Mărturii pline de speranță de pe patul de operație de la Neurochirurgie. „Rază de lumină în întunericul durerii”

Adevarul (Romania), 5 mai 2024 10:15

Succes medical remarcabil și mărturii pline de speranță și vindecare. Sute de pacienți salvați la Iași, în laboratorul care este o prelungire a mâinii neurochirurgului

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
17:30
Va vorbi Donald Trump în fața membrilor entuziaști ai NRA, poate ce mai importantă forță de lobby din SUA și care, milioanele sale de membri, formează o bază electorală solidă și fervent entuziastă în susținerea candidatului republican, acum mereu mai aproape de reveni
17:30
Dacă „te simți mereu răcit”, tușești, îți simți „simți capul greu”, nasul e mereu înfundat și el, este posibil să fie o alergie. Ai putea crede că doar polenul îți cauzează suferința, dar și alte substanțe pot fi implicate, susțin alergologii.
Acum 30 minute
17:15
Jucătoarea britanică de origine română, Emma Răducanu, a criticat, recent, diferențele majore între câștigurile pe care le obțin femeile din tenis, față de omologii lor, bărbații.
Acum o oră
17:00
Un cuplu britanic se află în război cu vecina lor, despre care spun că le-a făcut „viața un iad timp de 23 de ani”. Ei au reclamat Poliției că vecina lor păstrează o grădină neîngrijită, cu multe frunze care ajung pe aleea lor.
16:45
În cadrul Congresului Studenţilor din România, care a avut loc la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, le-a vorbit tinerilor, printre altele, despre deficienţele sistemului de vot din România.
Acum 2 ore
16:30
Festivalul Internațional Babel, un punct de reper în calendarul cultural al României, își va deschide din nou porțile la Târgoviște pentru a 12-a ediție, care se va desfășura între 10 și 16 iunie 2024.
16:30
Un vâlcean care a vrut să-și omoare tatăl și fratele cu mașina, la finele anului 2022, a fost condamnat definitiv și a ajuns vineri, 17 mai 2024, în spatele gratiilor pentru tentativă de omor.
16:30
Oamenii au stat la coadă zeci de minute pentru a se fotografia alături de Cupa României la fotbal, după ce trofeul a fost expus în Casa de cultură din Hunedoara.
16:15
Noul terminal de pasageri al Aeroportului Internațional Oradea, în care s-au investit 40 de milioane de euro din fonduri europene, a fost dat în funcțiune sâmbătă, după un an și jumătate de lucrări.
16:00
Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu a fost învinsă de cuplul Asia Muhammad (SUA)/Aldila Sutjiadi (Indonezia) cu scorul de 7-6 (7/3), 4-6, 11-9, sâmbătă, 18 mai 2024, în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins (WTA 125), de la Paris.
16:00
După ani de zile în care China a fost principalul partener comercial al Germaniei, se pare că, pe măsură ce avansează anul, SUA pare să preia discret acest loc fruntaș, transmite CNBC.
16:00
Parastasul Piraților Nepomeniți din Sulina (Tulcea) este evenimentul care a adus, în acest sfârșit de săptămână, mii de oameni în locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.
16:00
La începutul lunii martie, Gaşca Zurli a fost la un pas să dispară, după ce Vero Căliman (Fetița Zurli), Ionuț Varodi (Bucătărașul Lulu) și Răzvan Marina (Truli), trei dintre membrii de bază ai echipei, şi-au înaintat demisiile, ca urmare a unor „acțiuni neprietenoase”, cum s-a exprimat unul dintre
15:45
Scandal în Poliția de Frontieră. Un șef este anchetat într-un dosar penal pentru infracțiuni sexuale cu minori, iar cazul este anchetat de Parchet. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus verificări în regim de urgență.
15:45
Compania de Transport Public din Cluj-Napoca va asigura transportul până după miezul nopții cu ocazia Nopții Muzeelor (18 mai 2024). Patru importante muzee clujene nu participă la eveniment în semn de protest.
Acum 4 ore
15:30
Aproape zece mii de persoane au fost constrânse să-şi părăsească locuinţele din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, în urma unor atacuri terestre ale forţelor armate ruse, relatează AFP.
15:30
După ce au făcut o echipă care s-a bucurat de aprecierea spectatorilor la America Express, Alexia și Aris Eram apar din nou împreună într-o altă emisiune realizată de Antena 1, în care trebuie să facă faţă unei altfel de provocări.
15:15
Gameloft, unul dintre cei mai mari producători de jocuri video din lume, a anunțat că renunță la filiala din Cluj. Criza internațională din domeniul IT se simte din ce în ce mai mult și în România. în contextul în care lunile trecute, NTT Data a fost nevoită să recurgă la concedieri.
15:15
Un expert în dependență a dezvăluit care este semnul că persoană ar putea fi un alcoolic funcțional și poate fi observat cu ușurință. „Va găsi inevitabil o scuză pentru a continua să bea”, susține specialistul.
15:15
Problemele legate de vize și răcirea pieței muncii sunt cele mai recente obstacole în calea obținerii și menținerii unui loc de muncă pentru refugiații ucraineni.
14:45
În ultimii ani, produsele marcă proprie au câștigat teren în rândul consumatorilor români, devenind o prezență tot mai frecventă nu doar în magazine, ci și în farmacii. Aceste produse acoperă o gamă largă de categorii, de la alimente și produse de îngrijire personală, la produse de curățenie.
14:30
Hotelurile și restaurantele de pe litoralul românesc confruntă cu o criză acută de personal, în condițiile în care mulți dintre cei care au mai muncit în domeniu au ales să plece în străinătate pentru salarii mai mari.
14:30
O femeie de 69 de ani din București a fost reținută, după ce a lovit în mod repetat un copil de doar un an și două luni. Părinţii bebelușului au cunoscut-o pe femeie pe o platformă online. Imaginile groaznice au fost văzute de mama micuțului, care a anunțat Poliția.
14:30
Un tribunal din Rusia a ordonat punerea sub sechestru a activelor, conturilor, proprietăţilor imobiliare şi acţiunilor UniCredit din companiile subsidiare.
14:15
Furia față de planul Franței de a impune noi reguli de vot a inflamat arhipelagul din Pacificul de Sud cu 270.000 de locuitori. Legislația ar extinde dreptul rezidenților francezi din Noua Caledonie de a vota la alegerile provinciale, provocând temeri că asta ar putea dilua votul indigenilor kanak.
14:15
Două persoane au fost rănite sâmbătă, 18 mai 2024, după ce un o mașină s-a ciocnit cu un tramvai, în București. Două linii de tramvai din sunt blocate, informează oamenii legii.
14:00
Caz halucinant la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Un pacient așteaptă de 10 zile să fie operat la picior, însă intervenția a tot fost amânată. Motivul: unitatea medicală are un singur anestezist, cu jumătate de normă, și au fost alte cazuri mult mai urgente.
13:45
Sunt nopți și zile de petrecere în Constanța, cu ocazia Zilelor Orașului (17-21 mai 2024). Zona centrală a fost transformată într-o uriașă strada pietonală, iar organizatorii au pregătit evenimente diverse: de la concerte, la spectacole de teatru.
13:45
Susan Elizabeth Earle, o cunoscută antreprenoare britanică în domeniul frumuseții, a vorbit despre cum și-a găsit noua dragoste pe un site online. În vârstă de 61 de ani, Liz Earle sărbătorește aniversarea cu un bărbat cu 17 ani mai mic decât ea.
13:45
În ultimele zile, fenomene meteo extreme s-au înregistrat în mai multe ţări din Europa. Una dintre cele mai afectate a fost Italia, unde un nou ciclon care acum se apropie de România a făcut prăpăd.
Acum 6 ore
13:30
Narcisele au înflorit în cea mai faimoasă poiană de la poalele Retezatului, iar un festival dedicat lor are loc în acest weekend, în comuna Sălașu de Sus din Hunedoara. Evenimentul atrage turiști, însă mulți dintre ei se întorc acasă cu brațele pline de flori
13:30
Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie într-o filmare publicată pe pagina sa de Facebook ce putem face pentru a reîmprospătă cozonacul vechi. „Sfatul meu este să-l băgați în prăjitorul de pâine”, susține aceasta.
13:30
Aprobarea extinderii primei sale fabrici europene a fost acordată după ce Tesla și-a revizuit propunerile inițiale ca urmare a furiei provocate de tăierea propusă a peste 100 de hectare de copaci.
13:00
Apple dezvoltă o versiune mai subțire a iPhone-ului, care va fi lansată probabil până în 2025, a relatat vineri The Information, citând trei persoane care au informații despre acest proiect.
13:00
Săptămâna trecută, Rusia a declanşat cea o ofensivă masivă în nordul Ucrainei, reuşind să treacă graniţa, în încercarea de a ocupa Harkov, care este al doilea cel mai populat oraş al Ucrainei.
12:45
Asociația Cercetașilor Tradiționali (ACT-RO), în parteneriat cu Muzeul Național Peleș, a organizat, în weekendul trecut, conferința “Contribuția Casei Regale a României la dezvoltarea cercetășiei”.
12:30
Potrivit unei recente întâlniri ce a avut loc la Vâlcea cu turcii de la Mapa-Cengiz, care construiesc Lotul 2 Boița-Cornetu al Autostrăzii Sibiu-Pitești, se fac mobilizări pentru demararea primelor lucrări.
12:30
Iberdrola va continua să parieze în următorii ani pe proiectele de energie eoliană offshore, aproape triplând valoarea activelor sale din sector la 17 miliarde de euro.
12:30
Marcel Ciolacu anunță că, dacă va fi nevoie, va merge voluntar la „Noaptea Muzeelor”. Reacția premierului vine după ce sindicaliștii au transmis că cele mai importante muzee din țară nu vor fi deschise publicului, nemulțumiți de salariale din domeniu.
12:15
Un nou „medicament-minune” pare să fi intrat în atenția oamenilor care vor să slăbească. Este vorba de un produs de mai puțin cinci euro care ar putea provoace o scădere în greutate de aproape 14 kilograme într-o lună.
12:15
O fântână arteziană din municipiul Arad amenajată la începutul lui aprilie 2024 și funcțională odată cu Târgul de Paște 2024 a fost avariată chiar de Zilele Administrației.
12:15
12:15
Unul dintre cele mai mari festivaluri de bere din țară va avea loc, între 11 și 14 iulie 2024, la Arad. Totul a început în urmă cu 25 de ani, cu Festivalul Eclipsei.
12:15
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, contestă contractul de mentenanţă al PMB pentru Arena Naţională şi amenință că va sesiza organele de anchetă penală şi Curtea de Conturi.
11:45
O navă s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe (Tulcea). Trei marinari sunt dați dispăruți. Echipajul apucase să lanseze un mesaj SOS.
11:45
Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat (Buzău), una dintre cele mai dure penitenciare comuniste, este aproape de a fi inclusă în patrimoniul UNESCO. Aici, deținuții erau supuși unor condiții inumane de existență și tratament.
11:45
11:45
Valoarea indicelui CONFIDEX, care determină nivelul de încredere a managerilor români în economie, a atins cea mai mare valoare măsurată în ultimii patru ani, de 52,5, arată cel mai recent studiu.
11:45
În mediul online a devenit imediat viral un videoclip tulburător, în care se vede cum un bărbat cade din avion după ce scara acestuia a fost mutată.
Acum 8 ore
11:30
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.