Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
06:00
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, vineri, că are încredere în Albert Saritov, despre care au apărut în presă speculaţii că ar avea legătură cu grupări teroriste, informează cosr.ro. Covaliu este de părere că un sportiv care câştigă o medalie olimpică este un sportiv cu valori corecte.
06:00
O persoană a murit, iar alte trei au fost rănite într-un accident rutier produs vineri seară pe Drumul Naţional 72, în judeţul Prahova, unde două autoturisme s-au ciocnit, în urma impactului extrem de violent unul dintre vehicule rupându-se în două.
Acum 2 ore
05:00
Astronom, cartograf,geodez şi ofiţer al armatei române, Constantin Căpităneanu a avut contribuţiiesenţiale la dezvoltarea astronomiei româneşti şi europene. S-a bucurat de admiraţia Regelui Carol I şi a luptat în Războiul deIndependenţă, primind mai multe decoraţii.
05:00
Un prim acord cu privire la condiţiile divorţului între UE şi Regatul Unit este „posibil” în decembrie, a apreciat vineri preşedintele Consiliului European Donald Tusk, dar cu condiţia avansării în negocieri, mai ales privind contenciosul irlandez, relatează AFP.
05:00
Domnitorul Ştefan cel Mare a fost căsătorit de trei ori, istoricii considerând că toate mariajele sale au fost încheiate din interes politic, cu toate că ultima sa soţie, care era mult mai tânără decât domnitorul, era deosebit de frumosă, după cum menţionau cronicarii.
05:00
Peste 340.000 de persoane - dintre care 100.000 de civili - au fost ucise de la începutul Războiului din Siria, în 2011, a anunţat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR), relatează AFP.
04:45
Industria băuturilor energizante, o afacere de 10 miliarde de dolari doar în SUA, prosperă. Cercetătorii de la Harvard atrag atenţia că, deşi sunt prezentate ca băuturi sănătoase care îmbunătăţesc performanţele fizice şi mintale, pe termen lung riscurile pentru sănătate sunt uriaşe.
04:45
Considerat îngerul păzitor al copiilor bolnavi, dar şi cel care ascultă rugăciunile mamelor care nu pot avea prunci, Sfântul Stelian este celebrat de ortodocşi în fiecare an pe 26 noiembrie.
04:45
O femeie din comuna Mogoş din Apuseni a vrut să devină bărbat. În 2008, când a formulat o acţiune judecătorească în acest sens, avea 39 de ani. Aceasta a acţionat în judecată Consilul Local Mogoş şi Laboratorul de Medicină Legală Alba. Atât Judecătoria Cîmpeni, cât şi Tribunalul Alba au respins solicitarea femeii.
Acum 6 ore
01:30
Actorul şi regizorul Dan Puican (83 de ani), primul soţ al Stelei Popescu, a mărturisit că actriţa a fost dragostea tinereţii sale şi că au rămas foarte apropiaţi. Mai mult, acesta a dezvăluit că sâmbătă ar fi trebuit să ia masa împreună.
01:00
Un bărbat a murit ars de viu iar o altă persoană a fost transportată la spital după ce baraca din lemn în care locuiau a luat foc datorită unei sticle de spirt scăpate pe un reşou, relatează Ziarul de Iaşi.
01:00
În muzeul „Popa’s” de la Bastionul Theresia pot fi văzute fotografii, scrisori, documente, distincţii importante, printre care şi cele ale Vaticanului.
00:15
Filmul Hawaii a intrat în cinematografe în data de 17 noiembrie. Pelicula spune povestea despre cum să ajungi la o moştenire de 3 milioane de dolari într-o vreme când un singur dolar deţinut în casă era motiv să-ţi pierzi libertatea pe viaţă.
Acum 8 ore
00:00
Şase persoane au fost rănite, vineri seară, după ce o maşină a intrat în coliziune cu o autoutilitară pe Drumul Naţional 4, în comuna Frumuşani, judeţul Călăraşi. Toţi răniţii au fost transportaţi la spital, una dintre victime fiind inconştientă.
24 noiembrie 2017
23:45
O investiţie care ar fi trebuit să atragă investitori în reşedinţa de judeţ şi să crească oferta locurilor de muncă a fost abandonată de către autorităţi, câtă vreme angajatorii de pe piaţă se plâng că nu găsesc personal pentru posturile deja existente.
23:00
Un şofer a fost amendat de Poliţie după ce a fost înregistrat cu aparatul radar circulând cu aproape 140 de kilometri pe oră, printr-un sat din judeţul Hunedoara.
22:30
Aproape o sută de persoane,printre care nume cunoscute ale teatrului şi muzicii româneşti, au venit în faţa Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ pentru a-i aduce unultim omagiu Stelei Popescu. Cei care i-au fost mai apropiaţi au fost imediat lăsaţiînăutru pentru a lăsa o floare. Cei mai mulţi au aşteptat ore în şir, în frig, sosirea sicriului. În acest timp, s-au luat cu vorba ca să uite de ger şi de nervi.
Acum 12 ore
22:00
După ce au refuzat vânzarea unui teren pe care o companie germană dorea să construiască o fabrică, motivând că preţul este prea mic, consilierii locali sunt invitaţi să dezbată din nou oferta, la acelaşi preţ.
22:00
Doi bărbaţi sunt căutaţi de poliţişti, vineri seară, după ce au ucis şofer, iar pe soţia acestuia au rănit-o. Cei doi fuseseră luaţi la „autostop“ din oraşul Slobozia, iar după ce i-au atacat cu cuţitul pe cei doi soţi au reuşit să fugă, pentru găsirea acestora fiind mobilizate numeroase forţe de ordine.
21:30
Naţionala de handbal feminin a României se pregăteşte pentru Campionatul Mondial din Germania, care va începe pe 1 decembrie.
21:30
Un tigru care a scăpat de la un circ vineri seară, în sud-vestul Parisului, a fost „neutralizat“ de către personalul circului, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei, precizând că felina a fost ucisă, relatează AFP.
21:00
Aflate la prima ediţie aceste premii sunt menite a sublinia rolul colaboratorilor Palatului Culturii Teodor Costescu în realizarea unor proiecte culturale, înscriindu-se între evenimentele dedicate Zilelor Palatului.
21:00
Preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bucureşti, Şerban Sturdza, i-a trimis primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, o scrisoare - a douăzeci şi una adresă din partea Ordinului Arhitecţilor - în care îi cere „acum, că vine vacanţa de iarnă“, să îşi facă timp şi pentru problemele de arhitectură şi urbanism ale Capitalei, aşa cum sunt ele identificate de corpul profesional legal constituit.
20:30
Clujana se zbate în prezent să facă faţă problemelor, în condiţiile în care datoriile acumulate între 2013 şi 2014 au ajuns, la începutul acestui an, la 9 milioane de lei. Ulterior, fabrica a pierdut eşalonarea ratelor la ANAF, iar datoriile au ajuns la peste 12 milioane de lei.
20:30
Cazul de licitaţie de persoane de la Tripoli (Libia) nu esteunic, peste 40 de milioane de oameni fiind reduşi la sclavie în întreagalume, arată AFP, care citează un raport din 2016.
20:30
Meteorologii au emis, vineri seară, o avertizare cod galben de ceaţă pentru 17 judeţe din întreaga ţară, fiind anunţată scăderea vizibilităţii în unele locuri şi sub 50 de kilometri la oră. Pe autostrada Bucureşti – Piteşti, pe Autostrada Soarelui şi pe A3, dar şi pe drumuri naţionale din mai multe judeţe poliţiştii anunţă că se circulă cu dificultate.
20:30
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis directorilor APIA din teritoriu că va desfiinţa instituţia dacă angajaţii vor mai continua să protesteze faţă de tăierile salariale, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. Ca să arate că nu glumeşte, Daea le-a transmis directorilor că banii europeni pentru fermieri vor fi atraşi printr-o altă instituţie: AFIR. Miercuri este aşteptat un protest de amploare al angajaţilor APIA.
20:00
Jandarmii au plecat prin ţară cu o caravană pe care este inscripţionat mesajul "Vino în echipa noastră", urmând să facă cinci opriri în judeţ în cursul zilei de sâmbătă.
20:00
Arestat la Nisa şi anchetat de justiţia franceză pentruevaziune fiscală, oligarhul şi senatorul rus Suleiman Kerimov riscă să provoaceo nouă criză diplomatică între Moscova şi Paris. Statul rus a reacţionat deja,semn că va trata îndeaproape acest caz.
19:30
În urma reevaluării efectuate la finalul anului trecut, impozitul aferent clădirii în suprafaţă de peste 4.000 de metri pătraţi s-a dublat.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.