Jurnalul.ro

Acum 30 minute
14:50
Aderarea Finlandei și Suediei în NATO ar fi o "gravă eroare", care va avea consecinţe și nu le ca consolida securitate, potrivit ministrului adjunct de Externe de la Moscova, Serghei Riabkov, citat de AFP.
14:40
A trecut aproape neobservat faptul că pe 4 martie s-au împlinit 140 de ani de la nașterea lui Nicolae Titulescu, eminentul om politic și diplomat  care, pe drept cuvânt a fost numit „omul care a adus România în Europa și Europa în România”.
14:40
McDonald's a anunțat, astăzi, că a început vânzare tuturor restaurantelor sale din Rusia, ieșind din această țară după mai bine de 30 de ani, scrie Reuters.
Acum o oră
14:20
Potrivit declarațiilor de avere ale lui Daniel Constantin, deputatul PNL și familia sa nu dețin niciun autoturism. Cu toate acestea membrii familiei Constantin conduc mașini de lux: un Volkswagen Touareg, un Jeep Grand Cherokee și un Volkswagen Passat. Valoarea totală a acestor autoturisme depășește 110.000 euro.
14:10
Avansul economic al României va fi de numai 2,6% în acest an arată estimările Comisiei Europene.
Acum 2 ore
13:30
Suedia vrea să trimită negociatori în Turcia pentru a convinge Ankara să susțină aderarea la NATO, a anunțat ministrul Apărării, Peter Hultqvist. Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat anterior că se opune.
13:10
Aderarea Finlandei și Suediei în NATO ar fi o "gravă eroare", care va avea consecinţe și nu le ca consolida securitate, potrivit ministrului adjunct de Externe de la Moscova, Serghei Riabkov, citat de AFP.
Acum 4 ore
12:40
În ultimele 24 de ore au fost raportate 322 de cazuri noi de coronavirus, cu 40 mai multe față de duminică, potrivit Ministerului Sănătății. Nicio persoană nu a murit din cauza bolii.
12:10
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 196.100 lei, aproximativ 43.519 euro, între averea dobândită și veniturile realizate de către Ionel Arsene, împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de președinte CJ Neamț. „Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 196.100 Lei (aprox. 43.519 Euro) între averea dobândită și veniturile realizate de către Ionel Arsene , împreună cu...
12:10
Berbecii au lucruri de rezolvat, Taurii trebuie să convingă, Gemenii au nevoie de răbdare, Balanțele sunt dispuse să-i asculte pe ceilalți, Scorpionii îi vor ajuta pe cei din jur, Peștii fac bilanțul în viața personală.
11:50
Meteorologii anunță că în următoarele zile vremea se va răci semnificativ, cu temperaturi ce vor ajunge în Transilvania la 13 grade Celsius. Ulterior, vremea se va încălzi, dar urmează tempretauri oscilante.
11:50
Alegătorii elveţieni au votat prin referendum propunerea de a obliga serviciile globale de streaming TV, cum ar fi Netflix, HBO, Amazon sau Disney, să investească o parte din veniturile lor generate în Elveţia în producţia de filme naţionale.
11:40
Ucraina poate câștiga războiul împotriva Rusiei, a declarat secretarul general al NATO, adăugând, conform CNBC, că invazia Rusiei "nu decurge așa cum a planificat Moscova".
11:40
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat astăzi la 5,52% pe an, de la 5,50% în ședinșa anterioară, potrivit datelor BNR.
11:30
Andy Murray s-a retras oficial de la Openul Franței, deoarece are în vedere o participare la Wimbledon și sezonul pe iarbă. Fostul nr. 1 mondial urma să renunțe la sezonul de zgură, dar s-a răzgândit și a acceptat un wildcard la Madrid Open.
11:20
Un craiovean a fost reținut după ce a fost prins de 3 ori la volan, într-o singură noapte, pe aceeași stradă, cu permisul anulat. De fiecare dată a refuzat testarea cu aparatul etilotest.
11:10
Muzeul Municipiului București le mulțumește tuturor vizitatorilor săi care au ales să se bucure de istorie și cultură, artă și arheologie în Noaptea Muzeelor. Numărul total al oaspeților se ridică la 9323, iar pe muzee situația a fost următoarea: Palatul Suțu (1570); Muzeul George Severeanu (1002); Casa Filipescu-Cesianu (1182); Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” (1151); Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck (1440); Muzeul Theodor Aman (1812); Muzeul Dr. Nicolae Minovici (610); Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei (241) și Muzeul Victor Babeș (315). De remarcat este și faptul că, la solicitarea publicului, Observatorul Astronomic și-a prelungit programul până la ora 04.00.
11:10
Cu 26% din PIB venituri fiscale (inclusiv contribuții de asigurări) colectate în anii ultimi, România se situează cu mult în spatele statelor aflate la un nivel similar de dezvoltare, Polonia (cca. 36% din PIB) sau Ungaria (cca. 36,3% din PIB) și chiar în urma Bulgariei, cu 30,6% din PIB.
11:10
Germania vrea să oprească total importurile de petrol din Rusia, chiar dacă UE nu va lua o decizie în acest sens, scrie Bloomberg, citând oficiali guvernamentali.
Acum 6 ore
11:00
Planificarea unui zbor poate reprezenta o grijă în plus și o sursă considerabilă de stres. „Dacă nu voi ajunge la timp la aeroport pentru a face check-inul?”, „Dacă nu voi reuși să mă descurc cu toate bagajele până la aeroport?”, „Dacă nu este disponibil niciun șofer de taxi atunci când sun?”, „Dacă voi rata zborul?”
11:00
Consiliul de Administrație al Renault Group a aprobat în unanimitate semnarea acordurilor privind cedarea a 100% din acțiunile deținute de Renault Group în filiala Renault Rusia către primăria orașului Moscova şi a 67,69% din capitalul Avtovaz către institutul rus NAMI, anunță un comunicat.
10:50
Volodimir Zelenski a schimbat conducerea Forțelor de apărare teritorială, scrie dpa. Ucraina mai controlează circa 10% din regiunea Lugansk, potrivit guvernatorului Serhii Gaidai.
10:50
China a raportat date economice dezamăgitoare pentru luna aprilie, subliniind pagubele mari pe care blocajele Covid le-au provocat în țară, scrie CNN.
10:40
Criza economică din prezent este o furtună aproape perfectă, declară vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei crede că Guvernul va mări taxele și impozitele, mergând astfel ”direct în buzunarul românilor”.
10:30
După 50 de ani, o femeie din București care avea un loc de veci în cimitirul Bellu, unde erau îngropate rudele ei, inclusiv mama sa, s-a trezit la ultima vizită că a dispărut mormântul.
10:30
Ministerul britanic al Apărării raportează o activitate sporită în rândul forțelor armate din Belarus, o tactică menită să împiedice în mod eficient trimiterea de trupe ucrainene pentru a-i sprijini pe cei care luptă pentru controlul teritoriului cu Rusia, scrie Sky News.
10:30
În Cehia, preşedintele ţării l-a desemnat în poziţia de guvernator al băncii centrale pe Ales Michl, un opozant vocal al înăspririi agresive a politicii monetare. În Ungaria, vice­guvernatorul băncii centrale anunţă că scumpirea creditului va trece de la o fază agresivă la una graduală. În Polonia, banca centrală a majorat dobânzile sub aşteptări la începutul acestei luni. În tot acest context, preşedintele băncii centrale americane anunţă că îmblânzirea inflaţiei va produce „o oarecare durere“.
10:20
Avocatul Gheorghe Piperea îi sfătuiește pe români cum să participe la recensământ pentru a le fi protejate datele personale.
10:20
Ucraina a contraatacat luni forțele rusești pe frontul de est, fiind raportate lupte în apropierea celui de-al doilea oraș ca mărime, Harkov, după ce agențiile militare occidentale au declarat că ofensiva Moscovei în regiunea Donbas a stagnat.
10:10
Un proiect spectaculos a fost finalizat de doi studenți din Sibiu. Ei au creat de la zero o stație meteo autonomă cu componente realizate la o imprimantă 3D.
10:10
Prețul grâului a făcut un salt pe piețele internaționale după ce India a interzis exportul cerealelor de bază, relatează BBC. Indicele de referință al grâului a crescut cu până la 5,9% la Chicago, cel mai ridicat nivel din ultimele două luni.
09:50
Aproximativ 54% din totalul daunelor provocate locuinţelor din România în 2021 au fost cauzate de avarierea accidentală a conductelor de apă, a instalaţiilor sanitare de apă şi canalizare ale imobilelor, precum şi de inundaţiile provocate de vecini, potrivit unei analize UNSAR.
09:40
Dacia electrică s-a scumpit de patru ori de la momentul lansării, fără ca automobilul să fi beneficiat de vreo îmbunătățire. Ultima creștere de preț este de 600 de euro și duce mica mașină la 20.900 de euro.
09:40
Președintele Coreei de Nord, Kin Jong Un, a dispus mobilizarea armatei pentru asigurarea rezervelor de medicamente în Phenian în contextul creșterii infecțiilor de COVID-19, scrie AFP.
09:30
În ultimul deceniu, România nu numai că nu a reuşit să-şi majoreze capacitatea de producţie de energie electrică, dar nici măcar nu a putut să o păstreze constantă, închi­zând unităţi fără a pune nimic în loc.
09:10
BNR lansează o monedă de argint cu tema 350 de ani de la naşterea lui Ion Neculce.
09:10
Noul Cadillac Escalade-V are 690 de CP și un cuplu de 885 Nm. Deși cântărește 2.820 de kilograme, sau 2.906 kilograme dacă ne referim la varianta cu ampatament lung de 3,7 metri, mașina atinge 96 km/h în 4.4 secunde, iar sfertul de milă îl acoperă în 12,74 secunde.
Acum 8 ore
09:00
Vinfast a pus în vânzare în UE SUV-urile electrice VF 8 și VF 9. În Germania, cel mai accesibil Vinfast VF 8 (Eco și bateria de 82 kWh) pornește de la 43.600 de euro.
08:50
Chiar dacă a vândut o cantitate de gaze în T1/2022 mai redusă cu 17% faţă de T1/2021, iar producţia a scăzut cu 0,3%, Romgaz, producător şi furnizor de gaze naturale controlat de statul român prin Ministerul Energiei, a raportat rezultate financiare record în primele trei luni ale anului.
08:40
De multe ori avem nevoie în viață de ajutorul celorlalți, fie că-l cerem, fie că nu. Avem nevoie de la simpla lor prezență, susținere emoțională sau ghidaj, până la acțiuni concrete, palpabile.
08:40
Mașini solare, inteligente sau conectate cu casa. Cu roți omnidirecționale, sau dispunând de realitate augmentată. Tehnologia zilelor de azi și puterea de calcul a computerelor de bord fac traiul mai ușor utilizatorilor și transformă banalul automobil într-un fel de partener pentru o viață mai ușoară. E drept, avântul tehnologic este frânat puternic în acest moment de lipsa subansamblelor sau a materiilor prime și a invaziei Rusiei în Ucraina.
08:30
În creşterea şi dezvoltarea noastră, ne întâlnim cu diferite situaţii mai mult sau mai puţin plăcute, din care câştigăm experienţă. Pentru a ne satisface nevoi precum acceptarea şi aprecierea societăţii, „găsim” anumite modalităţi de adaptare la cerințele celor din jur, şi nu în ultimul rând modalităţi de evitare a suferinţei. Una dintre cele mai frecvente modalităţi de apărare întâlnite într-o societate modernă este politeţea.
08:30
Producătorul de electrocasnice De’Longhi din Italia a cumpărat o uzină în Satu Mare şi va dezvolta aici o nouă fabrică unde vor fi realizate espressoare de cafea.
08:10
La 6 mai 1961, ora 4.30, înceta din viață Lucian Blaga. Datele necropsiei efectuate de prof. dr. V.V. Papilian au indicat faptul că filosoful a murit ca urmare a unei tumori maligne bronșice, localizată în lobul superior al plămânului drept. Deși înmormântarea poetului fusese stabilită pe 8 mai, funeraliile au fost amânate pentru ziua următoare. Cauza? Data inițială coincidea cu aniversarea a 40 de ani de la înființarea Partidului Comunist din România... Dar să facem loc crochiului închinat unuia dintre cei mai de seamă gânditori români ai secolului al XX-lea.
08:10
CFR Cluj a devenit campioana Ligii 1 la fotbal masculin, cu o etapă înainte de finalul sezonului, după ce a învins duminică seara pe Universitatea Craiova, cu 2-1. Ardelenii au devenit campioni, după ce cu o zi înainte FCSB a remizat cu FC Voluntari și a ratat șansa de a lupta cu trofeul pe masă.
07:50
Firmele care vor plăti angajaților abonamente la sălile de fitness ar putea fi scutite de plata taxelor salariale la stat, potrivit unui proiect de lege menit „să încurajeze un stil de viață activ și sănătos”. Activitatea sportivă prelungeşte speranţa de viaţă, spun inițiatorii, și are un impact economic pozitiv asupra sistemului de sănătate, costul prevenţiei fiind mult mai redus decât cel al tratamentului.
07:50
Războiul total din domeniul turismului, pentru crearea unui OMD național (Organizație pentru Managementul Destinației) a ajuns la faza finală în care ministrul e așteptat să decidă ce formă va avea modificarea legii care deja e în vigoare, din anul 2018. Tot de atunci se încearcă neîncetat schimbarea actualei legi, până când va ajunge în forma dorită inițial de specialiștii care vor să gestioneze bugetul. Ultima propunere care a fost înaintată ministerului de resort de APT (Alianța Pentru Turism) găsește surse de finanțare pentru publicitatea care ar urma să i se facă țării noastre. Printre propuneri se află și un impozit de 10% din pensii.
07:50
Deficitul bugetar a depășit estimările, inflația a ajuns deja la două cifre și dobânzile sunt la un nivel-record. Datoria publică a sărit de 50% din PIB, iar pe cap de locuitor aceasta a ajuns la circa 5.500 de euro. Prognoza de creștere economică a fost redusă oficial la sfârșitul lunii trecute și asta după ce estimările Băncii Mondiale reajustaseră negativ perspectivele acestei creșteri.
07:40
Din ce în ce mai des auzim de termenul de „bună guvernanță”. Instituțiile financiare internaționale își bazează tot mai mult ajutorul financiar pe condiția ca banii lor să finanțeze reforme care să asigure „buna guvernanță”. Conceptul nu este nou. Pur și simplu, definește calitativ procesul de luare a deciziilor și procesul prin care deciziile sunt puse în viață. Buna guvernanță poate fi utilizată în mai multe contexte: guvernanța corporativă, internațională, națională și locală.
07:40
Atrăgeam atenția pe la sfârșitul anului trecut că dacă Produsul Intern Brut nu s-ar exprima în lei, ci în bucăţi, cantitativ, nu valoric, s-ar vedea că fără ajutorul preţurilor se cam văd hainele cele noi ale împăratului.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.