Fabrică veche de la 1880, ajunsă mall. Ce scria presa din anii '70 despre această glorie a industriei românești

Adevarul (Romania), 27 aprilie 2024 08:00

Ziarul brașovean Drum Nou scria acum o jumătate de veac despre uzina Hidromecanica. În momentul în care au preluat-o, comuniștii i-au păstrat profilul. După anii 2000 a fost dărâmată, iar acum e mall.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
18:15
Procuratura ucraineană a anunţat miercuri investigarea unui „faimos om de afaceri", acuzat deja de alte delicte, pentru comandarea unei crime ce urma să fie comisă de un grup de asasini plătiţi, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.
18:15
Noua clădire a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Buzău, investiție derulată cu bani europeni de Consiliul Județean, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, este gata. Noua unitate va fi inaugurată pe 29 mai 2024.
18:15
Un pui de căprioară lovit de o mașină a fost salvat de jandarmii brașoveni. Aceștia sunt obișnuiți cu intervențiile pentru salvarea animalelor, după ce au fost solicitați în numeroase cazuri
18:15
Prima rundă de atragere de fonduri în cadrul programului "Fabrici de reciclare", finanţat din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), va avea loc în perioada 14 iunie - 13 septembrie 2024.
Acum 30 minute
18:00
"Libertatea de depresie: Învăluiri și dezvăluiri de pe la noi", o nouă carte de Radu Paraschivescu, este disponibilă pentru precomenzi, cu autograful autorului.
18:00
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a catalogat, miercuri, refuzul edilului Nicușor Dan de a avea un dialog drept „infantil și incorect” și susține că dacă nu va accepta o dezbatere, nu poate să ceară susținerea ulterioară a liberalilor în Consiliul General.
Acum o oră
17:45
Germania se pregătește să trimită Ucrainei prototipul unui obuz de artilerie care poate parcurge până la 100 de kilometri, a anunțat ziarul german Handelsblatt, citat de Business Insider.
17:45
Președintele rus Vladimir Putin este deja pregătit pentru o mică operațiune împotriva statelor de frontieră ale NATO din nord-estul Europei, avertizează șeful contraspionajului militar polonez.
17:45
Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI) a abandonat oferta de a prelua de la un oligarh rus o participaţie în valoare de 1,5 miliarde de euro la grupul de construcţii Strabag.
Acum 2 ore
17:15
Biserica de lemn din Șișești este una dintre cele mai mici și mai vechi din Maramureș și aici vin săteni de sute de ani să se roage. Se spune că vechea bisericuță a fost construită și lemnul care a aparținut unei alte biserici.
17:15
Medicul Mihai Craiu, unul dintre cei mai apreciați pediatri din România, constată cu îngrijorare că, la noi în țară, copiii primesc vaccinuri mai rar decât alți copii din UE, dar „beneficiază” de cantități impresionante de antibiotice, prescrise fără dovezi solide sau complet eronat.
17:15
Persoanele cu handicap pot benefia în mod gratuit de rovinietă și de dreptul la transport interurban în baza unor solicitări adresate Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
17:00
Producătorul italian de dulciuri Ferrero Group îşi continuă extinderea inaugurând prima sa fabrică de ciocolată din America de Nord, într-un moment în care cotaţiile futures la cacao sunt în creştere.
17:00
Regatul Unit a anunţat miercuri expulzarea ataşatului militar al ambasadei Rusiei, retragerea statutului diplomatic al unor proprietăţi şi limitarea duratei de valabilitate a vizelor acordate diplomaţilor ruşi, transmit agenţiile Reuters şi AFP, citate de Agerpres.
16:45
Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au subliniat că decizia partidelor Coaliției este ca ambele scrutine ale alegerilor prezidențiale să se desfășoare în septembrie, fiind întrebați de jurnaliști cu privire la speculațiile apărute în spațiul public.
16:30
Construcția parcului eolian de la Brăila va însemna o reducere cu aproximativ 115.000 de tone a emisiilor de dioxid de carbon în atmosferă și va genera anual 277 gigawați de energie regenerabilă.
Acum 4 ore
16:15
Şeful BMW, Oliver Zipse, a avertizat că impunerea de taxe vamale de către Uniunea Europeană la importurile de vehicule electrice chinezeşti ar putea afecta semnificativ planul industrial Green Deal.
16:15
Senatoarea germană Franziska Giffey, fostă primăriță a Berlinului, a fost atacată de un bărbat care a lovit-o din spate cu un obiect greu, într-o bibliotecă locală, , devenind ultima victimă într-o serie de atacuri contra politicienilor germani, relatează Reuters.
16:15
O nouă fabrică se va deschide în câteva luni în România, a anunțat miercuri ministrul Economiei Radu Oprea, precizând că aceasta va produce țevi care intră în componența automobilelor.
16:15
Politica Guvernului Marcel Ciolacu de a asigura o creștere economică sustenabilă prin programe de investiții masive și prin susținerea firmelor locale aduce noi rezultate pozitive pentru români.
16:15
Luna aprilie a înregistrat o scădere record de 20% a pretului final la gaze. Conform sumelor facturate de cel mai mare producător de gaze din România, Engie, pentru luna aprilie prețul final a fost de 0,23 lei/kWh, cu 20% mai mici față de luna martie.
16:15
16:00
Traficul rutier pe DN 15 D, în zona localităţii vasluiene Ştefan cel Mare, este restricţionat, miercuri, 8 mai 2024, pentru scoaterea a două persoane căzute într-o fosă septică. Victimele sunt inconștiente.
16:00
Localnicii din comuna Păulești, Prahova, își expun cu mândrie recoltele proaspete pe marginea drumului județean DJ 102, așteptând cu nerăbdare clienții dornici de a savura un deliciu natural la prețuri accesibile.
16:00
Vizita lui Klaus Iohannis la Casa Albă, anunțată pe ultima sută de metri, aratǎ relația bunǎ dintre cele douǎ state şi interesul în menținerea acestora, în actualul context de securitate globalǎ, spun analiștii consultați de Adevărul.
15:45
O furtună violentă cu grindină a lovit Valea Dâmboviței în ziua de Paște, provocând pagube semnificative plantațiilor de pomi fructiferi, în special meri și peri. Producția agricolă din acest an este serios afectată, din cauza impactului bucăților de gheață asupra fructelor.
15:45
Creată de Bram Stoker la finalul secolului al XIX-lea, legenda lui Dracula continuă să se bucure de un interes uriaș. Dincolo de aspectul turistic, pe care îl vedem la Castelul Bran, legenda lui Dracula este dusă mai departe și prin intermediul a numeroase filme și jocuri.
15:45
Ploile torențiale din perioada Paștelui au provocat panică în localitatea Slănic din Prahova, unde strada Baia Verde prezintă fisuri și cratere semnificative în carosabil, punând în pericol clădirile și locuitorii din zonă.
15:30
Peste 40 de ani de iubire au legat-o pe Maria Cârneci de soțul ei, Romulus Petrescu. Artista de muzică populară, astăzi în vârstă de 71 de ani, și-a pierdut partenerul de viață în 2019, iar de atunci, nimic nu a mai fost la fel pentru ea.
15:30
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a transmis, miercuri, o atenționare Cod galben privind scurgeri importante pe versanţi și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, valabilă pentru mai multe bazine hidrografice.
15:30
Președintele a reușit să obțină o primire la Casa Albă, în timp record, pentru a-și negocia propria poziție, dar și pentru a lămuri detalii legate de apărarea țării, în cazul în care războiul ruso-ucrainean se extinde.
15:30
Brațul comercial al companiei energetice ucrainene DTEK intenționează să angajeze mai mulți angajați și să intre pe piața gazelor naturale lichefiate, în încercarea de a stabili legături mai strânse cu restul Europei.
15:15
O treime dintre românii care citesc alocă mai mult de 5 ore săptămânal acestei activități. Ceva mai mult de un român din zece investește peste 300 de lei lunar în achiziția de cărți.
15:00
Tânăra care spune că are cele mai mari buze din lume, a mărturisit recent că a suferit șase intervenții într-o singură zi ca, „experiment”, deşi medicii au avertizat-o că îşi pune viaţa în pericol.
15:00
Procurorii DNA Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în dosarul în care ierarhul Tomisului este acuzat de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
15:00
Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la nivelul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), precizează experții Mazars.
15:00
Polițiștii nu pot da de urma unui prădător sexual care vineri, 3 aprilie 2024, a vrut să violeze o femeie în scara unui bloc din cartierul Mihai Bravu din Ploiești.
15:00
Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
14:45
Un șofer în vârstă de 27 de ani, cu permisul de conducere anulat și sub influența alcoolului, a provocat un accident rutier în Dâmbovița. Apoi s-a refugiat pe câmp, unde l-au găsit polițiștii, dormind.
14:45
Un microbuz a ieșit de pe partea carosabilă și s-a izbit de un copac, în dimineața zilei de miercuri, 8 mai 2024, în apropiere de municipiul Târgu Jiu.
14:45
Siemens Energy a dezvăluit miercuri schimbări radicale la divizia sa eoliană aflată în dificultate, inclusiv reduceri de personal și un nou director executiv.
14:45
Țările europene au raportat o înmulţire considerabilă a cazurilor de tuse convulsivă în 2023 şi în primele trei luni din 2024, numărul cazurilor identificate fiind de zece ori mai mare comparativ cu fiecare dintre cei doi ani anteriori.
14:45
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a comparat miercuri invazia rusă a Ucrainei cu ocuparea ţării sale de către nazişti, într-un discurs adresat naţiunii şi difuzat la 8 mai, zi în care Ucraina şi Uniunea Europeană sărbătoresc victoria aliaţilor asupra nazismului în al Doilea Război Mondial.
14:45
Într-o rară incursiune în intimitatea sa, celebrul actor și cântăreț Ștefan Bănică Jr. a vorbit deschis despre relația specială pe care a avut-o cu tatăl său, regretatul actor Ștefan Bănică. Totodată, el s-a confesat și a împărtășit detalii emoționante și despre legătura sa cu mama sa.
14:30
14:30
Institutul Geologic al României va face, începând de miercuri, 8 mai 2024, foraje în zona afectată din Slănic, judeţul Prahova, unde s-a format un crater, care a dus la evacuarea unor localnici şi la închiderea circulaţiei pe strada 23 august.
14:30
Medicii de la Institutul Inimii din Cluj spun că actorul Florin Piersic are septicemie iar situația sa este gravă.
Acum 6 ore
14:15
Valoarea schimburilor comerciale (importuri plus exporturi) cu produse agricole între Uniunea Europeană şi restul lumii a ajuns în 2023 la 410,9 miliarde de euro.
14:15
Gunoiul produs de unii s-a transformat, în ultimele luni, în comoara altora. La nivel național au apărut tot mai multe persoane care colectează PET-uri, din diverse locuri, pentru a obține garanția de 50 de bani în schimbul lor.
14:15
Jobul potrivit pentru tine există cu siguranţă, trebuie doar să îl găseşti şi să îl alegi.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.