Poate Europa să rămână unită în fața unei a doua președinții Trump? Aliații SUA se pregătesc pentru Trump 2.0

Adevarul (Romania), 25 aprilie 2024 15:45

O a doua președinție Trump, mai dură decât prima în ceea ce privește politica „America First”, ar obliga Europa și în particular UE să răspundă cu decizii comune, un eventual eșec având potențialul de a dezbina blocul, relatează Politico

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum o oră
00:15
Hyimpulse, un start-up german din sectorul aerospaţial, a comunicat că a efectuat, cu succes, prima lansare a unei rachete care utilizează parafină drept carburant, adică ceară de lumânare, cu scopul de a testa tehnologia înaintea unui prim zbor orbital la sfârşitul anului 2025
00:15
Tot pe 5 mai s-a născut ideologul Karl Marx, cîntăreața Adelle, dar și creatoarea de modă Irina Schrotter.
Acum 2 ore
23:30
Primul asalt al regimului comunist asupra satului românesc a avut loc în județul Arad. În vara lui 1949, câteva sate din județul amintit s-au răsculat, dar revoltele au fost înăbușite în sânge
23:15
Ceapa verde este nelipsită de pe mesele românilor, mai ales în sezonul de primăvară. Puțini știu însă că, pe lângă gustul pe care îl are, leguma oferă și beneficii importante pentru sănătate
23:00
Universitatea Cluj și Dinamo București au făcut remiză, 3-3 (1-1), sâmbătă seara, pe Cluj Arena, într-un meci din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, penultima a sezonului
Acum 4 ore
22:45
Nouă candidați s-au înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. Pe lângă actualul și fostul primar, Nicușor Dan și Gabriela Firea, pe liste se mai află Cristian Piedone, Sebastian Burduja, Mihai Enache, Diana Șoșoacă, Alexandru Pănișoară, Filip Titian și Dorin Iacob.
22:30
Primul oraș din România care a avut o fabrică de ceasuri a fost Arad. Întreprinderea a purtat nume comune precum „Cooperativa Metalul”, „Precizia” şi, ulterior, a primit numele „Victoria”, pe care îl poartă și acum, deși produce cu totul altceva decât ceasurile știute.
22:15
„Veniți de luați Lumină!”, acesta este îndemnul pe care toți slujitorii Domnului îl vor adresa credincioșilor la miezul nopții. Adevarul.ro vă oferă posibilitatea de a urmări, în această pagină, Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București, în transmisiune directă.
22:15
Echipa lui Carlo Ancelotti a luat titlul cu 4 etape înainte de finalul sezonului.
22:00
22:00
Cele cinci luni de așteptare înainte ca Congresul american să aprobe un ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina e posibil să fi provocat daune de durată care se vor resimți pe linia frontului luni de acum încolo, relatează CNN.
22:00
Landy Párraga Goyburo, o fosta concurentă la Miss Ecuador și amantă a liderului unui cartel de droguri, mort recent, a fost împușcată duminică în Quevedo, la scurt timp după ce a postat pe rețelele de socializare imagini cu preparatul pe care îl consuma în restaurantul unui mall.
21:15
Lorina, astrologul Click!, are predicții complete pentru ziua de duminică, 5 aprilie. Nativii unei zodii sunt extrem de norocoși, iar ai alteia au nevoie de comunicare.
21:00
Loteria Română a organizat sâmbătă, 4 mai 2024, Tragerile Speciale Loto ale Sărbătorilor de Paști, după ce, la tragerile loto de duminică, 28 aprilie, au fost acordate peste 19.700 de câștiguri în valoare totală de peste 5,47 milioane de lei.
Acum 6 ore
20:45
Mii de persoane au fost evacuate de la începutul intrării în erupţie a vulcanului Muntele Ruang, situat în partea nordică a insulei indoneziene Sulawesi, transmite sâmbătă agenţia Xinhua, citată de Agerpres.
20:15
Unele dintre cele mai frumoase amintiri, care se dau mai departe ca o moștenire de neprețuit, sunt zilele de sărbătoare când oamenii par a fi mai buni unii cu alții.
20:15
Muzicianul suedez Per Gessle a anunţat revenirea în activitate a trupei sale de pop-rock Roxette cu o nouă solistă, compatrioata sa Lena Philipsson, la cinci ani de la moartea vocalistei emblematice a formaţiei, Marie Fredriksson.
19:45
În fiecare seară, spectacolul televiziunilor de știri.
19:45
Anafura din noaptea de Înviere, denumită Paşti, are câteva semnificații în plus față de prescura care se oferă la finalul Sfintei Liturghii și ne aminteşte de fiecare dată când o luăm că mărturisim jertfa lui Hristos.
19:30
CSM Bucureşti a ratat calificarea la turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a fost învinsă de echipa franceză Metz Handball.
19:00
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia. Laburistul a devenit astfel primul edil al capitalei britanice care obţine un al treilea mandat, potrivit presei locale.
19:00
Oricine a găsit vreodată alinare în alimente precum înghețata sau pastele sau s-a simțit amorțit ori trist după o masă copioasă știe că mâncarea poate avea impact asupra stării de spirit, scrie Yahoo Life, care a publicat o listă cu șase alimente care îmbunătățesc dispoziția.
19:00
Probabil este doar o chestiune de timp până când Ucraina va pierde orașul strategic estic Ceasiv Iar, aflat sub asaltul forțelor rusești, a declarat un oficial de vârf din serviciile militare de informații pentru The Economist.
Acum 8 ore
18:15
Lucian Mândruță încinge spiritele pe Facebook, criticând jurnaliștii care relatează despre aducerea „luminei sfinte” de la Ierusalim pentru faptul că nu verifică informația. Pe lângă cei care i-au dat replica se numără și omul de televiziune Dan Negru.
17:45
Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă rusă TASS, citând Ministerul rus de Interne.
17:45
Există nenumărate metode de vopsire și ornare sau încondeiere a ouălor, care diferă de la o casă la alta, de la o regiune la alta. Printre acestea, unele sunt simple și extrem de rapide, dar de mare efect
17:45
Dacă vreți să vă impresionați familia și invitații la masa de Paște, încercați Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann, o rețetă inedită recomandată de Click!
17:45
În judeţul Neamţ, câteva cazuri de sinucidere petrecute în acest an au frapat prin modul în care victimele au ales să-şi pună capăt zilelor. În unele situaţii, motivul gestului extrem va rămâne un mister
17:30
Lumânarea aprinsă este simbolul Învierii, al biruinţei vieţii asupra morţii. Puţini credincioşi ştiu, însă, de ce este importantă lumânarea de Paște și când mai poate fi aceasta aprinsă şi de ce nu este bine să fie aruncată
17:15
Membrii super-bogaților din întreaga lume cheltuiesc până la 500.000 de dolari pe pachete „ultra-exclusive” pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.
17:15
Un bărbat de 53 de ani din localitatea Giarmata-Vii, limitrofă municipiului Timişoara, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, sâmbătă, după ce s-a autoincendiat, potrivit Agerpres.
17:00
Un bărbat din Argeș a fost trimis în judecată pentru amenințare și distrugere. Supărat pentru că i-a fost interzis accesul într-un bar, l-a amenințat cu moartea pe patron și a încercat să îi incendieze localul. De asemenea, unei alte persoane i-a distrus geamurile de la mașină
17:00
FC Botoşani a terminat la egalitate cu FC Voluntari, 0-0, sâmbătă, pe teren propriu, într-un meci din etapa a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal.
17:00
Învierea Domnului este una dintre sărbătorile de căpătâi ale creștinilor, fiind încărcată de o simbolistică profundă. Cu toate acestea, unii români preferă să sărbătorească cel mai des în natură, cu grătarele încinse.
Acum 12 ore
16:45
Sâmbăta Mare, ultima zi de pregătire a marii sărbători a creștinătății, Învierea Domnului, are și conotații ciudate în Maramureș. În această zi femeile fac cele mai intense pregătiri pentru Paște, însă un vechi obicei spune au și dreptul de a-și bate bărbatul
16:45
Au trecut exact 69 de ani de la moartea marelui violonist, pianist, compozitor şi profesor George Enescu, geniul zbuciumat a cărui poveste de viață, mai puțin cunoscută decât opera sa, e una tulburătoare.
16:45
Deși dotată cu o telecabină care a costat patru milioane de euro, în prima lună de funcționare a instalației, numeroși turiști s-au arătat dezamăgiți de excursia în Cetatea medievală Deva
16:30
Un adolescent de 17 ani a fost tăiat cu o macetă, în urmă cu două zile, la intrarea în Parcul Monument, din centrul Brăilei. Agresorul a fost reținut, iar instanța a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile
16:15
NATO se pregăteşte să dezbată la mijlocul acestei luni posibilitatea de a trimite misiuni de consiliere în domeniul securităţii şi apărării în ţări din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Sahel, după modelul celor pe care le are deja în Irak.
16:00
De Paște, românii obișnuiesc să pregătească tot felul de preparate. Doar că după cele trei zile de ospăț, multe persoane se plâng că s-au îngrășat. Un medic nutriționist din Craiova explică ce pot să facă persoanele care vor să nu acumuleze în perioada sărbătorilor kilograme în plus.
15:45
Partidul de guvernământ Visul Georgian încearcă să impună o lege a „agenților străini”, asemănată de critici cu o măsură introdusă de președintele rus Vladimir Putin pentru a anula disidența.
15:30
Calea ferată a pădurenilor din Hunedoara a ajuns la fier vechi în anii 2000, la peste un secol de la înființarea ei. De atunci, mai mulți localnici au cerut autorităților amenajarea ei ca traseu turistic, între două monumente importante din Hunedoara
15:30
Puține companii au pierdut mai mult decât cele 32 de miliarde de dolari pe care Boeing le-a pierdut în ultimii cinci ani. Și mai puține companii ar putea pierde o asemenea sumă.
15:15
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a subliniat în cadrul unui discurs susținut la Saint Antony's College al Universității Oxford, preocupările serioase cu privire la Rusia, considerând-o o „ameninţare existenţială” pentru Europa.
15:15
Este evident că exerciţiile militare NATO care se desfăşoară în Suedia nu sunt deloc pe placul Rusiei.
15:15
Statele Unite ale Americii i-au spus Qatarului că ar trebui să expulzeze Hamas dacă gruparea continuă să respingă încheierea unui armistițiu cu Israelul, un acord pe care administrația Biden îl consideră vital pentru a calma tulburările care au cuprins Orientul Mijlociu.
14:45
Sărbătorile Pascale au un farmec aparte în așezările rurale, iar în satele din Maramureș cu atât mai mult, căci tradițiile s-au păstrat de-a lungul generațiilor. Unele dintre cele mai interesante obiceiuri sunt strigatul peste sat și focurile din noaptea de Înviere
14:45
O mulțime de mituri despre cum să vă gestionați datoriile la cardul de credit au fost demontate de-a lungul anilor, dar unul pare să fie mai rezistent decât altele.
14:30
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a transmis, sâmbătă, militarilor şi veteranilor de război un mesaj cu ocazia Sfintelor Paşti, mulţumindu-le pentru sacrificiile făcute în numele României.
14:30
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) a anunţat vineri rezultatul analizelor efectuate în cazul fetiţei de 4 ani şi al bunicei sale, care au murit după ce au consumat pește congelat cumpărat de la un magazin din sat.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.