Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
06:30
Stresul este considerat de foarte multe persoane ca fiind boala secolului. Totodată, este văzut ca un factor care conduce la apariția multor afecțiuni, atât fizice cât și psihice
Acum 30 minute
06:15
Sindromul de „coadă de cal” este o afecțiune a unui mănunchi de nervi localizat în partea inferioară a măduvei spinării. Afecțiunea constă în comprimarea acestui mănunchi de nervi responsabil cu transmiterea semnalelor electrice din întreg organismul.
06:15
Peste 10 europarlamentari vor renunța la funcția din Legislativul european odată cu terminarea actualului mandat, unii dintre ei urmând chiar să iasă din politică.
Acum o oră
06:00
O serie de cutremure de o intensitate neobișnuită pentru zonă, în ultimii 40 de ani, au fost înregistrate luni seara în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, sudul Italiei, fără a provoca pagube majore, au informat autorităţile locale, relatează AFP.
06:00
Mandatul de europarlamentar le aduce aleșilor un venit net de peste 7.000 de euro lunar, la care se adaugă sumele destinate cheltuielilor generale, celor de transport sau diurne. Eurodeputații beneficiază și de rambursări privind cheltuielile medicale, dar și de pensii de până la 70% din salariu
05:45
Păsările se abat de la rutele lor de migrație cu până la 250 de kilometri, ceea ce poate afecta reproducerea.
Acum 2 ore
05:15
Potrivit lui Javier Milei, comentariile negative făcute despre el de către reprezentanții autorităților spaniole sunt mult mai serioase decât cuvintele sale despre soția lui Pedro Sanchez.
Acum 6 ore
02:30
În Siria și Liban va dura trei zile, în Tadjikistan - două, în Republica Islamică - cinci, în alte țări - una.
02:15
Potrivit administrației Statelor Unite, acuzațiile ipotetice ar putea duce la o deteriorare a relațiilor sale cu Israelul, relatează publicația.
01:45
Sezonul de înot în oraș este planificat să se deschidă în oraș pe 15 iunie.
Acum 8 ore
00:15
La 21 mai 1877, Mihail Kogălniceanu a proclamat independența României. În anul 1880 s-a născut Tudor Arghezi, iar în 1897 s-a născut Smaranda Brăescu, aviatoare şi paraşutistă română.
00:00
Șeful Ministerului Transporturilor, Abdyulkadir Uraloglu, a menționat că zona accidentului se află în zona de responsabilitate a centrului de căutare și salvare pe mare și aerian al Turciei, prin urmare partea turcă monitorizează „semnalele tuturor vehiculelor aeriene și maritime din regiune.”
20 mai 2024
23:30
Locul care înfățișează una dintre cele mai spectaculoase panorame din România se află în satul Săcărâmb din Hunedoara, o așezare minieră din Munții Metaliferi faimoasă în trecut pentru bogățiile sale în metale prețioase.
23:15
Economiile medii de pensie pentru americani variază, pe segmente de vârstă, cele mai mari sume fiind strânse evident de cei mai vârstnici: Statisticile sunt însă îngrijorătoare.
23:15
Potrivit serviciului de pompieri al orașului, încă șase persoane s-au plâns de amorțeală la nivelul membrelor.
23:00
La peste un secol și jumătate de la construcția căii ferate a cărbunelui Simeria–Petroșani, trenurile cu cărbune nu mai circulă pe magistrala de circa 80 de kilometri, în schimb stația CFR Simeria și tronsonul feroviar sunt modernizate
23:00
Cererea de a emite un mandat de arestare pentru Benjamin Netanyahu este cauzată de o „campanie de presiune asupra Israelului” din partea administrației președintelui american Joe Biden, a declarat președintele Camerei Reprezentanților Mike Johnson.
22:45
Cumpărăm mai puțin, dar plătim la fel de mult. Iar de cele mai multe ori, nici măcar nu ne dăm seama. Vorbim despre fenomenul „shrinkflation” sau, mai pe românește, „shrinkflație”, o strategie de marketing care, însă, lasă ușa deschisă multor practici înșelătoare.
Acum 12 ore
22:30
Infecțiile comune vor ucide milioane de oameni dacă rezistența la medicamente prin utilizarea abuzivă a antibioticelor nu este limitată, atrage atenția fostul medic-șef al Angliei.
22:30
Protecția SPF este esențială atunci cânt te expui la soare. Dacă o neglijezi, lucrurile ar putea evolua nu doar în sensul disconfortului și aspectului neplăcut, ci și într-o direcție potențial amenințătoare pentru sănătate.
22:30
Victorie mare pentru bucureșteni într-o atmosferă de vis pe Arena Națională.
22:30
22:15
Europenii ar trebui să ia în considerare o implicare mai serioasă, chiar directă, în războiul din Ucraina. Este mesajul expertei americane cu origini române Olga Chiriac, care explică, pentru „Adevărul”, în ce condiții ar putea aliații să intervină pe front și cum ar putea să acționeze.
22:15
Ucraina ar trebui să poată folosi armele livrate de ţările occidentale pentru a lovi Rusia, a declarat luni ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, într-un interviu acordat canalului francez LCI, relatează AFP.
22:15
Perechea compusă din jucătoarea română de tenis Monica Niculescu şi spaniola Cristina Bucşa s-a calificat, luni, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului WTA 500 de la Strasbourg.
21:45
Aliaţilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat în exclusivitate luni pentru Reuters la Kiev.
21:30
Un tribunal din Malta a respins cererea României pentru extrădarea prințului fugar, Paul al României, dar autoritățile din țară nu stau cu mâinile în sân. Curtea de Apel Braşov va ataca decizia, în înercarea de a-l aduce în țară pe Paul.
21:30
Un complet de trei judecători ai CPI urmează să se pronunţe asupra cererii formulate luni de procurorul-şef al acestei instanţe de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apărării Yoav Gallant şi a trei lideri principali ai Hamas.
21:15
Horoscopul zilei de marți aduce vești mari pentru două zodii. Unii nativi refuză întâlniri amoroase, în timp ce alții sunt cu gândul la vacanță. Lorina, astrologul Click!, are predicții pentru toate semnele zodiacale.
21:00
Noul film „The Apprentice" are premiera luni, 20 mai, la Festivalul de Film de la Cannes. În această producție, ucenicul este însuși Donald Trump, un tânăr om de afaceri care este instruit în tainele puterii și ale influenței de către avocatul fără scrupule Roy Cohn.
20:45
Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis luni pe ministrul adjunct al apărării Iuri Sadovenko, înlocuindu-l cu Oleg Saveliev, ex-ministru adjunct al economiei, care până acum a lucrat ca auditor la Curtea de Conturi a Rusiei.
20:45
Rusia a lansat o campanie de propagandă care vizează vorbitorii de limbă germană pentru a-i atrage de partea armatei sale și pentru a se înrola în forța mercenară Wagner, în cel mai recent caz în care Rusia se află în căutare de minorități etnice pentru a-i servi drept carne de tun.
20:30
Dorin Iacob îl acuza pe Nicușor Dan că, prin contestarea Planului Urbanistic Zonal din Sectorul 2 a blocat mai multe proiecte importante pentru Bucuresti, printre care și lucrările la Baza Sportivă Multifuncțională – Dinamo București.
20:30
Actorul și regizorul american Kevin Costner a dezvăluit că a ipotecat propria casă pentru a strânge fondurile necesare finanțării filmului său western ambițios, "Horizon: An American Saga", prezentat duminică, 19 mai 2024, la Festivalul de Film de la Cannes.
20:15
Actriţă americană emblematică a anilor 1990, Demi Moore, cunoscută din filme precum „Ghost", „Striptease" şi „G.I. Jane", se află pentru prima dată pe afişul unui lungmetraj selectat la Festivalul de la Cannes, „The Substance”, un film horror feminist regizat de cineasta franceză Coralie Fargeat.
20:00
Ionela și George, cei doi tineri din județul Galați, care și-au pierdut viața în groaznicul accident rutier produs duminică, 19 mai 2024, pe drumul ce leagă Iașiul de Vaslui, trebuiau să se căsătorească în câteva zile.
20:00
În aceste zile are loc, în județul Dâmbovița, exercițiul internațional „Scutul Albastru al Carpaților 2024”, un eveniment de amploare care reunește forțe de ordine din România și alte țări aliate.
19:45
Preţul tonei de cupru a atins luni cel mai ridicat nivel din istorie, în continuarea unei tendinţe care durează de câteva luni şi este alimentată de intrarea investitorilor financiari pe piaţă.
19:30
O înregistrare audio prezentată de ziarul Cetățeanul arată cum primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, folosește amenințări pentru a-i determina pe polițiștii locali să aplice o amendă de 35 milioane de euro. După ce polițiștii au refuzat să aplice sancțiunea, Nicușor Dan s-a ținut de cuvânt.
19:30
Accidentul naval din dreptul Brațului Sf. Gheorghe ridică o serie de întrebări. Nu e clară traiectoria vasului scufundat, nici ce transporta.
19:15
Un elev din județul Prahova a reușit să se califice la Olimpiada Națională de Biologie, deși în faza județeană a primit doar punctul din oficiu.
19:15
Analiștii urmăresc piețele petroliere pentru a vedea cum vor reacționa la o nouă incertitudine în Orientul Mijlociu după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter.
19:00
Producătorii agricoli care s-au înscris și în 2024 în programul Tomata s-au obligat să se înscrie într-o aplicație pe site-ul Ministerului Agriculturii, în vederea asigurării trasabilității producției de tomate.
19:00
Indiferența și slaba gestionare a deșeurilor costă scump. România este repetentă la colectarea selectivă a deșeurilor, din perspectiva normelor europene, mai ales în mediul rural. Neîndeplinirea cerințelor UE arde grav la buzunare primăriile și în unele cazuri operatorii de salubritate.
19:00
Văzut de-a lungul timpului drept un posibil succesor al liderului suprem Ali Khamenei, președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit în urma unui accident aviatic petrecut duminică în nord-vestul țării.
19:00
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a telefonat luni noului preşedinte interimar al Iranului, în timp ce Moscova şi-a exprimat clar dorinţa de a menţine şi de a-şi aprofunda relaţiile cu Teheranul, în pofida morţii subite a preşedintelui Ebrahim Raisi, pe care l-a elogiat ca pe un "prieten adevărat".
18:45
Un raport al Expert Forum arată că, potrivit datelor AEP privind finanţarea campaniei electorale din 16 mai, au fost înregistrate cheltuieli de 11 milioane de lei pentru alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane de lei pentru locale, cele mai mari fiind ale partidelor de la guvernare, PSD și
18:45
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat aliaţii europeni să acţioneze în comun cu SUA pentru a găsi o cale prin care să fie deblocată valoarea activelor ruseşti îngheţate.
18:45
În satele și comunele din județul Prahova, păcănelele funcționează fără a ține cont de reglementările legale, potrivit presei locale. Multe dintre aceste săli de jocuri de noroc continuă să opereze chiar și în lipsa autorizațiilor necesare sau în ciuda restricțiilor impuse de autorități.
18:45
Dealul-simbol al municipiului Râmnicu Vâlcea, cel în jurul căruia s-a construit orașul, se transformă în cea mai recentă pădure-parc a României. Pentru amenajarea a 46,5 hectare se vor investi în total peste 7,5 milioane de euro
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.