Jurnalul.ro

Acum 30 minute
09:50
”Trebuie să ne protejăm și ne protejăm întreg organismul, inclusiv funcția de comandă cerebrală, prin ceea ce mâncăm și cum ne hidratăm."
09:40
Mai multe focare încă ard mocnit în profunzimea stratului de deșeuri pe platforma Oltchim, a transmis sâmbătă dimineața ISU Vâlcea. Incendiul la un depozit de deșeuri de mase plastice situat pe platforma combinatului a izbucnit vineri dimineața.
Acum o oră
09:30
Echipaje medicale intervin sâmbătă dimineața în localitatea Cogeasca, județul Iași, unde un cazan de țuică a explodat și două persoane sunt rănite.
09:30
Mașina de spălat este unul dintre cele mai folosite aparate din casă, însă adesea este neglijată când vine vorba de întreținere și curățare. Pentru a funcționa optim și pentru a asigura rufe curate și proaspete, este esențial să acordăm atenție curățării periodice a mașinii de spălat.
09:10
Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu deschide stagiunea de toamnă cu un program variat și bogat - în septembrie, publicul este așteptat la teatru la spectacole precum „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, sau „Unchiul Vanea”, în regia lui Neil LaBute. Biletele pentru reprezentațiile din prima lună de toamnă au fost deja puse în vânzare.
Acum 2 ore
08:50
Un incendiu pornit cel mai probabil de la o lumânare lăsată nesupravegheată a izbucnit sâmbătă dimineața într-un apartament din Iași. Zece locatari au fost evacuați.
08:30
Coada-șoricelului (Achillea millefolium) este o plantă medicinală cunoscută și folosită de mii de ani pentru proprietățile sale vindecătoare. Originară din Europa și Asia de Vest, coada-șoricelului a fost utilizată în diverse culturi pentru tratarea unei game largi de afecțiuni.
08:10
Echipa României, promovată sub denumirea Team Romania, și-a făcut vineri seara apariția pe Sena, în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, cu 106 sportivi, purtătorii de drapel fiind soții Ionela și Marius Cozmiuc, canotori de top ai lotului de canotaj al României.
Acum 4 ore
07:50
Team România își începe evoluția la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 din prima zi de după Ceremonia de deschidere. Sportivii români debutează sâmbătă dimineață de la ora 10:00 în probele de canotaj, urmând apoi tenis, tenis de masă, box și gimnastică artistică.
07:30
Compania Samsung a făcut o schimbare importantă care modifică modul de funcționare a sistemului Android.
06:50
Rugăciunea, practicată în diverse forme în aproape toate culturile și religiile lumii, este mult mai mult decât o simplă manifestare a credinței. Este o practică ce oferă beneficii semnificative atât pe plan spiritual, cât și pe plan mental și fizic.
06:10
Căpușele sunt mici paraziți care pot transforma o grădină idilică într-un pericol major pentru sănătatea ta și a celor dragi. Aceste insecte nu doar că se hrănesc cu sângele mamiferelor, inclusiv al oamenilor, dar sunt și purtătoare de boli grave.
Acum 12 ore
00:50
Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) a confirmat noi focare de pesta micilor rumegătoare (PMR) în probele prelevate de la oi din localităţile Stejarul şi Babadag din judeţul Tulcea, a anunţat vineri seara Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
00:30
Conform tradiției, Președintele Franței Emmanuel Macron a declarat deschisă cea de a 33-a ediție a Jocurilor Olimpice, din epoca modernă, cu tradiționalul discurs scurt. Mult așteptata descoperire a ultimului purtător al torței l-a dezvăluit pe spaniolul Rafael Nadal.
00:30
În funcţia de preşedinte al CNR a fost reales rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti Sorin Cîmpeanu.
00:20
Femeile născute sub semnul Leului (23 iulie – 22 august) sunt cunoscute pentru personalitatea lor puternică, carisma debordantă și inima generoasă.
00:00
Numărul locuinţelor vândute la nivel naţional a crescut cu 16%, în primul semestru al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2023, în timp ce în Bucureşti s-a majorat cu 25%, relevă un raport de specialitate, publicat luni.
00:00
Dirijorul român Cristian Măcelaru a condus Orchestra Naţională a Franţei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Aceasta a intonat imnul Jocurilor Olimpice în momentul arborării steagului olimpic.
26 iulie 2024
23:40
Opera Națională București, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, a realizat în săptămâna 22 -26 iulie 2024 un turneu la Paris, în contextul Jocurilor Olimpice. Proiectul a fost finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) și Institutul Cultural Român din Paris, cu sprijinul Ambasadei României în Republica Franceză.
23:30
Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 63,67 miliarde lei, respectiv 3,6% din PIB, faţă de deficitul de 37,21 miliarde lei, respectiv 2,32% din PIB aferent celor şase luni ale anului 2023, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, date vineri publicităţii.
23:10
Romgaz a înregistrat în primul semestru al acestui an o producţie totală de hidrocarburi de 16,12 milioane barili echivalent petrol (bep), cu 4,6% mai mare faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform unui raport remis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti.
23:00
Patru dealeri care vindeau droguri de tip cristal în județul Sibiu au fost arestați preventiv vineri. Drogurile erau vândute inclusiv copiilor.
22:40
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță vineri că începe procedura de licitație și pentru construcția lotului 3 al autostrăzii Craiova - Filiași.
22:30
Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a preluat în administrare diferite criptomonede, în valoare estimată de aproximativ 18.315.360 lei, echivalentul a aproximativ 4.000.000 de dolari, acesta fiind un record.
22:10
O femeie de 54 de ani a fost prinsă, joi seara, de polițiști băută la volan de două ori în două ore.
22:00
Un bărbat de 45 de ani care nu are permis pentru nicio categorie de vehicule a fost prins la volan. Pentru că nu era prima dată când conducea fără permis, individul a fost reținut.
21:40
Compania aeriană națională Tarom şi-a propus pentru acest an un profit de 278 milioane lei, față de o pierdere de 99 milioane lei în 2023, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli publicat de Ministerul Transporturilor, scrie Ziarul Financiar.
21:30
Cinci semne zodiacale își exprimă dragostea prin glume, mai mult sau mai puțin amuzante!
21:20
Patru copii cu vârste între 7 și 12 ani, dintre care trei frați, au dispărut de acasă, din localitatea Mereni, județul Constanța, și sunt căutați de polițiști.
21:10
Jocurile Olimpice de la Paris 2024 au început vineri, la ora 20:30. Festivitatea de deschidere a evenimentului are loc pentru prima dată înafara unui stadion. „Jocurile larg deschise” au loc la Paris din nou, după 100 de ani, cu o ceremonie de deschidere ce se desfășoară pe malurile fluviului Sena.
21:10
Vacanțele aduc relaxare și distracție dar uneori se pot întâmpla și evenimente mai puțin plăcute. Șpăgi cerute în trafic, legi inventate, amenzi uriașe ale organelor de ordine, sunt câteva dintre problemele sesizate de românii care au ajuns în țări din sud-estul Europei.
Acum 24 ore
21:00
Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că întâlnirea de la Bucureşti dintre premierul Marcel Ciolacu şi omologul ungar, Viktor Orban, este extrem de importantă, atât din perspectiva relaţiilor bilaterale, cât şi în contextul războiului din vecinătate.
20:40
Într-un loc din Romînia se spune că ar avea loc minuni, motiv pentru care a fost numit Podul lui Dumnezeu. Aici ar fi avut loc o confruntare între diavol și Dumnezeu.
20:30
Reality show-ul matrimonial Mireasa revine luni cu cel de-al zecelea sezon şi o mulţime de surprize, la Antena 1. Mireasa – Iubeşte de 10!  va putea fi urmărit de luni până vineri, de la ora 14.00, într-un nou platou şi o nouă casă. Premiera noului sezon o va aduce în faţa telespectatorilor pe Mirela Vaida, cea care îi va ţine locul Simonei Gherghe la începutul noului sezon, la Antena 1.
20:20
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că în România există un deficit de circa 4 milioane de carcase de porc iar prin programele viitoare dezvoltate de Ministerul Agriculturii numărul suinelor produse va creşte la 8,7 milioane.
20:10
Două eleve au fost medaliate cu argint și două cu bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete (EGOI) de la Veldhoven, Olanda. Iulia Morariu reușește să doboare recordul de cea mai tânără elevă medaliată în cadrul acestei competiții.
20:10
Barack Obama o susține pe Kamala Harris în calitate de candidată democrată la președinția SUA, ceea ce înseamnă că vicepreședintele a obținut acum sprijinul tuturor personalităților politice active ale partidului pentru candidatura sa la Casa Albă.
20:00
Porcușorul de Guineea este un animal de companie ușor de îngrijit. Este cuminte și drăgălaș, nu trebuie plimbat și este ideal pentru copii.
20:00
Numărul de mașini închiriate de români a crescut în ptimele șase luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrvit unui studiu al AVIS. Românii închiriază mașini să plece în concediu în Italia, Franța, Germania și Spania.
19:40
Mihai Marica a fost delegat de UEFA în brigada care va conduce finala Campionatului European U19, Spania – Franța, a anunțat vineri Federația Română de Fotbal.
19:30
Autoritățile din capitală intervin cu tratamente suplimentare de combatere a țânțarilor adulți pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile, a anunțat vineri primarul general Nicușor Dan.
19:10
O femeie a încercat să introducă ilegal în România peste 25.000 de țigări. Acestea au fost descoperite în bagajul de cală al femeii din Republica Moldova pe Aeroportul Otopeni.
19:00
Liniile 41, 232 și 385 vor avea un program de circulație prelungit în seara zilei de vineri, 26.07.2024, pentru a asigura transportul spectatorilor ce vor asista la meciul de fotbal FCSB – Oțelul Galați, programat de la ora 22.00, pe stadionul „Steaua”.
19:00
Productia de automobile din România a crescut în primele şase luni cu 8,6% fată de perioada similară din 2023, la un total de 292.378 unităti, din care Automobile Dacia a produs 169.998 de automobile şi Ford Otosan 122.380 unități, arată datele ACAROM.
19:00
La zece ani de la sentința din Dosarul ICA și la șapte ani de la prima decizie a CSM de a o exclude din magistratură, fosta judecătoare Camelia Bogdan nu a oferit încă un răspuns la întrebarea crucială: de ce, în timp ce judeca Dosarul ICA, a primit bani de la Ministerul Agriculturii, parte vătămată în dosar?
18:40
În weekendul 27-28 iulie, programul artistic „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană” propune bucureștenilor și turiștilor concerte live, spectacole de acrobații, activități creative și concursuri menite să aducă un plus de energie și efervescență pe Calea Victoriei. Totodată, iubitorii de artă pot vizita expozițiile tematice organizate la Casa Filipescu-Cesianu și la Școala de Artă București, prilej de a lua pulsul scenei artistice locale și de a descoperi noi talente.
18:30
O persoană a murit, iar alta a fost grav rănită după ce un incendiu a provocat explozii la o fabrică de artificii din Bulgaria, scrie Reuters.
18:10
Compania Meta a șters peste 70.000 de conturi de Facebook și Instagram.
18:00
Constructorul autostrăzii Ploiești-Buzău a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu cu 70.000 de lei.
17:40
Cinci persoane au fost rănite, dintre care una este în stare de inconștiență, după un accident între trei mașini care a avut loc vineri pe DN2 E85, în afara localității Slobozia Ciorăști, județul Vrancea.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.