Ciolacu, discuții privind noua lege a pensiilor și salariul minim cu comisarul european pentru Muncă

Adevarul (Romania), 16 mai 2024 18:30

Premierul a discutat cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale, cu privire la stadiul reformelor sociale din PNRR, noua lege a pensiilor ;i directiva european[ privind salariul minim.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
10:15
În timpul furtunii de aseară din Capitală, însoțită de grindină și vânt puternic, șeful polițiștilor rutieri din București a dirijat traficul, după concertul Coldplay. Gestul său a fost remarcat și apreciat atât de public, cât și de MAI.
Acum o oră
09:45
Vânzările şi exporturile de băuturi spirtoase franceze au scăzut semnificativ anul acesta, fenomenul accentuându-se pe fondul conflictelor comerciale dintre UE și China.
09:30
Furtuna care s-a manifestat joi-seara, în mai multe localități din Olt a lăsat în urmă pagube importante. Zeci de cetățeni au sunați la 112. Vântul a smuls acoperișuri și a rupt copaci, fiind doborâți și doi stâlpi de electricitate.
09:30
Revolut introduce Protecția Fondurilor, o nouă funcție de identificare biometrică ce poate crește nivelul de protecție a fondurilor în cazul pierderii sau furtului telefonului mobil.
09:30
Republica Moldova își va consolida capacitățile de apărare antiaeriană grație unui nou pachet de sprijin nerambursabil de 9 milioane de euro oferit de Uniunea Europeană. Acest sprijin face parte din Instrumentul European pentru Pace (EPF), a anunțat Ministerul Apărării.
09:30
Joi seară, pe o stradă din oraşul Baia Mare, un bărbat a fost înjunghiat , fiind tăiat în zona gâtului de un grup de agresori. Victima a ajuns la spital, iar atacatorii s-au făcut nevăzuţi.
Acum 2 ore
09:00
Pompierii din cadrul Secţiei Huşi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui au fost solicitaţi să intervină după ce o autocisternă încărcată cu 21 de tone de gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a răsturnat, la ieşirea din municipiul Huşi.
08:45
08:45
Poliția face un apel urgent către cetățeni pentru a ajuta la găsirea lui Brebenel Victor Sebastian Ionuț, un băiat de 10 ani din localitatea Mănești, care a dispărut de acasă.
08:30
CFR Călători anunţă reluarea programului estival „Trenurile Soarelui” de vineri noaptea, 14/15 iunie. Astfel, turiştii către litoral vor avea la dispoziție, zilnic, 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată țara cu staţiunile de la Marea Neagră și cu Delta Dunării.
08:30
Tesla a anunțat că va majora prețurile Model 3 în Europa de la 1 iulie, după ce UE a decis să impună tarife mai mari pentru vehiculele electrice importate din China. Comisia Europeană a declarat că Tesla „ar putea primi o taxă calculată individual”, deși nivelul exact nu a fost încă stabilit.
Acum 4 ore
08:15
Într-o societate modernă în care mobilitatea și confortul sunt prioritare pentru fiecare individ, intervențiile chirurgicale pentru tratamentele piciorului și ale gleznei au devenit tot mai căutate. În România, acestea afectează o proporție semnificativă din populație, cauza stilului de viață.
08:15
În condițiile unei campanii electorale prezidențiale complicate și a unui cadru larg cu multiple conflicte, Statele Unite fac eforturi susținute pentru a încheia conflictul din Orientul Mijlociu.
08:00
Potrivit prognozei emise de ANM pentru ziua de vineri, temperaturi mai ridicate se vor înregistra în jumătate sud-estică, dar în cea mai mare parte parte a ţării vremea rămâne în continuare instabilă.
07:30
Grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de 70-90 km/h, averse torențiale cu acumulări de 30-40 l/mp, de toate a avut parte Bucureştiul joi seara, până spre miezul nopţii, când intensitatea furtunii a început să scadă. Oamenii spun că că vijelia a lovit cu o forţă asemănătoare unui uragan.
07:15
„Weekend Adevărul“ a adunat prezentările făcute pentru naționala noastră în presa internațională înainte de Euro 2024. Concluzia? În timp alții ne descriu cu admirație, noi le spunem microbiștilor de afară să se uite la meciurile tricolorilor doar „dacă sunt masochiști“.
07:00
Trei stewardese de pe o cursă Wizzair Hamburg-București au fost ușor rănite din cauza turbulențelor și au primit îngrijiri medicale după aterizarea avionului pe aeroportul Otopeni.
06:45
Legumicultorii se confruntă cu un nou blocaj pe piață, prețul tomatelor scăzând atât de mult încât nu-și mai acoperă nici cheltuielile cu recoltarea, spun aceștia. Nici la acest preț însă nu mai reușesc să vândă.
Acum 6 ore
06:15
Mai puțin de 120 de kilometri de autostradă au fost construiți în cele peste patru decenii de comunism. Cele două autostrăzi din sudul României au fost inaugurate de Nicolae Ceaușescu, însă au reprezentat doar „un ciot” din planurile acestuia.
05:45
Un turist român a avut parte de o surpriză uriașă după ce a cerut nota de plată pentru un kebab cumpărat în Marele Bazar din Istanbul. Și-a împărtășit mai apoi experiența pe o pagină de Facebook dedicată turismului din Turcia.
05:15
Aproape nimic din înfățișarea lui Yaron Avraham, un evreu religios, nu poate oferi vreun indiciu al vieții sale anterioare de musulman pios și al experiențelor oribile din copilărie.
04:45
Progresele medicale apar pe bandă rulantă, iar o singură injecție este pe cale să rezolve disfuncția erectilă, o problemă pe cât de jenantă, pe atât de întâlnită la bărbatul modern.
Acum 8 ore
04:15
Înființarea sălilor de detenție și exmatricularea elevilor sunt două dintre cele mai importante, dar și controversate prevederi ale noului Statut al Elevilor, proiect lansat în dezbatere publică de Ministerul Educației.
03:45
Teste antrenament Bacalaureat 2024 Istorie, asta ar trebui să rezolve absolvenții clasei a XII-a care se pregătesc pentru Bacalaureat 2024. Iată câteva modele de rezolvat.
03:15
Chiar dacă a câștigat cel de-al șaselea mandat, Emil Boc a avut, după mulți ani, un contracandidat care a provocat o „prăbușire” a rezultatului acestuia de la 74% în 2020, la 42,7%. „Adevărul” a analizat acuzațiile aduse de primar cu privire la o așa-zisă „monstruoasă coaliție” anti-Boc.
02:45
Modernizarea sistemului de vot ar trebui să fie una dintre priorități, spun cei care au analizat cu atenție modul cum s-a desfășurat procesul electoral la alegerile locale și europarlamentare 2024 și care consideră că scrutinul de duminică nu a fost cel mai bine organizat.
Acum 12 ore
02:15
Plantele medicinale, soluțiile de înfrumusețare și alchimia au fost pasiunile mai multor contese și regine din Europa secolului al XV-lea. Unele au rămas în istorie pentru „rețetele” controversate de întinerire și chiar de „restaurare” a virginității.
01:45
Noul raport Global E-Waste Monitor realizat de ONU arată amploarea îngrijorătoare a crizei deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), care a atins un nou record în 2022.
01:15
Încă de la începutul anului, sunt observate scumpiri la o serie de produse de bază, însă acum vine rândul sucului de portocale, care este în pericol să devină un lux pentru consumatorul de rând.
00:45
Turiștii cate vor să exploreze Parcul Național Retezat au la dispoziție mai multe trasee montane, accesibile în timpul verii. Rangerii oferă câteva recomandări celor care pornesc la drum pe potecile de munte.
00:15
Ucraina se află într-o situație dificilă pe front, chiar dacă a oprit pentru moment înaintarea trupelor ruse la Harkov, perspectivele nu sunt cele mai bune. Generalul (r) Dan Grecu explică, pentru „Adevărul”, care ar fi cheia câștigării războiului.
00:15
La 14 iunie, în 1848 se forma Guvernul provizoriu al Revoluției de la 1848, iar în 1920 murea filosoful Max Weber. În 1928, în aceeași zi, se năștea Che Guevara, iar în 1946, Donald Trump. Doi ani mai târziu venea pe lume Olaf Scholz, și tot pe 14 iunie, dar 1956, Gianna Nannini.
00:00
Trupa britanică Coldplay a susținut joi seară al doilea concert pe Arena Națională din București. Solistul Chris Martin le-a cerut oamenilor „să-l huduie”, apoi i-a anunțat că va urca pe scenă Babasha. Au cântat împreună piesa „Păi' Na”.
13 iunie 2024
23:45
Un medic chirurg spune că, uneori, simptomele uşoare care avertizează asupra unor boli ale inimii sunt trecute cu vederea şi puse pe seama vârstei sau a stresului. Vă prezentăm în continuare care sunt acestea.
23:30
Angajamentul PSD de a proteja românii și mai ales pe cei vulnerabili, cu venituri mici și medii continuă să fie transpus în practică.
23:15
Studiile arată că ne alegem liderii care ne sunt similari, iar în contextul societății românești actuale, acest lucru nu este bun, susține Daniel David, autorul Psihologiei poporului român. Psihologul a întocmit un ghid simplu care ne ajută să alegem lideri mai buni.
23:00
Meteorologii avertizează că joi seara va fi furtună în București. Specialiștii au emis cod portocaliu de vijelie și grindină de medii și posibil de mari dimensiuni în București. Autoritățile au transmis mesaje RO-ALERT.
22:45
Președintele american Joe Biden și liderul ucrainean Volodimir Zelenski au semnat un acord bilateral de securitate. Documentul dintre Statele Unite ale Americii și Ucraina a fost semnat joi, 13 iunie 2024, în cadrul întâlnirii Grupului celor 7 (G7). Întâlnirea are loc în Italia.
22:30
Solistul formației britanice Coldplay, Chris Martin, a povestit joi seară cum s-a simțit după huiduielile de miercuri, la adresa tânărului pe care l-a invitat pe scenă și a cântat o manea.
22:00
Pentru vineri, 14 iunie 2024, Lorina, astrologul Click!, a realizat predicții complete în cazul fiecărei zodii a horoscopului. Cei din Zodia Taur primesc bani, iar un nativ se îndrăgostește.
21:45
Zoltán Thurzó, un muzician din Oradea, a doborât pentru a doua oară recordul mondial pentru concertul la înălţime. El a cântat miercuri, pe 12 iunie 2024, timp de aproape o oră, nouă piese clasice de pian, în vârful celui mai înalt drum asfaltat din lume, Umling La Pass.
21:30
O polițistă din județul Galați a fost implicată într-un scandal cu bătăi, urmăriri auto și o tamponare. Incidentul a avut loc miercuri seara, în localitatea Smârdan.
21:30
În lupta pentru șefia USR, partid care a ieșit fișonat rău după alegerile locale de duminică, 9 iunie 2024, a fost vehiculat și numele primarului Timişoarei, Dominic Fritz.
Acum 24 ore
21:15
A picat din cer grindină cât pumnul în Drobeta-Turnu Severin. Urgina naturii s-a abătut asupra orașului joi, 13 iunie 2024, și a creat pagube însemnate. Mai multe mașini au fost avariate, iar furtuna a măturat totul în cale.
21:00
Tribunalul Militar Bucureşti a decis joi, 13 iunie 2024, redeschiderea urmăririi penale în dosarul în care un fost comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi o angajată a inspecţiei de prevenire din cadrul acestei instituţii sunt acuzaţi de corupţie.
21:00
Boot Camp voluntar - este un nou serviciu militar pentru tineri. În toată perioada taberei, voluntarii vor beneficia de cazare, masă, drepturile financiare pe care le au soldații încadrați ca profesioniști.
20:45
Fostul președinte al Parlamentului European Martin Schulz susține că Diana Șoșoacă „este finanțată de ruși” și „nu știe pe ce lume trăiește”.
20:30
Liderii celor mai puternice 7 state din lume - G7, reuniţi joi, 13 iunie 2024 în Italia, au decis, printr-un acord politic, să acorde Ucrainei un împrumut de 50 de miliarde de dolari din veniturile rezultate din activele ruseşti îngheţate, a anunţat un responsabil al preşedinţiei SUA, potrivit AFP.
20:15
Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au acuzat Rusia de complot pentru a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în octombrie în Republica Moldova, într-o declaraţie comună publicată de Departamentul de Stat.
19:45
Forţele Terestre Române au început, în cursul acestei săptămâni, procedurile de recepţie calitativă şi cantitativă a echipamentelor primului sistem de aeronave fără pilot Bayraktar TB2, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.