Au apărut primele căpuşe. Oamenii sunt nemulţumiţi de măsurile autorităţilor | Primul lucru pe care trebuie să îl faci dacă ai fost mușcat

Antena3, 27 aprilie 2024 08:40

Deși căpușele au apărut deja în parcurile din Alba Iulia, dezinsecția orașului este încă la stadiul de intenție. Administrația locală a fost luată prin surprindere, iar gestionarea problemei legată de insecte e scăpată deocamdată de sub control.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum 5 minute
22:40
Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din acest an.
Acum 15 minute
22:30
În ultimele luni, un fenomen surprinzător a captat atenția în întreaga țară: gunoiul produs de unii s-a transformat în comoara altora. O creștere semnificativă a numărului de persoane care colectează PET-uri din diverse locuri a fost remarcată la nivel național.
Acum 30 minute
22:20
Rareş Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreşedintele PNL, a vorbit despre relația dintre PSD și PNL, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a declarat că nivelul mare al datoriei publice este din cauza guvernului Cîțu.
Acum o oră
22:10
Noua lege a pensiilor primite o adaptare necesară a sistemului la realitățile socio-economice actuale, iar conform calculelor o categorie de românii se va putea bucura de bani în plus după recalculare.
22:00
O polițistă din Cluj Napoca a fost filmată în momentul în care îi dă cu spray lacrimogen în ochi colegului ei, care încerca să imobilizeze un individ recalcitrant.
21:50
Activista pentru climă Greta Thunberg a fost amendată în Suedia, țara sa natală, pentru că nu a respectat ordinele poliției după ce a blocat de două ori intrarea în parlament în luna martie.
Acum 2 ore
21:30
Liberalul Gabriel Ştețco, administrator al judeţului Maramureş, contracandidat al pesedistului Gabriel Zetea, dă Test Drive Electoral alături de colega noastră Mirela Voicu şi explică de ce are nevoie judeţul cel mai căutat de turişti.
21:20
Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru români.
21:00
Prim-ministrul unei țări a declarat stare de urgență, pentru înscrierea la școală a 26 de milioane de copii.
Acum 4 ore
20:30
Un avion Boeing 767 a aterizat pe aeroportul din Istanbul fără trenul de aterizare din față, a declarat un oficial al Ministerului turc al Transporturilor.
20:20
Românii din mai multe orașe pot obține, de acum, certificatele de naștere sau deces în format digital. Ministerul Afacerilor Interne a făcut anunțul.
20:10
O femeie din Iaşi, cu o pensie de nici 800 de lei după aproape 36 de ani de muncă, a mers în instanţă să ceară o majorare, însă nu a avut succes.
20:00
Comisia Europeană (CE) a publicat o analiză de țară privind convergența socială pentru România și alte șase state membre, în contextul semestrului european.
19:50
Odată ce o ţară de tranzit de droguri devine una de consum, nu durează mult până când sistemele de poliţie, justiţie şi politic devin penetrate de traficanţi. Şi odată ce se întâmplă asta, până la un stat narco, mai este doar un pas. Este avertismentul lui Mike Vigil, fost șef al Operațiunilor Internaționale al DEA, care a lucrat sub acoperire timp de 15 ani in Mexic şi Columbia.
19:40
Care este cea mai bună universitate din țară. Ministerul Educaţiei a publicat clasamentul universităţilor din România.
19:30
Sute de scrisori emoţionante au ajuns pe masa Guvernului! Peste 14 mii de cupluri, care nu reuşesc să aibă un copil, cer disperate oficialilor să reia programul naţional de fertilizare in vitro.
19:20
Anul acesta, peste 100 de mii de români și-au cumpărat o mașină la mâna a doua, cu 15% mai mulți decât anul trecut. Între timp, înmatriculările de mașini noi stagnează. De vină ar fi prețurile piperate la autoturisme, dar și reducerile de subvenții de la programul Rabla Plus, spun cei din industrie.
19:10
În curând vom spune adio secretului salarial. Angajatorii au început să afişeze venitul pe care îl oferă în anunţurile de angajare. Iar specialiştii spun că firmele care sunt transparente au mai mult succes la recrutare.
19:00
Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a vizitat, alături de omologul său din Israel, Avi Dichter, mai multe obiective de investiții din Ialomița și Constanța.
18:50
Avem o informaţie în exclusivitate despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Este vorba despre un scenariu luat în calcul pentru sursa infecţiei care s-a răspândit de la genunchi la stimulatorul cardiac pe care acesta îl avea instalat. 
18:50
Asociaţia Grupul de Iniţiativă Civică IOR-Titan a anunțat că a dat în judecată Primăria Municipiului București (PMB) pentru a recupera 12 hectare de pădure urbană din Parcul IOR, despre care afirmă că au fost retrocedate ”în mod abuziv” în mai 2005.
Acum 6 ore
18:40
Mihaela Irina Zlotar, o tânără în vârstă de 19 ani, din județul Suceava, a dispărut fără urmă. Poliția a apelat la ajutorul cetățenilor pentru a o găsi.
18:30
Circulație feroviară oprită temporar între Valea Lungă și Copșa Mică din cauza unei viituri. CFR adresează scuze călătorilor.
18:20
Accident mortal pe calea ferată, în cartierul Lacul Dulce din Brăila. Un bărbat care vroiă sa traverseze, cel mai probabil, calea ferată, a fost lovit de un tren de călători. Circulația feroviară a fost blocată.
18:10
Un telefon mobil celebru în anii 2000 va reveni pe piață. Producătorul acestuia transmite că va avea funcții noi, adaptate nevoilor din ziua de azi. Are şi legendarul Snake!
18:00
De la etichetare și până la observarea directă, consumatorii trebuie să fie foarte atenți atunci când cumpără legume și fructe proaspete, având în vedere că în sezonul cald astfel de produse sunt din abundență. ANPC vine cu sfaturile pentru a avea pe mese mâncare sănătoasă.
17:50
Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo imediată Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii, pentru mai multe localități.
17:50
Confederația Sindicală Națională Cartel ALFA va organiza de Ziua Europei, un miting în Baia Mare, faţă de noua lege a pensiilor pe care o consideră discriminatorie.
17:40
Mike, un ciobănesc german, este căutat de mai bine de șase săptămâni, după ce a dispărut de acasă. Stăpânul patrupedului oferă o recompensă de 1.000 de euro celor care-l găsesc.
17:40
Gabriela Firea a transmis un mesaj de Ziua Națională a Egalității de Șanse, subliniind faptul că drepturile femeilor nu sunt negociabile.
17:30
Lituania este pregătită să își trimită soldații într-o misiune de antrenament în Ucraina, în pofida amenințărilor nucleare ale Rusiei. 
17:30
Premierul Marcel Ciolacu consideră că Buzău este ”un model de performanță în administrație”.
17:20
Prețurile facturilor la gaze naturale și electricitate au scăzut, în luna aprilie, față de prețurile maximale plafonate, potrivit Ministerului Energiei.
17:10
Polițiștii locali amenință că vor declanșa greva de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie.
16:50
Ministerul Sănătății a aprobat și publicat Metodologia de acordare a avizului de oportunitate în vederea implementării proiectelor de investiții în domeniul oncologiei cu finanţare din Programul Sănătate.
Acum 8 ore
16:40
Reprezentanții Metrorex au anunțat o schimbare importantă la metroul din București, pe cea mai aglomerată magistrală: Pipera-Berceni
16:40
Viața este o căutare continuă, o călătorie în care ne străduim să descoperim noi experiențe, sensuri și înțelesuri.
16:30
Premierul Marcel Ciolacu a făcut precizări despre economia țării după ce a fost întrebat cum a ajuns România să aibă o datorie publică de peste 52% din PIB.
16:30
Gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunţat că retrage de la vânzare vaccinul său anti-COVID-19, Vaxzevria.
16:20
Președintele PNL a participat la evenimentul Europa în fiecare localitate, organizat de TNL, cel mai important din seria de conferințe pe care tinerii liberali le-au sustinut în toată țara în ultimele două luni. Acesta a ales să rămână în sală, alături de tinerii participanți, în loc să ocupe locul rezervat în față.
16:20
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la ceremonia de decernare a Premiilor Atlantic Council Distinguished Leadership Awards, la Washington DC, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 600 de invitaţi din 60 de ţări.
16:10
Românii care locuiesc la bloc vor avea parte de o nouă lege care va fi în favoarea lor. Aceasta a fost deja adoptată de Camera Deputaților.
16:00
Alexandru, un pompier aflat în timpul liber, a salvat viața unei bătrânici, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări, în Sâmbăta Mare, în Giurgeni. Pentru că a mai auzit niște sunete, tânărul s-a întors în locuință.
16:00
Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată zilele trecute pe primarul municipiului Botoşani.
15:50
Vlad Pascu suportă consecințele faptului că i-a acordat, din închisoare, un interviu protestatarului Marian Moroșanu, cunoscut în spațiul public drept "Ceaușescu".
15:40
Circulația trenurilor de metrou pe o magistrală intens circulată se va face direct de la un capăt la altul, fără a mai fi necesar ca oamenii să schimbe trenul.
15:30
Prețurile la alimentele de bază au început să scadă în 2024, mai ales pentru produsele care au fost cel mai puternic afectate de creșterile de prețuri din 2022 și 2023, spun reprezentanților marilor retaileri.
15:30
Luna aprilie a înregistrat o scădere record de 20% a pretului final la gaze. Conform sumelor facturate de cel mai mare producător de gaze din România, Engie, pentru luna aprilie prețul final a fost de 0,23 lei/kWh, cu 20% mai mici față de luna martie, în contextul în care prețul maxim plafonat, conform deciziei executivului, nu poate depăși 0,31 lei/kWh.
15:30
Liderii PNL participă la București la evenimentul care încheie conferințele TNL – Europa în fiecare localitate – organizate începând cu 9 martie la Cluj și apoi în fiecare regiune de dezvoltare.
15:20
Ionuț a murit în Italia, de Paște, în timp ce încerca să ia niște haine dintr-un container de colectare a hainelor. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost găsit sufocat.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.