Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
17:15
Parlamentul macedonean a aprobat lansarea procesului în vedereaschimbării numelui ţării în „Republica Macedonia de Nord“, un prim pas cătreîncetarea unui diferend care o opune Greciei de 25 de ani, relatează AFP.
Acum o oră
17:00
Un bărbat de 39 de ani din Galaţi a dispărut în 1999, iarautorităţile l-au declarat decedat, după ce l-au identificat ca fiind victimaunui accident de tren. În realitate, bărbatul a fost internat în tot acest timpla Institutul de Boli Psihice Socola din Iaşi, iar după 15 ani reprezentanţiiinstitutului au reuşit să demonstreze că mortul este, de fapt, viu.
17:00
ROBOR la 3 luni s-a majorat vineri de la 3,17% la 3,28% pe an, economiştii spunând că un motiv este faptul că există temeri că banca centrală nu va mai injecta lichiditate în piaţă.
17:00
Departamentul american al Justiţiei a acuzat o cetăţeană a Federaţiei Ruse căa jucat un rol-cheie într-un plan susţinut de Kremlin care viza purtarea unui „război al informaţiilor“ contra Statelor Unite, inclusiv să influenţezecampania alegerilor de la jumătate de mandat de luna viitoare, relateazăReuters.
17:00
Aproximativ 500 de persoane au pornit, sâmbătă, de la ora 15.00, din Piaţa Universităţii spre Piaţa Victoriei din Bucureşti în marşul „Împreună pentru siguranţa femeilor“. Evenimentul este organizat de Reţeaua pentru prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor, care include peste 20 de ONG-uri.
16:45
Extragerea bonurilor fiscale câştigătoare emise între 1 şi 30 septembrie 2018 este programată duminică, 21 octombrie 2018. Fondul de premiere este de 1 milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.
Acum 2 ore
16:30
Formaţia Real Madrid a fost învinsă, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa Levante, într-un meci din etapa a IX-a a campionatului Spaniei.
16:30
Avioane de luptăcanadiene au interceptat, din România, un avion militar rus care se apropia despaţiul aerian NATO, deasupra Mării Negre, a anunţat Ministerul canadian alApărării, citat de presa canadiană.
16:30
În zilele următoare se va vorbi mult despre o remaniere guvernamentală. O discuţie care de la început este cel puţin comică, pentru că mai toţi miniştrii - începând cu prim-ministrul - nici măcar nu ar fi avut de ce să ocupe vreodată o funcţie la Palatul Victoria.
16:15
Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În primele 9 luni ale anului, au fost desfăşurate peste 35.000 de controale pe linie silvică, în urma cărora poliţiştii au întocmit peste 5.800 de dosare penale în care sunt cercetate 2.287 de persoane.
16:00
Cu ocazia Zilei Unităţii Germane, care va fi celebrată la începutul lunii,  Centrul Cultural German din Cluj-Napoca reaminteşte clujenilor că în cadrul instituţiei se poate experimenta cultura şi limba germană pe trei domenii diferite: cursuri moderne de limbă, o bibliotecă cuprinzătoare, precum şi evenimente culturale inedite.
15:45
Comuna Răcoasa a fost teatru de luptă în Primul Război Mondial, unul dintre sate, Mărăşti, fiind aproape ras de pe faţa pământului.
Acum 4 ore
15:15
Comisia Europeană a publicat un document cu măsurile propuse de Guvernul României pentru bugetul anului 2019, astfel încât ţara noastră să se încadreze în ţinta de deficit. Acesta confirmă că ministrul Eugen Teodorovici le-a promis oficialilor europeni îngheţarea salariilor bugetarilor în 2019 şi neaplicarea legii salarizării unitare.
15:00
Mai multe persoane u fost date pe mâna poliţiştilor de jandarmi, după ce au fost prinse având asupra lor substanţe interzise. Militarii i-au prins pe toţi pe strada Cornişei, din Călăraşi, în ultima săptămâna.
15:00
Ciprian Marica, Petre Grigoraş şi Ionel Dănciulescu au prezentat planurile pe care le au pentru a duce FC Farul Constanţa în Liga 1 de fotbal.
15:00
Campionatului de Judo destinat lucrătorilor Ministerului Afacerilor Interne – Etapa Finală s-a desfăşurat în perioada 17-18 octombrie, în judeţul Vaslui.
14:45
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că este o variantă de lucru îngheţarea salariilor bugetarilor, din 2019, aşa cum reiese dintr-un document prezentat de senatorul liberal Florin Cîţu, dar asta ar presupune inclusiv aplicarea mai rapidă a legii salarizării, adică în 2020, nu până în 2022, transmite Mediafax.
14:30
Ceremonia de premiere a celei de-a 25-a ediţii a Festivalului Astra Film are loc în această seară, de la ora 19.00, în sala Thalia din Sibiu .O selecţie de 28 de documentare, zece filme de non-ficţiune realizate în realitate virtuală (VR) şi 18 realizate pentru proiecţie 360 de grade (full-dome), au fost prezentate în Festivalului Internaţional Astra Film 2018 între 15 şi 21 octombrie, în Domul amplasat în Piaţa Mare din Sibiu.
14:30
Legea parteneriatului civil, anunţată cusurle şi trâmbiţe de Liviu Dragnea înainte de referendumul pentru familiatradiţională, are şanse foarte mici să treacă de Parlament. Potrivit unor sursepolitice, PSD se opune proiectului, în PNL continuă disputa dintre liberali şiconservatori, iar ALDE e indecis. Singurul partid consecvent pe această temă arămas USR, dar care e minoritar.
14:30
Pacienţii trec prin schimbări fizice şi psihice care, netratate la timp, pot duce la depresii şi leziunea gravă a altor organe.
14:30
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că salariul minim pe economie creşte de la 1 noiembrie, anul acesta, şi nu de la 1 ianuarie 2019, cum era iniţial programat. De asemenea, salariul minim va fi diferenţiat în funcţie de studii şi vechime.
Acum 6 ore
13:00
Românii ar putea scăpa de facturile estimativela energie electrică, dacă un proiect care obligă furnizorii să citească lunarcontorul va trece de Parlament.
13:00
Simona Halep a intrat în vacanţă, forţată de accidentarea de la spate, dar şi epuizată mental după un sezon infernal.
13:00
Regizoarea şi scenarista bosniacă Jasmila Zbanic, premiată cu Ursul de Aur la Berlinala din 2006, a primit pentru proiectul „Încotro, Aida”, produs de Digital Cube, cea mai mare finanţare din partea Centrului Naţional al Cinematografiei la sesiunea I/2018 a concursului de proiecte.
12:30
Episcopul Slobozieişi Călăraşilor, Vicenţiu Grifoni, nu le-a permis enoriaşilor să intre în altarulunei biserici resfinţite, pe motiv că e o perioadă de doliu pentru Biserică. Dece e doliu? Pentru că referendumul pentru familia tradiţională nu a trecut.Oamenii s-au revoltat, mai ales că biserica a fost reabilitată din banii lor: „Credinţa-i credinţă, referendumul e referendum. Ce treabăaveam noi că nu s-a dus lumea la referendum?“.
12:15
Vânzările de roboţi industriali s-au dublat în ultimii 4 ani, iar cinci ţări cumulează aproape 73% din cererea totală de roboţi, arată rezultatele raportului Federaţiei Internaţionale pentru Robotică (IFR) din acest an, anunţate la World Robot Summit din Tokyo.
12:15
Una dintre cele mai frumoase din ţară se află în şantier de doi ani. Între timp, monumentul istoric vechi de peste 120 de ani şi-a schimbat înfăţişarea, iar autorităţile au planuri mari cu acesta.
12:00
Vremea rea care se anunţă îi pune pe jar pe poliţişti. Oamenii legii recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să sporească atenţia şi să nu bruscheze comenzile vehiculului.
12:00
Atelierul de tâmplărie al unei mănăstiri din Teleorman a fost cuprins de foc vineri noaptea, 19 octombrie, la scurt timp după miezul nopţii. Pompierii s-au luptat cu flăcările circa 7 ore. Pagubele sunt în valoare de circa 100.000 de lei.
12:00
Un autocar s-a făcut scrum, vineri noaptea, pe centura Vâlcele - Apahida. În câteva minute flăcări violente au transformat autovehiculul într-o grămadă de fier vechi.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.