Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
15:27
Astăzi, băcăuanii sunt invitaţi să participe la un marş împotriva avortului. Manifestarea, derulată sub genericul „Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!“, va începe în municipiul Bacău de la ora 16.30. Marşul pentru viaţă se va desfăşura pe traseul Biserica ”Sf. Dumitru” - Narcisa  – Catedrala ”Înălţarea Domnului”.
15:27
La Marşul pentru Viaţă de la Timişoara au participat aproximativ 250 de persoane. Mitroplitul Banatului, Nicolae Corneanu, s-a adresat credincioşilor care au participat la eveniment.
15:27
Fostul fotbalist Patrick Kluivert a pariat, pe vremea când era antrenorul echipei de tineret a clubului FC Twente, sume mari pe meciuri ale primei formaţii a grupării olandeze, acumulând o datorie de un milion de euro şi fiind şantajat ani în şir de mafia pariurilor.
Acum 30 minute
14:57
Cercetătorii au realizat lista hobby-urilor care stimulează creierul, ajută la îmbunătăţirea memoriei, abilităţilor de planificare şi rezolvarea mai uşoară a problemelor, indiferent de vârstă.
14:57
Cea mai săracă ţară din Peninsula Arabică intră în al treilea an de intervenţie militară internaţională cu un bilanţ sumbru, un teritoriu divizat, o generaţie pierdută şi fără să aibă speranţa păcii.
14:57
Lotul naţionalei Danemarcei, adversara de duminică seara a României, în preliminariile CM 2018, a sosit la Cluj Napoca.
Acum o oră
14:42
Burse pentru liceeni, mâncare pentru sărmani, îmbrăcăminte pentru copiii unui centru de plasament sunt câteva dintre binefacerile cu care preotul unei parohii din Buzău şi-a obişnuit comunitatea în care slujeşte. În acţiunile sale umanitare, părintele Gheorghe Sava a reuşit să atragă mai mulţi sponsori, dintre apropiaţii Bisericii.
14:42
Poliţiştii de frontieră din Timiş au descoperit, în noaptea dintre vineri şi sâmbătă, un grup de 21 de persoane care încercau să treacă ilegal frontiera dintre Serbia şi România.
14:42
O femeie de 40 de ani, mare consumatoare de alcool, şi-a lovit de mai multe ori consortul cu un cuţit şi l-a lăsat într-o baltă de sânge. Unul dintre copiii cuplului, un băieţel de 12 ani, şi-a găsit tatăl în stare de inconştienţă şi i-a anunţat pe ceilalţi membri ai familiei.
Acum 2 ore
13:59
Meteorologii au emis cod galben de ploi şi ninsori în Carpaţii Orientali şi Meridionali, duminică, de la 8.00 până la 20.00. 20 de judeţe intră sub avertizarea  Administraţiei Naţionale de Meteorologie.
13:59
Echipa naţională a României a sosit la Cluj Napoca, unde mâine seară, de la ora 21.45 (TVR 1) va întâlni Danemarca, în preliminariile CM 2018.
13:59
Un bărbat de 79 de ani este anchetat pentru crimă, fiind acuzat că i-a tăiat capul soţiei sale cu un topor şi i-a incendiat cadavrul. Ucigaşul a fost găsit de vecini, automutilat, după ce a ieşit dezbrăcat în faţa casei, pe drumul public.
Acum 4 ore
13:12
În spatele unui elev pregătit, se află un părinte implicat.  Aplicarea unor metode speciale pentru susţinerea eforturilor elevilor le măreşte considerabil şansele de reuşită la testările şcolare.
13:12
Peste 1.500 de arădeni participă, sâmbătă, la un marş de susţinere a familiei tradiţionale, organizat de biserici neoprotestante din oraş şi care se desfăşoară timp de două ore pe străzile din centrul municipiului. Această acţiune va fi urmată de un marş pentru viaţă organizat de Arhiepiscopia Aradului.
13:12
Lewis Hamilton de la Mercedes a fost, sâmbătă, cel mai rapid pilot în calificările Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a sezonului 2017 al Campionatului Mondial de Formula 1. El a fost urmat de Sebastian Vettel de la Ferrari şi de noul său coechipier, Valtteri Bottas.
13:12
Şi la acest sfârşit de săptămână,  manifestprile sportive şi adunările publice vor fi supravegheate de jandarmi. Peste 30 de militari vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică.
13:12
„UE va aniversa 100 de ani“, a afirmat preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker în momentul sosirii la palatul renascentist din Roma unde a fost semnat Tratatul fondator al Uniunii Europene la 25 martie 1957 şi sărbătorit cu mare fast astăzi de toţi liderii europeni, mai puţin cel britanic.
12:27
Sezonul 7 „Românii au talent“ a ajuns la jumătatea audiţiilor. În cea de-a şasea ediţie  au fost prezentate momente de dans, canto, beatbox, silent comedy, pictură şi trapez.
12:27
Un nou festival care are şansele să ajungă unul de anvergură ar putea avea loc la Mamaia, în urma unui parteneriat între Primăria Constanţa şi organizatorii UNTOLD, festivalul de top la nivel european creat la Cluj-Napoca.
12:27
În Câmpulung Muscel, pe bulevardul Republicii, cunoscut de localnici ca Pardon, la numărul 39, găseşti şi astăzi prăvălia „La Măgeanu“, afacerea pălărierului făcut faimos de Tudor Muşatescu, în savurosul său „Titanic Vals“. O bătrână care şi-a urmat cândva ucenicia în cunoscutul atelier mai trece din când în când să ia comenzile domnilor ce ţin la etichetă. Tot mai puţini, dar la fel de distinşi ca-n epoca de glorie a prăvăliei.
11:57
Federaţia Română de Fotbal anunţă că la meciul România - Danemarca de la Cluj Napoca vor fi folosiţi câini poliţişti care detectează substanţele pirotehnice, măsura fiind luată în urma incidentelor de la partida precedentă, cu Polonia, care s-au soldat cu suspendarea Arenei Naţionale.
11:57
Poliţiştii au dat 2.220 de amenzi şi au constatat 37 de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, după ce au verificat, în ultimele trei zile, dacă transportatorii de persoane şi de elevi respectă legislaţia în domeniu. Au reţinut 209 permise de conducere şi 20 de certificate de înmatriculare.
11:57
Monseniorul Jaime Ortega, recent înlocuit de la conducerea Bisericii Catolice Cubaneze, a făcut mai multe dezvăluiri despre acordul istoric de normalizare a relaţiilor între Statele Unite şi Cuba, parafat de fostul preşedinte democrat Barack Obama şi actualul lider comunist Raul Castro.
Acum 6 ore
11:27
Preşedintele Klaus Iohannis a scris sâmbătă, pe Facebook, că a plantat primul puiet cu prilejul marcării pentru întâia oară, în România, a Zilei Naţionale a Pădurii, nefiind de ajuns „să ne opunem defrişărilor ilegale, ci trebuie să sprijinim şi acţiunile de împădurire”.
11:27
Un oraş cu tradiţie în organizarea Marşului pentru Viaţă, Timişoara este unul dintre oraşele care se alătură evenimentului. La Timişoara, în organizarea Marşului sunt implicate toate cultele creştine.
11:12
Clujenii îşi dau întâlnire sâmbătă, 25 martie, la ora 15.30, în Piaţa Unirii la un marş, de data aceasta, anti-avort. Organizatorii manifestării susţin că, în fiecare zi, în România sunt avortaţi 213 copii. Acţiuni similare au loc în peste 130 de oraşe din ţară.
11:12
Călăraşenii sunt aşteptaţi în stradă sâmbătă, 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, la Marşul pentru Viaţă, manifestaţie paşnică împotriva avortului. Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a anunţat că evenimentul se va organiza şi la Lehliu, Feteşti, Urziceni şi Olteniţa.
11:12
Meciul cu Danemarca, programat duminică seara la Cluj, de la ora 21.45, este unul cu risc maxim pentru federaţia Română de Fotbal.
10:57
Administraţia republicană Trump a „felicitat“ vineri Uniunea Europeană (UE) cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la semnarea Tratatului fondator de la Roma, subliniindu-şi angajamentul pentru promovarea „libertăţii, democraţiei şi statului de drept“.
10:57
„Marşul pentru Viaţă” are în prim plan interzicerea avorturilor. Evenimentul este autorizat să se desfăşoare pentru două ore.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.