, Robert Fico. Este avertismentul lansat de cunoscutul sociolog Daniela Sandu, care vede o prăpastie uriașă în societatea europeană
09:15
09:00
Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, temperaturile vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, ajungând şi până la 26 de grade, dar cerul rămâne mai mult înnorat.
09:00
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a recunoscut vineri, 17 mai 2024, într-un interviu acordat AFP, că ţara sa duce lipsă de oameni şi că acest lucru afectează moralul trupelor, în timp ce sâmbătă intră în vigoare o nouă lege privind mobilizarea pentru a reface rândurile armatei.
08:45
Trei români au anunţat autorităţile că se află în Noua Caledonie, iar Consulatul General al României la Paris ţine legătura cu ei, monitorizează situaţia lor şi este pregătit să intervină dacă este nevoie.
08:15
07:45
Acum 8 ore
07:15
Alina și-a dorit o cafenea ieșită din tipare și a reușit: clienții se bucură de cafea și de dulciuri imprimate cu citate și mesaje inspiraționale sau amuzante, își descarcă sufletul după o zi grea și primesc o îmbrățișare ca să uite orice supărare.
07:15
Spre deosebire de Șarapova, campioana noastră a fost dezavantajată de un aspect important.
06:45
Stabilită de peste 15 ani în Canada, actrița Cătălina Pop se bucură de numeroase aprecieri. La finalul anului trecut, ea a fost nominalizată la Premiile Québec Cinéma, la categoria Revelația anului 2023, pentru rolul unei jurnaliste române persecutate.
06:30
Românii au talent au adus în fața publicului momente senzaționale și au demonstrat că efortul, talentul și perseverența pot să deschidă drumul spre reușită. Timp de 14 săptămâni au avut loc audițiile din acest sezon, iar din toți participanții, doar 24 de concurenți s-au calificat în semifinale
06:00
Atacul transfrontalier al Rusiei, la nord și nord-vest de Harkov, a fost semnalat de Moscova, prezis de serviciile secrete occidentale și anticipat de Ucraina.
Acum 12 ore
04:30
Coreea de Nord a testat sâmbătă o rachetă balistică tactică, a făcut public agenţia oficială de presă KCNA, conducătorul Kim Jong Un promiţând sporirea capacității nucleare a ţării
04:00
Statele Unite a comunicat că a evacuat 17 medici americani care erau blocaţi în Fâşia Gaza de când armata israeliană a preluat controlul asupra punctului de trecere Rafah de la frontiera cu Egiptul
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.