Europa Libera

Mai mult de 2 zile în urmă
15:20
Am apucat să-l cunosc, de son vivant – și chiar să stăm la o masă, în cadrul Festivalului „Zilele Poesis” de la Satu Mare, prin 1993-94, fără să fi schimbat baremi o vorbă –, pe Cristian Popescu (1959 – 1995), poetul-efigie al generației 90, care ar fi împlinit, pe 1 iunie curent, 65 de ani, dacă nu dispărea subit la nici 36... Jurnalul unei vieți moarte de-a gata, Tracus Arte, 2023, vine să-i întregească seria de Opere (III, în cazul dat), într-o ediţie îngrijită de Irina Călin şi Dana Popescu-...
2 iunie 2024
17:50
Georghi Anghelov, un ziarist de la serviciul bulgar al Europei Libere, s-a „infiltrat” într-un sistem complicat de știri false, răspândite pe bani, pentru a afla cum funcționează. Iată ce a descoperit, într-o relatare redactată în cooperare cu Andy Heil, de la serviciul central de știri RFE/RL: Am avut nevoie de doar câteva minute pentru a-mi înființa propriul site de propagandă – o copie virtuală a unui alt site în limba bulgară care prezenta un amestec de știri tabloide cu știri cu titluri pro...
17:50
Arestările pe bandă rulantă ale unor generali, declanșate după ce Vladimir Putin a fost reinstituit președintele Rusiei, sunt la ordinea zilei. Analiștii suspectează că epurările denotă lupta dintre serviciile secrete și armată și sunt rezultatul eforturilor lui Putin de a-și întări controlul asupra armatei.
31 mai 2024
15:40
Republica Moldova este invitatul special al Bookfest 2024, care se va închide duminică la București. Așa se face că au venit 40 de scriitori de peste Prut, iar președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis o invitație cititorilor români.
13:50
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mers vineri, 31 mai, în Suedia, unde a semnat trei acorduri bilaterale de securitate cu guvernul de la Stockholm. Liderul de la Kiev a fost prezent de asemenea și la al treilea summit Ucraina - Europa de Nord.
24 mai 2024
17:50
La două zile după ce Spania, Norvegia și Irlanda au anunțat recunoașterea statului palestinian, guvernul din Israel a anunțat Madridul că nu-i va mai permite să ofere servicii consulare palestinienilor la Tel Aviv și Ierusalim. Unii politicieni israelieni vor represalii și mai dure.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.