Un jurnalist al ediţiei ruse a revistei Forbes, arestat pentru difuzarea de „informaţii false” despre armata rusă

StirileProtv.ro, 26 aprilie 2024 20:50

Un jurnalist al ediţiei ruse a revistei Forbes, Serghei Mingazov, a fost arestat sub acuzaţii de răspândire de "informaţii false" despre armata rusă, respectiv despre cazul civililor ucişi în oraşul ucrainean Bucea.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 15 minute
17:30
Andra Barangă are 20 de ani și vine de la malul mării. S-a născut la Năvodari, județul Constanța, și este o tânără cu un talent muzical exceptional.
Acum 30 minute
17:20
Un individ din Olt a fost reținut după ce a intrat în casă peste o femeie de 40 de ani, bolnavă, și, sub amenințări a violat-o și i-a luat toți banii, 1350 de lei.
17:20
A doua zi de Paște a fost motiv de bucurie într-un sat de lângă Iași, acolo unde preotul misionar Dan Damaschin a organizat Balul Vieții.  
17:20
A fost emis mesaj RO-Alert în municipiul Galați. Depozitul ecologic de la marginea orașului s-a aprins din senin și s-a declanșat un incendiu de proporții.  
17:20
O scenă șocantă a fost surprinsă luni noapte în Capitală. Un tânăr de 23 de ani, vizibil tulburat, a atacat cu pietre mai multe mașini aflate la semafor.
17:20
Incident periculos în Iași. Un bărbat băut a aruncat cu mai multe pietre într-un tramvai aflat în mers. Scena a fost suprinsă de o cameră de supraveghere.
17:20
O femeie care și-a aruncat copilul într-un râu plin de crocodili, cel mic fiind devorat de reptile, dă vina pe soțul ei pentru fapta comisă, spunând că el a forțat-o să comită crima.
17:20
Polițiștii de la Omoruri din Capitală caută în apele Dâmboviței, în zona podului Ciurel din sectorul 6, trupul unui bebeluș.
17:20
Doi români, soț și soție, au fost arestați în provincia Catania din Italia, acuzați că au bătut-o și au agresat-o sexual în repetate rânduri pe bona copilului lor, o tânără din Republica Moldova.
17:20
Un bărbat în vârstă de 60 de ani din județul Mureș a ajuns în stare gravă la spital după ce a confundat sticla cu bere cu un alt recipient în care ținea o substanță chimică.
17:20
Accident grav în această după-amiază în Tulcea. O mașină în care se aflau șoferul și un pasager s-a izbit violent de un copac de pe marginea drumului și a luat foc.
17:20
Preşedinta Republicii Moldova Maia Sandu a oferit un interviu bloggerului rus Iurii Dudi, unul dintre cei mai cunoscuţi în Federaţia Rusă, în care a abordat atât subiecte politice şi geopolitice, cât şi personale.
17:20
Prezentatorul de televiziune şi scriitorul Bernard Pivot, care i-a făcut pe milioane de francezi să citească datorită emisiunii sale "Apostrophes", a murit luni în Regiunea Pariziană la vârsta de 89 de ani, informează AFP.
17:20
După sărbători se face bilanțul pe litoral. Cel puțin 26 de milioane de euro au cheltuit turiștii care au ales să petreacă vacanța de 1 Mai și de Paște la malul mării.  
Acum o oră
17:10
Poliția germană a dispersat, marți, un protest organizat de câteva sute de activiști pro-palestinieni care au ocupat o curte a Universității Libere din Berlin, în contextul în care protestele care au tulburat campusurile din SUA au ajuns și în Europa.   
17:10
Reuters raportează că Belarus va organiza exerciții nucleare tactice împreună cu Rusia, potrivit agenției de știri de stat TASS.
17:10
După meciul cu Cremonese, "cruciații" și-au primit medaliile de campioni și trofeul, iar, mai apoi, au mers în fața galeriei pentru a se bucura alături de fani.  Alexandra Ionela Grigoriță a fost prezentă la meci și a coborât pe teren alături de internaționalul român.  "Cât timp ai așteptat pentru acest moment... meriți totul", a scris tânăra la o postare de pe contul de Instagram, în care apare alături de jucător. Cei doi formează un cuplu încă de pe vremea în care fotbalistul juca la UTA Arad,...
Acum 2 ore
16:30
Liderul chinez Xi Jinping folosește vizita sa iminentă în Serbia pentru a critica NATO pentru că a bombardat Ambasada Chinei la Belgrad în urmă cu 25 de ani, scrie Politico.
16:20
O femeie din Iași a ieșit la pensie cu 797 de lei pe lună, după 36 de ani de ani și 9 luni de muncă, iar tribunalul care i-a judecat dosarul a ajuns la concluzia că aceasta este suma corectă.
16:00
Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, afirmă marţi, după ce DIICOT a identificat la Sunwaves persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri, că nu trebuie să mai trecem printr-o tragedie precum cea de la 2 Mai.
16:00
Ceremonia celei de a cincea investire a lui Vladimir Putin ca președinte rus a avut loc în Marele Palat al Kremlinului din Moscova.
16:00
Patru ţări europene neutre care nu sunt membre ale NATO, respectiv Austria, Elveţia, Irlanda şi Malta, caută să se apropie mai mult de Alianţa Nord-Atlantică în contextul deteriorării situaţiei de securitate în Europa după invazia rusă în Ucraina.
16:00
Un copac masiv s-a prăbuşit marţi peste un bulevard din Kuala Lumpur provocând moartea unei persoane şi rănirea altor două. În urma incidentului au fost perturbate serviciile de monoşină şi au fost avariate peste 10 autovehicule.
16:00
Portul Constanța se află în primele 20 de porturi europene ca volum de mărfuri manipulate, dar activitatea sa este ”afectată semnificativ de acțiunea/inacțiunea instituțiilor statului”, se arată într-un raport al Curții de Conturi.
15:50
Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat marţi prima legislaţie europeană menită să combată violenţele la adresa femeilor, un text ce exclude însă violul, în lipsa unui acord asupra unei definiţii comune, informează AFP. 
Acum 4 ore
15:30
Intesa Sanpaolo preia First Bank, după ce tranzacția a fost autorizată de Consiliul Concurenței.
15:30
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că a dejucat planurile unei rețele de agenți ruși de a-l asasina pe președintele Ucrainei și a altor reprezentanți ai celei mai înalte conduceri politico-militare a statului.
15:20
Prima legislaţie europeană menită să combată violenţele la adresa femeilor a fost adoptată de statele membre ale Uniunii Europene. Printre violențele tratate de această lege nu se numără însă și violul. 
15:20
Săptămâna Luminată este plină de evenimente astrale. Cel mai important moment are loc pe 8 mai, când va fi Lună Nouă în zodiac Taur. 
15:10
DN 1 este blocat, marţi, pe şoseaua ocolitoare a staţiunii Sinaia, în zona gării din oraş, unde carosabilul este acoperit cu apă în urma unei ploi torenţiale şi a scurgerilor de pe versanţi. La faţa locului acţionează pompierii pentru evacuarea apei.
15:00
O femeie de 73 de ani a fost transportată la spital, în stare de inconştienţă, în urma unei explozii care a avut loc la un apartament din Târgu Jiu. 
14:50
Pensionarii militari ies în stradă joi în București, considerându-se discriminați în acordarea pensiilor militare de stat.
14:50
Finlanda și-a testat cu succes capacitatea de a gestiona o economie de război și a început să depoziteze echipamente militare în afara granițelor naționale, în timp ce statul nordic trebuie să facă față unei Rusii tot mai agresive.
14:50
Trei persoane au murit după ce au mâncat la prânz vită Wellington, un fel de mâncare de origine engleză ce conține mușchi de vită, aluat și ciuperci. 
14:40
Băutura care are un gust mai bun decât cafeaua. Te trezește instant, dar are la bază alte ingrediente.
14:30
O demonstrație pro-palestiniană a fost înăbușită la Universitatea din Amsterdam, de poliția olandeză. Forțele de ordine au intrat cu buldozerele peste baricade și au reținut 125 de persoane.
14:30
Experţii estimează că găzduirea Campionatului European de Fotbal 2024 de către Germania nu va avea un efect direct asupra economiei sale, care trece în prezent printr-o perioadă dificilă.
13:50
Vladimir Putin a preluat, marţi, funcţia de preşedinte al Rusiei pentru a cincea oară și a precizat că vrea să dialogheze cu Occidentul, dar cu o condiție.
13:50
Peste 20.000 de locuitori din Târgu Jiu au rămas fără apă încă de azi-dimineaţă, după ce o conductă magistrală, veche de 65 de ani, s-a fisurat pe un bulevard principal din oraș.
Acum 6 ore
13:40
O femeie din Caracal a murit în timpul unei edoscopii, chiar pe masa unde se efectua procedura. Medicul chirurg care a efectuat-o este vizat de suspiciuni de malpraxis.
13:30
Paștele este una dintre cele mai importante și vechi sărbători religioase ale creștinismului, marcând Învierea lui Hristos. Anul acesta românii au legat vacanța de 1 Mai cu cea de Paște și au avut o minivacanță de aproape o săptămână.
13:30
Momente dramatice într-o familie din Botoșani. Un copil de trei ani și fratele lui mai mic au suferit arsuri foarte grave, din cauza unei oale cu borș fierbinte, pusă pe jos, fără capac.  
13:10
Luna Nouă impactează una dintre cele doisprezece case astrologice și este asociată cu începerea unor etape noi de viață.
13:00
Există ceva special în șamponul de la hotel, ceva care îl face să fie altfel. Poate este aroma sa distinctă, poate branding-ul sau poate doar ambalajul său mic, pe care nu-l găsești în altă parte.
12:50
Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru 25 de judeţe, până aproape de miezul nopţii. Vor cădea şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.  
12:50
Vladimir Putin și Silvio Berlusconi au fost împreună într-o vacanță în 2013. La acel moment, președintele rus i-a făcut un cadou mai puțin obișnuit fostului premier italian. 
12:40
Un incendiu de proporții a izbucnit, marți, la o locuință situată pe strada Culea Nicolae din sectorul 2 al Capitalei. 
12:30
Selecționerul Belgiei, viitoare adversară a României la EURO 2024, speră în revenirea lui Kevin de Bruyne înaintea startului turneului.
12:30
Membru al Comitetului Olimpic Internațional, fostul rugbyist, Octavian Morariu a declarat că Simona Halep nu are șanse însemnate pentru primirea unui wildcard la ediția 2024 a Olimpiadei de Vară.  Deși Mihai Covaliu, George Cosac și alte voci din interiorul Federației Române de Tenis au susținut că vor face demersuri pentru ca Simona Halep să fie invitată în turneul olimpic, Octavian Morariu a temperat așteptările, clarificând situația din perspectiva forului olimpic.  Octavian Morariu: „La Olim...
12:20
Statul chinez a piratat Ministerul Apărării din Marea Britanie, iar parlamentarii vor fi informați despre o încălcare masivă a datelor care implică instituția, vizând personalul de serviciu, a relatat, luni, Sky News.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.