Jurnalul.ro

Acum 5 minute
09:20
Un accident grav s-a produs marți pe o șosea din județul Dâmbovița. Patru persoane sunt rănite, două fiind încarcerate. În misiune a fost trimis și elicopterul SMURD.
09:20
Postul Paștelui aduce provocări pentru credincioși întrucât multe alimente sunt interzise.
Acum 15 minute
09:10
Născut într-o zi de 18 septembrie, în urmă cu 116 ani, Arșavir Nazaret Acterian (București, 1907) a murit într-o zi de toamnă, pe 17 septembrie (1997). Să descântăm destinul acestui literat „întârziat”!
Acum o oră
08:50
Toate persoanele care au fost instituționalizate, în perioada comunistă și în primii ani după Revoluție, în casele de copii, ar trebui să beneficieze de o indemnizație lunară egală cu 10% din salariul mediu brut, de scutirea plății taxelor și impozitelor și de o reducere cu 50% a taxelor de înscriere în învățământul universitar de stat.
08:50
Presa din Belarus a anunțat luni noaptea că fostul jucător de hochei de la Pittsburgh Penguins, Konstantin Koltsov, partenerul jucătoarei de tenis Aryna Sabalenka, a decedat la vârsta de 42 de ani. El se afla la Miami, alături de Sabalenka, la Miami Open. Unele surse susțin chiar că ar fi fost ucis.
08:40
SC COMVEX SA anunță publicarea invitației de participare la procedura de achiziție celule de depozitare, echipamente de manipulare a cerealelor și structuri metalice aferente la Terminalul de cereale de la Dana 80 – Port Constanța Nord în cadrul proiectului „Sporirea capacității de depozitare la Terminalul de Cereale de la Dana 80 din Portul Constanța Nord, Cod SMIS: 312766”.
08:30
Îngrijorați că românii din diaspora se vor întoarce în țară și nu-și vor putea continua activitatea profesională, deoarece unele dintre profesiile sau meseriile practicate peste hotare nu se regăsesc și pe lista meseriilor din țara noastră, patru parlamentari vor să schimbe regulile privind Clasificarea Ocupațiilor din România (COR).
Acum 2 ore
08:20
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 18 martie - 15 aprilie. Temperaturile anunțate sunt blânde, cu ploi multe în săptămâna 25 martie - 1 aprilie.
08:10
Primăria Capitalei vrea să cheltuiască circa un milion de lei pentru a le spune bucureștenilor cât de poluat este orașul lor, ca și cum aceștia nu ar simți pe propria piele acest lucru în fiecare zi. Concret, primăria condusă de Nicușor Dan vrea acum să achiziționeze servicii de consultanță pentru Campania de comunicare şi conştientizare în domeniul calităţii aerului în municipiul Bucureşti. Prin acest demers, se urmărește creșterea gradului de acces al cetățenilor la informația privind calitatea aerului din Capitală, respectiv la informațiile privind influența negativă a poluanților asupra sănătății umane.
08:00
Circulația rutieră va fi închisă, marți și miercuri, pe DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km. 89+450 și km. 94+650, pentru efectuarea lucrărilor de demolare a pasajului CF, care supratraversează drumul național în zona km. 93+120.
07:50
Cu 82 de zile înainte de scrutinul pentru alegerile locale, Coaliția PSD-PNL a scos din „joben” un nou nume care ar putea deveni candidatul comun pentru Primăria Capitalei. Acesta este numele directorului Spitalului Universitar București, medicul Cătălin Cîrstoiu, care ar trebui să-i învingă atât pe actualul primar general al Bucureștiului, Nicușor Dan, cât și pe cel mai bine cotat candidat în sondajele de opinie, liderul PUSL Cristian Popescu Piedone.
07:50
O biserică de lemn, veche de aproximativ trei secole, din Râmnicu Vâlcea, a luat foc. Biserica este un monument istoric fiind ridicată în 1746. La fața locului intervin numeroase echipaje de pompieri.
07:30
Adesea, cei ce impun măsuri noi îi „iau în balon” (îi tratează cu zeflemea, cu dispreț) pe cei pe umerii cărora cade povara aplicării acestor noi măsuri. Consultarea publică pare a fi mai mult o zeflemea decât un proces real de armonizare a reglementărilor la nivelul tuturor părților implicate. 
Acum 4 ore
07:10
În timp ce campania lansată de americani pentru separarea TikTok de compania-mamă chineză se îndreaptă spre Senatul SUA, răspunsul Beijingului la o eventuală vânzare forțată a aplicației și a algoritmului său secret pare a fi unul fără echivoc: „Jos mâinile de pe ce este al nostru!”.
06:50
Avocat și om politic român activ la Budapesta în secolul al XIX-lea, Emanuil Gojdu (9 februarie 1802, Oradea - 3 februarie 1870, Pesta) - a lăsat moștenire României, prin testament scris, o avere impresionantă, a doua ca valoare după tezaurul nostru captiv la ruși. Să despletim, dar, firul poveștii lui.
06:30
În ultimele decenii s-a trăit într-o lume cu competiții, dar deschisă la cooperare. Ea se destramă acum, sub ochii noștri. Părăsirea cooperării create din 1972 încoace a dus deja la conflictele ce ocupă scena lumii de astăzi. S-a intrat în „război rece”, iar trecerea la „război cald” pe scară mare nu se mai exclude. Trăim scindarea marii politici, la care se adaugă alte scindări – mai ales o scindare socială și, o alta, a minților. 
06:10
Pentru a dezvolta conexiuni umane, avem nevoie de dragoste, atenție, empatie, respect, afecțiune, înțelegere și îndrumare. Avem nevoie de toate acestea atât din partea familiei, cât și din partea celor de vârsta noastră. Dar suntem oare mereu capabili de asemenea interacțiuni? Dacă nu, de ce? Haideți să descoperim împreună!
Acum 12 ore
00:50
Statele Unite și Japonia au propus luni o rezoluție Consiliului de Securitate al ONU care să sublinieze că națiunile ar trebui să respecte un tratat care interzice amplasarea de arme nucleare în spațiu, un mesaj care pare să vizeze Rusia.
00:30
Fiecare zodie are caracteristici unice care influențează modul în care exprimă și primește dragostea.
00:20
Conflictul dintre compania Damen și statul român, declanșat în vara anului trecut, nu a fost soluționat în niciun fel, iar cei peste 2.000 de angajați care lucrează pe șantierul naval de la Mangalia nici măcar nu știu unde se vor duce, dacă peste două săptămâni se va intra în șomaj tehnic.
00:10
Lionel Messi va rata meciurile amicale ale Argentinei cu El Salvador și Costa Rica din cauza unei accidentări suferite la Inter Miami. Starul argentinian are o accidentare la tendonul de la genunchi. Nu au fost furnizate informații cu privire la durata necesară recuperării.
00:00
UTA Arad și FC Voluntari au furnizat scorul primei etape de play out, la capătul unui meci câștigat de arădeni cu 4-3. Oaspeții ai condus la pauză, apoi au marcat golul egalizator, ce părea că va consemna o remiză, în minutul 90+2. UTA și-a adjudecat victoria cu un gol marcat în minutul 90+6.
18 martie 2024
23:40
Trei alpiniști au fost salvați cu un elicopter. Ei s-au blocat pe un vârf montan din Italia. Misiunea de salvare s-a desfășurat pe Monte Mondolè.
23:30
Barack Obama a făcut o vizită surpriză pe Downing Street, la biroul premierului britanic Rishi Sunak. Fostul președinte american a fost văzut luni intrând în celebra clădire din Londra. Vizita are caracter privat.
23:30
Petrolul Ploiești și FC U Craiova 1948 au închis luni seara prima etapă a fazei play out-ului. Petrolul și-a adjudecat victoria cu 1-0 (0-0), după un meci pe care l-a dominat aproape în întregime. Cu doar 16 puncte, oltenii sunt foarte aproape de zona de retrogradare directă.
23:10
Șeful FIFA, Gianni Infantino, a condamnat violența „șocantă” de pe stadionul formației Trabzonspor. Infantino a solicitat măsuri urgente. Fanii echipei Trabzonspor i-au atacat pe teren pe jucătorii de la Fenerbahce.
23:00
„În această toamnă avem de trecut printr-un moment de cotitură - referendumul va fundamenta în Constituție decizia noastră de a construi acasă pace, bunăstare și libertate”, spune, luni, Maia Sandu, despre refendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE.
22:40
După controversa fotografiilor trucate și speculațiile legate de starea sa de sănătate, Kate Middleton a fost văzută în public pentru prima dată în Windsor. Martorii spun că prințesa de Wales a apărut „fericită, relaxată și sănătoasă" la o plimbare cu soțul ei, prințul William.
22:40
Angajații Serviciului Român de Informații vor beneficia de facilitați de lux pentru a se dezvolta intelectual şi social într-un centru pe malul lacului Snagov, în valoare de 49 de milioane de euro.
22:30
Dacă te-ai întrebat vreodată despre efectele pe termen lung ale răsfățului la vârsta copilăriei, nu ești singur. Mulți adulți cărora li s-au îndeplinit prea multe dorințe când erau mici, manifestă adesea anumite comportamente distinctive.
22:10
Peste 10.000 de copii şi tineri din corurile şi ansamblurile Programului Naţional Cantus Mundi se vor reuni, simultan în toată ţara, sâmbătă, în intervalul orar 20,30 - 21,30, pentru a marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri şi evenimente muzicale.
22:00
Cercetătorii britanici au descoperit o modalitate de diagnosticare a cancerului intestinal fără biopsii. Scanările PET pot examina întregul intestin înainte și în timpul tratamentului, evitând riscurile asociate cu prelevarea de mostre de țesut.
22:00
Președintele american Joe Biden l-a avertizat, luni, pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că o operațiune militară israeliană la Rafah ar acutiza problemele în Gaza. Cei doi au convenit ca delegații ale SUA și Israelului să se întâlnească la Washington, a anunțat Casa Albă.
21:40
Un tânăr de 25 de ani, care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi nu a oprit la semnalul poliţiştilor, fiind ulterior urmărit în trafic în municipiul Târgu Jiu, a intrat cu autoturismul într-un parapet de ciment, fiind rănit şi transportat la spital, a informat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Ioana Nanu.
21:30
În lumea vastă și variată a tovarășilor canini, anumite rase se remarcă nu doar prin atributele lor fizice, ci și prin personalitățile lor irezistibil de iubitoare.
21:10
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie primă, transmite Bloomberg.
21:00
Deși pare greu de crezut, și oameni celebri au ajuns la închisoare. Pentru că justiția nu iartă pe nimeni, indiferent cât de cunoscut sau bogat ești.
21:00
Simona Halep va reveni în competiție săptămâna aceasta, după ce a câștigat apelul la suspendarea pentru dopaj. Ea va juca marți seara cu paula Badosa, în primul tur la Miami Open. Campioana de la Indian Wells, Iga Swiatek, va încerca să realizeze Sunshine Double.
20:50
Cercetătorii olandezi au descoperit o modalitate de a stabili cu o precizie de 68% dacă un pacient cu psihoză va dezvolta schizofrenie rezistentă la tratament.
20:40
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că susține amendamentul depus luni în Parlament de PSD care prelungește plafonarea adaosurilor la prețurile alimentelor de bază până la 31 decembrie.
20:40
Selecționerul Edward Iordănescu consideră că echipa națională reprezintă locomotiva realității fotbalului românesc, înaintea primelor meciuri de pregătire ale Naționalei după ce a obținut calificarea la Campionatul European – Germania 2024.
20:30
Într-un colț uitat de timp din comuna Posești, județul Prahova, se află satul Merdeala. În mijlocul peisajului pitoresc și al tăcerii asurzitoare, trăiește un singur suflet în acte - Ion Săraru, în vârstă de 71 de ani. Pentru acest bătrân solitar, singurătatea a fost mereu un tovarăș de drum de încredere.
Acum 24 ore
20:10
Alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost "nici corecte, nici democratice, nici libere", a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, înainte de participarea la Consiliul şefilor diplomaţiilor din UE, care are loc la Bruxelles
20:00
Câștigătorul celor aproape 6 milioane de euro la Joker, al doilea cel mai mare premiu din istoria jocului, și-a revendicat, luni, premiul, a anunțat Loteria Română.
20:00
PSD și PNL au stabilit, până la această oră, că vor avea un candidat comun la Primăria Capitalei și la sectoare. Deocamdată nu s-a ajuns la un consens în privința unui nume pentru Primăria Capitalei.
20:00
Există o anumită caracteristică printre unele semne zodiacale care pare a fi o constantă: oboseala cronică. Pentru aceste semne, se pare că indiferent de cât timp dorm sau cât de relaxși sunt, se luptă totuși cu o senzație constantă de oboseală.
19:40
Un nou studiu publicat în revista The Lancet Neurology a identificat o creștere semnificativă a numărului de persoane afectate de afecțiuni neurologice la nivel global.
19:30
Coreea de Nord a lansat luni rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în mare, pentru prima dată în ultimele două luni, scrie Reuters.
19:20
Un bărbat de 45 de ani aflat la volanul unui camion a murit, luni, după ce autovehiculul a ieșit în afara părții carosabile, într-o localitate din județul Suceava.
19:10
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a doua lună consecutiv, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Eurostat.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.