Regele Charles se întoarce la muncă săptămâna viitoare după 3 luni de tratament pentru cancer

Jurnalul.ro, 27 aprilie 2024 08:30

Regele Charles al Marii Britanii va reveni, săptămâna viitoare, la îndatoririle sale publice, după aproape trei luni de tratament contra cancerului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 10 minute
23:10
AstraZeneca spune că a început retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri disponibile" din pandemie.
Acum 30 minute
23:00
Paris Saint-Germain a stabilit câteva recorduri nedorite în momentul în care a fost eliminată din Liga Campionilor, marți, de Borussia Dortmund. Statisticile arată performanțe negative în premieră în ultimii 20 de ani. În ciuda cotei sale extrem de ridicate, Mbappe nu a câștigat niciodată trofeul.
Acum o oră
22:40
PNL se bate pentru primul loc, spune, miercuri, prim-vicepreședintele formațiunii Rareș Bogdan. El afirmă că, „pe o strategie inteligentă”, curentul extremist din România a fost diminuat.
22:30
Un tânăr pacient a murit din cauza unui stop cardiac după ce a primit terapia genetică experimentală a Pfizer, testată în cadrul unui studiu aflat în stadiu intermediar pentru o afecțiune care distruge mușchii, numită distrofie musculară Duchenne (DMD).
22:30
Un bărbat de 55 de ani din Ploiești s-a aruncat de la etaj, miercuri seară, și a murit.
Acum 2 ore
22:10
Pentru al treisprezecele an, Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, își deschide porțile pentru o nouă ediție a Mogoșoaia ClasicFest, care se va desfășura și de acestă dată sub genericul ”Culturile lumii”.
22:00
Gândurile te ajută să mergi mai departe. Dar gândurile negative nu au puterea să te ducă în viitor.
22:00
A fost emis miercuri ordinul de începere a lucrărilor de construcție a unei noi parcări la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, anunță Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).
21:40
Miercurea și vinerea din Săptămâna Luminată sunt zile însemnate în calendarul ortodox cu termenul "harți".
21:40
Steve Albini, vocalistul, chitaristul și producătorul care s-a aflat la cârma unei serii de albume dintre cele mai apreciate de pe scena muzicii alternative americane, a murit la vârsta de 61 de ani în urma unui atac de cord suferit în studioul său de înregistrări.
21:30
Un tribunal din Pakistan a admis miercuri o cerere a soției fostului premier Imran Khan de a fi mutată la închisoare, a declarat avocatul acesteia, în locul măsurii de arest la domiciliu.
21:30
Un cunoscut supermarket din România vine cu o ofertă pentru reciclarea sticlelor, oferind clienților o sumă dublă, astfel că veţi primi un leu în loc de 50 de bani pentru fiecare recipient.
Acum 4 ore
21:10
Un tânăr de 21 de ani a fost bătut cu bestialitate în curtea casei și în casă, la Chiajna, și a fost lăsat fără cheile de la mașină și telefoane. Autorii au fost prinși.
21:10
Paturile „anti-sex" au sosit luni în Satul Olimpic, care va găzdui aproximativ 10.000 de sportivi, între 26 iulie și 11 august, în 82 de clădiri și 7.200 de camere. În vederea pregătirii Jocurilor Olimpice, organizatorii vor instala 16.000 de paturi pentru a îmbunătăți condițiile de odihnă.
20:30
Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc în instituțiile de cultură din Capitală.
20:10
Cetățenii din Cluj-Napoca, Constanța, Slobozia, Iași, Deva, Sibiu, Timișoara și din județul Ilfov vor putea obține în format digital, dar și fizic, la cerere, certificate de naștere și deces.
20:10
Prin operele expuse, Dieter Mammel (n. 1965) ne deschide o fereastră către lumea sa interioară, explorând condiția umană, atât prin prisma tragediei propriei sale familii, modelată de evenimentele sumbre ale celui de-al Doilea Război Mondial, precum și prin ochii celor care trec prin evenimente similare în ziua de astăzi.
20:00
Zeci de grame de mefedronă, porționate în 12 plicuri, au fost găsite asupra unui bărbat din Cluj-Napoca. Individul se pregătea să le vândă contra sumei de 5.000 de lei, când a fost prins în flagrant.
19:40
Sărbătorile Pascale tocmai s-au încheiat. Anul acesta, Paștele ortodox a fost sărbătorit pe 5 mai iar Paștele catolic pe 31 martie.
19:30
Două zodii își vor vindeca rănile din trecut și vor privi cu încredere spre viitor.
19:30
Opt persoane, între care un copil de 13 ani, au fost rănite, miercuri, în urma unui accident rutier între două mașini, care a avut loc în localitatea Glodeanu Sărat, județul Ialomița.
Acum 6 ore
19:10
Ești curios despre cele mai romantice semne zodiacale? Astrologia oferă perspective asupra trăsăturilor de personalitate, inclusiv a romantismului. Înțelegerea acestor trăsături vă poate îmbunătăți relațiile.
19:10
„Avem șosele prea înguste și mașini prea puternice”, spune premierul Marcel Ciolacu despre numărul mare de accidente rutiere. El pledează pentru modificarea legislației și înăsprirea pedepselor.
19:00
După o bătălie culinară grea, în care s-au folosit două amulete, întrecerea echipelor din ediția de ieri seară Chefi la cuțite s-a încheiat cu o incomodă egalitate. Astfel, tabăra lui Chef Richard Abou Zaki și cea a lui Chef Alexandru Sautner au obținut câte cinci farfurii, regula egalității dictând ca fiecare dintre cele două echipe să trimită o parte dintre concurenți la proba eliminatorie. La finalul ediției, cel care a pierdut un concurent a fost, însă, Chef Orlando Zaharia. Diseară, urmează o partidă de gătit asezonată cu răsturnări de situație, juriul invitat la degustare dându-le mari emoții juraților: este vorba despre copiii care se întrec cu adulții în emisiunea Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a?.
19:00
O nouă categorie de români ar putea plăti o taxă la serviciile publice de apă potabilă și gunoi cu 50% mai mică.
18:40
La vârsta de 100 de ani, un veteran de război, Harold Terens, și-a găsit dragostea și se va căsători cu Jeanne Swerlin, în vârstă de 96 de ani, în Franța. Ceremonia coincide cu aniversarea a 80 de ani de la debarcarea aliaților în Normandia.
18:30
Ai fost vreodată îngrijorat de faptul că cineva poate să intre în telefonul tău de la distanță?
18:30
IPS Teodosie a fost trimis în judecată pentru cumpărare de influență. Alături de el a fost trimis în judecată și un consilier al Arhiepiscopiei Tomisului, pentru complicitate la cumpărare de influență.
18:30
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, va fi trimis în judecată de către procurorii DNA Constanța într-un dosar ce a fost inițiat la sfârșitul anului trecut. Anunțul vine în urma unei investigații în care ÎPS Teodosie este suspectat că a promis o sumă de 160.000 de lei, reprezentând 20% dintr-o sumă totală de 800.000 de lei, unui martor implicat într-o cauză în care Arhiepiscopia Tomisului era interesată.
18:10
Netflix anunță începerea filmărilor pentru sezonul 2 al serialului Wednesday în Irlanda și câteva personaje noi care se alătură distribuției. Îndrăgitul personaj Thing a oferit noi scenarii actorilor pe platou
18:10
Prețurile facturilor la gaze naturale au scăzut în luna aprilie cu 25%, iar cele la electricitate cu 15% față de prețurile maximale plafonate, potrivit Ministerului Energiei.
18:00
Marele actor Florin Piersic a fost în centrul atenției în ultimele zile, după ce s-a aflat că starea sa de sănătate a necesitat intervenția specialiștilor de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Medicii care l-au tratat au oferit detalii cu privire la evoluția afecțiunii sale.
18:00
De la etichetare și până la observarea directă, consumatorii trebuie să fie foarte atenți atunci când cumpără legume și fructe proaspete, având în vedere că în sezonul cald astfel de produse sunt din abundență. ANPC vine cu sfaturile pentru a avea pe mese mâncare sănătoasă.
17:40
Dermatofitoza este o infecție micotică, numită și tinea. Este o afecțiune comună a pielii care afectează mai ales copiii. Această boală este provocată de un grup de fungi numiți dermatofiți, care se hrănesc cu cheratina din țesuturile moarte ale pielii, părului și unghiilor. Infecția se manifestă prin leziuni pruriginoase și circulare pe piele, fiind extrem de contagioasă.
17:30
Flacăra olimpică este programată să sosească în portul francez Marsilia miercuri, 8 mai. Autoritățile se așteaptă ca aceasta să fie întâmpinată de o mulțime de până la 150.000 de spectatori. Va fi un prim test semnificativ, în privința planurilor ample pentru Jocurile de la Paris.
Acum 8 ore
17:10
Nivelul mare al datoriei publice este cauzat de guvernarea Cîțu, afirmă premierul Marcel Ciolacu. El spune că „în decursul acestui an, datoria publică va scădea la 48-49%”.
17:00
Legendarul Stephen King, autorul-fenomen a peste 60 de bestsellere,  vine cu o colecție extraordinară de douăsprezece povestiri scurte, considerate de autor și de profesioniști ai industriei de carte, drept unele dintre cele mai bune scrise de acesta.
16:50
Ministerul Sănătății a aprobat și publicat Metodologia de acordare a avizului de oportunitate în vederea implementării proiectelor de investiții în domeniul oncologiei cu finanţare din Programul Sănătate.
16:40
Sărbătorile Pascale au trecut și mulți români au rămas cu resturi de mâncare.
16:30
Ședinta solemnă comună a Camerelor reuniteale Parlamentului României consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel va avea loc marți, 14 mai.
16:10
Premierul Marcel Ciolacu cere companiei CFR Călători „servicii mai bune pentru români” și arată că toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor trebuie să intre într-o reorganizare pentru o eficiență mai mare.
16:00
Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se va desfășura direct, între stațiile Tudor Arghezi și Pipera, din 9 mai, fără a mai fi necesară transbordarea la stația Berceni, anunță miercuri, Metrorex.
15:40
„Decizia politică e foarte clară. În septembrie vor fi alegeri”, spune Marcel Ciolacu, despre prezidențiale, după ce în spațiul public s-a vehiculat informația că ar putea fi organizate în luna decembrie.
15:30
Numărul morților în Brazilia a crescut la 90, cu alte decese în curs de investigare. 131 de persoane sunt încă date dispărute. 155.000 de oameni au rămas fără adăpost după ce ploile torențiale au provocat inundații majore.
Acum 12 ore
15:10
Un aliment tradițional este preferat de tineri, după ce au aflat că ajută la pierderea în greutate.
15:00
Cireșele au început să atragă atenția consumatorilor cu prețurile lor exorbitante. Pe drumurile naționale din România, în special pe DN 1, kilogramul de cireșe poate ajunge la prețuri incredibile de până la 100 de lei, adică aproximativ 22 de dolari. Cu toate acestea, în unele localități, situația este cu totul alta.
14:40
Lucian Bode afirmă că liberalii au depus liste complete în peste 95% din unitățile administrativ-teritoriale și este convins că PNL va câștiga alegerile din 9 iunie.
14:30
Este foarte important să le explicăm votanților lui Nicușor Dan de acum 4 ani că în momentul acesta PNL are candidat, candidat viabil, valabil, și care trebuie să primească voturile lor, spune Rareș Bogdan. El afirmă că Sebastian Burduja este „o șansă istorică pentru Capitală”.
14:10
Pompierii din Vaslui intervin, miercuri, pentru salvarea a două persoane care au căzut într-o fosă septică în localitatea Ștefan cel Mare. Potrivit polițiștilor, pe durata intervenției, traficul este restricționat pe DN 15D Vaslui-Podeni.
14:00
Armata americană a finalizat construcția unui port artificial temporar în Gaza pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar, dar acesta nu poate fi instalat pentru moment din cauza condițiilor meteorologice, a anunțat marți Pentagonul.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.