Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

StirileProtv.ro, 27 aprilie 2024 07:20

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 5 minute
09:00
Acum 10 minute
09:10
Un confident experimentat al lui Vladimir Putin și analist la agenția de știri de stat rusească Sputnik a lansat un scenariu șocant în ceea ce privește viitorul Uniunii Europene.
Acum 30 minute
09:30
După ceremonia de marți de la Palatul Elysee, Emmanuel Macron l-a plimbat pe Xi Jinping prin Pirinei.
09:20
Salvamontişti şi poliţişti de frontieră au recuperat, în noaptea de marţi spre miercuri, din Munţii Maramureşului, un cetăţean ucrainean care a trecut graniţa în România, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.
09:20
Trei cutremure de suprafaţă, de magnitudine redusă, au fost raportat în mai puţin de 24 de ore, în România. 
08:40
AstraZeneca a anunţat marţi că retrage la nivel mondial vaccinul său anti-COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile". În prezent, compania se confruntă cu un proces din cauza efectelor secundare rare. 
08:40
"Bine ați revenit la Casa Albă!" - i-a transmis, marți seară, Joe Biden lui Klaus Iohannis, care se află în vizită la Washington pentru a marca 20 de ani de când țara noastră face parte din NATO.
Acum o oră
08:30
Vitamina D se administrează tot anul, atât copiiilor, cât și adulților, chiar dacă nu există deficit dovedit.  
08:20
Puțini dintre cei trecuți de 80 de ani se pot lăuda cu o formă fizică sau psihică de invidiat, dar ei există. 
08:20
Deputaţii au adoptat, decizional, proiectul care aprobă ordonanţa de urgenţă 179/2022 pentru modificarea şi completarea ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.
08:20
Florin Piersic a fost transferat, marți seara, cu un avion SMURD de la Cluj-Napoca la București.
Acum 2 ore
08:00
Vladimir Putin a preluat, marţi, funcţia de preşedinte al Rusiei pentru a cincea oară, iar ceremonia solemnă a avut loc la Kremlin. La eveniment au participat și șase state din UE, dintre care patru sunt și membre NATO.
08:00
Natura a lovit din nou. Zeci de gospodării din județul Iași au fost înghițite de șuvoaie după ce a plouat necontenit, sub privirile disperate ale oamenilor.
07:50
Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în timpul războiului din Ucraina, în cadrul unei întrevederi la Casa Albă, informează Reuters.
07:40
Polițiștii Secției 8 din Capitală și cei de la Serviciul pentru Protecția Animalelor caută un bărbat care a aruncat carne otrăvită în curtea unor oameni, deranjat de câinele care lătra. 
07:30
Armata israeliană şi-a intensificat atacurile aeriene, miercuri, în Fâşia Gaza, unde a preluat controlul asupra trecerii de frontieră strategice cu Egiptul, țară care va găzdui discuţiile "ultimei şanse" în privința unui armistiţiu între Israel și Hamas.
07:30
Poliţiştii locali vor protesta, miercuri, în faţa Guvernului, având mai multe solicitări de natură financiară, dar şi înlocuirea sintagmei 1 post / 1000 locuitori/ cu 1 poliţist local / 1000 locuitori. 
07:30
Ziua de miercuri aduce vreme instabilă, înnorări și ploi în multe zone din țară și temperaturi în scădere față de ziua precedentă. 
07:20
Administraţia Biden a oprit săptămâna trecută un transport de arme către Israel, în opoziţie faţă de aparentele demersuri ale israelienilor de a invada oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, a declarat marţi un înalt oficial al administraţiei.
07:20
Un cutremur slab a avut loc, miercuri, dimineață, la ora 06:02:28, în România. 
07:20
Lumea tocmai a cunoscut cea mai caldă lună aprilie înregistrată vreodată, prelungind o serie de 11 luni în care fiecare lună a stabilit un record de temperatură, a anunţat, miercuri, serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice al UE.  
Acum 12 ore
23:10
Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști în SUA, după întrevederea avută cu președintele Joe Biden, dacă România ia în considerare să ajute Ucraina în războiul cu Rusia și în domeniul apărării aeriene, prin sisteme de rachete Patriot.  
23:00
Un urs a târât în pădure cadavrul unui șofer mort într-un accident rutier care a avut loc duminică în Massachusetts, scrie presa americană, citând autoritățile locale. 
22:50
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.
22:50
Actorul Florin Piersic, care a fost supus unei intervenții la nivelul inimii duminică, la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, a fost transferat, marți seară, la Institutul Matei Balș din București.
22:20
Premierul Marcel Ciolacu a transmis, marţi seară, după ce echipa Gloria Buzău a învins Unirea Slobozia, asigurându-şi astfel promovarea, că a fost un sezon greu, ”dar care s-a încheiat en fanfare”. 
22:10
Câmpul magnetic al Pământului joacă un rol cheie în a face planeta noastră locuibilă. Bula de protecție de deasupra atmosferei protejează planeta de radiațiile solare, vânturi, razele cosmice și variațiile foarte mari ale temperaturii.
22:00
Matcha este un fel de ceai verde. Poate fi bun pentru inimă, greutate și alte aspecte ale sănătății datorită conținutului său de antioxidanți. De asemenea, este ușor de încorporat în dieta ta.
21:40
Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  
21:30
Bear Grylls l-a ajutat pe Russell Brand să se boteze săptămâna trecută în râul Tamisa, starul TV spunând că a fost un privilegiu pentru el. La rândul său, comicul acuzat de agresiune sexuală afirmă că prima săpătmâna ca și creștin ”a fost uimitoare”. 
21:30
Horoscop 8 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la ȘtirileProTV. Lună Nouă, cu reușite. O să ne socotim banii să vedem cum stăm cu capitolul finanțe, ca să știm dacă ne permitem niște lucruri, sau nu acum, c-au fost deja, multe cheltuieli.
21:00
O prăjitură a cărei rețetă provine din Crimeea a fost scoasă în ultima clipă din meniul servit marți în Pirinei președinților Emmanuel Macron și Xi Jinping, pentru a se evita un incident diplomatic.
21:00
Un zbor spre Germania a trebuit să fie preluat de serviciile de urgență, după ce zeci de pasageri au început să vomite.
21:00
Florin Piersic, internat la Institutul Inimii „Dr. Niculae Stăncioiu” din Cluj-napoca, este transferat marți seară, cu un avion SMURD, la Institutul „Matei Balș” din București, la cererea familiei sale.
20:50
Prinţul Harry, aflat în prezent într-o vizită în Regatul Unit, nu se va întâlni cu tatăl lui, regele Charles, întrucât monarhul va fi prea ocupat, a spus marţi purtătorul de cuvânt al lui Harry, potrivit Reuters.
20:20
Imaginează-ți fața unei persoane. Acum imaginați-vă că, ori de câte ori vă uitați la acea față, exista șansa să pară distorsionată. Să vezi, practic, un demon. Așa este viața pentru o persoană cu prosopometamorfopsie sau PMO. 
20:20
Lituania a anunțat marți că înăsprește controalele pentru a preveni importurile ilegale de legume din Rusia.
20:20
Vacile și laptele sunt date la o parte, puiul și broccoli sunt preferate. Asta dacă Banca Mondială își urmează planul, desigur, scrie Politico.
Acum 24 ore
20:00
O serie de roci împrăştiate pe o străveche linie a unui ţărm de pe Marte arată că Planeta Roşie ar fi fost mult mai asemănătoare Terrei decât au crezut oamenii de ştiinţă, conform unui studiu publicat în jurnalul JGR Planets, transmite Live Science. 
20:00
A fost o seară cu totul aparte la New York, unde a avut loc gala anuală organizată la Muzeul Metropolitan de Artă. Vedete din lumea muzicii și a filmului au pășit pe covorul roșu la evenimentul caritabil cu tema "Grădina Timpului".  
19:50
Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels a povestit, marți, în fața unui judecător, cum a avut loc prima sa aventuraă sexuală cu fostul președinte al SUA, Donald Trump.  
19:50
Au trecut 17 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, iar dacă tragem linie, ţara noastră a ieşit pe plus.
19:40
Se întâmplă, mai ales de sărbători, să gătim mai mult decât putem mânca, iar cum zilele de Paște nu fac excepție mulți au rămas cu frigiderele pline.  
19:30
Înainte să preia noul mandat, președintele Vladimir Putin a ordonat armatei să facă manevre militare cu arme nucleare nestrategice.
19:30
Prețul la kebab a explodat în Germania și a devenit subiect de dezbatere națională, pe marginea unei industrii de 7 miliarde de euro pe an. Oamenii cer plafonarea prețului și subvenții de la stat, iar cancelarul recunoaște că este o problemă. 
19:30
Un munte de bani adică cel puțin 26 de milioane de euro. Atât au cheltuit turiștii care şi-au petrecut vacanța de 1 Mai și de Paște, la malul mării.
19:30
Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc că folosesc arme chimice interzise pe câmpul de luptă.
19:30
Cuceriți de peisaj, dar și de oportunitățile de afaceri, sute de români s-au mutat în Thassos, una dintre cele mai cunoscute insule ale Greciei. Potrivit autorităților elene, peste 300 de conaționali au proprietăți acolo.  
19:30
Care este, de fapt, presiunea corectă pentru cauciucurile maşinii tale. Mulți români fac această greșeală la vulcanizări
19:20
Cei trei surferi găsiți morți într-unul dintre cele mai periculoase state mexicane ar fi fost uciși de o bandă de hoți care i-au asasinat ca să le poată lua cauciucurile de la camion.  
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.