InCont

Mai mult de 2 zile în urmă
00:10
Un responsabil american a exprimat vineri sprijinul Washingtonului pentru explorarea gazelor în largul Ciprului, în timp ce ExxonMobil şi Qatar Petroleum au lansat lucrări de foraj în pofida opoziţiei Turciei, relatează AFP, preluată de Agerpres.
16 noiembrie 2018
16:50
Mai mult de jumătate dintre români se tem de cutremure şi inundaţii, iar în acest context un român din doi susţine că este interesat de riscurile acoperite prin poliţa de asigurare pentru locuinţă, arată un realizat pentru Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR) de către IRES - Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie.
16:50
Turcia a decis vineri să revină asupra unor restricţii impuse anterior cu privire la utilizarea valutei, relaxând regulile după lobby-ul sectorul hotelier, informează Reuters, preluată de Agerpres.
16:30
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, decretul pentru numirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației Naționale.
16:20
Persoanele fizice care au depus Declaraţia Unică până la 31 iulie 2018 şi îşi achită integral obligaţiile fiscale estimate pentru anul 2018, până la 15 decembrie, inclusiv, vor primi o bonificaţie de 5% din totalul sumei datorate, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.
15:40
După ani de zile în care au avut grijă de un cilindru metalic prăfuit, păstrat într-un seif dintr-o locaţie din Paris, oamenii de ştiinţă au decis să schimbe etalonul unităţii de măsură pentru masă - kilogramul, cu ceva mai stabil.
15:20
Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,22%, potrivit datelor publicate vineri de Banca Naţională a României (BNR).
14:40
Angajaţii Metrorex vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată de miercuri, între orele 4:00 - 16:00, dacă până atunci nu va fi rezolvat conflictul de muncă, a anunţat vineri Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM).
13:50
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat vineri un curs de referinţă de 4,6639 lei/euro, în urcare cu 0,01% faţă de nivelul atins joi.
13:30
Rata anuală a inflaţiei a urcat în octombrie la 2,2% în zona euro şi în Uniunea Europeană, de la 2,1% luna precedentă, în timp ce Estonia şi România au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
11:30
Este greu de spus cât de oneste sunt preţurile practicate de comercianţi în timpul promoţiei Black Friday, iar consumatorii trebuie să fie foarte atenţi, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Marius Pîrvu, citat de Agerpres.
10:50
Şefa guvernului de la Londra, Theresa May, a afirmat într-o conferinţă de presă în Downing Street, că proiectul de acord privind Brexit-ul convenit cu UE este cel mai bun posibil pentru Regatul Unit, iar ea intenţionează să-l ducă la bun sfârşit, transmite AFP, preluată de Agerpres.
10:10
Toate restaurantele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell din România vor renunţa la paiele din plastic, începând cu 1 aprilie 2019, a anunţat Sphera Franchise Group, care deţine companiile ce operează în sistem de franciză brandurile acestor restaurante.
09:40
Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut preşedintelui român Klaus Iohannis să nu mute sediul ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, scrie Jerusalem Post.
09:30
Sumele de bani trimise de rezidenţii din UE către ţările de origine, denumite transferuri personale, s-au ridicat la 32,7 miliarde de euro în 2017, în creştere comparativ cu 31,8 miliarde de euro în 2016, arată datele publicate de Eurostat și preluate de Agerpres.
09:10
Salariile mari, programul lejer şi beneficiile date de Guvern îi conving pe mulţi, să lucreze la stat. În luna septembrie, de pildă, bugetarii au primit o leafă dublă faţă de mulţi din privat.
15 noiembrie 2018
17:00
Nouă din zece români au auzit de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, iar numărul celor care doresc să cumpere cel puțin un produs la reduceri este în creștere, potrivit unui studiu realizat de Kantar Millward Brown România.
16:50
Mai mult de jumătate dintre români (60%) declară că au credite, în timp ce peste o treime (37%) susţine că are cheltuieli lunare obligatorii identice cu venitul încasat, reiese dintr-un studiu sociologic referitor la obiceiurile financiare ale românilor, dat publicităţii joi.
16:20
Companiile aeriene low-cost din România au anunțat reduceri la prețurile biletelor, de Black Friday.
15:10
Autorităţile lucrează la o nouă legislaţie în sectorul comerţului, care ar urma să regleze şi problemele legate de perioadele de promoţii, iar comercianţii trebuie să-şi facă ordine în casă, a declarat, joi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.
14:30
Proiectul de rectificare bugetară ar putea fi discutat săptămâna viitoare de către Guvern, a anunţat, joi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.
14:20
Preţul energiei electrice şi al gazelor din România va avea o tendinţă de creştere, în contextul alinierii cu ţările europene, iar Guvernul trebuie să spună ce consumatori poate subvenţiona în continuare, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.
14:20
Meteorologii au emis o informare potrivit căreia, începând de vineri dimineaţa şi până duminică la prânz, vremea va fi rece în toată ţara.
13:40
Banca Naţională a României (BNR) a anunţat joi un curs de referinţă de 4,6635 lei/euro, în urcare cu 0,10% faţă de nivelul atins miercuri.
13:30
Consiliul Concurenţei propune acordarea unor garanţii de stat pentru a facilita refinanţarea creditelor populaţiei, în cazurile în care valoarea proprietăţilor a scăzut, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.
12:30
Proiectul de Ordonanţă de urgenţă privind stabilirea cadrului legal general de înfiinţare a fondului suveran de dezvoltare şi investiţii va fi discutat în ședința de Guvern de joi, a declarat premierul Viorica Dăncilă.
12:10
În prima ședință de guvern după raportul extrem de critic al Comisiei Europene, premierul Dăncilă a spus că este dezamăgită și că acesta aduce atingere suveranității naționale.
11:30
Ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab şi-a dat demisia joi în semn de protest faţă de acordul prim-ministrului Theresa May pentru ieşirea din UE, relatează Reuters, preluată de Agerpres.
11:10
O să plouă din când în când; la munte va ninge şi doar prin vestul ţării zărim soarele. Maximele vor fi în general de la 5 la 15 grade, iar pe seara vântul va prinde putere în regiunile sud-estice.
08:50
Guvernul britanic şi-a dat acordul pentru proiectul de acord asupra Brexitului încheiat marţi cu Uniunea Europeană, a anunţat miercuri premierul Theresa May la finalul unei reuniuni de cinci ore a cabinetului său, transmite AFP, preluată de Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.