Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
18:30
Politehnica Iaşi a pierdut, scor 1-2, partida disputată la Mediaş şi a rămas pe ultimul loc în Liga 1 de fotbal, acest fapt enervându-l pe primarul Iaşiului
18:30
Autorităţile franceze au eliminat obligativitatea completării declaraţiei pe propria răspundere, potrivit căreia cetăţenii din Uniunea Europeană se angajau să se izoleze timp de şapte zile după sosirea în Franţa şi să repete testul tip PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat, luni, Ministerul Afacerilor Externe.
18:30
Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) organizează concurs pentru ocuparea postului de director general al ANP. Candidaţii trebuie să prezinte un proiect de management pe tema sistemului penitenciar, inclusiv din punctul de vedere al pandemiei de COVID-19.
18:30
Social-democraţii consideră că „în guvernarea meritocraţilor” prioritari nu sunt bolnavii cronici sau categoria persoanelor de peste 65 de ani, ci „să bage peste rând cât mai multe dintre pilele şi relaţiilor lor”. „În România lui Iohannis şi Cîţu, unde procesul de vaccinare este militarizat, marii campioni ai anticorupţiei au reuşit să corupă până şi procesul de vaccinare anti-COVID”, mai arată PSD.
18:30
Suma cerută de bărbat, de loc din Craiova, a fost echivalentul preţului unei puşti de vânătoare de calitate bună.  Armele de război, inclusiv tunurile, pot vi tranzacţionate între colecţionari dacă sunt inactivitate de un specialist şi nu mai pot fi folosite ca arme, ci doar de decor.
18:30
O nouă luptă corp la corp a avut loc între soldaţi chinezi şi soldaţi indieniîntr-o zonă disputată de la frontiera dintre ţările lor.
Acum o oră
18:00
Comisia Europeană va desfăşura, în sistem de videoconferinţă, în perioada 26 ianuarie - 04 februarie 2021, o misiune de audit în cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), pentru evaluarea sistemului de control oficial privind siguranţa microbiologică a alimentelor de origine nonanimală.
18:00
Miniştrii de Externe din UE au decis lunisă-l trimită pe înaltul lor reprezentant, spaniolul Josep Borell, la Moscova şi să adopte noisancţiuni împotriva Rusiei în funcţie raportul acestuia.
18:00
Comisia Europeană a recomandat luni tuturor statelor membre ale UE să aplice controale mai stricte la frontiere, cerând celor care intră din terţe ţări să prezinte un test negativ la coronavirus efectuat prin metoda PCR cu maximum 72 de ore înainte de plecare.
18:00
Şapte dintre cele 11 probe suplimentare prelevate de la angajaţi ai Şcolii 28 din Bucureşti, după ce ancheta epidemiologică a fost extinsă, au ieşit pozitive la COVID-19. Patru probe vor fi trimise la secvenţiere.
Acum 2 ore
17:30
La trei ani după ce a semnat cu formaţia chineză, reuşind o performanţă colosală în sezonul recent încheiat, câştigarea campionatului, tehnicianul român e pe cale să încheie socotelile cu această grupare.
17:30
Începând de astăzi, Marius Şumudică (49 de ani) a preluat Rizespor, având drept obiectiv salvarea echipei de la retrogradare, în actuala stagiune.
17:30
În Pasajul Piaţa Victoriei se desfăşoară lucrări pentru realizarea unei staţii de tramvai, a anunţat luni, 25 ianuarie, primarul general al Capitalei. Iar principalul obiectiv este realizarea integrării cât mai bune a diverselor mijloace de transport public, pentru a creşte mobilităţii bucureştenilor, a delarat Nicuşor Dan.
17:30
Spitalul Mobil de la Leţcani a fost inaugurat în luna octombrie 2020, după îndelungi dispute politice, care au întârziat deschiderea unităţii medicale.
17:30
Mutaţia britanică a coronavirusului este mai periculoasă deoarece este mai imprevizibilă, mai contagioasă şi poate face ca boala să fie mai severă cu până la 20%, a declarat cercetătorul român la Oxford, Ştefan Dascălu.
17:30
Topirea gheţii pe întreaga suprafaţă a planetei atinge noi recorduri, calotele glaciare din Groenlanda şi Antarctica fiind cele mai ameninţate, conform unei noi cercetări.
17:30
Preşedintele rus Vladimir Putin dezminte - în mod personal - căeste propriatearul unei somptuase reşedinţe de la malul Mării Negre, în urmaunor acuzaţii în acest sens formulate de către opozantul rus Aleksei Navalnîi,încarcerat, a cărui anchetă cu privire la această proprietate a fostvizualizată de 86 de milioane de ori pe YouTube.
17:00
Profesori, elevi şi părinţi ai acestora de la Liceul de Arte din municipiul Târgu Jiu au protestat astăzi în faţa unităţii de învăţământ, după ce au primit informaţia că clasa a IX-a de arhitectură se va desfiinţa, ia această specialitate ar urma să fie eliminată, mai ales că nu există la un alt liceu din judeţul Gorj
17:00
Opozantul rus Alexei Navalnîi a deconspirat alte faţele ale corupţiei preşedintelui Vladimir Putin publicând imagini de pe contul de Instagram al uneia din fiicele secrete ale acestuia, adolescenta de 17 ani Elizaveta, născută din relaţia cu fosta menajeră devenită milionară peste noapte Svetlana Krivonogikh, acum în vârstă de 45 de ani.
17:00
Ministrul Muncii a discutat, luni, cu reprezentanţii CNSRL Frăţia cu privire la acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei. Raluca Turcan a arătat că ministerul pe care îl conduce „susţine acordarea acestuia pentru angajaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă”.
17:00
Un nou patent al celor de la Microsoft aduce aminte de unul dintre cele mai cunoscute episoade din serialul „Black Mirror”.
17:00
Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro aprezentat nişte picături pe care le consideră drept „miraculoase” împotriva COVID-19,boala provocată de noul coronavirus.
17:00
Medicul Alexandru Sava s-a aflat în prima linie de luptă împotriva Covid-19 încă de la începutul pandemiei în România. Vaccinarea este în opinia lui principala ”armă de luptă” împotriva virusului.
17:00
Primarul PNL al municipiului Iaşi, Mihai Chirică, nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va face majoritate cu liberalii.
17:00
Un număr de 200 de doze de vaccin anti-COVID au fost distruse la un spital din Cluj, în urmă cu câteva zile. În tot acest timp, sute de clujeni sunt trimişi să se vaccineze în alte judeţe.
17:00
Ministerul Sănătăţii precizează, luni, că eficacitatea unui vaccin arată cu cât scad cazurile de boală în populaţia vaccinată, comparativ cu populaţia nevaccinată. Specialiştii instituţiei explică faptul că ”eficacitate 95%” nu înseamnă că în 5% din cazuri vaccinul dă greş şi e inutil.
17:00
Un medic italian este în arest la domiciliusub acuzaţia că a provocat intenţionat moartea a doi pacienţi de COVID-19.
17:00
Liderii coaliţiei de guvernare au purtat discuţii, luni, pe tema formei de buget pentru 2021. Surse politice susţin că demnitarii aflaţi la guvernare nu găsesc o soluţie pentru a se încadra într-un deficit de 7%, pentru moment, mai ales că sunt puse tot mai multe presiuni pentru creşteri modice de salarii, dar şi pe evitarea eliminării oricăror sporuri ale aparatului bugetar.
Acum 4 ore
16:30
Compania americană în domeniul biotehnologiei Moderna a anunţat că vaccinul său împotriva Covid-19 produce anticorpi efcienţi împotriva tulpinilor de coronavirus descoperite în Regatul Unit şi Africa de Sud, relatează AFP.
16:30
Cea mai mare problemă a sectorului nuclear din România este resursa umană, în condiţiile în care oamenii se instruiesc la centrala de la Cernavodă, apoi pleacă în alte ţări, a afirmat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.