Tânărul care a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”. „Subliniază importanța cercetării mele“

Adevarul (Romania), 27 aprilie 2024 17:45

Andrei Mărgeloiu, tânărul din municipiul Târgu Jiu care este doctorand la Universitatea Cambridge, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din lume, a primit premiul „Studentul român al anului în străinătate”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
13:15
O femeie din Galați s-a trezit cu permisul suspendat și cu o amendă usturătoare pentru că a oprit mașina într-o stație de autobuz. A scăpat însă de sancțiuni pentru că polițistul a omis un lucru esențial.
13:15
13:15
Ford Motor ia în considerare să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030, o schimbare faţă de planul iniţial de a vinde în regiune doar vehicule electrice (EV).
Acum 15 minute
13:00
Pentru al doilea an consecutiv, un tanc singuratic din epoca sovietică a traversat Piața Roșie din Moscova în timpul paradei de Ziua Victoriei din Rusia, ceea ce a determinat utilizatorii rețelelor de socializare să ia în derâdere procesiunea militară a președintelui Vladimir Putin.
Acum 30 minute
12:45
Peste 300 de români care au participat la concursul de educație financiară “Taraba cu Parale” au obținut nota medie 8 la capitolul cunoștințe pe teme de educație financiară.
Acum o oră
12:30
Pentagonul afirmă că a luat măsuri pentru a împiedica armata rusă să folosească terminale de internet Starlink, operate de compania SpaceX a lui Elon Musk, pe câmpul de luptă din Ucraina, potrivit Bloomberg, preluat de European Pravda.
12:30
12:30
Sute de credincioși au venit vineri, 10 mai 2024, la Mânăstirea Dervent din Constanța, de sărbătorea Izvorului Tămăduirii, ca să asiste la slujba de Sfințire a Apei, la izvorul miraculos al Sfântului Andrei.
Acum 2 ore
12:15
Președintele Klaus Iohannis asubliniat într-un mesaj transmis de Ziua Independenței Naționale că este „esenţial să reflectăm la România pe care dorim să o construim” și la „ceea putem face în prezent pentru a asigura un viitor plin de prosperitate şi bunăstare”.
12:00
Un grav accident a avut loc la Aeroportul Internațional Blaise Diagne din Dakar, unde un avion Boeing 737, care anterior a aparținut companiei TAROM, a ratat decolarea și a ieșit de pe pistă. Printre cei răniți se numără și copilotul român al aeronavei.
12:00
12:00
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis joi pe şeful Administraţiei Securităţii Statului (echivalentul Serviciului de protecţie şi pază), la două zile după ce doi dintre membrii acesteia au fost acuzaţi de complot în vederea asasinării preşedintelui şi a şefilor serviciilor de securitate
12:00
În 2023, ponderea veniturilor fiscale în PIB a fost de doar 27,1%, mult sub media Uniunii Europene care a fost în aceeași perioada 40,4%.
12:00
Şobolanii au fost filmați mişunând în fața unei farmacii, din sectorul 3 al Capitalei.
11:45
Dâmbovița se pregătește să celebreze tradițiile și valorile locale în cadrul celei de-a treia ediții a Zilelor Județului, un eveniment organizat de Consiliul Județean Dâmbovița în perioada 31 mai - 13 iunie 2024.
11:45
Un tânăr arhitect, fiu al locului, a gândit un proiect de regenerare a falezei din municipiul Târgu Jiu, în zona lacului de acumulare de pe râul Jiu, care traversează de la sud la nord.
11:30
Unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați pediatri din România, dr. Mihai Craiu, trage un semnal de alarmă cu privire la „curentul antivaccinist” și problemele grave care vor apărea. „Vor veni înapoi maladii care omorau frecvent copiii în trecut”, avertizează medicul.
11:30
Marea Britanie a ieșit oficial din recesiune, după ce cifrele au arătat că economia a crescut cu 0,6% în primele trei luni ale anului, transmite The Guardian.
11:30
Cu huiduieli și tensiuni, campania electorală din Timișoara a debutat într-un mod tumultuos. Primarul în funcție, Dominic Fritz, a fost nevoit să-și lipească afișele în mijlocul contestațiilor vehement exprimate de susținătorii AUR.
11:30
Speranța României pentru o medalie la Jocurile Olimpice a dezvăluit cum e în afara bazinului.
Acum 4 ore
11:15
Angela Galeța, Directorul Fundației Vodafone și Mugurel Mărgărit, Director Executiv al Fundației Regale Margareta a României prezintă la Adevărul Live programul Conectăm Generații în lumea digitală
11:15
Un incendiu se manifestă în interiorul unei hale din municipiul Ploiești, unde sunt depozitate și reziduuri petroliere.
11:00
Istoria străzii Brezoianu pornește, din păcate, de la una dintre cele mai dese erori de nomenclator stradal, atunci când sunt alăturate destinele a cel puțin două personalități.
11:00
Juniorul Radu David Țurcanu a reușit un moment important în această săptămână.
10:45
România a continuat să înregistreze în martie un spor negativ al populaţiei (-8.982 de persoane), trend similar cu cel consemnat în martie 2023, când acesta a fost de minus 9.054 de persoane.
10:45
Statele Unite ale Americii au aprobat vânzarea de rachete AIM-9X Sidewinder Block II către România pentru a oferi capabilități aer-aer avansate pentru avioanele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române.
10:45
10:45
Zeci de localnici din Slănic au fost nevoiți să petrească Paștele la rude și prieteni, din cauza surpării unei străzi, care a pus în pericol mai multe blocuri și o grădiniță.
10:15
Excepțional este curajul de care dă dovadă premierul Netanyahu care, în numele țării sale, anunță că puțin îi pasă de ceea ce zic sau fac Statele Unite de aprobarea și sprijinul cărora nu are nevoie pentru a ordona masiva ofensivă terestră iminentă în Rafah.
10:15
Prima încercare a Neuralink de impantare a unui cip în creierul unei ființe umane a fost un eșec, total neașteptat. Dispozitivul a început să se desprindă de creierul pacientului, a dezvăluit compania, miercuri.
10:15
Într-o zi însemnată din calendarul creștin ortodox, românii celebrează Izvorul Tămăduirii pe 10 mai, respectând tradițiile și obiceiurile străvechi. Sărbătoarea, notată cu cruce roșie în calendar, comemorează una dintre minunile atribuite Maicii Domnului.
10:15
10:00
„Avertizare de furtună geomagnetică severă”, prima din ultimii aproape 20 de ani, este emisă de NOAA, care avertizează că rețelele electrice, rețelele de comunicații și operațiunile prin satelit din întreaga lume ar putea fi afectate.
10:00
Descoperă efectul magiei în amenajări exterioare, obținut cu ajutorul produselor Elis pavaje! Credem în puterea imaginației tale și inspirația produselor noastre, pentru transformarea oricărui spațiu într-o oază de frumusețe și eleganță.
09:45
Dr. Matei Bratu, medic specialist Chirurgie Generală şi Oncologică vine la Adevărul Live. Specialistul va oferi recomandările sale care te vor ajută să ai un stomac sănătos.
09:30
Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale dificile, la Spitalul Foișor din București. Medicii au descoperit sursa infecției generalizate, care i s-a răspândit în organism. Misinstrul Sănătății, Alexandru Rafila, a stat de vorbă cu actorul.
Acum 6 ore
09:15
O dronă ucraineană a lovit joi o importantă uzină de prelucrare a petrolului din regiunea rusă Bașkiria de la o distanță de aproximativ 1.500 km, a declarat o sursă de informații de la Kiev, acesta fiind cel mai lung atac de acest tip de la începutul războiului.
09:15
Donald Trump, candidatul dreptei americane la preşedinţie, le-a promis patronilor companiilor petroliere că va anula politicile de mediu ale preşedintelui Joe Biden dacă va fi ales în noiembrie, a informat joi Washington Post.
08:45
Din sezonul viitor, cea mai tare competiție intercluburi din lume, Champions League, își va modifica formatul. UEFA ar fi putut schimba și denumirea întrecerii în Real Madrid League, având în vedere că pentru formația iberică urmează finala cu numărul 18.
08:45
Secretul care va face viața mult mai ușoară pentru iubitorii de condimente a fost dezvăluit pe rețelele sociale.
08:00
Un nou studiu ar putea să vă facă să vă gândiți de două ori înainte de a folosi un condiment comun la următoarea masă.
08:00
Într-un incident șocant, doi polițiști au fost împușcați și grav răniți de gloanțe, joi seară, într-o secție de poliție din sudul Parisului. Potrivit informațiilor furnizate de AFP, un bărbat a sustras arma unui agent după ce fusese arestat pentru agresarea unei femei cu un cutter.
07:45
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început vineri şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00.
07:30
Vineri, 10 mai, vremea aduce temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă.
Acum 8 ore
07:15
Preşedintele Iohannis le-a cerut aliaților o mai mare implicare, inclusiv cu trupe, pe flancul estic al NATO pentru descurajarea unor agresori precum Rusia.
07:15
Președintele Chinei, Xi Jinping, a efectuat vizita sa cincinală în Europa. Speranțe s-au pus în această vizită și în temele ce ar putea fi soluționate, nuanțate sau a confruntărilor ce pot fi evitate.
07:15
În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a unui articol relevant în înțelegerea perspectivei chineze cu privire la vizita Secretarului de Stat american, Antony Blinken, în China.
07:15
Formația din „Ștefan cel Mare“ e acum în fața celei de-a doua retrogradări din ultimii doi ani. Cum s-a ajuns aici? Au explicat pentru „Weekend Adevărul“ oameni care văd viață în alb-roșu și au prins vremurile în care situația actuală era inimaginabilă.
07:00
Distrugerea relației unui copil cu celălalt părinte va fi considerată violență psihologică.
06:45
Analistul financiar Radu Georgescu demonstrează că afirmația conform căreia locuințele sunt, în România, mai accesibile comparativ cu alte țări europene este falsă. Românii plătesc una dintre cele mai mari dobânzi din UE, în final, achitând de trei ori valoarea casei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.