Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
11:30
Statele Unite au înregistrat 1.783 de decese din cauza nouluicoronavirus într-o zi, potrivit unor date compilate de Universitatea JohnsHopkins joi la ora locală 20.30 (vineri, 3.30, ora României), mai puţine decâtcele 1.973 de decese înregistrate cu o zi înainte.
11:30
Coadă la Trezoreria din Slatina, bugetarii respectând şi nu prea distanţa recomandată pe timp de pandemie. E zi de salariu în instituţiile bugetare.
11:30
Donalam, unul dintre cei mai mari angajatori din Călăraşi, anunţă achiziţia unor echipamente medicale în valoare de peste 130.000 euro care au fost donate Spitalului Judeţean de Urgenţă, dar şi poliţiştilor şi pompierilor.
11:30
Cazurile de infectare cu noul tip de coronavirus în rândul lucrătorilor medicali au loc inclusiv din cauza unor breşe în utilizarea echipamentelor de protecţie. Specialiştii din sănătate urmează să vină cu instrucţiuni riguroase pentru personalul medical. De asemenea, va fi instituit un grup de control, care va supraveghea cum sunt respectate măsurile de către lucrătorii medicali.
11:30
Un cuplu din Hunedoara a primit o amendă uriaşă după ce a fost oprit de poliţişti în trafic, în timpul unei razii. Oamenii s-au răzbunat pe forţele de ordine.
11:30
Premierul Ludovic Orban susţine că măsura privind trimiterea bugetarilor în şomaj tehnic pentru 15 zile în perioada stării de urgenţă aduce o economie la buget între 1,2 şi 1,5 miliarde de lei.
11:30
Lt.col.dr. Nicolae-Cătălin Boca este cel care coordonează SistemulModular Mobil de Izolare şi Tratament din Constanţa.
11:30
Premierul Ludovic Orban afirmă că aproximativ 80-90.000 de români ar putea pleca la muncă în străinătate, în perioada următoare, fără a putea fi împiedicaţi. "Deocamdată în România există un milion de contracte de muncă suspendate, aproximativ 300.000 de contracte care sunt încetate. Pe lângă asta, în România au venit peste 250.000 de români, absorbţia acestei forţe de muncă astăzi este aproape imposibilă", spune Orban.
11:30
Vlad Mărgărint (29 ani), un profesor de matematică la Universitatea din Shanghai, a iniţiat şi coordonat traducerea ghidului cu care medicii din Coreea de Sud au avut succes lupta cu noul coronavirus.
Acum 30 minute
11:15
Liderulnord-coreean Kim Jong-un a supervizat vineri un exerciţiu militar, a anunţatpresa oficială, înaintea unei sesiuni plenare anuale a Parlamentului care areloc în aceeaşi zi, în pofida pandemiei de coronavirus, relatează Reuters.
11:15
Noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ este Daniela Marcoci, care fusese detaşată de la Suceava de secretarul de stat Raed Arafat. Marcoci îl înlocuieşte în funcţie pe Florin Apostoae, un director demis în seara zilei de joi, 9 aprilie, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
11:15
Alte 9 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei zile după ce au contactat noul coronavirus, bilanţul deceselor ridicându-se la 257. Pacienţii aveau vârste cuprinse între 45 şi 84 de ani şi sufereau şi de alte boli, informează Grupul de Comunicare Strategică.
Acum o oră
10:45
Mai mulţipompieri din Piteşti au fost solicitaţi în dimineaţa zilei de 10 aprilie la ooperaţiune specială de salvare. Un pui de căprioară intrase în curtea unei casedin oraşul Ştefăneşti, numai că atunci când a vrut să iasă a rămas pe jumătateblocat într-un gard.
10:45
Dirijorul Alexander Walker, care a condus oratoriul "Visul lui Gerontius" de Edward Elgar în cadrul stagiunii online a Filarmonicii "George Enescu", vorbeşte despre dificultăţile muzicienilor care fac acum muzică online şi au pierdut legătura directă cu energia publicului, dar şi mijloacele de trai în cazul artiştilor independenţi. În aceste zile, premergătoare Paştelui, muzicianul spune că ne reaşezăm toate valorile spirituale.
10:45
Nu are dreptate RareşBogdan, care cere premierului Orban să profite de starea de urgenţă şi săinterzică plecarea românilor la muncă în alte ţări. Şi ce să facă statul cumuncitorii care vor să plece? Să le dea ajutoare sociale, nu are de unde. Avemdeja o scădere a veniturilor de 20 miliarde lei şi o creştere a cheltuielilorde 12 miliarde  lei, conform ministruluide Finanţe. Să înfiinţeze IAS-uri? - se întreabă Ştefan Vlaston pe blogul său de pe adevarul.ro.
Acum 2 ore
10:30
O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea este confirmată cu COVID-19. Este primul cadru medical din Tulcea care s-a îmbolnăvit, infectată de coronavirus.
10:30
Un bărbat, în vârstă de 45 de ani, a fost reţinut de poliţişti după ce a fost prins băut la volan şi fără permis de conducere.
10:30
Una dintre cele mai cunoscute bănci din România a anunţat vineri că a decis să micşoreze ratele la împrumuturile în franci elveţieni.
10:30
Cetăţenii Republicii Moldova care au rămas blocaţi între hotarele statelor membre ale UE, în special la trecerea de frontieră între Ungaria şi România, sunt cetăţeni care au probleme legale. Potrivit declaraţilor făcute de către ministrul afacerilor externe Oleg Ţulea, persoanele respective au încălcat termenul legal de şedere în Uniunea Europeană, notează IPN.
10:30
Alimentele s-au scumpit în martie, după instituirea situaţiei de urgenţă, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de statistică (INS).
10:30
Un bărbat de 47 de ani a fost reţinut, după ce a înjunghiat o femeie care se afla în maşină cu el, iar apoi el şi-a provocat răni cu acelaşi cuţit. Cei doi au fost găsiţi într-o maşină oprită pe DN1.
10:30
ING Bank schimbă regulile pentru amânarea ratelor, anunţând că a înlocuit facilităţile acordate clienţilor persoane fizice şi juridice.
10:30
Guvernul blochează vânzarea activelor giganţilor din energie.Într-o astfel de situaţie se află cehii de la CEZ care sunt în plin proces de vânzare a activelor din România.
10:30
Antreprenorul care derulează lucrările de construire a lotului 2 al autostrăzii Sebeş - Turda a luat avânt în ultima perioadă. Joi, 9 aprilie 2020, se lucra intens la podul ce se construieşte peste râul Mureş, în zona comunei Rădeşti.
10:15
Distribuţie Oltenia şi partenerii săi vor alege soluţii alternative în activitatea lor operaţională şi nu vor solicita accesul pe proprietate privată decât pentru remedierea deranjamentelor sau pentru lucrări de mentenanţă menite să prevină avarii electrice importante, se arată într-un comunicat de presă al furnizorului de energie electrică.
10:15
Pentru a permite efectuarea unor lucrări de reparaţii la partea carosabilă, pe toată perioada sezonului cald, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa.
10:15
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Sturza prognozează pierderi de miliarde de lei atât în domeniul produsului intern brut al ţării, cât şi la veniturile bugetare. Oficialul precizează că declaraţiile autorităţilor prin care anunţă că în urma pandemiei „vom avea o reducere cu 3% a produsului intern brut şi vom pierde 7 miliarde, este un fals”, notează IPN.
10:15
Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru se va afla vineri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, în condiţiile în care în judeţul Neamţ se află pe poziţia a cincea la nivel naţional ca nunmăr de îmbolnăviri cu coronavirus.
10:15
Cei doi şoferi de ambulanţă, locuitori ai satului Molovata nouă, reţinuţi în raionul Dubăsari pentru încălcarea regimului de carantină impus de regimul transnistrean au fost eliberaţi, transmite IPN.
10:15
Preşedintele SUA, Donal Trump, a declarat, în urmă cu o săptămână, că îşi doreşte ca toate întrecerile să se reia cât mai curând posibil, cu spectatori în tribune. Însă un sondaj de opinie, citat de agenţia Reuters, a relevat că 72 la sută dintre cei intervievaţi nu vor să asiste din tribune până nu va fi găsit un vaccin împotriva coronavirusului.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.