Money.ro

Acum 8 ore
18:40
Werner Wolff a fost director executiv al Ba­nat Car, dealerul BMW din Timi­şoara şi Arad, care face parte din grupul Auto­mobile Bava­ria. Directorul general interimar al Tarom, Daniela Dragne, a demisionat joi, 16 noiembrie, din motive personale. Mandatul acesteia fusese prelungit până la finalul anului de Consiliul de Administraţie al companiei, după ce a expirat la începutul lunii noiembrie. Daniela Dragne, fosta directoare a agenţiei Tarom-Tel Aviv, a fost aleasă de Consiliul de Administraţiei al Tarom în funcţia de director general interimar al companiei pe 4 octombrie, pentru un mandat de o lună. Florin Susanu, fost director interimar al companiei Tarom, anunţa în luna septembrie că renunţă la acest mandat şi se întoarce în cabina de pilotaj. Susanu a fost numit după ce Eugen Davidoiu şi-a dat demisia, la finalul lunii august. Compania aeriană Tarom estimează pierderi de 206,79 milioane de lei în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2017, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor. În proiectul anterior de buget, publicat în luna iulie, Tarom prognoza o pierdere de aproape cinci ori mai mică, de 41,2 milioane de lei pentru acest an. Flota Tarom are, în prezent, 23 de aeronave, doua închiriate şi 21 de avioane proprii. Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), iar din 2000 este membră a Asociaţiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).  
18:30
Au fost identificate aproximativ 300.000 de hectare de astfel de vegetatii, in care traiesc 13.000 de specii si cea mai mare populatie de ursi din Europa. Potrivit Greenpeace insa, aceste zone ce ar trebui sa se bucure de o protejare aparte, sunt in continua degradare fie din cauza iresponsabilitatii, fie din cauza necunoasterii importantei pe care o au. „Carpatii romanesti sunt acoperiti de cele mai vaste paduri virgine din zona temperata a Uniunii Europene. Aceste paduri sunt parte din istoria si identitatea noastra culturala. Ele sunt ramasite ale codrilor nesfarsiti care acopereau candva peste 80% din teritoriul actualei Romanii. In aceste paduri, traiesc aproximativ 13.000 de specii, inclusiv cea mai mare populatie de ursi din Europa, specii rare si endemice si carnivore mari, precum lupul si rasul. Aici, toate vietuitoarele, inclusiv arborii, traiesc intr-un echilibru care este rezultatul a mii de ani de evolutie. Ne asteptam ca acest exercitiu sa fie considerat de catre Ministerul Apelor si Padurilor o invitatie la actiuni rapide si concrete pentru salvarea padurilor virgine din Romania. Primul pas in protejarea acestor ecosisteme extraordinare este realizarea unei evaluari preliminare care sa ofere o estimare a suprafetei totale potentiale si sa restranga aria de parcurs in teren pentru documentare. Exact asta ofera Harta padurilor virgine potentiale realizate de Greenpeace Romania, impreuna cu Universitatea Eberswalde si Universitatea Al. I. Cuza din Iasi”, sustine organizatia Greenpeace, citata de reper24.ro. Realizarea Hartii padurilor virgine potentiale a insemnat evaluarea a aproape sase milioane de hectare. Specialistii au dezvoltat o metodologie de analiza a datelor satelitare pe care au adaptat-o si calibrat-o, tinand cont de experienta acestora de teren in identificarea padurilor virgine. In acest top, Banatul se regaseste cu 40.000 de hectare de padure virgina, toate in Caras-Severin. Pe prima pozitie a clasamentului se afla Brasov (49.601 hectare), Caras Severin (39.513 hectare) si Arges (38.918 hectare), cea mai mare densitate de paduri virgine potentiale aflandu-se in situl Natura 2000 Fagaras. Din pacate, organizatiile ecologiste au atras in mai multe randuri semnale de alarma cu privire la jaful din aceste paduri, unde copaci seculari cad sub drujbele muncitorilor forestieri, dar masurile luate n-au reusit sa opreasca dezastrul. Harta a fost realizata de catre Greenpeace Romania, impreuna cu Universitatea Eberswalde din Germania si Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, şi este prima asemenea evaluare realizata dupa inventarul partial din 2005 (Proiectul Pin-Matra).  
18:20
Conform unor surse europene citate de publicaţiile EUObserver şi Politico.eu, oraşele Milano (Italia), Amsterdam (Olanda) şi Copenhaga (Danemarca) au obţinut cele mai multe puncte în urma primului tur de vot desfăşurat în Consiliul UE pentru Afaceri Generale, astfel că vor trece în turul al doilea. Practic, Bucureştiul a fost exclus după primul vot. În cazul în care niciunul dintre cele trei oraşe nu va obţine suficiente voturi în a doua sesiune de vot, va fi organizat al treilea vot, în care miniştrii de Externe şi de Interne ai statelor Uniunii Europene vor avea de ales dintre două oraşe.  Nouăsprezece oraşe europene, inclusiv Bucureştiul, au candidat pentru a găzdui sediul Agenţiei Europene a Medicamentului (AEM), instituţie care trebuie mutată din Marea Britanie în contextul ieşirii acestei ţări din UE.   
Acum 12 ore
16:50
Anul trecut, Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea și Gabriela Firea au asistat la parada militară din public, după ce preşedintele a decis să nu invite la parada de 1 Decembrie, şi nici la recepţia oficială găzduită la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme în justiţie. Gabriela Firea a fost invitată de MApN, însă a stat lângă șeful ei de partid. Decizia președintelui Iohannis a provocat dispute, PSD criticându-l pentru acest lucru.   În acest an, șeful statului pare că s-a răzgândit și i-a invitat la manifestațiile oficiale de 1 Decembrie atât pe președinții celor două Camere, cât și pe primarul Gabriela Firea.  Rămâne de văzut dacă aceștia vor da curs invitației, fiind bine cunoscută rivalitatea politică și atacurile reciproce ale celor în cauză.  
16:30
Moțiunea de cenzură, numită ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, face referire la „minciunile”, „nerealizările” şi la „măsurile care au destabilizat economia în cele zece luni de când coaliţia PSD – ALDE a preluat guvernarea”.  Mișcarea liberalilor este mai mult un exercițiu de imagine, dat fiind faptul că nu are șanse să treacă, chiar și dacă PNL ar fi bătut palma cu parlamentarii controlați de Victor Ponta. Pentru ca moțiunea să treacă este nevoie de 233 de voturi.  Liberalii susțineau că au avut negocieri bune cu cei din UDMR, însă președintele Kelemn Hunor a declarat că membrii formațiunii nu vor vota această moțiune de cenzură. În momentul când moținea de cenzură este citită în plenul Parlamentului reunit, liberalii au anunțat că vor face mișcări de protest și au chemat simpatizanți din toată țară să protesteze împotriva Guvernului Tudose.
15:00
Ziua de luni debutează cu o vânzare promoţională de Crăciun, cu până la 15% reducere pentru 500,000 de locuri pentru călătorii în decembrie, locuri care pot fi rezervate până astăzi, la miezul nopţii (Luni, ora 24:00). Pentru România, luni sunt disponibile bilete de avion începând de la 7,83 euro, cu plecare din Timişoara sau Oradea, spre destinaţii precum Frankfurt, Milano, Bruxelles, Berlin, Londra, Dusseldorf, Barcelona sau Bucureşti. În plus la ofertele săptămânale de Black Friday compania oferă şi o reducere de 20% pentru toate bagajele înregistrate. “Temperaturile au scăzut, la fel şi tarifele noastre odată cu lansarea vânzării promoţionale săptămânale de Black Friday. Avem 7 zile de oferte incredibile, oferindu-le clienţilor cele mai mici tarife din Europa, cu economii şi mai mari. Tăiem până la 15% pentru 500,000 de locuri, pentru călătorii în decembrie, acestea fiind acum disponibile pentru rezervări până astăzi, la miezul nopţii. Ca parte a promoţiei noastre de ‘Vinerea Neagră’, vom mai oferi un discount de 20% pentru toate bagajele înregistrate achiziţionate în această săptămână, asigurându-le clienţilor economii şi mai însemnate”, a declarat Robin Kiely, de la Ryanair.  
15:00
La începutul întâlnirii, medicii de familie susțineau că nu sunt mulțumiți de propunerile incluse în draftul trimis vineri de guvernanți pentru că sunt restrictive, fiind introduse noi sancțiuni în anumite situații și nu rezolvă problemele de finanțare ale sistemului sanitar. Medicii de familie au cerut o finanţare de 10% din Fondul unic al asigurărilor de sănătate astfel încât sistemul medical primar să fie mult mai bine finanțat, însă Guvernul le-ar fi prezentat măriri de 0.5 procente.  Guvernanții vor trebui să găsească soluții de finanțare, fiind promisiunea făcută de Tudose în cadrul întâlnirii cu medicii de familie.  Premierul le-a soclicitat reprezentanților medicilor de familie să continue discuțiile cu cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate  și să vină cu o propunere proprie a unui contract cadru astfel încât să se ajungă la o soluție de compromis. După toate acestea premierul urmează să aibă o nouă întâlnire cu medicii.  Săptămâna trecută, mii de medici au protestat în Piața Victoriei, unde au militat pentru un act medical curat și pentru o asistență primară puternică, o delegație a acestora fiind primită de Mihai Tudose. În acest sens, la începutul ședinței de Guvern  de miercuri, premierul afirma că medicii de familie au fost nevoiți să se transforme „mai mult în contabili decât să își facă meseria” din cauza birocrației. „Din păcate, chiar au foarte multă dreptate. Spun din păcate fiindcă sistemul este în continuare foarte greoi, foarte birocratizat și medicii de familie s-au transformat sau au fost nevoiți să se transforme mai mult în contabili decât să își facă meseria. Încercăm să găsim soluții. Prima etapă este vineri, într-o consultare pe draft, și de luni să încercăm, și împreună cu Ministerul de Finanțe, să reglăm niște lucruri", declara atunci Tudose.  Medicii de familie au format coaliția "Solidari pentru Sănătate", împreună cu nouă organizații nonguvernamentale de pacienți, prin care vor să atragă atenția aupra problemelor cu care se confruntă această ramură a medicinii.
14:50
Emil Stavrev s-a aflat la București împreună cu o delegație de la Washington a Fondului, pentru a prezenta, la Banca Națională a României, un raport regional privind starea economiei și reforma în sistemul judiciar. Articolul integral pe PROFIT.RO
14:40
Oul a ajuns până la 1 leu. Unele cauze sunt explicabile“, a declarat ministrul Agriculturii care a precizat că un ou iese pe poarta fabricii la preţul de 0,36 lei şi ajunge pe piaţă la un leu.     „În perioada de toamnă scade numărul de ouă“, a mai afirmat Daea care a explicat fenomenul „curbei de ouat“. „La această dată, toamna, de regulă, când temperaturile scad, apare curba de ouat în gospodării. Aşadar, are loc şi scăderea numărului de ouă“, a mai spus Daea. Articolul integral pe ADEVĂRUL
14:10
Politica salarială și blocarea unor posturi în administrație au condus la situația actuală, în care aproape 3.300 dintre posturile aprobate sunt vacante. Fiscul ar trebui să aibă 27.949 de angajați, dar numărul acestora este de numai 24.677, arată o situație prezentată de Profit.ro. Una dintre cele mai grave situații este la Direcția Antifraudă, cu un deficit de personal de circa 20%. În decembrie anul trecut, numărul de angajați ai ANAF se situa la 25.157 persoane, cu 2.792 sub numărul de posturi aprobate. În total, în primele nouă luni din acest an, au fost vacantate 1.086 posturi, cele mai multe prin pensionare – 415 și plecare cu acordul părților – 260, în timp ce numărul angajărilor s-a situat la 606, 203 fiind ocupate prin concurs, 150 prin transfer, iar 253 sub alte forme.   
13:50
Economistul sef al BRD, Florian Libocor, estimeaza ca 2019 va fi anul de dinaintea recesiunii. Care ne poate lovi si mai repede, insa. Cel mai optimist este rimul economist al BCR, Horia Braun. "Vad mai putin probabila venirea unei recesiuni efective pana in 2020. Romania e clar ca e din ce in ce mai bine integrata in economia europeana si globala. Nu cred ca vom asista la o recesiune in Romania in conditiile in care economia europeana o duce bine", spune Braun. Articolul integral în HOTNEWS. 
Acum 24 ore
11:50
„Anul acesta pregătirile de iarnă au început mult mai devreme decât în 2016 și au fost gândite și mai adapatate condițiilor de iarnă din România, având experiența iernii care a trecut. Am luat în calul în elaborarea programului de iarnă - inclusiv scenarii pesimiste cu vreme rea și creșteri de consumuri atât la gaze naturale cât și la energie electrică. De aceea, prin acest program am majorat cantitățile ce trebuie stocate (apă în lacurile de acumulare, gaze, cărbune)”, a declarat Petcu în cadrul unei conferințe de specialitate.  El a subliniat că stocurile de combustibili pentru iarnă sunt mai mari decât necesarul estimat, „unele fiind chiar duble".  Potrivit ministrului, deși consumul de gaz din România a scăzut, pentru că au dispărut unii consumatori mari, anul acesta a fost înmagazinat cu 1,6% mai mult. „Se tot pune problema dacă ne ajung aceste gaze! Răspunsul este simplu: Da, ne ajung! România importă de zeci de ani gaze naturale, în mod special iarna, în vârfuri de consum. Cu toate astea, e important de spus că România este țara cu cea mai scăzută dependență de importuri din Regiune și își poate asigura singură aproape întreg consumul", a afirmat Petcu.  Preţul energiei nu va mai creşte până la finele acestui an, ci dimpotrivă, ANRE ar putea face o ajustare negativă, întrucât ultima scumpire nu a fost fundamentată solid, a declarat, joi, ministrul de resort, Toma Petcu, după audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE.   Meteorologii anunță că urmează o iarnă grea cu ninsori abundente în decembrie și temperaturi extrem de scăzute în ianuarie.
11:50
În urma memorandumului de înţelegere semnat de MBDA cu Romarm, companie românească care fabrică armament, muniţie şi vehicule blindate, şi Electromecanica Ploieşti, una dintre filialele Romarm, compania franceză intenţionează să fabrice componente ale rachetelor în România şi să creeze linii de asamblare şi de mentenanţă ale rachetelor Mistral şi Mika, la Ploieşti. „Ce vom face în România: integrarea, producerea şi mentenaţa rachetelor Mistral şi Mika”, a spus Didier Philippe, vicepreşedintele MBDA. Instructajul personalului face parte din oferta pe care MBDA a propus-o autorităţilor române. Astfel, persoanele vor primi documentaţia, vor fi instruite în fabricile din Franţa şi vor primi instructaj şi pe teren. Românii vor fi instruiţi în Selles-Saint-Denies, localitate din centrul Franţei, din unde este facilitatea europeană a MBDA de asamblare a rachetelor, dar şi în unităţile de producţie în Bourges, unde aproape jumătate din angajaţi se ocupă cu producţia mecanică şi a subsistemelor, precum şi în Paris. Articolul integral pe MEDIAFAX.   
10:50
După Brexit şi Donald Trump, s-a ajuns şi la asta: Angela Merkel nu a reuşit - cel puţin pentru moment - să formeze un guvern. La opt săptămâni după alegerile parlamentare din Germania cea stabilă şi atât de puternică la nivel economic, ţara din inima Europei, motorul Uniunii Europene, nu-i deloc clar ce se va întâmpla mai departe. La scurt timp înainte de miezul nopţii, liderul partidului liberal FDP a anunţat eşuarea negocierilor, declarând că e "mai bine să nu guvernăm, decât să guvernăm prost". Articolul integral în CAPITAL.  
10:00
Iar efortul intelectual nu a fost în zadar, căci decidenților le-a venit și o idee: trebuie montate covoare antifonice şi panouri fonoabsorbante pe şoselele cu circulaţie intensă, unde zgomotul depăşeşte anumiţi parametri. Asta prevede un proiect al Ministerului Transporturilor, citat de Digi24, iar costul este evaluat la modica sumă de 25 de milioane de euro. Banii vor veni din fonduri structurale în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020. În Bucureşti există panouri fonoabsorbante doar la un capăt al pasajului Basarab, precizează Digi24, citat de B1TV.   
10:00
Bundesnetzagentur, autoritatea de stat în materie de telecomunicaţii din Germania, a decis interzicerea smartwatch-urilor pentru copii şi recomandă părinţilor care au cumpărat un astfel de gadget să-l distrugă. Smartwatch-urile, ca multe alte categorii de produse din sfera Internet of Things, aduc cu ele mari riscuri de securitate. Companiile din domeniul securităţii au avertizat în nenumărate rânduri asupra acestui aspect, iar problema devine mult mai sensibilă când sunt implicaţi copiii. Recent, European Consumer Organization, autoritatea în domeniu a Uniunii Europene, a emis o informare oficială prin care avertizează asupra riscurilor pe care smartwatch-urile pentru copii le implică. Smartwatch-urile de acest gen sunt cumpărate de părinţi pentru că funcţia GPS le permite să-şi localizeze cu uşurinţă odrasla. Însă, securitatea precară a acestora le face uşor de accesat de hackeri, care pot dobândi acces la funcţiile ceasului, inclusiv la localizare. Aceste smartwatch-uri sunt, de regulă, recomandate de producători pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani şi oferă funcţiile de bază ale unui telefon, precum apelare, agendă de contacte şi GPS. European Consumer Organization, în studiul pe care l-a întreprins, a descoperit că smartwatch-urile pentru copii ale unora dintre producători trimit date necriptate către servere din China.   
10:00
Soros, nascut in Ungaria, spune ca Budapesta "starneste sentimente anti-musulmane si foloseste metafore antisemite ce amintesc de anii ’30".Cunoscutul investitor a respins si cele sapte afirmatii din "consultarea nationala" desfasurata de guvernul Orban, in care se spune ca Soros vrea sa aduca un milion de migranti pe an in Europa, sa forteze relocarea lor in tari UE si sa le plateasca fiecaruia cate 1.000 de europe.  
09:50
Astfel, Băneasa Investments are în vedere un "plan de investiții și măsuri pentru reabilitarea și valorificarea complexului comercial BIG Berceni, în vederea măririi potențialului comercial al acestuia", care va fi luat în discuție luna viitoare. Complexul comercial BIG Berceni a fost inaugurat în februarie 1975 și avea, în primii ani, peste 35.000 de clienți zilnic și mai mult de 30.000 de mărfuri alimentare și nealimentare puse la vânzare. Și astăzi un mister pentru mulți dintre locuitorii cartierului bucureștean Berceni, numele BIG înseamnă Băcănie, Industriale, Gospodina. Citește mai departe pe ȘTIRI PE SURSE.  
09:40
La 30 septembrie 2017, un număr de 683.098 de participanți (primii 10% din total participanți în funcție de valoarea contului) dețineau cumulat 16,13 miliarde lei (42,27% din activele Pilonului II), rezultând o valoare medie a contului de 23.618 lei. De asemenea, 1.707.745 de participanți (primii 25% din total participanți în funcție de valoarea contului) dețineau cumulat 25,95 miliarde lei (67,98% din activele Pilonului II), valoarea medie a contului fiind de 15.194 lei. La 30 septembrie 2017, un număr de 3.415.490 participanți la fondurile de pensii administrate privat, reprezentând primii 50% din total participanți în funcție de valoarea contului, dețineau cumulat 34,23 miliarde lei, rezultând o valoare medie a contului de 10.022 lei.   
09:10
Documentarul e impartit in capitole: familia, orasul, marginalii, suporterii din fotbal, detinutii, stapani vs. sclavi. Sociologi, antropologi si psihologi vorbesc pe marginea cazurilor. Care-i limita dintre furie si violenta? E omul prin natura lui violent? Ce-l determina pe om sa ia piatra si sa tinteasca spre teasta Celuilalt? Ni se dau explicatii: frustrarile, saracia, gelozia, somajul, imposibilitatea comunicarii autentice dintre oameni. In fond, ni se vorbeste despre descendenta & originea ancestrala a fiintei umane: homo sapiens se trage din animal, nascut & crescut in salbaticie, nemilos, neimblanzit, plantat de la obarsia lui in afara legii morale si ratiunii. Articolul integral pe HOTNEWS.  
09:00
Senatorii din comisiile de specialitate căzuseră, oricum, de acord să recomande colegilor adoptarea proiectului de lege inițiat de PSD, întocmind un raport favorabil proiectului legislativ. Proiectul mai trebuie acum aprobat doar de Camera Deputaților, înainte de a fi trimis președintelui Iohannis spre promulgare. Articolul integral pe PROFIT.RO  
09:00
Filmarea este realizată cu maşina mergând pe contrasens. La prima vedere, totul pare în regulă: autostrada este trasată şi pare gata de a fi dată în folosinţă.    Lotul 3  are 12,45 km urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea (km 41+250 – km 53+700). Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200). Constructor este Tirrena Scavi S.p.A (Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A), iar valoarea contractului este de peste 420 de milioane de lei (fără TVA). Chiar dacă este finalizat în întregime, pe lotul 3 din Autostrada Sebeş – Turda (A10) se va putea circula doar între nodurile rutiere Decea şi Aiud, adică pe circa 8,5 kilometri. Este porţiunea pe care o puteţi vedea în video.Articolul integral pe ADEVĂRUL   
08:50
În 2017, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat producţii record de grâu, secară şi triticale, rapiţă, mazăre şi floarea-soarelui. „Bineînţeles că şi agricultura a avut o contribuţie la creşterea economică de 8,8%  din trimestrul III. Fără agricultură nu faci nimic. Anul acesta am avut recolte mai bogate şi preţuri mai bune la grâu şi rapiţă, deci a existat tentaţia de a vinde mai mult la recoltare“, a declarat pentru ZF Alexandru Gheorghe, proprietarul Somalex, care cultivă cereale şi oleaginoase pe o suprafaţa de 3.300 de hecatre în Călăraşi şi Ialomiţa. Articolul integral în ZF.   
08:50
Presa europeană varsă valuri de calcule și speculații, orașele preferate fiind Milano, Amsterdam și, informație amară pentru noi, Bratislava. Procedura de vot este una care favorizează surprizele, dar majoritatea demnitarilor europeni și a experților în domeniu cu care am discutat despre subiect dau șanse mici candidaturii Bucureștiului. Cum s-a ajuns aici: câteva gafe, lipsa de imaginație și puțin ghinion au contribuit toate. Articolul integral pe HOTNEWS.   
08:40
Ioan Iacob, alături de Radu Constantinescu, doi olimpici la matematică, au creat în 2008 compania Qualitance, având ambiţia de a ajunge în întreaga lume cu soluţiile lor de software, nu luând contracte de outsourcing. Până acum au birouri în San Francisco şi Sydney, iar între timp au creat soluţii dedicate clienţilor în întreaga lume. Au făcut o aplicaţie pentru urmărirea instrumentarului medical şi a pacienţilor în spitalele din Chicago, au creat soluţii pentru Ikea, de realitate augmentată, prin care clienţii pot să vadă cum le stă cu o anumită îmbrăcăminte (IKEA deţine malluri în Rusia). Articolul integral pe ZF.  
08:40
„Performanţa noastră financiară este o reflexie a capacităţii noastre de a răspunde nevoilor de îngrijire me­dicală. Estimările noastre din acest moment indică venituri totale în va­loare de aproape 750 milioane lei, respectiv echivalentului unei creşteri de aproximativ 16% a veniturilor în acest an faţă de 2016“, a decla­rat Mirela Iordan, Country Manager al Pfizer, care a preluat la finalul anului trecut con­du­cerea com­paniei,  fiind prima româncă desemnată să con­ducă operaţiunile companiei în România.  Articolul integral pe ZFCorporate 
08:30
«Avem o creştere economică cât China“ putem spune, după ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică (INS). Iar creşterea este la propriu cât a Chinei (8,8% în trimestrul al treilea), nu la figurat. Din păcate, aprecierea enormă a produsului intern brut (PIB) nu se vede nici în încrederea faţă de economie a populaţiei şi a analiştilor, nici în stabilitatea macro sau în nivelul de trai. Articolul integral în CAPITAL.  
08:30
Fondul de private equity Indigo Partners, care a pus bazele mai multor companii aeriene ultra low-cost în lume, și acționatul majoritar al Wizz Air, a plasat o comandă de 430 de avioane Airbus săptămâna trecută. Dintre acestea, 146 de noi avioane, în valoare de peste 17 miliarde de euro, vor intra în flota Wizz Air, cea mai mare companie de pe piața din România. Cumpărătorii de avioane primesc de regulă discounturi cuprinse între 40 şi 60% din preţul de listă, iar acestea pot fi şi mai mare pentru comenzile cu adevărat mari, scrie CNN Money. Livrările vor începe din 2022, dar o mare parte dintre aeronavele comandate recent vor fi predate în 2025 și 2026, după furnizarea celor 110 aeronave Airbus A321neo comandate de Wizz Air în 2015. Cu avioane noi, operatorul tintește extinderea în Europa și nu numai, dar și să taie din costurile de operare. Articolul integral pe ECONOMICA.NET.     
08:30
Tramvaiul denumit Autentic este conceput şi fabricat de Astra Vagoane Călători iar componentele provin în mare parte de la firme din România, spune reprezentatul companiei. Pe lângă faptul că este modular şi cu podea joasă, noul tramvai poate fi unidirecţional sau bidirecţional, cu uşi care să se deschidă pe ambele părţi. Articolul integral pe ECONOMICA.NET  
08:20
În ultimii ani, se aud în România şi în regiune tot mai multe voci eurosceptice. Politicieni, analişti, jurnalişti, oameni de afaceri sau simpli alegători pun sub semnul întrebării avantajele aderării la UE. În România, cel mai uşor argument pentru a demonta astfel de teorii îl reprezintă cele peste 26 de miliarde de euro, respectiv cât reprezintă valoarea netă a sumelor primite de la Bruxelles după ce s-au scăzut contribuţiile anuale ale ţării noastre la bugetul Uniunii. Însă o privire ceva mai atentă prin statistici ne arată un lucru imposibil de negat: în ultimul sfert de secol, statele din jumătatea de est a continentului care au aderat la UE au avut rezultate economice semnificativ mai bune faţă de vecinii lor care au rămas în afara clubului celor 28. Articolul integral pe CAPITAL.  
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.