Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
06:30
România are motive să spere la un viitor frumos şi în tenisul masculin, nu doar în circuitul feminin. Alexandru Mihai Coman, cel mai bun jucător din Europa la categoria 14 ani - conform unui clasament cumulativ similar ierarhiei din ATP, a câştigat prestigiosul turneu „Eddie Herr“, organizat de Academia IMG, fondată de legendarul Nick Bollettieri.
06:30
Federaţia Europeană de Handbal a anunţat oficial, luni, că CS Gloria Bistriţa va evolua în Cupa EHF în locul Coronei Braşov. Bistriţa a promovat pe tabloul principal după ce fusese învinsă în meci direct în ultimul tur preliminar chiar de braşovence, diferenţa fiind făcută de numărul de goluri înscris în deplasare, după ce scorul celor două manşe fusese 49-49.
06:30
Tiberiu Dolniceanu, cel mai valoros sportiv al Federaţiei Române de Scrimă în proba de sabie, a depus cerere pentru rentă viageră începând cu 1 ianuarie 2020. În aceste condiţii, sportivul în vârstă de 31 de ani renunţă, automat, la competiţii şi la lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, anunţă preşedintele federaţiei de specialitate, pentru Agerpres.
06:30
Fostul Mitropolit Bartolomeu Anania spunea despre părintele Ilie Cleopa că „a făcut din Sihăstria un Athos al poporului român“. Monahul, fost stareţ al mănăstirii, a devenit celebru după ce a rost vorbele: „Mânca-v-ar Raiul“.
06:30
Învinsă de Rusia în prima partidă din Grupa Principală II, naţionala feminină de handbal a ieşit definitiv din cursa pentru medalii. Totuşi, glumind amar, fetele au suferit un eşec care a avut şi un efect benefic.
06:30
Travis Tygart, şeful Agenţiei Americane Antidoping, a dat de pământ cu ultima sancţiune aplicată Rusiei, catalogând-o drept una „extrem de slabă“.
06:30
Ianis Hagi (20 de ani) va părăsi, foarte probabil, Genk în pauza de iarnă, după ce n-a reuşit să-şi câştige locul de titular la campioana Belgiei.
06:30
Regulile stricte ale postului şi-au pierdut importanţa şi până şi târgurile de Crăciun sunt mai mult despre ce mănânci decât despre bucuria de a trăi o perioadă cu totul specială din an. Specialiştii avertizează că faptul că nu-i dăm organismului răgaz ne poate conduce spre situaţii limită.
06:30
Localnicii din Frăsinet, un sat izolat printre dealuri şi păduri, aflat în comuna Calvini, la graniţa dintre judeţele Prahova şi Buzău, au trăit ani de zile sub teroarea unei grupări de infractori care făceau legea în zonă cu pumnul şi toporul.
Acum o oră
05:45
Oficiali americani de rang înalt au continuat să susţină că se fac progrese în Afganistan în ciuda dovezilor clare că războiul nu poate fi câştigat, a relatat luni The Washington Post după ce a obţinut sute de documente în privinţa conflictului întins pe aproape două decenii, scrie AFP.
Acum 2 ore
04:45
În cazul în care doriţi să evacuaţiun chiriaş pe cale legală, puteţi face acest lucru fie amiabil,fie prin intermediul instanţei de judecată, oricare altăintervenţie fiind echivalentă cu încălcarea dreptului ladomiciliu şi reprezentând infracţiunea de violare de domiciliu.
04:45
Dacă doriţi să contractaţi un credit sau un împrumut în altă ţară din Uniunea Europeană e bine să ştiţi că băncile ar putea manifesta reticenţă faţă de rezidenţii altor ţări decât cea în care se află sediul băncii sau chiar faţă de rezidenţii aceleiaşi ţări care lucrează în altă ţară din UE.
04:45
Un ofiţer în rezervă a fost însărcinat de Biroul de Contrainformaţii al Armatei Române să recupereze arhivele secrete ridicate de Puterile Centrale în timpul Primului Rîzboi Mondial. Faimoasa arhivă a fost predată Bibliotecii Academiei pentru a fi valorificată ştiinţific.
04:45
Cu judeţe care au o rată a mortalităţii infantile chiar şi de cinci ori mai mare decât cea din Capitală şi o distribuţie inegală a dotărilor spitaliceşti şi a resursei umane, moartea anuală a sute de copii care puteau fi salvaţi reconfirmă incapacitatea sistemului medical de a-i proteja pe cei mai vulnerabili.
Acum 4 ore
04:30
Cândva un refugiu pentru munţomani, cabanele din Munţii Bucegi s-au măcinat odată cu trecerea timpului. În prezent, doar trei dintre ele mai funcţionează şi pot oferi cazare şi masă turiştilor.
04:30
Un poliţist de la Operaţiuni Speciale, trimis în judecată pentru divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice după ce a fost interceptat vorbind cu un interlop despre planurile de carieră ale altor poliţişti, a fost achitat, judecătorii hotărând că fapta poliţistului nu este una penală.
04:15
O femeie din Peru, care are în prezent 86 de ani, este considerată cea mai precoce mamă din lume. Recordul pare de neconceput în zilele noastre.
04:15
Pe măsură ce tehnologia a avansat, gadgeturile care ne dau acces la realitatea virtuală au devenit tot mai populare. Acum oamenii de ştiinţă din Rusia testează realitatea virtuală pe vaci.
Acum 6 ore
01:45
Amazon.com Inc (AMZN.O) l-a acuzat luni pe preşedintele american Donald Trump de a fi exercitat „presiuni nepotrivite” care au influenţat  atribuirea de către Departamentul Apărării a unui contract de 10 miliarde de dolari pentru servicii cloud rivalului său Microsoft Corp (MSFT.O), relatează Reuters.
Acum 8 ore
23:30
Fotbaliştii buzoieni vor participa, în număr mare, la campania „Fotbalul donează viaţă”, iniţiată de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal. Campania se va derula în perioada 10-12 decembrie 2019, începând cu ora 10.00, când la Centrul de Transfuzii Buzău sunt aşteptaţi aproximativ 300 de donatori.
23:15
Formaţia FC Viitorul a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa FC Voluntari, în etapa a XX-a a Ligii I.
23:00
Autorităţile au oprit, luni seară, căutările bărbatului care a căzut în mare împreună cu un motostivuitor, incidentul având loc în Portul Constanţa. Acţiunea de căutare va fi reluată marţi dimineaţa.
22:45
Pompierii prahoveni intervin, luni seară, la un incendiu care se manifestă la locuinţa unui bărbat din comuna Ceptura, sat Stoieneşti.
22:45
Opt autobuze noi BMC TRUCK&BUS au ajuns, luni, la Ploieşti. Societatea de Transport Public dispune acum de 18 autobuze moderne, celelalte fiind achiziţionate în cursul anului trecut.
Acum 12 ore
22:30
Doi copii şi trei adulţi au fost răniţi într-un accident rutier care s-a petrecut, luni, pe DN 72, drum care face legătura între Ploieşti şi Târgovişte.
21:45
Vrei să îţi menţii silueta şi să poţi să te abţii de la mâncare atunci când pofteşti la dulciuri sau la tot felul de preparate? Atunci e cazul să incluzi în dieta ta zilnică, cel puţin 30 de zile, seminţe de in.
21:45
Anul 2020 aduce veşti proaste pentru unii dintre nativi în plan amoros, întrucât se vor confrunta cu probleme şi, mai mult de atât, vor ajunge chiar şi la separare.
21:45
Ai poftă de un dulce inedit, foarte uşor de preparat? "Dulce de leche" sau, pe româneşte, dulceaţă de lapte este gata imediat, iar gustul este deosebit. Ai nevoie doar de lapte, zahăr şi ceva arome. Ce zici, o încerci?
21:45
Ce e populismul? Puţini români ştiu că un compatriot, mentorul meu, profesorul Ghiţă Ionescu de la London School/Manchester, a fost printre primii europeni care s-au ocupat de definiţia fenomenului.
21:45
Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a dispus luni, 9 decembrie, achitarea definitivă a lui Eugen Stoina, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, fost procuror DNA, trimis în judecată de Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.