Adevarul (Romania)

Acum 2 ore
04:15
Ucrainenii ar putea contracara atacurile cu bombe cu planare rusești de trei tone mutând cele mai valoroase sisteme de apărare antiaeriană mai aproape de front, însă ar fi riscant pentru că acestea ar deveni vulnerabile dacă SUA îți mențin restricțiile împotriva armelor cu rază lungă de acțiune.
Acum 4 ore
03:15
Pe fondul conflictului cu Gaza, Comitetul pentru Patrimoniul Mondial a decis vineri, 26 iulie 2024, să includă „Mănăstirea Sfântul Ilarion/Tell Umm Amer” din Palestina simultan în prestigioasa Listă a Patrimoniului Mondial UNESCO și în Lista Patrimoniului Mondial Aflat în Pericol.
02:15
La deschiderea de la Paris a JO 2024, în centrul atenției vor fi sportivii, însă așteptările sunt pe măsură și în ceea ce privește economia, dat fiind că bursele țărilor gazdă sunt influențate.
Acum 6 ore
01:15
Arheologii dar și specialiștii în genetică au scos la iveală adevăruri tulburătoare despre originea popoarelor europene. Acestea au la origine una dintre cele mai ucigașe triburi din istorie, iar la baza formării lor cel mai cumplit și sistematic genocid din istoria Europei.
00:15
Pe 27 iulie, în 1824, venea pe lume Alexandre Dumas–fiul, iar în 1890, celebrul pictor Vincent van Gogh se împușca. În aceeași zi, dar în 1974, Richard Nixon era acuzat de obstrucționare justiției în Afacerea Watergate, iar în 1996 avea loc atentatul cu bombă de la Atlanta.
00:15
Familiile cu venituri mici vor beneficia în continuare de subvenții de la stat pentru plata facturilor la energie, chiar și după data de 1 aprilie 2025, când va expira perioada de plafonare a prețurilor pentru electricitate, potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja.
00:15
00:00
Un nou plan pentru reducerea cheltuielilor fiscale va fi prezentat pe data de 1 septembrie, potrivit premierului Marcel Ciolacu. El susține că acest plan nu ar urma să conțină majorări de TVA sau creșterea contribuțiilor sociale.
26 iulie 2024
23:45
În doar câteva zile de când a preluat conducerea campaniei, Harris și-a pus amprenta distinctivă asupra operațiunii electorale. Ea stârnește entuziasm și atrage un val de donații din partea democraților care se temeau că vor aluneca spre dezastru cu Biden în fruntea listei.
Acum 8 ore
23:30
Şantierul Naval Orşova a încheiat un contract în valoare de 4,05 milioane de euro cu compania olandeză Rensen-Driessen Shipbuilding B.V. pentru construcţia şi livrarea unei nave fluviale.
23:15
Pensia anticipată fără penalizare mai este permisă până la 31 august, la la 1 septembrie când intră în vigoare noua lege a pensiilor fiind percepute penalizări în anumite condiții.
23:15
Un nou studiu sugerează că prescrierea unor analgezice obișnuite, precum ibuprofenul și naproxenul, unor persoane care riscă să aibă efecte secundare grave le agravează boala și mai tare.
23:00
22:30
Iubitorii de mâncare din întreaga lume au un nou motiv să celebreze bucătăria românească. „Ciorba rădăuțeană” a fost din nou recunoscută printre „Cele mai bune 100 de feluri de mâncare din lume”, de către populara platformă de evaluare a mâncărurilor, TasteAtlas.
22:30
Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă că deblocarea a 1,7 miliarde de euro pentru proiecte strategice de cercetare şi inovare a fost aprobată de Comisia Europeană.
22:15
Antalya, Turcia, este una dintre cele mai populare destinații de vacanță de vară, inclusiv printre turiștii români dornici de all inclusive, viață în resorturi și lux.
21:45
21:45
La mai bine de o săptămână de la moartea medicului stomatolog Marina Gavril, anchetatorii au în vedere noi ipoteze, după dovezile strânse în cazul crimei violente de la Brăila.
21:45
Influencerița Sânziana Negru a ajuns din nou în atenția internauților, după ce a postat un videoclip în care își cere scuze pentru faptele ei de weekendul trecut din cadrul festivalului Electric Castel, iar mai apoi și-a ridiculizat fanii în câteva postări la poveste pe Instagram.
Acum 12 ore
21:00
21:00
Pentru sâmbătă, 27 iulie, Lorina, astrologul Click!, a realizat predicții complete în cazul fiecărei zodii a horoscopului. O zodie se stresează prea mult, în timp ce un nativ este sfătuit să facă mișcare.
20:30
Vacanța este motiv de relaxare și distracție, însă se întâmplă ca uneori aceasta să fie ruinată. Micile detalii sunt extrem de importante, iar președintele InfoCons, Sorin Mierlea, a dezvăluit la ce trebuie să fim atenți atunci când alegem unitatea de cazare.
20:30
20:15
Parchetul European (EPPO) analizează o plângere care vizează numirea lui Andrei Lință în funcția de director adjunct al Europol, agenția de poliție a UE, potrivit informațiilor Adevărul.
20:15
Finlanda bănuieşte că o navă rusă a intrat vineri după-amiaza în spaţiul ei maritim, a declarat Ministerul finlandez al Apărării, citat de AFP şi Reuters.
20:00
Autoritățile franceze sunt pregătite să facă față altor atacuri după ce rețeaua feroviară națională de mare viteză a țării a fost „paralizată” de sabotori înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris de vineri seara.
19:30
Premierul Marcel Ciolacu a negat, vineri, că i-ar fi sugerat omologului său ungar, Viktor Orban, să aibă un discurs moderat, sâmbătă, la Băile Tușnad, afirmând că acesta „e un lucru de respect” și nu crede că va ataca românii sau România.
19:00
Premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, pe tema atacurilor cu drone de la frontiera României, că țara noastră nu are încă permisiune să tragă pe teritoriul Ucrainei pentru a le dobori.
19:00
Un conflict mai vechi între doi adolescenți s-a încheiat cu lovituri de cuțit joi, 25 iulie, în Capitală. În urma agresiunii, un tânăr de 15 ani a fost spitalizat, după ce a fost înjunghiat în antebrațul stâng și în spate.
18:45
Un cutremur cu magnitudinea 4 a zguduit vineri, la ora locală 13:46, zona Campi Flegrei din apropierea oraşului italian Napoli, în timp ce activitatea seismică în caldera vulcanică continuă, relatează agenţia ANSA.
18:45
Într-un singur trimestru, consumul de date mobile în rețeaua Vodafone a fost de 227.644 TB, cu 11% mai mult față de ultima raportare.
18:45
Platforma de jurnalism independent Bereg a publicat o investigație privind costul ofensivelor ruse pentru o brigadă cunoscută prin prisma numărului extrem de mare de morți, dar și a cruzimii cu care comandanții își tratează recruții ruși, relatează Meduza.
18:30
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat, vineri, în timpul unei vizite în judeţul Vrancea, că a dispus sistarea tragerilor cu rachete antigrindină în judeţul Prahova după ce peste 90% dintre fermieri au solicitat acest lucru, potrivit Agerpres.
18:15
După mai multe zile în care au predominat avertizările de precipitații, descărcări electrice și vijelii, meteorologii anunță iar caniculă. În weekend, temperaturile vor trece peste 35 de grade Celsius.
18:00
Rușii au început să folosească drone noi și ieftine în atacurile lor cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei pentru a încerca să identifice locațiile de apărare antiaeriană ucrainene.
18:00
Uniunea Europeană a inclus vineri gruparea neonazistă „The Base” (Baza), fondată în SUA şi activă în mai multe ţări, pe lista organizaţiilor teroriste, transmite AFP.
17:45
Sunt bucuros să anunț apariția unei noi cărți despre Ploiești. Volumul Plimbări nostalgice prin Ploieștiul de altădată este cel de-al optulea dintr-o serie coordonată de Marius Bâzu, proiect care a a început în 2017, cu câte un volum anual.
17:45
Deficitul bugetar a crescut cu peste 70% ca sumă în primul semestru din acest an, la 63,67 miliarde de lei, față de 37 miliarde de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor MF.
17:45
Prin oprirea tranzitului ţiţeiului spre Ungaria şi Slovacia, Ucraina şantajează ţările care iau poziţie în mod consecvent în favoarea unei încetări imediate a focului şi a negocierilor de pace, a afirmat vineri Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar, transmite MTI.
17:30
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a îndemnat, vineri, la ceremonia dedicată absolvirii primei serii de piloţi români instruiţi în cadrul Centrului European de Instruire F-16 de la Borcea, ca respectivul centru să fie deschis şi „altor aliaţi şi parteneri regionali”.
17:30
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o atenţionare nowcasting Cod galben de averse şi vijelii, valabilă în peste 40 de localități din cinci județe ale țării.
17:15
Președintele rus Vladimir Putin încearcă să formeze o coaliție de țări pentru a încerca să poziționeze această alianță ca o alternativă viabilă la NATO, potrivit unui raport al Institutului american pentru studiul războiului (ISW).
17:00
Spiritul Olimpic însumează o serie de atribute pe care Jidvei le apreciază și admiră: competiție, muncă, fair-play, calitate a jocului.
17:00
Un bărbat în vârstă de 49 de ani aflat sub influenţa alcoolului şi cu permisul de conducere retras a furat o mașină şi a provocat cu ea patru accidente rutiere în Capitală.
16:45
Liniile 41, 232 şi 385 vor avea un program de circulaţie prelungit vineri seară, pentru a asigura transportul spectatorilor care vor asista la meciul de fotbal FCSB - Oţelul Galaţi, programat, de la ora 22:00, pe stadionul „Steaua”.
16:45
Tarom estimează un profit net de 278,53 milioane lei în acest an, de la pierderi de 99,47 milioane lei în 2023, potrivit documentelor publicate de Ministerul Transporturilor.
16:45
Vicepremierul Ungariei, Semjén Zsolt, a declarat, vineri, la Băile Tuşnad, că interesul autorităţilor de la Budapesta este ca maghiarii să rămână pe plaiurile natale, și statul ungar să aibă relaţii bune cu ţara în care aceştia trăiesc.
16:45
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că în București se intervine cu tratamente suplimentare de combatere a țânțarilor adulți pentru diminuarea pericolului infectării cu virusul West Nile.
Acum 24 ore
16:30
România face un pas semnificativ spre un viitor mai verde, odată cu anunțul companiei RICHRBT privind demararea construcției a patru parcuri fotovoltaice moderne.
15:45
Ministerul Apărării Naţionale a avertizat asupra unor „acţiuni de dezinformare" pe tema atacurilor cu drone de la frontiera României și a precizat că forțele române nu au tras asupra mijloacelor de atac ale Federației Ruse din zona graniţei cu Ucraina.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.