InCont

Acum 4 ore
16:50
Excedentul de cont curent al Germaniei s-a diminuat anul trecut, dar încă este de departe cel mai mare din lume, datorită exporturilor solide, arată datele publicate de Institutul de Cercetare Economică Ifo din Munchen.
16:30
Laura Codruţa Kovesi a avut câștig de cauză, luni, în ambele acțiuni disciplinare deschise de Inspecția Judiciară împotriva ei.
16:20
Un număr de 30.225 de locuri de muncă vacante sunt disponibile la nivel naţional, potrivit informaţiilor publicate luni de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), care ia în calcul datele furnizate de agenţii economici.
16:00
Târgul de cariere Aeroconsult-Euravia are loc luni şi marţi, între orele 9,00 şi 17,00, la Universitatea Politehnica din Bucureşti, la eveniment fiind aşteptaţi să participe studenţi şi absolvenţi din domeniul aeronauticii şi cel spaţial aflaţi în căutarea unor oportunităţi de muncă, dar şi de internship.
Acum 6 ore
15:30
Preşedintele PSD face declarații după comitetul executiv al PSD pentru validarea candidaților la europarlamentare.
15:20
Comisia Europeană a încheiat pregătirile pentru situaţia din ce în ce mai probabilă a unui Brexit fără acord, la 12 aprilie, a anunţat luni Bruxellesul într-un comunicat.
15:00
Metrorex va achiziţiona 13 trenuri noi de metrou pentru secţiunea Drumul Taberei - Eroilor şi opţional şi-a rezervat dreptul de a contracta încă maxim 17 trenuri noi de acelaşi tip, destinate operării pe secţiunea Eroilor - Iancului, conform unui comunicat al companiei.
14:40
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, luni, un curs de referinţă de 4,7538 lei/euro, o creştere de 0,06% faţă de nivelul atins vineri. Francul elveţian a urcat până la cel mai ridicat nivel din iunie 2017 până în prezent.
14:40
Telekom va reduce, începând din 15 mai 2019, tarifele la telefonie mobilă şi fixă pentru apelurile internaţionale, din Spaţiul Economic European, potrivit unui comunicat al companiei.
Acum 8 ore
13:10
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi-a anunţat, duminică, intenţia de a redenumi fosta bazilică Sfânta Sofia din Istanbul, în prezent muzeu, în Moscheea Sfânta Sofia , după alegerile locale din 31 martie.
12:50
Bursele mondiale înregistrau luni scăderi importante, în urma degringoladei de vineri seara de pe Wall Street, afectate de îngrijorările cu privire la încetinirea economiei mondiale.
12:30
Membrii Parlamentului European se vor pronunţa în următoarele zile asupra propunerii de renunţare la schimbarea sezonieră a orei începând cu 2021.
12:20
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a urcat la 3,23%, potrivit datelor publicate luni de Banca Naţională a României (BNR).
12:10
Preşedintele turc Tayyip Erdogan a afirmat că cei din sectorul financiar care cumpără valută pentru deprecierea lirei turceşti vor plăti un preţ foarte greu , adăugând că Ministerul de Finanţe lucrează la acest lucru.
Acum 12 ore
11:50
Presa iordaniană a anunţat luni dimineaţă că regele Abdullah a anulat vizita oficială în România.
10:40
Suedia ar putea promova o propunere legislativă care să forţeze băncile să continue să ofere numerar clienţilor care solicită acest lucru, în condiţiile în care această ţară cunoaşte o transfomare rapidă într-o societate fără numerar, transmite Bloomberg.
10:10
Agenţia de evaluare financiară Standard Poor s a coborât, cu o treaptă, ratingul pe termen lung atribuit grupului francez de distribuţie Carrefour, de la BBB plus până la BBB .
09:20
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat duminică, la Braşov, că un proiect de modificare a OUG 114/2018 se va afla pe masa Guvernului în această săptămână.
09:10
Bucureștiului îi lipsesc lucruri elementare: un inventar centralizat al domeniului public și privat și regulamente clare în urbanism.
Ieri
08:50
Italia şi China au semnat sâmbătă un Memorandum de Înţelegere în sprijinul proiectului de mare amploare cunoscut sub denumirea de Noul Drum al Mătăsii , prin care Beijingul urmăreşte să-şi intensifice comerţul cu Occidentul în pofida reticenţei UE.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:30
Aproape 70% din cele mai importante economii ale lumii sunt sub controlul unor guverne populiste sau al unor regimuri nedemocratice, arată o analiză a Bloomberg Economics.
08:10
Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a reiterat mesajul că cetăţenii români pot circula şi după Brexit pe baza cărţii de identitate spre sau dinspre Regatul Unit.
07:30
Randamentele obligaţiunilor germane pe 10 ani au intrat vineri în teritoriu negativ, pentru prima dată din octombrie 2006, după ce datele au arătat o contractare a producţiei industriale pentru a treia lună consecutiv, transmite Reuters.
07:20
Guvernul socialist spaniol a aprobat un plan al cărui obiectiv este să îi convingă să revină acasă pe cei aproximativ un milion de muncitori spanioli care au plecat în străinătate să îşi caute un loc de muncă, după criza economică din 2008-2013.
22 martie 2019
12:10
Guvernul va modifica săptămâna viitoare OUG 114/2018 printr-o nouă ordonanţă de urgenţă, iar una din principalele modificări va fi stabilirea ROBOR în funcţie de tranzacţiile interbancare şi zilnice pe trimestrul anterior, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
11:50
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a urcat vineri la 3,16% pe an, de la 3,14% pe an joi, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
10:40
Compania de ridesharing Uber se va lista la bursa de la New York, una din cele mai aşteptate listări din acest an, transmite BBC.
10:10
Rata medie de compensare a angajaţilor din UE, reprezentând salarii, remuneraţii şi contribuţii sociale plătite de angajator) a fost de 23 de euro pe oră, indică Oficiul European pentru Statistică Eurostat.
09:40
Preţul carburanţilor fără taxe în România continuă să fie mai mare decât media Uniunii Europene, iar, în cazul benzinei, scumpirea din ultimele patru săptămâni a fost mai mare decât cea de la nivelul blocului comunitar, potrivit datelor publicaţiei Oil Bulletin a Comisiei Europene.
09:20
Liderii europeni sunt dispuşi să acorde Regatului Unit două opţiuni pentru amânarea Brexit-ului dincolo de data prevăzută iniţial, 29 martie, a infromat joi seară preşedinţia Franţei, transmite AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.