Joe Biden, mult mai încrezător că îl poate învinge pe Trump. Pe ce se bazează președintele american

Adevarul (Romania), 27 aprilie 2024 14:45

În ultimele săptămâni, Joe Biden și-a exprimat în discuții private încrederea că va câștiga cursa prezidențială din noiembrie, au dezvăluit sub rezerva anonimatului trei persoane la curent cu comentariile sale, relatează NBC News.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
10:15
Două evenimente rutiere produse joi dimineața, 9 mai 2024, pe DN7 / E81, au dus la blocarea traficului între Vâlcea și Sibiu, pe Valea Oltului, ore în șir. Au avut loc la nici 20 de kilometri distanță între ele, iar două victime au ajuns la spital.
10:15
Blocul Național Sindical informează că va organiza un miting de protest, alături de cele 29 de federații afiliate, în data de luni, 13 mai 2024, începând cu ora 10.00, în fața Guvernului României.
10:15
Patronii firmei care opera depozitul de GPL de la Crevedia, care a sărit în aer de mai multe ori anul trecut, au depus plângere penală împotriva a trei pompieri, comandanţi ai intervenţiei. Acuzaţiile aduse sunt de abuz de autoritate, neglijenţă în serviciu și distrugere din culpă.
Acum 30 minute
10:00
Într-un nou episod al conflictului dintre Ucraina și Rusia, cel puțin opt persoane au fost rănite, într-un atac aerian ucrainean în orașul rus Belgorod și împrejurimi, conform anunțului guvernatorului regional Viaceslav Gladkov, relatează AFP.
10:00
În fiecare an 9 mai înseamnă celebrarea Zilei Europei. Această zi a marcat un moment istoric esențial. În anul 1950, ministrul francez al afacerilor externe, a rostit „Declarația Schuman”, care a însemnat începutul integrării şi cooperării europene pentru pace şi unitate.
10:00
Opt mandate de percheziţie la domiciliile unor persoane din Mehedinți, bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost puse în executare miercuri, 8 mai 2024.
10:00
Editura Humanitas vă invită joi, 9 mai, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Delicioasa poveste a cozonacului românesc, noua carte a Tatianei Niculescu, scriitoarea care a impus în literatura română contemporană genul biografiei.
Acum o oră
09:45
Aflat în vizită oficială la Casa Albă, unde a fost întâmpinat de Joe Biden şi unde a primit premiul Distinguished International Leadership, preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să sublinieze, miercuri seară, că „România reprezintă un exemplu în multe domenii”.
09:30
În primul trimestru au fost acordate credite ipotecare noi în valoare de aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel național, potrivit calculelor SVN Credit.
09:30
Goana după senzațional și căutarea unor experiențe intense aduc numeroși turiști în Hunedoara, unde Castelul Corvinilor și Sarmizegetusa Regia le oferă oaspeților lor șansa de a trăi astfel de momente.
Acum 2 ore
09:15
România a intrat cu granițele aeriene și maritime în spațiul Schengen, însă această victorie ar putea veni la pachet și cu un mare neajuns: reorientarea pe piața muncii europene a străinilor care lucrează în prezent la noi în țară.
09:00
Părinții victimelor tragediei din 2 Mai și tinerii care au supraviețuit accidentului provocat de Vlad Matei Pascu sunt așteptați joi, 9 mai 2024, la Judecătoria Mangalia. Supraviețuitorii vor depune mărturie cu privire la dimineața fatidică de 19 august 2023.
09:00
Asigurătorii afiliați UNSAR au emis un comunicat în care încearcă să explice de ce cresc polițele RCA și care este corelația dintre valoarea poliței și dauna medie.
08:45
Din momentul preluării clubului de către Qatar Sports Investments, în iunie 2011, s-a tot vorbit despre câștigarea Champions League. Și așteptarea se prelungește.
08:30
Sunt din nou lucrări de asfaltare și restricții de circulație la podul peste Dunăre de la Brăila. Inaugurat cu mare fast în iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost încă recepționat de CNAIR din cauza problemelor care nu au fost nici până în prezent remediate.
08:30
Considerat un activ de rezervă sigur, aurul se vinde ca pâinea caldă în magazinele din Coreea de Sud, metalul fiind la fel de popular ca celebra supă ramen.
Acum 4 ore
07:45
Potrivit meteorologilor, joi, temperaturile continuă să scadă în cea mai mare parte a ţării şi se înregistrează averse, mai ales în vest şi în centru, dar şi pe arii restrânse în restul regiunilor.
07:30
Pe 9 mai, Rusia sărbătorește Ziua Victoriei, când comemorează învingerea Germaniei naziste, în 1945. În plan intern, este o expresie a nostalgiei, după ce în anii 1970, liderul sovietic Leonid Brejnev a inițiat cultul victoriei. Sub Putin, Rusia a continuat această tradiție.
07:15
În luna mai a anului 1987, România a extras primele cantități de țiței din Marea Neagră. Vedeta anilor 70 a fost platforma Gloria, construită după o licență americană.
07:15
Eliminarea din Liga Campionilor, pentru al 6-lea sezon la rând în sferturi, a creat un val de indignare. Specialiștii susțin însă că, în condițiile actuale, cu anomalia finanțării sportului de performanță din buzunarul contribuabilului, asistăm la o consecință firească.
07:00
Zanni spune că s-a simțit trădat: “M-am simțit trădat ca la prima dragoste când mi-am rupt capul pentru echipă”. Ce le reproșează lui TJ Miles și Ștefaniei Ștefan.
07:00
După discuții intense la nivelul NATO, România va „împrumuta“ un sistem antiaerian Patriot Ucrainei, stocurile Armatei Române urmând să fie refăcute prin livrările ulterioare ale producătorului american.
06:30
Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie va începe pe 10 mai și se va încheia pe 8 iunie, la ora 7.00. În această perioadă candidații și partidele care îi susțin vor trebui să respecte o serie de reguli stricte.
06:30
Tara Reade a spus că a fost forțată să părăsească Statele Unite.
Acum 6 ore
06:00
Mii de militari şi sute de mijloace tehnice, din şapte state, participă la exercițiul Swift Response 24 al Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA în Europa și Africa (USAREUR-AF).
05:30
Un spectaculos vapor construit în 1948, în Germania, va fi restaurat și pregătit să fie pus pe canalul Bega, din Timișoara. Deocamdată, se află într-o curte din oraș, pentru reparații.
05:15
Micii lideri de astăzi devin conducătorii viitorului: cel mai recent exemplu este cel al Arianei Dudună, fosta șefă a Asociației Elevilor din Constanța, care a fost admisă la una dintre cele mai prestigioase universități din lume.
Acum 8 ore
03:45
Președintele SUA a mai menționat că, în opinia sa, acțiunile statului evreu în această localitate nu au „depășit încă linia roșie”.
Acum 12 ore
02:15
Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ''Santiago Bernabeu'', în manşa secundă a semifinalelor.
00:15
Gustavo Petro a numit faptul că „un organism administrativ aduce acuzații împotriva președintelui țării”, ca fiind o încălcare clară a constituției.
00:15
Tot pe 9 mai s-a născut poetul Lucian Blaga, s-a născut tenismenul şi omul de afaceri Ion Ţiriac, a fost ales președinte al Africii de Sud Nelson Mandela.
00:00
O comună din Vâlcea a găsit o soluție pentru a-și rezolva problema lipsei serviciilor medicale de top oferite la sat și decalajul față de cele de la oraș, prin aducerea acestora în comunitate.
8 mai 2024
23:45
Cireșele, care an de an aduc profit frumos comercianților, au ajuns acum la prețuri acesibile. Un producător care a anunțat că le vinde la un preț bun și pentru cumpărătorul final a fost aspru criticat de alți comercianți pe motiv că strică piața.
23:30
O cercetare recentă ar trebui să-i pună pe gânduri pe utilizatorii dispozitivelor pentru vapat după ce a arătat că substanțele chimice din vapori ar putea fi extrem de toxice atunci când sunt încălzite și inhalate.
23:30
Fiorentina s-a calificat pentru al doilea an la rând în finala Europa Conference League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu FC Bruges, 1-1, miercuri seara, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor.
23:15
Cel puțin 30 de copii au murit din cauza malnutriției.
23:00
O familie de cultivatori de zmeură din satul Sâmbăteni, județul Arad, și-a transformat o pasiune într-o afacere profitabilă. Producătorii ne vorbesc despre cultura de zmeură și spun care va fi prețul zmeurei anul acesta.
22:45
Președintele Republicii Populare Chineze va purta discuții cu președintele și prim-ministrul Ungariei.
22:45
Un crater uriaș de culoare roșiatică, acoperit parțial de o pădure tânără, a rămas în urma minelor de fier din Ghelari, județul Hunedoara. Vechea carieră este evitată de localnici, din cauza pericolelor.
22:30
Un manual practic de limbă arabă, în dialectul sirian, este exponatul lunii la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie (MJIA) Maramureș. Limbile exotice, cu precădere africane și orientale, erau cele mai „la modă”, însă autorii nu întotdeauna aveau experiența necesară scrierii ghidurilor.
22:30
Meciul dintre românca Irina Begu şi spaniola de origine slovacă Rebeka Masarova, din prima rundă a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro, a fost întrerupt, miercuri seara, din cauza ploii, înaintea setului decisiv.
22:15
Există miere contrafăcută pe piață, prin mai multe metode: diluarea mierii pure cu siropuri de zahăr sau alți îndulcitori, amestecarea mierii cu alte substanțe sau chiar falsificarea etichetelor pentru a induce ideea că mierea este pură și naturală.
22:00
Horoscopul zilei de joi, 9 aprilie, aduce surprize pentru una dintre zodii și probleme pentru nativii altora. Lorina, astrologul Click!, are însă predicții pentru toți nativii zodiacului.
21:45
Un bărbat s-a aruncat în gol de la etajul 6 al unui bloc de pe strada Mărăşeşti din municipiul Ploieşti. Un echipaj medical sosit la locuil incidentului încearcă să-l resusciteze.
21:30
Șeful forțelor armate britanice, amiralul Sir Tony Radakin, a avertizat că tensiunile din întreaga lume „ajung la punctul de fierbere”, potrivit London Business News.
21:30
Crin Antonescu, fost presedinte al PNL, susține cǎ îl va vota pe Sebastian Burduja pentru funcția de primar al Capitalei, însǎ în ce priveşte alegerile prezidențiale liberalul afirmǎ cǎ este interesat mai mult de idei şi mai puțin de nume.
Acum 24 ore
21:15
Invitată la emisiunea „Piața Victorie cu Mădălina Dobrovolschi“ de la postul de radio „Europa FM“, Alina Gorghiu a făcut o nouă gafă.
21:00
Regele Charles a refuzat vizita fiului său mai mic, prințului Harry, din cauza „programului foarte încărcat”. Ducele de Sussex a confirmat că nu va avea loc nicio întâlnire, potrivit Express.co.uk.
21:00
Ministra Justiției, Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că în opinia sa atât PSD, cât și PNL vor avea candidați proprii la alegerile prezindenţiale din acest an, pe liderii celor două formațiuni Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, considerând că președintele liberalilor este „o opţiunea bună”.
20:45
În ultimele ore, ameninţările Kremlinului la adresa ţărilor NATO s-au amplificat.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.