Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
14:15
Producătorii şi importatorii de echipamente electrice şi electronice care nu îndeplinesc obligaţia anuală de colectare a deşeurilor EEE vor plăti o taxă de 4 lei/kg sau de 20 de lei/kg, în cazul lămpilor, începând din 2020, potrivit Deloitte.
14:15
Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat miercuri, 20 noiembrie, oficiul „Gazprom” din Moscova, unde a fost întâlnit de conducerea corporaţiei în frunte cu preşedintele Alexei Miller. Pe durata şedinţei, părţile au discutat mai multe subiecte, precum alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar şi implementarea pachetului energetic III.
Acum 30 minute
14:00
Oamenii legii au descoperit ascunsă într-o maşină o mare cantitate de alcool de contrabandă. Luat la întrebări, şoferul maşinii - un basarabean de 20 de ani - a declarat poliţiştilor de frontieră de la Galaţi că toată băutura era destinată petrecerii de nuntă a surorii sale, în Bulgaria.
14:00
Actriţa Emilia Clarke (33 de ani), Mama Dragonilor din serialul „Game of Thrones“, a dezvăluit că producătorii serialului au pus presiune pe ea pentru a filma scene nud în primul sezon al producţiei HBO.
14:00
O româncă, dată în urmărire internaţională întrucât se sustrăgea executării unei pedepse de 20 de ani de închisoare pentru comiterea unei infracţiuni de omor calificat, a fost prinsă în Italia, în urma cooperării dintre Poliţia Română şi autorităţile judiciare italiene.
14:00
Ţările dinBalcani se confruntă cu o nouă provocare, ca urmare a războiului din Siria: Turciavrea să repatrieze sute de luptători ai grupării Stat Islamic şi familiilelor.
14:00
S-a născut într-o familie modestă, aşa că a fost nevoită să îşi câştige primii bani încă din adolescenţă. Albertina Ionescu recunoaşte astăzi că ar fi făcut orice pentru zâmbetul mamei ei.
14:00
Casa unde s-anăscut Adolf Hitler va fi transformată într-o secţie de poliţie, a anunţatMinisterul de Interne al Austriei, după ani de zile de dispute legale, guvernulîncercând să prevină astfel ca această clădire să devină un altar pentruneonazişti, scrie The Guardian.
14:00
PapaFrancisc a sosit miercuri în Thailanda, prima etapă a periplului său asiatic,care include şi Japonia, un turneu axat pe dialogul interreligios şi eliminareaarmelor nucleare, relatează AFP.
14:00
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a informat că, în perioada în care Legea pensiilor a fost modificată, Casa Naţională de Pensii Publice nu a fpcut niun studiu privind impactul majorării acestora.
14:00
O notă de serviciu care impune Direcţiilor SanitarVeterinare (DSV) să trimită un medic veterinar în curtea fiecărui săteancare-şi va tăia porcul de Crăciun a ajuns în toate judeţele din ţară. Autorităţile,medicii şi sătenii din judeţul Iaşi sunt sceptici că ordinul va putea fi respectat.
Acum o oră
13:45
Conferinţa de încheiere a proiectului ”Integritate prin proceduri, instruire şi prevenire - IPIP”, implementat de Primăria Municipiului Călăraşi prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, a reunit reprezentanţi ai instituţiilor publice călărăşene şi funcţionari ai Primăriei.
13:45
Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri Virgil Popescu anunţă că a găsit o posibilă soluţie pentru rezolvarea problemei încălzirii în municipiul Drobeta Turnu Severin. Este vorba despre un proiect pilot care urmează să fie implementat de cei de la Mehedinţi Gaz, care va implica şi Primăria Municipiului Drobeta Turnu Severin, respectiv Consiliul Local.
13:45
Mama unei adolescente de 14 ani a alertat autorităţile după ce fiica sa ar fi fugit de acasă. Minora a fost dată în urmărire naţională.
13:45
Primarul oraşului Mărăşeşti, Valerică Chitic, nu-şi mai pierde funcţia de edil, după ce o instanţă superioară a desfiinţat hotărârea instanţei de fond. Edilul Valerică Chitic a fost învinuit că firma sa a făcut afaceri cu primăria pe care o conduce.
13:45
Trei bărbaţi de origine albaneză au fost puşi sub acuzare în Marea Britanie pentru că ar fi ţinut mai multe persoane captive forţându-le să lucreze la o spălătorie pentru o remuneraţie ridicolă.
13:45
Selecţionerul naţionalei României, Tomas Ryde, a luat o decizie în privinţa celor patru jucătoarea supra cărora planează suspiciuni de dopaj, Laslo, Bazaliu, Buceschi şi Bucur
13:45
Liderul PSD Viorica Dăncilă şi-a prezentat miercuri priorităţile vizavi de mediu în cazul în care va ajunge preşedintele ţării. Aceasta a explicat că rolul unui şef de stat este de a aduce în dezbatere publică tăierile ilegale de păduri, criza climatică, calitatea aerului şi a apei, precum şi situaţia gunoaielor. Dăncilă subliniază că va obliga autorităţile să oprească „crimele, şantajul şi jaful”.
13:45
Moneda naţională continuă să se deprecieze în raport cu euro, având un efect negativ accentuat asupra buzunarelor românilor, în ciuda tuturor declaraţiilor liniştitoare ale autorităţilor.
13:45
Regizorul Tudor Giurgiu s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta este audiat ca martor într-un dosar în care se verifică fapte de abuz în serviciu săvârşite de conducerea Centrului Naţional de Cinematografie.
13:45
Două apeluri la 112 efectuate de pe aceeaşi stradă din Mioveni de două autoturisme dotate cu sistem tip e-call au pus  miercuri în mişcare echipajele de intervenţie. S-a dovedit o mobilizare inutilă pentru că, din  fericire, ceea ce părea accident rutier s-a dovedit a fi doar uin accident de exploatare.
13:45
Primăria Bucureşti a publicat forma finală a deciziei consiliului privind taxarea maşinilor poluante - taxa Oxigen -  care circulă pe străzile Capitalei. Potrivit documentului, aproape toate maşinile cu norme de poluare sub Euro 5 vor fi taxate, iar accesul în inelul central al Capitalei pentru cele sub Euro 3 va fi interzis.
13:30
De ce ai nevoie pentru a prepara cafeaua perfectă, precum cea din celebrele cafenele, acasă? De un espressor performant şi compact, de sortimente de cafea deosebite şi variate, şi de câteva accesorii care să completeze  ritualul degustării cafelei, această mică plăcere a fiecărei zi. Iar dacă te pasionează fiecare detaliu – de la crema cafelei, până la buchetul de note aromatice şi combinaţii spectaculoase, avem două propuneri pentru tine.
13:30
Nereuşind să devină membre ale Uniunii Europene, multe ţăribalcanice devastate de războaie, corupţie, lipsa democraţiei şi o economieslabă sunt forţate să caute aliaţi în altă parte. Oferta este foarte diversă:Turcia, Rusia, China, SUA, NATO şi statele islamice. Balcanii sunt interesaţi de investiţii şi susţinere diplomatică.Toate celelalte ţări par interesate în dominaţie geostrategică pe termen lungşi influenţă.
13:30
Un bărbat încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă dela Galaţi a reuşit să înşele mai multe persoane, mai ales bătrâni, pecare i-a lăsat fără niciun ban, iar în unele cazuri i-a convins chiar să seîmprumute.
13:30
Ieri seară, în urma dezbaterilor celor doi candidaţi la preşedinţia României, românii au rămas cu puţine răspunsuri şi o întrebare dificilă: care este aria cercului?
Acum 2 ore
13:15
Coada şoriceluluieste o plantă medicinală utilă atât în tratarea inflamaţiilor şi infecţiilor,cât şi în stimularea digestiei.
13:15
Un bărbat din Alba Iulia cu antecedente penale a fost reţinut de poliţişti, fiind cercetat pentru lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Victima acestuia este o poliţistă aflată în timpul liber.
13:15
Un băiat în vârstă de 19 ani este cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, acesta plecând şi lăsând în urma sa o persoană rănită.
13:15
Românii riscă să nu aibă carne de porc autohtonă pe masa de Crăciun. În ferme au rămas tot mai puţini porci din cauza pestei, iar carnea din import este mai scumpă. Astfel, de sărbători vom pune pe masă carne din Spania şi Germania.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.