InCont

Acum 24 ore
09:00
Exporturile Chinei au crescut neaşteptat în iulie, cu 7,2%, au anunţat autorităţile de la Beijing, în condiţiile în care a doua economie mondială se redresează în urma efectelor pandemiei.
08:00
Românii pot subscrie începând de luni, 10 august 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei în cadrul Programului Tezaur, cu scadenţe la 1, 2, 3 şi 5 ani, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
07:40
Guvernul a reglementat vineri, prin OUG, posibilitatea reducerii timpului de muncă, acordării unor indemnizaţii pentru zilieri şi sezonieri, precum şi încurajarea telemuncii, conform unui comunicat de presă al Ministerului Muncii.
Ieri
17:00
Dezechilibrele de cont curent pe plan global s-au redus în 2019, deoarece comerţul a încetinit, şi s-ar putea reduce şi mai mult în 2020 în urma pandemiei, se arată într-un raport publicat de Fondul Monetar Internaţional (FMI).
16:40
Mişcarea spre digitalizare, lucrul la distanţă, comenzile online şi utilizarea resurselor IT de tip cloud au explodat profiturile companiilor Big Tech - Amazon, Facebook, Google şi Microsoft, arată o analiză a casei de brokeraj XTB România.
15:40
Romaero, companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare a României, va urma un proces de restructurare a datoriilor sale istorice înregistrate faţă de bugetul statului.
15:20
Compania Air Bucharest va relua, din 11 august, zborurile charter spre Turcia şi Egipt, a anunţat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu, Alexandra Păcurar.
15:10
Cererea pentru exporturi, în special din China, i-a ajutat în iunie pe producătorii germani să-şi revină din şocul provocat de pandemie, pentru a doua lună consecutiv, deşi nivelul producţiei încă este sub cel de anul trecut.
14:50
Preşedintele american Donald Trump a propus o reimpunere a unei taxe vamale de 10% anumitor produse canadiene din aluminiu, cu scopul de a proteja industria americană de un acces de importuri.
14:30
Grupul NEPI Rockcastle anunță finalizarea tranzacției cu AFI Europe în privința vânzării portofoliului de clădiri de birouri clasa A din România, cu o suprafață închiriabilă totală de 118.500 metri pătrați.
13:50
Gramul de aur a depășit, vineri, 271 de lei pentru un gram, ajungând astfel la un nou record pe piața din România, în ton cu evoluțiile internaționale.
13:30
Peste jumătate dintre companii aleg reîntoarcerea parţială la birouri, într-un sistem de ture prin rotaţie a angajaţilor sau întoarcerea pe bază de voluntariat a unui număr limitat de angajaţi, potrivit unui studiu desfăşurat de Bookster, prima bibliotecă publică modernă pentru companii din România.
13:10
Averea netă a lui Mark Zuckerberg a depăşit joi pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, după ce acţiunile Facebook au atins un nivel ridicat, scrie Bloomberg.
13:10
Coronavirus România, 7 august. Cifre record de la debutul pandemiei: aproape 1.400 de cazuri noi și 50 de decese
12:10
Ministerul Muncii propune înfiinţarea unui registru electronic denumit Reforma , care să cuprindă şi salariaţii din sectorul bugetar şi care va fi dezvoltat şi administrat de Inspecţia Muncii, potrivit unui proiect de OUG, lansat în dezbatere publică.
11:40
Grupul american Uber Technologies Inc a raportat un declin trimestrial cu 29% al veniturilor, deoarece pandemia cu coronavirus a afectat cererea pentru serviciile sale de ride-hailing, în schimb comenzile pentru serviciile de livrare de mâncare au crescut cu 113%.
11:30
Corpurile de iluminat sunt elemente spectaculoase care transformă decorul camerei de zi într-unul cu adevărat impresionant.
11:30
Vrei să-ți amenajezi livingul, însă nu știi ce mobilier să alegi? Cataloagele de prezentare ale magazinelor sunt pline cu variante atractive, dar nu te poți decide la un singur stil? Te înțelegem perfect.
11:20
Pentru a-ți transforma grădina în spațiul perfect al relaxării, unde să-ți reîncarci bateriile la finalul zilelor pline sau în weekend, alături de familie și de prieteni, nu ai nevoie decât de o amenajare potrivită.
11:10
Românii au aplicat tot mai mult pentru joburi noi în iulie, numărul CV-urilor depuse crescând cu 38% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu peste 20% față de luna iunie a acestui an, arată o analiză BestJobs.
10:40
Vremea va fi caniculară în Bucureşti, pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă, iar nopţile vor fi tropicale, cu valori termice de peste 20 de grade Celsius, arată prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
10:30
România a fost în 2019 al optulea producător de bere din cele 27 de state membre ale UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
10:20
Platforma de socializare video TikTok, deţinută de o companie chineză şi care riscă să fie interzisă în SUA din motive de securitate naţională, a anunţat joi că va înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa.
10:00
Peste 300 de focare de COVID-19 sunt în ţară în prezent, a anunțat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. El a precizat însă că aceste focare înseamnă şi cămine, şi azile de bătrâni, şi din domeniul industrial, zone care sunt însă controlabile.
10:00
Un fenomen unic atrage sute de oameni pe Muntele Ceahlău în fiecare an. A fost numit Piramida holografică din Ceahlău și poate fi observat pe 6 august, de sărbătoarea Schimbării la față.
09:30
Regiunea istorică Moldova, fără nici un kilometru de autostradă, ar putea avea o șosea modernă în 7 ani. Pe hârtie, se numește autostrada Unirii, A8, iar în planuri, ar exista și autostrada Moldovei, A7.
09:10
România este ţara din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent de angajaţi din hoteluri concediaţi în urma pandemiei, a declarat, joi, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, într-o conferinţă de presă.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
Programul Casa Eficientă Energetic pentru persoane fizice va debuta pe data de 15 septembrie 2020, iar proprietarii de case din România pot depune cereri de finanţare pentru a primi până la 15.000 de euro, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe.
16:50
Rata de economisire a gospodăriilor în UE a înregistrat în primul trimestru din 2020 o creştere anuală record, de 3,5 puncte procentuale (pp) comparativ cu perioada similară din 2019, arată datele publicate joi de Eurostat.
16:50
Înrăutăţirea situaţiei pandemice odată cu debutul sezonului rece este de aşteptat să conducă la reintroducerea unor măsuri administrative de distanţare socială, afectând cu intensitate sporită evoluţia economiei în ultimul trimestru al anului, potrivit Raportului asupra inflaţiei al BNR.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.