Money.ro

Acum 5 minute
17:50
Pe lista celor care nu vor mai face parte din guvernul Dăncilă, potrivit surselor politice, se află ministrul Transporturilor, Felix Stroe, acesta fiind unul dintre susținătorii lui Mihai Tudose în conflictul acestuia cu șeful PSD. Portofoliul de la Transporturi este dorit de președintele executiv al PSD și baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău, pentru a-și impune un apropiat și, de asemenea, Bădălău își dorește și Ministerul Sănătății unde vrea să o impună pe Elena Dinu, deputat de Giurgiu. La sfârșitul lunii noiembrie, Bădălău a anunțat într-o conferință de presă susținută la Giurgiu că se va produce o schimbare la Ministerul Sănătății până în luna februarie 2018. „Cred că până în februarie o să o vedeți pe doamna Elena Dinu la Ministerul Sănătății”, afirma Bădălău.  Alte ministere care vor avea șefi noi ar putea fi cel al Turismului, al Educației unde Ecaterina Andronescu l-ar putea înlocui pe Liviu Pop. De asemenea, la Fonduri Europene, Marius Nica va fi sigur demis, el susținându-l pe fostul premier în conflictul care i-a adus lui Mihai Tudose plecarea de la Guvern. Nici vicepremierul Marcel Ciolacu, care nu avea portofoliu, nu se va mai regăsi în viitorul Executiv fiind cunoscută prietenia îndelungată a acestuia cu Tudose. În locul său se vehiculează a fi un apropiat al liderului PSD. Componența guvernului Dăncilă va fi decisă luni, la CExN, însă partenerii de guvernare vor să discute și ei cu viitorii miniștri înainte ca propunerile să fie trimise la Cotroceni. Cei de la ALDE își păstrează cele patru ministere, inclusiv pe cel al Justiției unde rămâne în continuare Tudorel Toader care chiar dacă nu este membru al partidului este asumat de ALDE.
Acum 2 ore
15:50
Cu toate că Ion Ţiriac (77 de ani) a fost căsătorit doar o singură dată, fostul jucător profesionist de tenis are trei copii, dintre care doi provin dintr-o relaţie care nu a fost niciodată oficializată.Omul de afaceri are trei copii recunoscuţi ofical: Ion Ion (39 de ani), care provine din relaţia cu manechinul american Mikette von Issenberg şi Ioana (18 ani) şi Karim (21 de ani) din relaţia cu ziarista egipteană Sophie Ayad.Ţiriac a cunoscut-o pe Sophie în 1994, la München, pe vremea când afaceristul era stabilit în Germania şi unde coordona turneele de la Hanovra, Stuttgart şi Essen. Frumoasa brunetă lucra pentru revista Bunte, dar deşi există o diferenţă de vârstă de 30 de ani întrei ei, Ţiriac şi Sophie au avut o relaţie îndelungată, din iubirea lor rezultând doi copii, potrivit sursei citate.În prezent, Sophie Ayad locuieşte la Monte Carlo, alături de Ioana, Ion Ţiriac asigurându-le tot ce au nevoie. VEZI AICI GALERIA FOTO  
Acum 4 ore
15:40
Municipalitatea solicitase Guvernului două terenuri unite, în suprafaţă totală de 10 hectare, ca să construiască un campus pentru studenţii de la Medicină şi un Spital Metropolitan . Proiectul propus de primarul general Gabriela Firea nu a fost validat pentru că nu a strâns suficiente voturi, iar Firea i-a acuzat pe toţi contestatarii spitalului de lipsă de logică. "PNL şi USR s-au opus în Consiliul General primei etape necesare pentru construirea Spitalului Metropolitan - un proiect atât de necesar bucureştenilor şi care cuprinde şi construirea clădirii pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie, precum şi campusul pentru studenţii medicinişti şi rezidenţi", a scris Firea, pe reţeaua de socializare Facebook.  "Dl Buşoi de la PNL se opune acestui proiect, fără niciun argument logic, deşi chiar el a propus pe când era candidat la primărie să se construiască un spital. Invidie politică? Orgoliu nemăsurat? Sau politică împotriva bucureştenilor? Spuneţi voi, dragi prieteni de pe fb, cum se numeşte acţiunea domnului europarlamentar al PNL, Cristian Buşoi. De la înălţimea salariului de 15.000 de euro, el sigur nu are nevoie de spital de stat. Majoritatea covârşitoare a românilor are nevoie şi de spitale de stat moderne. Chiar şi cu această opoziţie crâncenă a domnului Buşoi, care i-a ameninţat pe consilierii PNL care votează pentru proiect cu excluderea din partid, va garantez că tot voi demara lucrările la Spitalul Metropolitan. Brătianu cred că se răsuceşte în mormânt cu aşa urmaşi! Le mulţumesc consilierilor generali ai PSD, ALDE şi PMP care au votat favorabil, cu gândul la bucureşteni, şi nu la alte interese de partid sau de afaceri", a mai scris primarul general.   
15:40
De asemenea, şi în trecut la Moreni au mai fost produse transportoare blindate care se află în prezent în dotarea armatei române. Compania mixtă româno-germană Romanian Military Vehicle Systems (RMVS) a primit aprobarea de la Consiliul Concurenţei chiar la finalul anului trecut şi a fost înscrisă în Registrul Comerţului. În noua companie, cu sediul la Moreni (judeţul Dâmboviţa), un pachet de 50% din acţiuni este deţinut de Compania Naţională ROMARM S.A. – Filiala Societatea UZINA AUTOMECANICA MORENI S.A. (UAM), restul de Rheinmetall. "Este prima companie mixtă din industria românească a apărării în care statul român are 50% din acţiuni. Fiecare euro investit în fabrica de la Moreni se multiplică pe verticala şi pe orizontala de business. Sunt bani care rămân în economia românească, la fel drepturile intelectuale ale produsului fiind un produs dezvoltat în România", a declarat  Karl-Ulrich Zulauf, director general al RMVS. Articolul integral pe NEWS.RO  
15:30
„În ultimii ani am simţit că se întâmplă lucruri bizare, în sensul că cei care câştigă alegeri şi doresc să-şi promoveze colegii, cu cât sunt mai vocali împotriva statului paralel, cu atât primesc avize negative şi fără explicaţii şi nu se spune care sunt problemele pentru că sunt secrete de stat. Ne-am cam săturat”, a argumentat Codrin Ştefănescu decizia CExN al PSD. El a spus că avizele respective date de serviciile de informaţii nici nu-şi au rostul, având în vedere că miniştrii şi premierul răspund oricum politic în faţa electoratului. „Să lăsăm avizele pentru că noi răspundem politic pentru ceea ce fac miniştrii noştri. În ultimii ani au fost grozăvii, au fost protocoale pe lângă lege, abuzuri, încălcări ale legii”, a subliniat Ştefănescu. Întrebat de la ce aspecte au plecat discuţiile care au dus la această decizie, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Discuţiile au pornit de la noi toţi. Aceleaşi vorbe le-a spus şi Olguţa Vasilescu, şi eu, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Marian Oprişan, Liviu Dragnea a întrebat-o pe Viorica Dăncilă şi noi i-am atras atenţia că va fi presată, interceptată, ai grijă, fii cu noi. Am stabilit ca, dacă premierul sau miniştrii simt presiuni, urgent convocăm CEx şi facem public totul”.  
15:30
”Administrația Prezidențială a transmis în cursul acestei zile către Monitorul Oficial o rectificare a Decretului nr.55/2018 privind desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru, cu următorul conținut: “În articolul unic se va scrie doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în loc de doamna Viorica Dăncilă”. Îndreptarea acestei erori materiale nu este de natură să afecteze conținutul decretului emis și, implicit, valabilitatea acestuia”, anunță un comunicat al Președinției. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că dă încă o şansă PSD-ALDE şi acceptă nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier.   
15:20
Primul menţionat pe listă este editorialistul The New York Times Paul Krugman, care a scris că preluarea prezidenţiei de către Donald Trump va provoca daune importante economiei din Statele Unite.Donald Trump a făcut, de asemenea, acuzaţii asupra unui reporter ABC News, care a relatat, în mod eronat, că preşedintele SUA l-a coordonat pe consilierul de Securitate Michael Flynn să intre în contact cu persoane din Rusia, pe perioada alegerilor electorale.Reporterul ABC News, Brian Ross, a fost suspendat o perioadă şi ulterior mutat pe un alt proiect.
15:20
Persoana care i-ar fi dat suma este martor în dosar, motivul fiind intervenţia la conducerea ANI, "în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală", potrivit DNA."Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari", explică procurorii.Ionel Arsene va fi prezentat vineri Tribunalului Bacă cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Liderul PSD Neamţ a fost unul dintre cei care au solicitat, de urgenţă, convocarea Comitetului Executiv al PSD, şedinţa în care s-a decis retragerea sprijinului politic în cazul lui Mihai Tudose.
Acum 6 ore
13:00
În cadrul întâlnirilor, membrii asociaţiilor s-au înţeles să stabilească un preţ minim pentru servicii de pază pe tariful orar. Companiile au pretins că înţelegerea a avut loc din cauza că unii operatori de pe această piaţă practicau un preţ mai mic chiar decât preţul rezultat având în vedere doar cheltuieliele minime legale obligatorii. În cadrul întâlnirilor, membrii asociaţiilor s-au înţeles să stabilească un preţ minim pentru servicii de pază pe tariful orar. Companiile au pretins că înţelegerea a avut loc din cauza că unii operatori de pe această piaţă practicau un preţ mai mic chiar decât preţul rezultat având în vedere doar cheltuieliele minime legale obligatorii. La aplicarea sancţiunilor, Consiliul Concurenţei a ţinut cont de caracteristicile pieţei pe care a avut loc înţelegerea, piaţă caracterizată de o puternică tendinţă spre evaziune fiscală şi muncă la negru, precum şi de faptul că s-au efectuat demersuri pentru a semnala autorităţilor cu atribuţii în acest domeniu comportamentele posibil ilicite ale unor companii concurente. Prin înţelegerea de a aplica un anume preţ minim pentru serviciile lor, companiile implicate nu îşi mai determină, în mod independent, politica comercială proprie pe piață, ceea ce conduce la eliminarea concurenței. "Toate legile trebuie respectate, inclusiv legea concurenţei. Există modalități de a atinge obiectivele legitime (combaterea evaziunii, munca "la negru") fără a prejudicia clientii prin încălcarea legii concurentei, creând un cartel sau schimbând informații sensibile din punct de vedere comercial. Pot fi calculate preţuri de referinţă, orientative, care să permită aplicarea prevederilor legii achiziţiilor publice privind preţul nejustificat de scăzut. Important este ca datele confidenţiale să fie colectate de un terţ neutru, care se va asigura ca firmele să nu aibă acces la datele concurenţilor lor, ci doar la datele agregate." a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței. Cinci companii (Euroguard SRL, G4S Secure Solutions SRL, RPG Security Center S.R.L, Securitas Services România SRL, Aramis-Ro SRL) au recunoscut participarea la practica anticoncurenţială şi au beneficiat de reduceri ale amenzilor. Totodată, una dintre companii a beneficiat de reducerea amenzii, având o situaţie economică dificilă (incapacitate de plată). În urma investigaţiei, autoritatea de concurenţă a făcut o serie de recomandări Inspectoratului General al Poliţei Române, Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în funcţie de competenţele şi atribuţiile aferente acestora. Astfel, Consiliul Concurenţei propune ca, pentru a putea participa la licitaţii în domeniul serviciilor de securitate cu pază, companiile să prezinte declarații pe proprie răspundere din care să reiasă că: personalul și resursele relevante pentru serviciile ofertate îndeplinesc toate cerințele legale din legislația muncii; respectă reglementările fiscale și au plătit toate taxele, contribuțiile și impozitele aferente serviciilor ofertate; nu au fost sancționați în trecut (fie direct, fie ca membrii ai organelor de conducere a unei alte persoane juridice) pentru încălcări semnificative ale legislației de muncă privind serviciile ofertate; De asemenea, autoritatea de concurenţă recomandă includerea în documentația licitației și a unei copii din registrul general de evidență a salariaților (Revisal) privind participanții la licitație, precum şi efectuarea unor controale comune ITM, Inspectoratul de Poliție si ANAF prin care să se verifice dacă personalul de la anumite locații (personalul care prestează efectiv serviciile de pază) îndeplinesc toate formele legale și fiscale, precum și standardele minime impuse de specificul activității prestate. Consiliul Concurenţei consideră utilă emiterea de instrucțiuni sau recomandări de către principalii jucători pe piață, precum: (i) Inspectoratul General al Poliției – care poate emite recomandări cu privire la cerințele minime care trebuie respectate de orice entitate care prestează servicii de securitate (un ghid de bune practici privind cerințele și echipamentele strict necesare prestării unor servicii corespunzătoare) sau (ii) ITM poate emite recomandări cu privire la înregistrarea și plata orelor suplimentare realizate în cadrul unor servicii de pază, cu respectarea regulilor legale. Investigaţia pe piaţa serviciilor de pază a fost declanşată în anul 2015 şi a vizat Asociaţia Profesională a Companiilor de Securitate şi membrii acesteia, iar în 2016 a fost extinsă şi asupra Federaţiei Serviciilor de Securitate şi membrii acesteia, şi anume: Asociaţia Română a Industriei de Securitate, Asociaţia Română pentru Tehnica de Securitate, şi Patronatul Serviciilor de Securitate, inclusiv asupra membrilor acestora.
12:00
După cum ne-a povestit clientul, bancomatul ING i-a reţinut banii într-o zi de sâmbătă, iar funcţionarul bancar prezent, atunci, la sucursala în cauză nu a rezolvat problema, omul plecând de la faţa locului cu geanta goală şi cu teama că nu-şi va mai putea recupera banii. Abia luni după-amiază contul persoanei respective a fost alimentat, după mai multe conversaţii telefonice pe care clientul le-a avut cu angajaţii băncii.Acesta ne-a povestit: "În data de 6 ianuarie 2018 am mers la o sucursală ING Bank să depun o sumă de bani în contul personal.Articolul integral pe BURSA.
11:50
Fără doar şi poate o mare parte dintre cei care au trecut pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc, la ieşire spre Vatra Dornei, au observat o casă cu două niveluri, străjuită din unul dintre balcoane de doi soldaţi romani. De ceva timp, pe faţada casei a apărut un anunţ cât se poate de inedit, prin care proprietarul imobilului, Abel Viorel Cipeliuc Varvaroi, anunţă că dă casa la schimb pe nimic altceva decât pe 100.000 de Biblii. Şi pentru că este convins că a doua venire a lui Isus Hristos este aproape, alături de anunţul „imobiliar” a amplasat un banner pe care este scris mesajul „Fii pregătit! Isus revine!” Casa dată la schimb are şase dormitoare, garaje la parter, iar valoarea de impozitare este de puţin peste 600.000 de lei.Articolul integral pe  MONITORUL DE SUCEAVA  
Acum 8 ore
11:30
Pe Facebook, Primaria Municipiului Giurgiu a scris: După impactul foarte mare pe care l-a avut o postare personală a dlui.primar Nicolae Barbu legată de exemplul de bună practică de la Spitatul din Tulcea, unde este afişat pe toate uşile faptul că nu se acceptă şpagă şi se pare că aşa stau lucrurile şi in realitate, am decis să creăm un eveniment pe aceasta temă dedicată giurgiuvenilor. “Mă adresez vouă, cetătenilor acestui oras, cu rugamintea de a veni cu sugestii, cu idei şi cu recomandari legate de schimbarea în bine a sistemului institutional din Romania, indiferent de domeniul de activitate. Vreau ca exemplul de la Tulcea sa nu ramana singular, si de ce nu, la un moment dat, să ne bucurăm de aceeaşi situaţie şi la Spitalul din Giurgiu şi în toate instituţiile publice. Poate că initiativa vi se pare idealistă, dar trebuie să pornim dintr-un punct. Vă invit aşadar să scriem pe aceasta pagină părerile despre acest subiect, dar mai ales experienţele personale, pozitive sau negative, într-un limbaj care să ne facă cinste şi sa nu fie necesară intervenţia administratorului, asumându-ne identitatea şi fiind sinceri în ceea ce postăm”, scria primarul Barbu pe contul personal.  
11:20
Potrivit liderului PNL, „au fost foarte multe voci care spuneau că preşedintele trebuia să o refuze pe doamna Dăncilă. Dacă preşedintele refuza propunerea PSD, Dragnea venea tot cu un om al lui, plus cu o suspendare. Atenţie: doar cu o suspendare, nu şi cu referendum de demitere, pentru că în perioada suspendării, Călin Popescu Tăriceanu ajungea preşedinte interimar, schimba şefii parchetelor, puneau mâna pe justiţie şi apoi prin parlament opreau referendumul, iar preşedintele se întorcea la Cotroceni să constate practic îngenuncherea României. Pentru români, acest plan diabolic al PSD, devoalat de oameni din PSD era mult mai nociv decât numirea doamnei Dăncilă (...). În aceste condiţii, Raluca Turcan afirmă că „singura variantă care să răspundă totalmente, clar, neinterpretabil rigorilor Constituţiei este respingerea acestui Guvern, în frunte cu doamna Dăncilă, în Parlamentul României." În aceste condiíi, liderul PNL anunţă discuţii cu oameni din PSD, ALDE şi UDMR: „Nu vă ascund că vom purta discuţii cu partidele care s-au manifestat clar ca şi Opoziţie în Parlament, vom discuta şi cu UDMR-ul, vom discuta şi cu minorităţile, plus alţi oameni din PSD şi din ALDE, care încă mai sunt cu capul pe umeri şi nu pot să fie părtaşi la fărădelegea generată de Liviu Dragnea, se pot strânge voturi care să diminueze practic din majoritatea pe care ei o au în momentul de faţă”. Miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru numirea unui nou premier, delegaţia PNL a anunát că nu va participa la nicio formulă de guvernare cu PSD şi se pronunţă pentru alegeri anticipate.   
11:00
„Domnule preşedinte ai dezamăgit multă lume cu această decizie, păcat că nu a fost Băsescu că-i liniştea el pe cei de la psd. Nu stiu ce calcule aţi făcut, dar aţi pierdut multe voturi pt al doilea mandat, trebuia să respingeţi această propunere, să vină cu altă propunere, aşa va vedea lumea că vă bateţi cu ei, aşa aţi lăsat poporul pe mâna şmecherilor”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a şefului statului. O altă persoană îi transmite lui Klaus Iohannis că nu va mai avea votul şi like-ul său, decât atunci când va demonstra că este preşedintele ţării.  „Când veţi demonstra că sunteţi preşedintele meu şi al ţării veţi mai avea LIKE-ul şi votul meu. Până atunci rămâneţi cu PSDracnea şi Dancila care fac praf România”, potrivit mesajului.  Articolul integral pe GÂNDUL.   
10:40
Exploatând oportunitatea pe care o oferă comerţul global. Întins pe un şezlong de pe o plajă din Bali, românul a povestit pentru Business Magazin cum a reuşit să-şi îndeplinească visul. Alex Hudiţan povesteşte că era angajat într-o multinaţională de doi ani de zile, unde ”aveam un titlu pompos, dar nu făceam mare lucru şi adevărul e că munceam cam 10 minute pe zi şi în rest mă uitam pe net“, când s-a gândit că trebuie să-şi părăsească jobul în căutare a ceva mai satisfăcător. ”Aveam un job stabil, călătoream de două ori pe an şi mi se părea că duc o viaţă bună, dar în acelaşi timp simţeam că mor pe dinăuntru.“ Avea nevoie de o schimbare. Articolul integral pe BUSINESS MAGAZIN   
10:30
Dacă preşedintele României, Klaus Iohannis, va accepta propunerea de premier făcută de social-democraţi, în cazul de faţă Viorica Dăncilă, aceasta are la dispoziţie 10 zile, din momentul numirii, pentru formarea noului cabinet. În cele 10 zile Viorica Dăncilă trebuie să îşi găsească membrii cabinetului, însă sarcina îi va fi uşurată de faptul că fiecare ministru va fi selectat de către conducerea partidului, după cum a anunţat chiar Liviu Dragnea. Se va păstra formula de 28 de posturi în Guvern, dar cu toate acestea fiecare ministru din noul cabinet va trebui să treacă prin Parlament, pe la comisiile de specialitate pentru audieri şi pentru avizul din partea comisiilor. Articolul integral pe JURNALUL NAȚIONAL   
10:30
"Acum doua zile a fost promulgata legea nr.29/2018 privind anularea unor obligatii fiscale. (...) Asadar legea amintita anuleaza impozitul pe venit, contributiile sociale si accesoriile aferente calculate de fisc pana la 1 iunie 2017 dezvoltatorilor imobiliari care au construit cvartaluri de blocuri de birouri si locuinte in cele mai luxoase zone ale tarii: Bucuresti, marile orase, Mamaia, Navodari, etc.", scrie Gelu Diaconu. Fostul sef al ANAF atrage atentia ca impozitul pe venit la valoarea tranzactiei va scadea de la 16% la 1%. "Acesti smecheri pentru a evita plata taxelor catre stat “au construit pe persoana fizica” platind impozite neglijabile in acelasi cuantum prevazut in Codul Fiscal pentru amaratii care au tranzactii ocazionale (vanzari case, apartamente, terenuri). Diferenta de taxare intre persoanele juridice (constructorii cinstiti) si acesti smecheri/persoane fizice este uriasa. Doar cu titlu de exemplu: de la 16% impozit pe venit la valoarea tranzactiei la 1% (sau 2-3% pentru alte praguri valorice)!", se mai arata in postarea lui Diaconu. "La presiunea baronilor PSD din judetele din campie, anuleaza, in art.3 al aceleeasi legi, TVA-ul datorat si accesoriile calculate pana la 31 decembrie 2016, pentru depasirea plafonului de inregistrare in scopuri de TVA opozabila marilor proprietari de terenuri care si-au valorificat propria productie. In schimb, cei care cumpara produse agricole si le prelucreaza/consuma, la depasirea plafonului de TVA, au platit TVA, de 24-20-19-9% (in functie de perioada)", mai scrie Diaconu.   
10:00
Liviu Dragnea este văzut de 41% dintre respondenți drept politicianul care a greșit cel mai mult în 2017. Liderul PSD este urmat la mare distanță de Klaus Iohannis - 9%, dar, în mod surprinzător, și de Traian Băsescu - 6% și Victor Ponta - 3%.  Urmează protagoniștii guvernamentali din ultimul an: Florin Iordache - 3%, Sorin Grindeanu - 3%, Mihai Tudose - 3%. Topul este completat de Dacian Cioloș - 2%, Călin Popescu Tăriceanu - 2%, Tudorel Toader - 1%, Lia Olguța Vasilescu - 1%, Gabriela Firea - 1%, Ludovic Orban - 1%, Kelemen Hunor - 0%. 3% consideră că alt politician a greșit cel mai mult în 2017, iar 20% nu știu sau nu răspund.
Acum 12 ore
09:10
„Premieră în politica românească: avem prima femeie desemnată ca Prim-ministru al României. Nu putem să nu punctăm beneficiile unei astfel de nominalizări în raport de eforturile ultimilor ani de a promova în politica românească cât mai multe femei, inclusiv prin numirea lor în cele mai înalte funcții politice. PSD este partidul românesc care a promovat în politică cel mai mare număr de femei care ocupă în prezent funcții alese de parlamentar, primar sau consilier local sau județean sau funcții numite, ca președinți de companii de stat, instituții publice centrale, dar și miniștri, secretari de stat, și iată, de azi, și prim-ministru desemnat. Numărați femeile din partidele de opoziție și o să înțelegeți. Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE.   
09:00
Ulterior, în noiembrie, senatorii au aprobat un proiect de lege inițiat pentru ca societăți de stat să beneficieze în insolvență de posibilitatea de scăpa de datoriile bugetare prin conversia creanțelor în acțiuni. Măsura a fost extinsă și la instituții publice, dar Guvernul nu o susține, deși a fost propusă chiar de PSD. Proiectul trebuie aprobat și de deputați. Compania are circa 340 de angajați. Fosta AVAS a preluat în 2012 de la ANAF o creanță a Fiscului asupra Fortus Iași în valoare de circa 172,5 milioane lei, la care s-au adăugat, în timp, datorii curente de 62,2 milioane lei. Preluarea a fost posibilă în urma unei OUG emise în acest sens de către Guvernul Ponta. Articolul integral pe PROFIT.RO   
09:00
În primăvara anului trecut, acționarilor au fost virate dividende de peste 6,2 milioane de lei, directorul general și angajații firmei care operează piața încasând la rândul lor prime atractive. În 2016, operatorul pieței a înregistrat un profit net de 4,8 milioane lei. În 2015, Piața Obor Market & Complex Comercial a obținut un profit net de 12 milioane lei, din care au fost acordate ca dividende de 4,52 milioane lei și acoperite pierderi din anii precedenți de 2,78 milioane lei. Operatorul este controlat de Practic (97,4%) și Băneasa Investments (0,5%), restul acțiunilor revenind unor persoane fizice. Radu Dimofte este cel mai mare acționar al Practic București, cu o participație directă de 48,47% din capital. Practic este unul dintre cei mai mari proprietari de imobile din București, unde deține 5 hectare de spații comerciale și birouri. Articolul integral pe PROFIT. RO    
08:50
Pe terenurile unor foste fabrici ca Tricodava, Vulcan, Electroaparataj, Laromet sau Textila Dacia vor apărea în următorii trei-patru ani noi centre comerciale, deşi oraşul pare deja împânzit de malluri şi hipermarketuri. „Printre punctele forte ale acestor platforme se numără accesibilitatea uşoară şi poziţionarea în oraş, dar şi faptul că au suprafeţe generoase care permit dezvoltarea unor proiecte ample. Aceste puncte forte devin relevante în funcţie de tipul proiectului care urmează să fie dezvoltat pe teren: pentru rezidenţial contează foarte mult zonele liniştite, dar şi proximitatea mijloacelor de transport în comun, piaţa de office are nevoie de cât mai multe mijloace de transport în comun, dar şi de un mix de retail diversificat, iar segmentul de retail cere densitate cât mai mare de consum”, explică Gabriel Simulescu, – associate director land division Knight Frank România. Articolul integral pe ZF.  
08:50
Zeci de tiruri au rămas blocate din cauza zăpezii pe Valea Oltului, în judeţul Vâlcea. Viscolul a creat probleme și în Defileul Jiului unde trei autotrenuri nu au mai putut înainta din cauza ninsorilor abundente. Drumul național 67C, între Novaci și Rânca, a fost închis din cauza căderilor masive de zăpadă și a vântului puternic. Aceeași situație și pe DN 11C între Târgu Secuiesc și Bixad, unde mai mulți copaci au căzut pe carosabil blocând circulația.Vremea face ravagii și în judeţul Prahova. Pe DN1 şi DN1A, în zona montană, ninge abundent şi s-a format un strat de zăpadă de câțiva centimetri, se circulă în condiţii de iarnă. De asemenea, DC 134 Cota 1400 Sinaia este închis din pricina zăpezii abundente.În judeţul Alba, peste 1800 de gospodării au rămas fără curent electric, iar 43 posturi de transformare a energiei electrice sunt defecte.Ninge viscolit și în Bacău. Pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită. Se acţionează în prezent cu 12 răspânditoare cu lamă şi două utilaje tip UNIMOG pentru curăţirea carosabilului şi împrăştierea de antiderapant în zonele în care mai apar probleme.    
08:40
Un nou raport cu privire la afacerea Amazon cu produse alimentare realizat de către OneClickRetail arată că integrarea Whole Foods cu serviciile existente de la Amazon a fost un avantaj pentru companie.Similar cu modul în care traficul din magazine a crescut atunci cand Amazon a scazut preţurile în locaţiile Whole Foods, Amazon a vazut o creştere globală a vanzărilor de produse alimentare atunci când a integrat brand-ul "Whole Foods". Într-un grafic cu cifrele din vânzări pe parcursul anului, care include atât Amazon.com, cât și Amazon Fresh, a apărut o creştere notabilă atât la anunțarea achiziției de către Amazon a Whole Foods, cât și la debutul lui 365.Brand-ul Whole Food's 365 Everyday Value este acum cel de-al doilea cel mai bine vândut brand privat de pe Amazon, chiar imediat după AmazonBasics. Marca de produse alimentare a ajuns la 11 milioane de dolari în câteva luni în care a fost disponibilă pe site în 2017. Cele mai multe dintre cele mai bine vândute produse de pe Amazon sunt produse neperisabile, cum ar fi băuturi, cafea și gustări.Amazon are acum o cotă de 18% din piața online a produselor alimentare din SUA pe toate platformele sale, dublu față de cea a celui mai apropiat concurent, Walmart, potrivit raportului. Industria alimentară online este o piață estimate la doar 2 miliarde de dolari în SUA, produse precum electronicele și hainele sunt încă cumpărate online cel mai frecvent. Totuși, piaţa produselor alimentare crește rapid, cu aproximativ 60% pe an.Pe măsură ce Amazon va realinia afacerea sa cu produse alimentare cu concentrarea pe cota de piață, probabil va putea valorifica Prime Now, Amazon.com și Amazon Fresh - fiecare dintre acestea utilizează metode diferite de livrare pentru a se asigura că compania ajunge la cât mai mulți clienți posibil.Înainte de Whole Foods, Amazon căuta o cale către piața produselor alimentare. Cu brand-ul Whole Foods, se pare că și-a găsit biletul de aur, potrivit businessinsider.com.
07:30
Codul Fiscal care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018, prevede un impozit pe venituri de 10%, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi în cazul persoanelor juridice. În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:a) ajutoarele, indemnizaţiile şi alte forme de sprijin cu destinaţie specială, primite de la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, bugetele locale şi din alte fonduri publice sau colectate public, inclusiv cele din fonduri externe nerambursabile, precum şi cele de aceeaşi natură primite de la organizaţii neguvernamentale, potrivit statutelor proprii, sau de la alte persoane; b) indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă acordate, potrivit legii, persoanelor fizice, altele decât cele care obţin venituri din salarii şi asimilate salariilor;c) indemnizaţiile pentru: risc maternal, maternitate, creşterea copilului şi îngrijirea copilului bolnav, potrivit legii;d) recompense acordate conform legii din fonduri publice;continuarea, pe capital.ro  
07:20
Străinii, în cea mai mare parte grupuri bancare, deţineau la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut depozite pe termen mediu şi lung deschise la băncile locale în valoare de 3,06 miliarde de euro, cu 880 milioane de euro sub nivelul din aceeaşi perioadă a anului 2016, potrivit BNR. În termeni procentuali scăderea trece de 20%. Faţă de luna octombrie, în noiembrie 2017 circa 20 milioane de euro au fost retrase din depozite. Trendul de sc
Acum 24 ore
19:00
„Să vă fie rușine pentru modul în care vă bateți joc de oamenii care v-au ales! UNLIKE de la mine!”, este unul dintre mesajele pe care Iohannis le-a primit pe pagina rețelei de socializare.  Altcineva scrie: „Rușine domnule președinte! Vă complaceți în colaca morală a unui partid fără scrupule și vă delimitați complet de așteptările celor pe care se presupune că îi reprezentați”. „Domnule președinte sunteți un laș ca toți politicienii actuali! Nu aveți nicio scuză! Ne duceți de râpă și ați uitat extrem de repede de ce v-au ales 6 milioane de români. Ne-ați amanetat definitiv viitorul. După această decizie trebuia să vă dați demisia de onoare! Nu mai reprezentați pe nimeni de acum poate doar PSD-ul! Păcat de toți cei care și-au pus toate speranțele în dumneavoastră”, scrie un alt internaut, supărat pe decizia președintelui.  Klaus Iohannis a anunțat miercuri că este de acord cu propunerea PSD-ALDE și a desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier. Președintele a menționat că a citit comentariile din spațiul virtual în privința desemnării unui nou premier din partea PSD, însă „aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară”. „Am ascultat şi am citit cu atenţie toate aceste opinii şi argumente şi le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid. Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau?În primul rând, această decizie trebuie să fie conformă cu Constituţia şi cu deciziile CCR în materie de desemnare şi aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar, PSD dispune de o majoritate, şi atunci, cântărind toate argumentele, ţinând cont de situaţia concretă din Parlament, am decis să dau PSD încă o şansă şi să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”, a declarat Iohannis.
18:00
Cartograful ceh Jakub Marian a realizat o hartă europeană a fumatului în rândul bărbaţilor. Ţările cu cei mai înrăiţi fumători sunt cele din vestul continentului şi câteva dintre cele din sudul Europei, în timp consumul de ţigări în rândul bărbaţilor este redus în nord-est. România se situează la jumătatea acestui clasament, un procent de 37%, însemnând că aproape 4 din 10 bărbaţi români fumează. Articolul integral în GÂNDUL.  
Ieri
17:40
Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu partidele parlamentare pe tema desemnării premierului, întâlnindu-se mai întâi cu delegaţia PSD - ALDE,
17:10
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, medicul Cristina Geormăneanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că pana de curent a durat aproximativ 30 de minute, însă au funcţionat ventilatoarele mecanice şi monitoarele pacienţilor. „A fost o pană de curent, dar încă nu ştim care este cauza şi dacă a intrat generatorul în funcţie. Activitatea în Urgenţă a fost perturbată, dar pacienţii au fost ventilaţi mecanic, au funcţionat ventilatoarele, monitoarele”, a afirmat ea. Surse din cadrul unităţii medicale au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pana de curent a fost cauzată de un muncitor care desfăşura lucrări, în apropierea spitalului.  
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.