Prahova: Institutul Geologic va face foraje în zona afectată din Slănic

Jurnalul.ro, 7 mai 2024 21:40

Institutul Geologic al României va face, începând de miercuri dimineață, foraje în zona afectată din Slănic, județul Prahova, unde s-a format un crater, care a dus la evacuarea unor localnici și la închiderea circulației pe strada 23 august.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 30 minute
15:30
Un fermier a dezvăluit cum a reușit să scape de coropișnițele din grădină printr-o metodă naturistă.
Acum o oră
15:10
14:50
Atacurile cu drone ucrainene asupra instalațiilor rusești din acest an au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului, potrivit Departamentului de Apărare al SUA.
Acum 2 ore
14:30
Doi oameni au murit și cinci sunt dispăruți în urma unui accident produs pe Dunăre, în apropiere de Budapesta.
14:10
Muzeul Național Cotroceni organizează, în perioada 21-22 mai 2024, Colocviul Național de Istorie, manifestare culturală anuală de tradiție, ajunsă la cea de-a XXVI-a ediție.
13:50
Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate.
Acum 4 ore
13:40
Un incendiu uriaș a izbucnit, duminică, într-o parcare de tiruri din Timișoara. Zeci de cauciucuri au luat foc și din cauza fumului gros a fost informată Garda de Mediu. Pompierii intervin la fața locului și anunță că nu sunt victime.
13:30
Polonia va cheltui 2 miliarde de lire sterline pentru a face granița estică de netrecut. Este vorba în special despre frontiera cu Belarus și Rusia. În zonă există deja un gard de mari dimensiuni.
13:10
Mihai Voropchievici a dezvăluit zodiile care atrag cel mai mult ghinionul.
12:50
Business MAGAZIN. Urmează o nouă furtună financiară: Legendarul Warren Buffett deja şi-a pus deoparte aproape 200 de mld. de dolari.
12:30
Salariu de şef: Cât a câştigat şeful Nvidia, omul sub conducerea căruia acţiunile au explodat cu 200% şi care le-a adus investitorilor miliarde de dolari, anunță Ziarul Financiar.
12:10
Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14-24 iunie 2024). 
11:50
Horoscop zilnic luni, 20 mai 2024. Gemenii strălucesc, Fecioarele preiau conducerea, iar Vărsătorii se bucură de dragoste
Acum 6 ore
11:30
Cel puțin 30 de ucraineni au murit în încercarea de a scăpa de serviciul militar. Ei s-au înecat în râurile de la granița Ucrainei cu Ungaria și România. Alți ucraineni au dispărut în zonele montane din apropierea frontierei.
11:10
Jennifer Lopez și Ben Affleck, care s-au căsătorit în iulie 2022, dar se pare că locuiesc separat, alimentând zvonurile potrivit cărora cei doi se îndreaptă spre divorț, potrivit E! News.
10:50
Fotbaliștii de la Oțelul Galați întâlnesc duminică pe U Cluj în primul meci din barajul pentru cupele europene. Învingătoarea va juca, în deplasare, cu Universitatea Craiova în meciul care va stabili participanta României în Conference League.
10:50
Poliția italiană a sechestrat 134 de mașini Fiat fabricate în Maroc. Acestea aveau un autocolant cu steagul Italiei. Autorițățile italiene consideră că astfel s-ar putea crea o confuzie legată de țara de origine.
10:30
Mai multe localități de pe o insulă indoneziană au fost evacuate din cauza unui vulcan care a început să erupă. Erupția a început în noaptea de sâmbătă spre duminică. Indonezia se află pe „Inelul de foc” al Pacificului și are 127 de vulcani activi.
10:10
Forumul Artelor Vizuale anunță lansarea proiectului „Libertate. Corp. Rezistență.”, o inițiativă menită să promoveze arta contemporană românească în Bulgaria și Polonia, oferind o perspectivă nouă asupra schimbărilor majore ce au avut loc în societate și în scena artistică începând din Decembrie 1989.
09:50
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China, unde a luat naștere o afacere de succes, care devine din ce în ce mai căutată. 
Acum 8 ore
09:30
Clima schimbă agricultura românească: curmale, kiwi, kaki şi fistic la Dăbuleni, livezi de smochini în Roşiori, Teleorman sau fructe de goji la Braşov. Ce mai urmează? „Se schimbă clima şi atunci ar fi bine să vedem ce se produce acum în Grecia, în Italia, Spania. Nu vedem grâu sau porumb acolo.”
09:30
PUSL își exprimă recunoștința față de Papa Francisc pentru gestul său de unitate și iubire demonstrat ieri la Verona, când a îmbrățișat un evreu și un palestian: pe israelianul Maoz Inon, ai cărui părinți au fost uciși de Hamas pe 7 octombrie și pe palestinianul Aziz Sarah, al cărui frate a fost ucis de armata israeliană.
09:10
Este foarte bună pentru că îmbunătățește circulația periferică, nu conține gluten, pentru cei care sunt alergici la gluten, este foarte bună și pentru copii.
08:50
Exporturile auto domină jumătate din piaţa de export a României. „Grânarul Europei”, cum era odinioară numită România, nu are decât 7% din totalul exporturilor. Automobile Dacia, Ford Otosan, Star Assemblu, Robert Bosch GMFH sau Autoliv România domină piaţa exporturilor – 48% din total.
08:30
În mai puțin de 10 ani de azi înainte, în România, 10 milioane de adulți și un copil din doi vor trăi cu suprapondere sau obezitate. La nivel mondial, una din patru persoane, adult sau copil, va suferi, în anul 2035, de obezitate.
08:10
Secretul unor rețete stă, de multe ori, în alegerea celor mai potrivite combinații de ierburi aromatice care să însoțească sau să completeze respectivul preparat.
07:50
În lumina Lunii, gingașa iasomie se deschide împrăştiindu-şi parfumul. De aici începe o călătorie a simţurilor, străbătând munţi, mări şi oceane.
Acum 12 ore
07:30
Companiile româneşti au început să se bată parte în parte cu multinaţionalele pentru recrutarea de creiere româneşti oferind chiar pachete salariale mai mari, anunță Ziarul Financiar.
07:10
Ai simțit vreodată că cineva doar dacă se uită în ochii tăi știe exact ce gândești? Pentru acești oameni ești ca o carte deschisă.
06:50
Sfântul Teofan Zăvorâtul a îndemnat la o atitudine smerită asupra bolii și la considerarea acesteia ca fiind „lucru al înțelepciunii Dumnezeiești”.
06:30
​Poziția de dormit spune multe despre o persoană. Te-ai gândit vreodată că modul în care dormi ar putea dezvălui aspecte ale personalității tale? În timp ce somnul este o parte fundamentală a vieții, poziția în care te odihnești ar putea fi mai grăitoare decât crezi.
06:10
Cu atât de mult verde în jurul nostru, ar fi păcat să nu ne bucurăm de gustul fiecărei plante comestibile, iar salate putem improviza fără să stăm prea mult pe gânduri.
Acum 24 ore
00:30
Primii pasageri care au trecut prin noul terminal al Aeroportului Oradea au primit cadouri. Terminalul a fost inaugurat sâmbătă. Capacitatea de deservire a aeroportului a fost dublată, ajungând la 800 de pasageri pe oră.
00:20
Ce semne zodiacale sunt atractive în mod natural? În timp ce fiecare dintre noi este unic și are ceva special care ne face să ieșim în evidență, zodiile ne pot ajuta să învățăm despre modul în care comportamentul cuiva îi influențează placerile, antipatiile și calitățile.
00:10
Forțele ruse au capturat zeci de civili dintr-un oraș din regiunea Harkov, a declarat un oficial ucrainean. Prizonierii sunt interogați de ruși, mai susțin ucrainenii. Ei sunt ținuți în beciurile unor clădiri.
18 mai 2024
23:50
Ucrainenii îi acuză pe militarii ruși de încă o crimă de război, după ce o mașină cu civili ar fi fost atacată de militarii ruși. Doi oameni au murit și alți doi au fost răniți.
23:30
Un șef al Poliției de Frontieră Galați ar putea fi implicat într-un scandal sexual în care apare o adolescentă. Autoritățile au declanșat o anchetă și deocamdată se fac cercetări doar în ceea ce privește fapta, nu și asupra unei persoane.
23:10
Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Estimarea aparține reprezentanților Primăriei Miercurea Ciuc. La pelerinajul considerat cel mai mare din Europa Centrală şi de Est vin credincioși din întreaga lume.
23:00
Cadavrul unei tinere de 21 de ani a fost găsit într-un apartament din Sibiu. Victima avea plăgi tăiate în jurul gâtului. Suspectul este prietenul fetei.
22:50
Este evidentă necesitatea amenajării unui sens giratoriu la intersecția cu drumurile spre Tapia și Măguri, pe Centura municipiului Lujoj, a declarat, sâmbătă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
22:30
Doi copii și trei adulți au fost răniți într-un atac aerian asupra orașului Harkov. O rachetă lansată de ruși a lovit o zonă rezidențială. Mai multe case au fost distruse.
22:10
Lupta Tyson Fury vs Oleksandr Usky va decide primul campion „undisputed" (incontestabil) la categoria grea din ultimii aproape 25 de ani. Ambii pugilişti sunt neînvinşi ca profesionişti.
22:10
Președinta Georgiei, Salome Zourabichvili, a blocat legea „agenților străini” care a provocat proteste uriașe în țară. Ea a spus că legea servește intereselor Rusiei. Totuși, politicienii din majoritatea parlamentară pot relua procedurilor pentru a vota legea din nou.
21:30
Cadavrul unui ostatic israelian răpit pe 7 octombrie a fost descoperit în Gaza. Militarii israelieni l-au recuperat, au anunțat reprezentanții armatei IDF. Bărbatul a fost răpit în timp ce se plimba cu bicicleta.
21:30
Arborele lalea înflorește în culorile soarelui la Grădina Botanică din Galați.
21:10
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi 2024, invită publicul pentru a 33-a oară, între 19 şi 26 mai, la cel mai important festival dedicat muzicii contemporane organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România cu sprijinul Ministerului Culturii, nu mai puţin de 8 zile cu 22 de concerte incitante cu muzica vremurilor noastre. Cele trei direcţii sau teme ale ediției cu numărul 33 a SIMN sunt muzică nouă pentru voce/voci (arii, lieduri, coruri), spectacole în formate inedite (experiment, electroacustic, film mut și muzică live) şi comemorări : Mihail Andricu (50 de ani de la moarte), Cornel Țăranu – 90 și Liviu Dănceanu – 70.
20:50
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este prezent, sâmbătă, la inaugurarea formală a lucrărilor Spitalului Regional de Urgență Cluj, lucrări care au început în urmă cu aproape o lună. Acesta a spus că va fi o lucrare complicată, dar este convins că în cele din urmă constructorii o vor rezolva.
20:30
Viața este plină de alegeri. Pe unele le sărbătorim, pe altele le regretăm. Și, adesea, acele regrete sunt ținute ascunse, îngropate adânc în interior.
20:20
Locuitorii unui bloc din Sângeorz Băi au fost evacuați din cauza unei butelii care a luat foc. Pompierii au reușit să scoată din clădire și butelia. Nu sunt victime, anunță autoritățile.
20:10
Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor avertizează că este pericol de inundații în două județe din Moldova. Hidrologii au emis cod galben.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.