România are nevoie de forță de muncă: Momentan nu vedem concedieri colective. Continuăm să aducem muncitori străini

Jurnalul.ro, 27 aprilie 2024 07:50

”Momentan nu vedem concedieri colective în piaţă, suntem tot într-un deficit de forţă de muncă”, afirmă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 10 minute
18:30
Ai fost vreodată îngrijorat de faptul că cineva poate să intre în telefonul tău de la distanță?
18:30
IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență. Alături de el a fost trimis în judecată și un consilier al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.
18:30
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, va fi trimis în judecată de către procurorii DNA Constanța într-un dosar ce a fost inițiat la sfârșitul anului trecut. Anunțul vine în urma unei investigații în care ÎPS Teodosie este suspectat că a promis o sumă de 160.000 de lei, reprezentând 20% dintr-o sumă totală de 800.000 de lei, unui martor implicat într-o cauză în care Arhiepiscopia Tomisului era interesată.
Acum 15 minute
18:10
Netflix anunță începerea filmărilor pentru sezonul 2 al serialului Wednesday în Irlanda și câteva personaje noi care se alătură distribuției. Îndrăgitul personaj Thing a oferit noi scenarii actorilor pe platou
18:10
Prețurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15% față de prețurile maximale plafonate, potrivit Ministerului Energiei.
Acum 30 minute
18:40
La vârsta de 100 de ani, un veteran de război, Harold Terens, și-a găsit dragostea și se va căsători cu Jeanne Swerlin, în vârstă de 96 de ani, în Franța. Ceremonia coincide cu aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia.
18:00
Marele actor Florin Piersic a fost în centrul atenției în ultimele zile, după ce s-a aflat că starea sa de sănătate a necesitat intervenția specialiștilor de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Medicii care l-au tratat au oferit detalii cu privire la evoluția afecțiunii sale.
18:00
De la etichetare și până la observarea directă, consumatorii trebuie să fie foarte atenți atunci când cumpără legume și fructe proaspete, având în vedere că în sezonul cald astfel de produse sunt din abundență. ANPC vine cu sfaturile pentru a avea pe mese mâncare sănătoasă.
Acum o oră
19:00
După o bătălie culinară grea, în care s-au folosit două amulete, întrecerea echipelor din ediția de ieri seară Chefi la cuțite s-a încheiat cu o incomodă egalitate. Astfel, tabăra lui Chef Richard Abou Zaki și cea a lui Chef Alexandru Sautner au obținut câte cinci farfurii, regula egalității dictând ca fiecare dintre cele două echipe să trimită o parte dintre concurenți la proba eliminatorie. La finalul ediției, cel care a pierdut un concurent a fost, însă, Chef Orlando Zaharia. Diseară, urmează o partidă de gătit asezonată cu răsturnări de situație, juriul invitat la degustare dându-le mari emoții juraților: este vorba despre copiii care se întrec cu adulții în emisiunea Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a?.
19:00
O nouă categorie de români ar putea plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică.
17:40
Dermatofitoza este o infecție micotică, numită și tinea. Este o afecțiune comună a pielii care afectează mai ales copiii. Această boală este provocată de un grup de fungi numiți dermatofiți, care se hrănesc cu cheratina din țesuturile moarte ale pielii, părului și unghiilor. Infecția se manifestă prin leziuni pruriginoase și circulare pe piele, fiind extrem de contagioasă.
17:30
Flacăra olimpică este programată să sosească în portul francez Marsilia miercuri, 8 mai. Autoritățile se așteaptă ca aceasta să fie întâmpinată de o mulțime de până la 150.000 de spectatori. Va fi un prim test semnificativ, în privința planurilor ample pentru Jocurile de la Paris.
Acum 2 ore
17:10
Nivelul mare al datoriei publice este cauzat de guvernarea Cîțu, afirmă premierul Marcel Ciolacu. El spune că „în decursul acestui an, datoria publică va scădea la 48-49%”.
17:00
Legendarul Stephen King, autorul-fenomen a peste 60 de bestsellere,  vine cu o colecție extraordinară de douăsprezece povestiri scurte, considerate de autor și de profesioniști ai industriei de carte, drept unele dintre cele mai bune scrise de acesta.
16:50
Ministerul Sănătății a aprobat și publicat Metodologia de acordare a avizului de oportunitate în vederea implementării proiectelor de investiții în domeniul oncologiei cu finanţare din Programul Sănătate.
16:40
Sărbătorile Pascale au trecut și mulți români au rămas cu resturi de mâncare.
16:30
Ședinta solemnă comună a Camerelor reuniteale Parlamentului României consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel va avea loc marți, 14 mai.
Acum 4 ore
16:10
Premierul Marcel Ciolacu cere companiei CFR Călători „servicii mai bune pentru români” și arată că toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor trebuie să intre într-o reorganizare pentru o eficiență mai mare.
16:00
Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se va desfășura direct, între stațiile Tudor Arghezi și Pipera, din 9 mai, fără a mai fi necesară transbordarea la stația Berceni, anunță miercuri, Metrorex.
15:40
„Decizia politică e foarte clară. În septembrie vor fi alegeri”, spune Marcel Ciolacu, despre prezidențiale, după ce în spațiul public s-a vehiculat informația că ar putea fi organizate în luna decembrie.
15:30
Numărul morților în Brazilia a crescut la 90, cu alte decese în curs de investigare. 131 de persoane sunt încă date dispărute. 155.000 de oameni au rămas fără adăpost după ce ploile torențiale au provocat inundații majore.
15:10
Un aliment tradițional este preferat de tineri, după ce au aflat că ajută la pierderea în greutate.
15:00
Cireșele au început să atragă atenția consumatorilor cu prețurile lor exorbitante. Pe drumurile naționale din România, în special pe DN 1, kilogramul de cireșe poate ajunge la prețuri incredibile de până la 100 de lei, adică aproximativ 22 de dolari. Cu toate acestea, în unele localități, situația este cu totul alta.
14:40
Lucian Bode afirmă că liberalii au depus liste complete în peste 95% din unitățile administrativ-teritoriale și este convins că PNL va câștiga alegerile din 9 iunie.
14:30
Este foarte important să le explicăm votanților lui Nicușor Dan de acum 4 ani că în momentul acesta PNL are candidat, candidat viabil, valabil, și care trebuie să primească voturile lor, spune Rareș Bogdan. El afirmă că Sebastian Burduja este „o șansă istorică pentru Capitală”.
Acum 6 ore
14:10
Pompierii din Vaslui intervin, miercuri, pentru salvarea a două persoane care au căzut într-o fosă septică în localitatea Ștefan cel Mare. Potrivit polițiștilor, pe durata intervenției, traficul este restricționat pe DN 15D Vaslui-Podeni.
14:00
Armata americană a finalizat construcția unui port artificial temporar în Gaza pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar, dar acesta nu poate fi instalat pentru moment din cauza condițiilor meteorologice, a anunțat marți Pentagonul.
13:40
Marele actor Florin Piersic a transmis primele sale cuvinte de la spital, după ce a fost internat și operat la genunchi. Într-o declarație exclusivă pentru Antena 3 CNN, maestrul a trimis gânduri bune pentru fanii săi și i-a asigurat că este în îngrijirea unui personal medical de încredere.
13:30
Carmen Brumă, cunoscută nutriționistă și creatoare de programe fitness, atrage atenția asupra importanței eliminării corecte a grăsimii abdominale în contextul sănătății generale. Într-o recentă dezvăluire pentru unica.ro, specialistul a subliniat pericolul asociat acumulării de grăsime în jurul abdomenului, numită și grăsime viscerală.
13:10
Refuzul dialogului este infantil și incorect, declară la RFI candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Sebastian Burduja: „Dacă domnul Nicușor Dan nu va accepta o dezbatere, nu poate să ne ceară susținerea ulterioară în Consiliul General, este complet incorect”.
13:00
Hidrologii au emis miercuri o avertizare Cod galben de viituri valabilă până joi dimineața pe râuri din 17 județe.
12:40
Accident grav în localitatea Drăgoieni din județul Gorj. Un microbuz a părăsit partea carosabilă și a lovit un copac, soldându-se cu cinci persoane rănite. Incidentul a avut loc în această dimineață, iar echipajele de intervenție au fost alertate imediat.
12:30
O reptilă deosebit de periculoasă a fost observată în România.
Acum 8 ore
12:10
Autoritățile din Bulgaria fac lucrări de asfaltare pe Podul dintre Ruse și Giurgiu, pe partea de pod pe care o au în administrare. Traficul se desfășoară alternativ, pe o singură bandă, fiind dirijat, anunță miercuri Poliția de frontieră.
12:10
Curtea de Conturi recomandă conducerii Portului Constanța să întreprindă demersuri pentru creșterea cotei de piață a Portului la nivel regional, îndeosebi pe segmentul mărfurilor containerizate, inclusiv pentru creșterea competitivității serviciilor oferite comparativ cu porturile regionale concurente.
12:00
Berbecii se dedică unei cauze, Racii fac schimbări, Fecioarele au parte de un nou început, Balanțele sunt preocupate de dragoste, Scorpionii iau hotărâri în familie, Săgetătorii sunt suprasolicitați, Capricornii au o zi încărcată, Vărsătorii au parte de un moment tensionat iar Peștii se eliberează de unele responsabilități.
11:40
Doi bărbați de 25 și 31 de ani au fost, marți, arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de viol, complicitate și tentativă de viol, a anunțat IPJ Dâmbovița.
11:30
Lumea tocmai a înregistrat cea mai fierbinte lună aprilie din istorie, prelungind o serie de 11 luni în care fiecare a stabilit un record de temperatură, a anunțat miercuri serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice al Uniunii Europene.
11:20
Te întrebi cum îți poți gestiona mai bine banii pentru a evita să pici în capcana supraîndatorării? Această problemă poate afecta pe oricine, însă cu ajutorul unor strategii eficiente pentru gestionarea finanțelor poate fi evitată.
11:10
Un atac aerian rusesc asupra Ucrainei a avariat mai multe instalații din infrastructura energetică din întreaga țară, au declarat miercuri oficiali ucraineni, citați de Reuters.
11:00
Bucureşti şi judetul Ilfov reprezintă împreună regiunea din România cu cea mai mare rată de motorizare a populatiei, media fiind de 640 de autoturisme la mia de locuitori,nivel apropiat de majoritatea regiunilor din Franța, Germania, Austria şi Italia, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2022.
10:40
Vremea se răcește miercuri în Capitală, iar maxima va ajunge la 23 de grade, potrivit prognozei speciale emise de ANM.
10:40
Sediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va fi evacuat miercuri, de la ora 15.00, în timpul desfășurării unui exercițiu de apărare civilă.
10:30
Kim Ki Nam, unul dintre cei mai longevivi oficiali nord-coreeni, care a condus aparatul de propagandă al statului, a murit, a anunțat miercuri presa oficială, citată de Reuters.
Acum 12 ore
10:10
În continuarea unei tradiții stabilite de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune la Sala Radio un eveniment de înaltă ținută: CONCERTUL REGAL, ce marchează sărbătoarea regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.
10:00
Românii aruncă anual cel putin 2,5 milioane de tone de mâncare, cifră care situează ţara noastră pe locul 1 în topul risipei de alimente în Europa.
09:40
Ai simțit vreodată că ești în pragul unei întâlniri care-ți va schimba viața? Poate că ești pe cale să-ți cunoști sufletul pereche, acea persoană care te completează în toate privințele. În timp ce conceptul de suflet pereche poate părea un basm, mulți cred că anumite semne indică momentul în care ești pe cale să-l cunoști pe al tău.
09:30
Milkshake-ul este o băutură obținută prin amestecarea laptelui cu înghețată și diverse ingrediente – sos de caramel sau de ciocolată, fructe proaspete sau congelate, simple sau în combinații potrivite (căpșuni cu banane, zmeură cu afine, mure cu banane).
09:10
În acest an, alinierea cosmică aduce o influență karmică puternică pentru fiecare zodie, odată cu tranzitul Lunii Negre în Fecioară. Această poziție astrală se concentrează pe aspectul karmic al vieții noastre, aducând cu sine provocări și lecții pe care trebuie să le învățăm.
09:10
Un bărbat de 59 de ani, aflat pe bicicletă, a fost lovit mortal de o mașină, marți seara, pe un drum județean din Constanța.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.