Adevarul (Romania)

Acum 30 minute
01:45
Cel mai puternic om al stângii aflate la putere în România, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi jumătate de închisoare - cu executare -, în prima instanţă, într-un caz de angajări fictive, scriu principalele agenţii de presă şi posturi internaţionale, preluate în toată lumea.
Acum 2 ore
00:45
După ce a executat o pedeapsă de 6 luni de închisoare, prima instanţă l-a trimis din nou după gratii pentru săvârşirea a 6 infracţiuni.
00:45
Cristian Bordea, agent în cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, a fost prins din nou sub influenţa băuturilor alcoolice în timpul serviciului. Acesta a fost trimis acasă de către superiorii săi, care îl cercetează disciplinar.
00:30
Organizaţia Femeilor Social Democrate îl susţine pe Liviu Dragnea „pentru a continua întregul efort pentru o guvernare cât mai bună în folosul României", a transmis, joi seară, Rovana Plumb. Ea susţine că „cei care astăzi se bucură că încă un lider PSD poate fi eliminat, să se gândească la cine va reprezenta mâine interesele României".
00:30
Copiii care au participat la Atelierele de vacanţă” s-au bucurat de activităţi educative şi în acelaşi timp recreative, în peisajul de poveste al Muzeului Arhitecturii Populare din Gorj – Curtişoara.
Acum 4 ore
00:00
Primarul Capitalei, Gabriele Firea, a reacţionat şi ea, joi seară, după condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare, ea susţinând că PSD va rezista tuturor presiunilor, îşi va duce la capăt mandatul încredinţat de români şi va pune în aplicare Programul de Guvernare.
00:00
Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilecu, a susţinut, la România TV, că a fost o greşeală faptul că nu a fost aplicată decizia Curţii Constituţionale cu privire la constituţionalitatea Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017. Ea spune că „nu sângerează numai Liviu Dragnea, sângerează partidul în această perioadă" şi speră „să nu i se înmoaie genunchii" lui Dragnea, la fel cum „a fost cu un premier care a demisionat din funcţie”.
21 iunie 2018
23:45
În această seară, pe una din cele mai tranzitate artere rutiere din România, DN 7 / E 81, în judeţul Vâlcea, s-a produs un grav accident de circulaţie. Evenimentul s-a soldat cu trei victime. Traficul rutier, la ora 23:00, al serii de 21 iunie, se defăşura alternativ în zonă.
23:15
Un angajat SPP la vila de protocol din Uzlina a fost găsit împuşcat. Subofiţerul în vârstă de 29 de ani era în dispozitiv din anul 2014.
23:15
Argentina este cu un picior în avionul către casă, după numai două meciuri jucate în Grupa D a Campionatului Mondial.
22:15
Mai multe organizaţii judeţene ale PSD, între care cele din Vrancea, Alba, Braşov, Constanţa, Arad, au transmis comunicate în care afirmă că PSD îl susţine în continuare pe Liviu Dragnea la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor, aceasta fiind "singura atitudine corectă pentru respectarea prezumţiei de nevinovăţie".
22:15
Câteva sute de persoane au ieşit joi seara în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a cere demisia lui Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.
Acum 6 ore
21:15
Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că este evident că sentinţa instanţei supreme în cazul liderului PSD Liviu Dragnea este una politizată, este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real.
20:45
Sibienii s-au strâns joi seară, în Piaţa Mare o oraşului, într-un protest organizat faţă de modificarea codurilor penale. La aflarea veştii că Liviu Dragnea a fost codamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, protestatarii au deschis o şampanie şi au scandat ”La mulţi ani cu executare, domnule Dragnea!”.
20:45
După protestul maraton de miercuri, când peste 1500 de ieşeni au mărşăluit patru ore prin centrul oraşului, zeci de oameni s-au strâns şi joi seară în Piaţa Unirii.
20:45
Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni, vineri după-amiază, în urma sentinţei de condamnare a liderului partidului, Liviu Dragnea, în dosarul privind angajările fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.
20:45
Primarul oraşului maramureţean Cavnic, Vladimir Petruţ, spune că, în calitate de membru al PSD, a luat act de decizia instanţei, de condamnare a lui Liviu Dragnea la trei ani şi jumătate de încghisoare, şi îi cere demisia de onoare din toate funcţiile deţinute în acest moment, pentru a nu pune în pericol guvernarea şi credibilitatea PSD.
20:45
Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, pe Facebook, că a luat act de decizia Înaltei Curţii de Casaţie şi Justiţie în dosarul DGASPC Teleorman, el spunând că este o decizie în primă instanţă, ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea se bucură în continuare de prezumţia de nevinovăţie, valabilă până în momentul unei decizii definitive a instanţei.
20:45
Guvernul României a emis un comunicat de presă după condamnarea la închisoare a preşedintelui PSD Liviu Dragnea, în care a criticat decizia instanţei
20:15
Franţa este prima echipă calificată în optimile de finală, din Grupa C a Cupei Mondiale, care se desfăşoară în Rusia.
20:15
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a retras de pe site „Strategia Naţională pentru Educaţie Parentală”, ce trebuia să fie în dezbatere publică până pe 10 iulie, după ce Coaliţia pentru Familie (Cpf) şi alte organizaţii aliate au criticat vehement documentul. Motivul: ideile ar fi ilegale, promovând diversitatea şi modele alternative de familie. „Este o intruziune în viaţa privată, în libertatea de gândire“, a comentat preşedintele CpF.
Acum 8 ore
19:45
Pentrunostalgicii care vor să se bucure din nou de gustul copilăriei, vă propunemreţeta cornuleţelor fragede cu nucă. Simplu de preparat, acestea vor strângeîntreaga familie la masă.
19:45
Schimbare radicală a vremii în acest weekend, când ploile vor fi nelipsite în majoritatea regiunilor ţării, inclusiv în Capitală.
19:30
Un număr de 5.800 de vouchere pentru transport alternativ, rămase nealocate din etapa anterioară, sunt disponibile în cadrul programului municipal „Biciclişti în Bucureşti“. Înscrierile au început, joi seară, şi sunt destinate persoanelor cu vârsta minimă de 18 ani pentru achiziţionarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice şi dispozitive de tip Segway/Ninebot şi accesorii ale acestora.
19:30
Fostul preşedinte Traian Băsescu a reacţionat joi imediat după ce liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Astfel, liderul PMP a scris, într-o postare pe Facebook, că „o condamnare penală definitivă şi alta în primă instanţă” nu îl mai pot lăsa pe acesta în funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor.
19:15
Emoţiimari pentru absolvenţii de liceu. Luni va avea loc prima probă scrisă, la LimbaRomână, din cadrul Bacalaureatului 2018. Peste 150.000 de candidaţi suntaşteptaţi la examen.
19:15
Zeci de gospodării au fost inundate în oraşul Novaci şi în comuna Polovragi, din judeţul Gorj, după o rupere de nori.
19:15
Vânătorii de cascade vor fi răspătiţi cu cele maiimpresionante imagini dacă decid să-şi pună pe lista următoarelor destinaţii 3obiective ce adună milioane de vizitatori în fiecare an. Care sunt lunileperfecte pentru vizitarea acestora.
19:15
Îmbrânceli,jigniri, spray-uri lacrimogene şi zeci de persoane, inclusiv un jurnalistgerman, ridicate de jandarmi. Aşa a arătat seara de 20 iunie în PiaţaVictoriei. A fost unul dintre cele mai tensionate proteste din acest an.
19:15
Fostul premier Dacian Cioloş îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă din viaţa politică, după ce liderul PSD a fost condamnat în „Dosarul DGASPC“ la trei ani şi şase luni cu executare.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.