Agerpres

Mai mult de 2 zile în urmă
16:58
Premierul Sorin Grindeanu, aflat în deplasare de lucru în județul Dâmbovița, și-a amintit, în timp ce vizita laboratorul de informatică al Universității "Valahia" din Târgoviște, că în anii studenției a studiat pe calculatoare cu procesor de tip 286.
16:58
Mai multe ferme de dimensiuni mici vor putea accesa bani europeni prin submăsura 6.3 din Planul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), după ce a fost redus pragul de producție minimă de la care fermierii pot solicita finanțare, a declarat, vineri, Cati Dobre, șef serviciu în cadrul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).
16:58
Șoferul care a accidentat mortal o persoană și a rănit alte cinci, după ce a pătruns cu mașina prin gard în curtea unei fabrici din localitatea argeșeană Bascov, a fost arestat preventiv, vineri, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.
16:58
Lucrurile s-au schimbat în Ministerul Transporturilor și relația cu companiile a devenit una foarte pragmatică, iar cine va mai da un termen nerealist va fi demis, a afirmat, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la inaugurarea stațiilor de metrou Laminorului și Străulești.
16:58
Ultimul impediment în calea listării pe bursă a companiei Hidroelectrica a fost eliminat, iar finalizarea procedurii de insolvență va permite Ministerului Energiei să accelereze procesul, a declarat Greg Konieczny, director general și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, conform unui comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.
16:58
"Liniile directoare" ale negocierilor dintre Uniunea Europeană și Marea Britanie privind ieșirea acesteia din urmă din blocul comunitar, remise vineri de președintele Consiliului European, Donald Tusk, liderilor celor 27 (cele 28 de state membre minus Regatul Unit), prevăd o abordare etapizată a acestor tratative. Ele ar urma să fie aprobate de liderii celor 27 la summitul prevăzut să aibă loc la 29 aprilie, notează agenția Reuters, care sintetizează principalele puncte ale documentului de opt pagini transmis de Tusk partenerilor din UE.
16:47
Zeci de mii de persoane au fost evacuate în Australia din cauza inundațiilor grave provocate de un ciclon tropical, iar autoritățile au avertizat populația în privința riscurilor de a se pomeni față în față cu animale sălbatice, relatează AFP.
16:28
Ministerul Energiei a deblocat a doua tranșă din ajutorul de salvare pentru Compania Națională a Uraniului (CNU), în sumă de 13,1 milioane de lei, iar corpul de control al premierului va analiza cauzele situației dificile în care a ajuns societatea.
16:28
Rectorul Universității Valahia, Călin Oros, i-a cerut sprijin premierului Grindeanu, aflat, vineri, în vizită în Târgoviște, pentru finalizarea campusului universitar din municipiu, singurul din țară construit după 1989.
16:28
Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat vineri, la Sibiu, că va face publică lista "neagră" a agențiilor de turism, rămase fără licență, fiind vorba de peste o mie de agenții.
16:28
Aniversarea a 25 de ani de activitate a Fundației Hospice Casa Speranței în România a prilejuit vizita Prințului Charles, joi, la centrul organizației din București, ocazie cu care a fost lansată Campania Hospice 25.
16:17
Ambasadorul Indiei la București, Ramesh Chandra, a salutat colaborarea pe care țara sa o are cu societatea Aerostar Bacău, în cadrul unei întâlniri cu primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, cu care a discutat despre dezvoltarea cooperării și a intensificării schimburilor economice bilaterale.
16:17
Primele transportoare blindate de trupe TBT 8x8 destinate dotării Forțelor Terestre ar urma să vină în țară anul viitor, urmând să se identifice modalitatea prin care vor fi integrate în industria națională, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leș.
16:07
Renunțarea la unele măsuri de mediu de către administrația Trump va avea un impact încă neclar asupra combaterii încălzirii globale, a declarat vineri responsabila pentru climat a ONU, subliniind în același timp că acțiunea climatică se intensifică în lume, relatează AFP.
16:07
Ratele de mortalitate în spitalele din Statele Unite sunt mai mici în timpul săptămânilor când inspectorii apar neanunțat, decât în alte perioade ale anului, sugerează un studiu recent, citat de Reuters.
16:07
Peste 1.500 de sportivi din mai mult de 25 de țări vor participa la a noua ediție a Campionatelor Europene de karate WUKF de la Cluj-Napoca, în perioada 5-9 aprilie.
16:07
Șeful diplomației franceze, Jean-Marc Ayrault, a estimat vineri că soarta politică a președintelui Bashar al-Assad nu trebuie să fie o prioritate pentru a se obține un acord de pace în Siria, informează AFP.
15:58
Fostul gazetar de televiziune Cristian Țopescu a primit, vineri, titlul de Cetățean de onoare al municipiului București, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria Generală a orașului.
15:58
Prințul Charles nutrește o dragoste adevărată și profundă față de România, consideră directorul Teatrului Național din București, Ion Caramitru.
15:47
Prințul Charles a vizitat, vineri, sediul Hospice Casa Speranței din Capitală, unde a discutat cu pacienții adulți internați, dar și cu copiii care beneficiază de serviciile centrului de zi, așezându-se alături de aceștia la masa unde ornau ouă de paște.
15:37
Patinatorul rus Evgheni Plușenko, dublu campion olimpic și triplu campion mondial, a infirmat o posibilă revenire în activitatea de performanță pentru a participa la JO 2018 de iarnă de la PyeongChang, relatează DPA.
15:37
Procurorul general Augustin Lazăr a efectuat o vizită de lucru în Franța, unde a discutat, printre altele, despre înființarea Parchetului European.
15:37
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, se declară un adept "clar și convins" al dezvoltării învățământului profesional și tehnic și afirmă că "trebuie să trecem de la stadiul în care este economia românească astăzi la dezvoltarea unor activități care să se bazeze pe o valoare adăugată din ce în ce mai mare".
15:28
Mai mulți copii cu autism, Sindrom Down, ADHD și voluntari ai Asociației Conil au marcat, vineri, la Școala Primară Conil, Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, înălțând baloane albastre cu heliu spre cer.
15:17
Flori de mină în culori și forme diferite vor fi expuse la Muzeul Național de Geologie, între 7 și 9 aprilie, în cadrul evenimentului "Târg de Florii", informează un comunicat al organizatorilor transmis, vineri, AGERPRES.
15:17
Marea Britanie și SUA au anunțat vineri că celelalte state membre ale NATO trebuie să se angajeze că își vor spori de la an la an bugetul militar, cerându-le țărilor care încă nu alocă pentru apărare cel puțin 2% din PIB să 'ridice miza', transmit Reuters și EFE.
15:17
În cazul în care alegătorii francezi nu doresc să părăsească zona euro, Partidul Frontul National (FN) va păstra moneda unică europeană dacă Marine Le Pen, candidata formațiunii, va deveni președinte în urma alegerilor din mai, a declarat vineri secretarul general al FN, Nicolas Bay, relatează Reuters.
15:17
Peste un milion de bolnavi vor beneficia în acest an de programele naționale de sănătate curative, afirmă reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) într-un comunicat transmis presei.
15:07
Un marș pentru conștientizarea autismului va avea loc în după-amiaza zilei de duminică, 2 aprilie, în centrul municipiului Sibiu, organizat de către Fundația UCOS 'Un copil, o speranță' România, cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului.
14:58
Cinci intervenții chirurgicale la copiii cu afecțiuni cardiace au fost efectuate în această săptămână la Centrul de chirurgie cardiacă din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu", cu ocazia celei de-a treia misiuni internaționale, la care au participat specialiști din Israel.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.