Business Magazin

Acum 2 ore
16:50
12.945 de şcoli fac activităţi cu copiii în scenariul verde, 4.406 în scenariul galben, iar elevii din 305 nu merg la şcoală, unităţile şcolare fiind în scenariul roşu şi au activităţi exclusiv online, a anunţat, luni, Ministerul Educaţiei.
16:40
Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Roma, după ce a câştigat primul set cu 6-0, iar în setul 2 Karolina Pliskova a abandonat partida la scorul de 2-1.
Acum 4 ore
15:50
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi acuză pe social-democraţii dintr-o localitate din Mehedinţi că au încercat să incendieze maşinile unor liberali: „Incredibil la ce atacuri în stil terorist se pretează cei de la PSD Mehedinţi”
Acum 6 ore
14:00
Un bărbat, de 30 de ani, din Cugir, căutat de autorităţile din Germania, a fost depistat de poliţişti, la Haţeg. Acesta era urmărit, la nivel internaţional, pentru trafic de droguri.
13:50
Bill Gates este frustrat de modul în care testele de coronavirus sunt gestionate în Statele Unite. „Nici măcar acum oamenii nu obţin rezultatele în 24 de ore", a spus Bill Gates, citat de CNN. „Această situaţie este revoltătoare”, a adăugat miliardarul. Şi când vine vorba de tehnologia din spatele testării, Gates a precizat că nu există nicio scuză pentru procesarea lentă, mai ales că are o tehnologie mai avansată decât alte state. În ceea ce priveşte modul în care SUA s-au ocupat de pandemie în...
13:20
În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 23 de decese.  Până luni, pe teritoriul României au fost confirmate 113.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 90.649 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Distinct de cazurile nou confirmate, î...
13:20
Producătorul de camioane electrice Nikola a anunţat luni că Trevor Milton, fondatorul businessului, va demisiona cu efect imediat din poziţia de preşedinte executiv, pe fondul unor acuzaţii care susţin că întregul business ar fi doar „o fraudă complexă”, potrivit FT. Stephen Girsky, fost vicepreşedinte al General Motors şi membru în board-ul Nikola, va prelua funcţia de preşedinte executiv. „Nikola face parte din mine şi va face mereu, iar atenţia ar trebui să fie asupra companiei şi a misiunii...
13:10
În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 808 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 23 de decese.
13:00
Sute de milioane de dolari au fost spălaţi prin intermediul sucursalei olandezilor de la ING din Polonia, fiind vorba atât de bani din Rusia, cât şi din Ucraina, conform informaţiilor prezentate de ziarul polonez Gazeta Wyborcza, citate de Bloomberg. Publicaţia din Polonia a relatat că în cadrul unei investigaţii internaţionale la care a participat au fost descoperite transferuri de bani care treceau prin sucursala poloneză a grupului olandez ING, pentru a ajunge mai apoi în paradisuri fiscale p...
Acum 8 ore
12:20
Bill Gates este frustrat de modul în care testele de coronavirus sunt gestionate în Statele Unite. „Nici măcar acum oamenii nu obţin rezultatele în 24 de ore", a spus Bill Gates, citat de CNN. „Această situaţie este revoltătoare”, a adăugat miliardarul. Şi când vine vorba de tehnologia din spatele testării, Gates a precizat că nu există nicio scuză pentru procesarea lentă, mai ales că are o tehnologie mai avansată decât alte state. În ceea ce priveşte modul în care SUA s-au ocupat de pandemie în...
11:50
Emag îşi continuă expansiunea internaţională prin diversificarea canalelor de vânzare şi inaugurează primul showroom în Bulgaria, la Sofia, după ce în urmă cu trei luni compania a deschis în Ungaria primul său showroom din afara României. Businessul are în plan să mai deschidă alte trei showroomuri în prima parte a anului viitor. Situat în incinta Serdika Center, unul dintre cele mai mari centre comerciale din capitala Bulgariei, noul showroom permite platformei eMag din Bulgaria extinderea serv...
11:50
Promovarea în liga emergentă secundară reprezintă cel mai important eveniment de la redeschiderea pieţei interne de capital în urmă cu 25 ani, după mai multe decenii de economie planificată, spune Andrei Rădulescu, Director Analiză Macroecnomică, Banca Transilvania.
11:00
O discuţie de acum două săptămâni despre alegeri, cu cineva care lucrează într-un restaurant din Bucureşti. Vezi că vin alegerile, să te duci la vot! Dar de ce trebuie să merg la vot? Am pe cine să votez? Toţi sunt la fel! Nu mai bine îmi iau familia, copilul, şi mă duc să mă dau cu barca în Herăstrău? Duminica viitoare, peste o săptămână, sunt alegeri locale, iar interesul pentru cei care conduc oraşele, comunele şi judeţele ţării pare destul de scăzut. Şi nu este vorba de Covid-19. Noroc cu Bă...
10:50
Începerea noului an şcolar a generat o creştere a vânzărilor de laptopuri, tablete şi camere web cu aproximativ 50%, pe fondul incertitudinii modului de desfăşurare a cursurilor (clasic, online sau hibrid) şi a necesităţii pregătirii pentru diferite scenarii, în contextul crizei sanitare generată de pandemia de COVID 19.
10:50
În SUA sunt peste 7 milioane de persoane infectate cu COVID-19. India ocupă poziţia a doua şi raportează peste 88.000 de noi cazuri în ultimele 24 de ore. La nivel mondial, peste 31,2 milioane de persoane au fost confirmate pozitiv de la izbucnirea pandemiei. În Statele Unite ale Americii, de la debutul pandemiei, au fost înregistrate 7.004.768 de cazuri de COVID-19, potrivit cifrelor World meters. Dintre acestea, 33.344 au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore. Numărul total al deceselo...
Acum 12 ore
09:40
Moldova are salarii aprope la jumătate faţă de Bucureşti, dar şi de patru ori mai puţini absolvenţi de studii superioare, raportat la numărul populaţiei
09:30
Hidrogenul este considerat de mulţi sursa de energie a viitorului, mai ales în transport, iar guvernele care gândesc strategic se luptă de pe acum pentru un rol cât mai important în viitoarea industrie, relatează Ziarul Financiar.
09:30
Sume astronomice de bani murdari au trecut ani de zile prin cele mai mari instituţii bancare din lume, dezvăluie o investigaţie internaţională a Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ), care denunţă insuficienţele de reglementare din sectorul bancar, scrie Huffington Post.
09:30
Decalogul unui mic antreprenor: Pentru noi în toată această perioadă a contat să nu ne pierdem cumpătul. Să rămânem atenţi. Să vorbim sincer şi deschis cu echipa. Să fim creativi şi să pivotăm rapid atunci când se arată posibilităţi. Să fim optimişti. Să avem încredere. Să fim îndrăzneţi. Să ştim la ce să renunţăm. Să fim recunoscători. Să ne agăţăm de orice ni se oferă.
09:30
Klarna este oficial cel mai valoros fintech din Europa, cu o valoare estimată la 10,6 miliarde de dolari în urma celei mai recente runde de finanţare.
09:00
„Vreau să-ţi trimit o carte, să o citeşti, este foarte mişto.”
Acum 24 ore
18:50
Suedia a înregistrat unul dintre cele mai puţine cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Doar 14 pacienţi sunt internaţi la ATI. În Suedia, masca de protecţie nu este obligatorie De la începutul pandemiei de coronavirus, Suedia a înregistrat unul dintre cele mai puţine cazuri de infecţie din lume. Doar 14 pacienţi sunt internaţi, în acest moment, la ATI. În timp ce statele lumii închid şcoli, restaurante sau săli de fitness, Suedia dă verde libertăţii. Şcolile au rămas deschise, fără ca suedezii...
18:40
Primul prototip de maşină zburătoare al Turciei a încheiat cu succes primul zbor de test, a anunţat producătorul Baykar Defense, potrivit Intellinews.
18:40
Constructorul auto german Volkswagen nu a oferit încă daune şoferilor care au cumpărat un autovehicul dotat cu un dispozitiv de manipulare a testelor de emisii.
18:40
Pentru prima dată în istorie, nemţii au folosit mai mult cardurile bancare pentru plăţi decât cash-ul, relevă un studiu al companiei britanice Euromonitor International notează La Tribune.
18:40
Liderii industriilor de travel şi turism din Europa, lovite puternic de pandemie, fac apel la Comisia Europeană să pună presiune pe guverne în sensul eliminării cerinţelor de carantină şi îmbrăţişării în schimb a unor restricţii şi testări coordonate, scrie Reuters.
18:40
Retailerii polonezi de haine, îmbrăcăminte, cosmetice şi sport prezenţi pe piaţa din România au ajuns la peste 500 de magazine şi la afaceri de circa 2,3 mld. lei anul trecut, arată o analiză a ZF.
18:40
Demotivarea angajaţilor este una dintre cele mai mari provocări pe care managerii trebuie să înveţe să le gestioneze în această perioadă, iar lipsa de motivare poate genera scăderi abrupte ale performan­ţei, spune Mihai Arghire, senior trainer şi con­sultant în cadrul companiei de consul­tanţă Brightway.
18:40
Grupul irlandez Primark, unul dintre cele mai cunoscute nume din moda mondială, are în România 13 fabrici partenere care croiesc şi cos haine vândute apoi pe glob. În total, aceste unităţi de producţie au circa 2.150 de salariaţi, potrivit informaţiilor publice pe site-ul Primark.
Ieri
16:00
Planul Uniunii Europene de reducere a emisiilor de dioxid de carbon riscă să conducă la intrarea în faliment a unor companii auto şi la pierderea a numeroase locuri de muncă, avertizează Herbert Diess, preşedintele Consiliului de administraţie al grupului Volkswagen.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.