Start în campania electorală

Jurnalul.ro, 9 mai 2024 14:00

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie începe vineri, 10 mai, și se va încheia pe 8 iunie, la ora 7.00. Candidaţii şi partidele care i-au propus vor fi nevoiți să respecte reguli stricte.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 30 minute
14:20
„Pentru moment am împrumutat de la banca la care am cont o parte din banii pentru campania electorală”, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El afirmă că a cheltuit în precampanie aproximativ 2,1 milioane de lei, de la USR și din donații ale cetățenilor.
14:10
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea susține că va duce la bun sfârşit proiectul Spitalului Metropolitan Bucureşti, pe care l-a început în mandatul de primar general, în cazul în care va câştiga alegerile locale.
Acum o oră
13:50
Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de o delegație de miniștri, merge marți la Ankara, într-o vizită oficială, la invitația președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.
13:40
Inteligența artificială câștigă tot mai mult teren, astfel că mulți oameni se întreabă ce este efectul Eliza, care i-a afectat pe unii utilizatori.
Acum 2 ore
13:20
Ciclonul care a provocat distrugeri semnificative în mai multe țări europene va ajunge în România în această seară, conform anunțului meteorologilor. Aceștia avertizează asupra unui val de ploi, vijelii și grindină, care vor afecta diverse regiuni ale țării.
13:10
Achiziția centralelor termice și sistemul de semaforizare sunt lucrurile pe care Nicușor Dan și le reproșează pentru acest mandat de primar general al Capitalei. El afirmă, însă, că este importantă buna credință avută în ultimii trei ani și jumătate.
13:00
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, anunță, luni, pe site-ul său personal, că în iunie își lansează cartea „Un ostaș în slujba țării”, care va apărea în luna iunie 2024, iar toate încasările vor fi donate către inițiative caritabile.
13:00
În gastronomia italiană, brânza ocupă, așa cum bine se știe, rolul principal. Nici nu s-ar putea altfel, ținând cont că în Italia se produc în jur de 2500 de varietăți de brânză, dintre care mai mult de 300 sunt considerate produse cu origine geografică protejată.  Cu toate acestea, Italia este abia al treilea producător european de brânzeturi, după Franța și Germania, din cauza multelor sortimente locale, produse artizanal, în cantități mici.
12:40
Autoritățile române au decis schimbarea Codurilor Numerice Personale (CNP) ale cetățenilor.
Acum 4 ore
12:30
Cristina Pauna, doctor specializat în recuperare medicală, a câștigat concursul de idei „Tinerețe vs. Bătrânețe” organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, demonstrând că vârsta nu este decât un număr când vine vorba de inovație și cercetare.
12:10
Muzeul Național de Artă al României vă invită la vernisajul expoziției de fotografie Depictions, a artistei olandeze Danielle van Zadelhoff duminică, 26 mai 2024, ora 18.00, eveniment ce va avea loc la parterul Galeriei de Artă Europeană, în prezența artistei.
12:00
Gemenii se exprimă direct, Racii trebuie să fie atenți la emoții, Leii fac ordine în dulap, Fecioarele se pregătesc de luptă, Balanțele se exprimă deschis, Scorpionii evită subiectele serioase, Săgetătorii dau sfaturi, iar Vărsătorii trebuie să fie mai precauți iar Peștii sunt luați de val.
11:40
Cei trei marinari sirieni, dispăruți în urma accidentului naval de la Sfântu Gheorghe, nu au fost găsiți. Naufragiul s-a produs sâmbătă dimineață. În weekend, marinarii au fost căutați cu ambarcațiuni și cu un elicopter al armatei.
11:40
Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost imediate: două slujbe de duminică au trebuit să fie oficiate pentru a face față mulțimii.
11:40
Pompierii din Mureș au fost solicitați, luni, să scoată un bărbat de 50 de ani prins între un autocamion și o casă de locuit din Târnăveni. El va fi dus la spital cu elicopterul SMURD.
11:30
Meteorologii anunță că ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie vor aduce vreme instabilă și temperaturi fluctuante în majoritatea regiunilor țării.
11:10
Voucherele de vacanță se impozitează cu 20%, iar suma va fi reținută din salariile angajaților, explică președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI).
11:00
Hamas și Houthi deplâng moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi. Reprezentanții celor două organizații susținute de Iran au trimis mesaje de condoleanțe. Raisi a murit în urma unui accident de elicopter.
10:50
Israelul nu este implicat în moartea lui Raisi, a spus un oficial israelian pentru Reuters. Oficialul a dorit să-și păstreze anonimatul.
10:40
Președintele Taiwanului, Lai Ching-te, a cerut luni Chinei să oprească amenințările militare și politice. În discursul său de preluare a postului Lai Ching-te a spus că pacea este singura opțiune și că Beijingul trebuie să respecte alegerea poporului taiwanez.
Acum 6 ore
10:30
Bunicile noastre obișnuiau să pună buchete de levănțică în șifonier pentru a ține departe moliile, dar și pentru a parfuma așternuturile și hainele. Obiceiul s-a păstrat, dar de niște ani încoace levănțica are noi utilizări, mai ales în bucătărie.
10:20
Cadavrele celor uciși după prăbușirea elicopterului din Iran sunt transportate în orașul iranian Tabriz. Președintele Ebrahim Raisi și ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian se aflau și ei în elicopter.
10:10
Muzeul Național de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Ambasada Lituaniei în Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România organizează la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu nr 2), în perioada 22 mai – 30 iunie 2024, expoziția foto-documentară „Mărturii din Gulag: memoria victimelor regimului totalitar-comunist”.
09:40
Într-o lume în care stilurile de viață, mediile și dinamica familiei pot varia dramatic, adaptabilitatea unei rase de câini devine o trăsătură critică pentru potențialii proprietari de animale de companie.
09:30
În 13 mai 1940 s-a născut la București scriitorul Mircea Ciobanu - pe numele său adevărat Mircea Sandu - în familia unui constructor pe care-l va ficționaliza în marele proiect Istorii (șase volume, 1977-1993; un al șaptelea volum nu a mai apucat să fie scris, iar un jurnal de atelier „pe zece ani” și câteva poeme urmau să intre într-o Addenda).
09:30
Un accident rutier s-a produs luni la Sarmizegetusa, în judeul Hunedoara. Trei persoane au ajuns la spital. La fața locului acționează mai multe echipaje de la Ambulanță, Poliție și ISU.
08:50
Injecțiile folosite împotriva nașterii premature și pentru tratarea unor afecțiuni ginecologice, ineficiente și cresc riscul de cancer
08:40
Guvernul iranian se reunește luni într-o întâlnire de urgență, a anunțat presa de stat din Iran. Pe ordinea de zi ar putea fi discuții despre succesorii celor decedați în accidentul de elicopter de duminică. De asemenea, s-ar putea discuta despre organizarea ceremoniilor de doliu.
Acum 8 ore
08:30
Clotilde Armand, depășită, în cel mai recent sondaj de opinie, de către George Tuță, de la PSD-PNL, își atacă principalul contracandidat pentru funcția de primar al Sectorului 1, aruncând pe Facebook un alt sondaj, realizat cu o lună în urmă, potrivit căruia USR-ista ar fi pe primul loc, la o distanță de 6 procente.
08:10
Președintele Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian și alte persoane au murit. Decesele provocate de prăbușirea unui elicopter sunt confirmate, anunță presa de stat din Iran.
08:10
Noaptea Muzeelor a fost boicotată de angajații din peste 200 de instituții care au rămas închise, sâmbătă spre duminică. Angajații muzeelor protestează, cerând salarii decente, dar premierul Marcel Ciolacu nu a înțeles mesajul lor, crezând că singurul lucru care le lipsește este cafeaua.
07:50
Dispozitivele electronice noi pentru monitorizarea prezenței la vot, cumpărate în valuri. Serviciul de Telecomunicații Speciale mai are, pe masă, încă trei loturi de achiziționat
07:40
Președintele Raisi și ministrul de externe au murit într-un accident de elicopter, a declarat un oficial iranian pentru Reuters. Informația nu a fost confirmată în mod oficial.
07:30
Statisticile arată că în România se aruncă anual 2,5 milioane de tone de mâncare.
07:10
Rusia și China „manipulează” opinia publică din Marea Britanie prin promovarea online a formatorilor de opinie propalestinieni, în încercarea de a alimenta diviziunea, susțin surse din executivul de la Londra. Înalți responsabili guvernamentali britanici se tem că puterile antioccidentale promovează narațiuni online polarizante despre conflictul dintre Israel și Hamas, folosind o armată de conturi false pe rețelele sociale.
06:50
ITHACA – O lume împovărată de conflicte geopolitice, politici protecționiste și inflație persistentă afectează foarte mult creșterea economică.
Acum 12 ore
06:30
De când cu psihanaliza lui Freud și tot ce i-a urmat, explicațiile de esență privind matricea comportamentală a oamenilor sunt căutate în evenimentele copilăriei.
06:10
Revolta violentă din Noua Caledonie, arhipelag pierdut în imensitatea Pacificului, perturbă echilibrul politic la Paris și riscă să arunce în aer piața nichelului, metal esențial în fabricarea bateriilor și larg utilizat în metalurgie.
Acum 24 ore
00:20
Codașe la inovare, companiile românești ratează proiecte de un miliard de euro finanțate din Fondul european de apărare
00:10
Fostul ministru britanic al Apărării Tobias Ellwood a declarat la Sky News că „nu este un semn de bun augur când durează atât de mult timp” căutările elicopterului prăbușit în care se afla președintele Ebrahim Raisi.
19 mai 2024
23:50
Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță lansarea noii ediții a programului social „Litoralul pentru toți”, între 31 mai și 20 iunie. Turiștii se pot caza în hotelurile din stațiunile autohtone de la Marea Neagră la tarife începând de la 35 de lei pe noapte de persoană.
23:40
Ultima reprezentație fotbalistică a Superligii din sezonul 2023-2024 s-a încheiat duminică seara cu victoria lui Rapid București împotriva campioanei FCSB. Giuleștenii s-au impus cu 2-0, ambele goluri fiind marcate în prima repriză. Este prima victorie a echipei de sub Podul Grant în pplay off.
23:30
Săptămâna viitoare, joi, 23 mai, de la ora 11.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, are loc conferința de presă dedicată ediției din acest an a Bookfest.â
23:10
Unsprezece bărbați cu vârste între 18 și 59 de ani, din Roșiorii de Vede, județul Teleorman, au fost reținuți în pentru infracțiuni de tulburare a liniștii publice, încăierare și amenințare.
23:00
Echipa greacă de fotbal PAOK Thessaloniki a câștigat duminică seara campionatul, după ce a învins în deplasare pe Aris, cu 2-1. Răzvan Lucescu i-a condus pe greci pentru a doua oară la câștigarea titlului, după reușita din 2019. Urmăritoarea AEK a învins pe Lamia și a rămas la două puncte distanță.
22:50
Şase turişti încearcă să ajungă pentru scurt timp în spaţiu la bordul unei rachete construite de compania lui Jaff Bezos, Blue Origin, care a fost lansată duminică din Statele Unite, scrie Reuters.
22:30
Liverpool i-a oferit duminică o victorie apreciatului său antrenor Juergen Klopp, în ultimul său meci la echipă. O victorie cu 2-0 în fața lui Wolverhampton Wanderers, care a evoluat în 10 oameni, pe Anfield, a marcat un final de sezon emoționant în Premier League pentru managerul german.
22:10
Centrul de Resurse în Fotografie (CdRF) invită publicul la finisajul a două expoziții eveniment: Broken Borders a Ioanei Moldovan, curatoriată de Arianna Rinaldo, și Seamless a lui Andrei Păcuraru, curator Natan Dvir.
22:00
Elicopterul prăbușit în care se afla președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a fost găsit de echipele de căutare, transmite televiziunea de stat, care apoi a șters informația. Cu toate acestea, nu sunt informații despre președinte, potrivit Al Jazeera. Semiluna Roșie: „Elicopterul nu a fost găsit”.
21:50
Forțele ucrainene susțin că au distrus o navă a Rusiei din Marea Neagră. Este vorba despre un dragor, specializat în îndepărtarea minelor marine.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.