Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
10:00
România avea, la începutul acestui an, 22,194 milioane de locuitori înregistraţi oficial după domiciliu, în scădere cu circa 29.000 comparativ cu începutul anului 2017, iar îmbătrânirea populaţiei a accelerat, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
10:00
Volumul Personalităţi din arhitectură şi artă" continuă seria „Străzi din Bucureşti şi numele lor”, dedicată străzilor cu nume de persoane, apărută în colecţia „Planeta Bucureşti” a Editurii Vremea. Primul volum s-a intitulat „Nume de aviatori” ( 2013), a fost urmat de „Nume de militari şi eroi” (2014), de „Personalităţi ale Bisericii. Medici şi farmacişti” ( 2014), şi de volumul „Domnitori şi dregători”.
Acum 15 minute
09:45
Cinci pompieri au ajuns la spital, după ce maşina în care se aflau s-a izbit do dubă care venea de pe un drum lateral. Accidentul a avut loc pe DN79 la intrarea în Pădurea Radovan.
09:45
Curtea Supremă l-a achitat pe comisarulşef Ioan Nicuşor Todiruţ, fostul prim poliţist al Sucevei în dosarul privindachiziţionarea la un preţ considerat supraevaluat a clădirii în carefuncţionează acum Poliţia municipiului Suceava, fostul sediu al fabricii detricotaje „Zimbru”. Alţi patru inculpaţi au fost achitaţi după ce în primăinstanţă au primit pedepse cu executare.
09:45
Obligaţiunile municipale în valoare de 555 milioane de lei, emise de Municipiul Bucureşti, au intrat joi la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un anunţ al operatorului pieţei de capital.
Acum o oră
09:15
Curtea Constituţională a României (CCR) ar putea lua joi o hotărâre cu privire la sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la iniţiativa pentru modificarea şi completarea Legii 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar
09:15
Aproape 40.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional, cele mai multe fiind în Capitală şi în judeţele Prahova, Dolj, Arad şi Sibiu, în timp ce în Mehedinţi, Giurgiu şi Bacău sunt cele mai puţine locuri de muncă libere, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
09:15
Traficul rutier se desfăşoară îngreunat, joi dimineaţa, pe un fir alternativ, pe DN1D Urziceni - Ploieşti, în urma unui accident, a anunţat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.
09:15
Peste 100 de angajaţi din cadrul Electroputere Craiova protestează pentru a doua zi consecutiv, nemulţumiţi de drepturile băneşti pe care le primesc şi care, spun ei, nu depăşesc salariul minim pe economie.
09:15
Consiliul Local a votat majorarea taxelor şiimpozitelor locale începând cu 2019, aceasta fiind prima majorare după anul2010. Decizia vine după ce Braşovul a pierdut 75 de milioane de lei, bani pecare trebuia să îi primească de la bugetul de stat.
09:15
Conform datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 34.992 locuri de muncă, în timp ce în judeţul Ialomiţa sunt vacante 235 de posturi.
09:15
Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.409 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt oferite de angajatori din Germania şi de Olanda.
Acum 2 ore
08:30
Simona Halep a acuzat nişte probleme medicale chiar de la debutul ei la Stuttgart, însă a reuşit să treacă peste acestea.
08:30
Pacienţii internaţii în spitale care îşi cumpără medicamentele, pot cere banii înapoi la externare. Puţini ştiu că au acest drept, iar în momentul de faţă procedura de decontare este destul de grea.
08:30
Sibienii care au o idee de afacere în oraşul lor şi vor să beneficieze de un grant nerambursabil în valoare de 38.000 de euro din fonduri europene au putut beneficia în aceste zile de sesiuni de informare despre toţi paşii care pot fi luaţi de la o simplă idee până la propria afacere. Sesiunile de informare au fost pregătite de către organizaţiile alese să împartă fondurile europene pentru judeţele Sibiu, Alba, Braşov, Harghita, Mureş şi Covasna.
08:30
Evenimentul este organizat de Centrul de Ecologie Montană şi are curse atât pentru sportivii de anduranţă, cât şi pentru amatori şi copii. Participanţii pot face mişcare şi pot admira decorul superb de munte de la poalele munţilor Bucegi, Piatra Craiului şi Leaota.
08:30
Cadavrul unei tinere a fost descoperit, miercuri după-amiază, într-o zonă împădurită de la marginea oraşului Botoşani. Corpul prezenta mai multe plăgi înţepate cu un cuţit.
08:00
Vreme deosebit de caldă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi mult mai ridicate decât normalul perioadei. Meteorologii prognozează până pe 6 mai o vreme în general frumoasă, dar şi perioade cu instabilitate atmosferică. De 1 mai, pe litoral se anunţă 25 de grade, arată prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
08:00
Simona Halep nu este o obişnuită a şedinţelor foto, preferând să impresioneze prin evoluţiile ei pe terenul de turnee.
08:00
Simona Halep şi Darren Cahill au fost împreună la turneele din America, Indian Wells şi Miami, după care australianul a plecat la Antipozi.
08:00
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart, după ce a trecut de slovaca Magdalena Rybarikova.
08:00
Primăria Târgovişte a lansat, miercuri, proiectul "EU SPER – Dezvoltarea integrată a comunităţii marginalizate Romlux". Primarul Cristian Stan a prezentat că vor beneficia de acest proiect 136 de copii, 272 de părinţi şi tutori legali selectaţi în grupul ţintă şi consiliaţi.
Acum 4 ore
07:30
Peste 10 milioane de lei vor fi investite de un oraş din România în amenajarea a două noi parcuri. Municipalitatea intenţionează să finanţeze lucrările din fonduri europene atrase prin Zona Metropolitană.
07:00
Statul indexează cu5% bursele elevilor şi studenţilor. O hotărâre înacest sens a fost aprobată la şedinţa Guvernului din 25 aprilie, transmite IPN.
06:30
Ramona Avram, o tânără de 34 de ani din Oradea, s-aîntors din Franţa pentru a fi medic într-o comuna din Maramureş. Spune că nu i-au trebuitnici bani, nici casă, nici alte beneficii, ci doar să fie medic în ţara ei.
06:30
Tamoxifenul este un medicament utilizat în tratamentul cancerului de sân, pentru a reduce riscul de recidivă a bolii. El poate avea efecte secundare importante despre care pacientele trebuie să fie informate.
06:30
În cadrul unui seminar despre nutriţie, dr. SimonaTivadar, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, a vorbit despre cear trebui să mâncăm, despre nutrienţii principali şi secundari, precum şidespre riscul excesului de antioxidanţi.
06:30
Pacienţii care suferă de boli oncologice, hepatita C, boli rare sau boli cardiovasculare, vor avea acces la medicamente de ultimă generaţie, compensate sau gratuite, chiar dacă nu se află într-un stadiu avansat al bolii. Aşa a decis Guvernul printr-o hotărâre care va produce efecte imediat ce va fi publicată în Monitorul Oficial.
06:30
Curtea de Apel Bucureşti urmează să pronunţe astăzi sentinţele definitive în dosarul  delapidării patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor Petromservice, dosar în care instanţa de fond i-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la 10 ani şi două luni de închisoare şi pe Liviu Luca la zece ani de închisoare.
06:30
Federaţia Sanitas organizează joi un miting de amploare în Piaţa Victoriei din Capitală, la care sunt aşteptaţi 10.000 de membrii ai sindicatului din întreaga ţară. Aceştia protestează faţă de scăderea veniturilor din sistemul de sănătate, afectate fiind în special personalul auxiliar, care a primit chiar şi cu 1.000 de lei mai puţin faţă de leafa din februarie 2018.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.