S-au născut primii gemeni la maternitatea primului spital de stat ridicat de la zero după Revoluție FOTO

Adevarul (Romania), 27 aprilie 2024 17:45

A fost înregistrată încă o premieră la primul spital de stat ridicat de la zero după decembrie 1989. La secția de maternitate a Spitalului Orășenesc Mioveni, din județul Argeș, s-a născut prima pereche de gemeni. Părinții au ales acest spital deși nu au domiciliul în localitate.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
21:45
Pentru sâmbătă, 11 mai, Lorina, astrologul Click!, a realizat predicții complete în cazul fiecărei zodii a horoscopului. Un nativ este sfătuit să ceară ajutor, în timp ce o altă zodie are parte de pierderi.
Acum 30 minute
21:30
Multă lume știe deja că alimentele ultraprocesate nu sunt cea mai bună alegere pentru sănătatea noastră, dar cercetări recente întăresc această concluzie, stabilind o legătură între consumul anumitor tipuri de alimente și un risc de deces precoce, potrivit Yahoo LIfe.
21:30
Probabil că tuturor ne-ar plăcea să trăim până la 100 de ani, dar poate fi dificil să ne dăm seama cum să ajungem la această vârstă. Dar, după cum se pare, există numeroase lucruri simple pe care le poți face în fiecare zi pentru a avea o viață mai lungă.
21:30
Acum 2 ore
20:30
Comisarii Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au retras de la vânzare peste 1,3 tone de pește și preparate din pește în urma unei acțiuni de control desfășurate luna trecută, pe parcusul a cinci zile, la nivel național.
20:15
Vladimir Putin l-a reangajat Serghei Karaganov, un politolog de linie dură care a militat anterior pentru ca Rusia să întreprindă un atac nuclear preventiv împotriva Europei pentru a „testa hotărârea NATO ”, relatează Daily Mail.
20:00
Un accident mortal s-a produs vineri după-amiaza la ieşirea din staţia de cale ferată Medgidia, victima fiind o persoană de sex masculin, informează CFR SA
20:00
Soția lui Nicușor Halici, candidat PSD la șefia CJ Vrancea, a fost delegată șefă la Autoritatea Electorala Permanentă Vrancea, potrivit Flux24.
Acum 4 ore
19:45
Un nou film din seria „The Lord of the Rings” („Stăpânul Inelelor"), una dintre cele mai importante francize cinematografice din toate timpurile, este programat să fie lansat în cinematografe în anul 2026, informează Reuters.
19:45
Ungaria nu va participa la planurile NATO de sporire a rolului Alianţei în coordonarea ajutorului militar pentru Ucraina şi în instruirea soldaţilor ucraineni, a asigurat vineri ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto.
19:15
Parlamentul ucrainean a acceptat vineri demisia ministrului agriculturii, Mikola Solski, acuzat de corupţie pentru că şi-ar fi însuşit terenuri aparţinând statului înainte de a face parte din guvern, a anunţat vineri ministerul său, potrivit AFP, citată de Agerpres.
19:15
Fostul membru al Guvernului britanic Dominic Cummings a criticat joi sprijinul acordat de Occident Ucrainei, relatează Politico.
18:45
Duminică, 12 mai 2024, se sărbătorește Ziua tatălui în România. Această zi este marcată, conform prevederilor legii în vigoare (Legea nr. 319/2009), în cea de-a doua duminică a lunii mai.
18:30
O plantație colosală de marijuana a fost găsită într-un depozit din Spania, iar administratorul era român. Polițiștii spanioli au dat peste plantație în urma unor ponturi, conform Antena 3 CNN.
18:15
Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat Tezaur, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%.
18:15
Câteva persoane din Neamţ au dat dovadă de vigilenţă, necăzând în plasa unor escroci care au încercat să le speculeze stările emoţionale când li s-a spus că „rude apropiate au suferit accidente“.
18:15
În timpul unei vizite la spitalul comunitar St Mary's din Insulele Scilly, prințul William a declarat că soția sa, Catherine, diagnosticată cu cancer, „se simte bine”, potrivit BBC.
18:15
Un tânăr om de afaceri din orașul Rovinari, județul Gorj, care administra mai multe firme cu zeci de angajați, și-a pierdut viața într-un accident neobișnuit, care s-a petrecut în Germania.
18:15
O parte dintre piloții Kievului termină pregătirea pentru a pilota avioane F-16 Fighting Falcon, a anunțat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene.
18:00
În fiecare an, de Izvorul Tămăduirii, în vinerea din Săptămâna Luminată, credincioşii se strâng la locurile cu apă vindecătoare. În Bărăganul din Buzău, acest loc, considerat sfânt, este în comuna Smeeni.
18:00
În 17 ani de la aderarea la UE, România a obținut cu 64 de miliarde de euro mai mult decât a contribuit, spun oficialii guvernamentali.
18:00
Două octogenare care fac parte din organizaţia ecologistă Just Stop Oil au avariat vineri vitrina care protejează un exemplar din Magna Carta, documentul considerat un text fondator al democraţiei moderne, expus la British Library din Londra, informează AFP.
Acum 6 ore
17:45
Sectorul producţiei ecologice se numără printre cele mai dinamice domenii din Uniunea Europeană şi din România, ca răspuns la cererea tot mai mare a consumatorilor.
17:45
Prinţul Harry şi soţia lui, Meghan, au participat vineri la ediţia inaugurală a unui summit privind sănătatea mintală la o şcoală administrată de o organizaţie nonprofit locală asociată cu fundaţia lor din capitala Nigeriei, Abuja.
17:30
Guvernul polonez crede că deține o armă secretă pentru a-l întoarce pe Donald Trump împotriva liderului rus Vladimir Putin, și anume populiștii care nu mai sunt la putere, relatează Politico.
17:00
În noaptea de 9 mai 2024, un grup de membri AUR a întrerupt evenimentul de lansare a campaniei electorale pentru Dominic Fritz și Alin Nica din Piața Unirii, cu scandări, insulte și intimidări, susțin cei de la USR Timiș. Cei de la AUR spun că de fapt ei au fost cei agresați.
17:00
Viitorul Europei trebuie să aibă în vedere dezvoltarea competenţelor lucrătorilor, asigurarea instrumentelor de care aceştia au nevoie şi urmărirea unei strategii pentru îmbunătăţirea pieţei muncii.
17:00
În Thailanda, 61 de persoane au murit de la începutul acestui an din cauza căldurii extreme care a afectat ţara asiatică timp de mai multe săptămâni, a anunţat vineri Ministerul thailandez al Sănătăţii, citat de AFP.
16:45
Doi tineri din Vaslui au fost fotografiați la un automat de colectat PET-uri dintr-un magazin din oraș cu peste 100 de ambalaje de plastic puse într-o față de plapumă.
16:30
China îşi pierde strălucirea de principală destinaţie de investiţii, iar firmele încearcă să evite riscurile geopolitice şi se îndreaptă spre sud-estul Asiei şi Europa.
16:30
Locuitorii din Ibiza se alătură protestelor tot mai numeroase împotriva turismului de masă din întreaga țară. Un grup de activiști cu numele Prou Eivissa (Destul Ibiza) face apel la rezidenți să iasă în stradă pe 24 mai și să protesteze pentru impunerea unor restricții.
16:30
Există presiuni atât dinspre conducerea NATO, cât și de la Washington ca România să ofere sprijin mai consistent pentru apărarea antiaeriană a Ucrainei, care să includă celebrul sistem Patriot.
16:00
Un caz șocant a tulburat liniștea Norvegiei și a Regatului Unit, dezvăluind întunericul unei subculturi extrem de periculoase. Marius Gustavson, în vârstă de 46 de ani, cetățean norvegian, a fost condamnat la o pedeapsă minimă de 22 de ani de închisoare pentru orchestrarea unei afaceri perverse.
16:00
Un bărbat din judeţul Neamţ a fost condamnat definitiv pentru comiterea a trei fapte - omor, tentativă la această infracţiune şi distrugere, urmând să stea în închisoare peste un deceniu.
16:00
Astroclubul din cadrul Observatorului Astronomic Galați a fost selectat în proiectul internațional „Asteroid Search Campaign 2024”, care aparține de NASA. O echipă de patru astronomi a identificat mai mulți asteroizi și a trimis pozițiile acestora la International Astronomical Search Collaboration.
Acum 8 ore
15:30
Rusia a lansat vineri o ofensivă terestră în regiunea Harkov (nord-est) şi a încercat "să străpungă liniile de apărare" ucrainene, a anunţat Ministerul Apărării ucrainean, afirmând că luptele continuă în acest sector, relatează AFP.
15:30
SUA ar urma să anunţe săptămâna viitoare impunerea de noi taxe vamale asupra unor produse din China în special în sectoarele strategice cheie, au declarat pentru surse care au dorit să rpmânp anonime.
15:30
Ucraina poate recruta între 10.000 şi 20.000 de deţinuţi pentru a-şi întări armata, a declarat vineri ministrul justiţiei, Denis Maliuska, după ce Rada Supremă (Parlamentul) a aprobat joi o lege care permite anumitor categorii de condamnaţi să iasă mai repede din închisoare dacă se înrolează.
15:30
15:15
Balenele gigantice sei (Balaenoptera borealis), care au dispărut din apele din largul coastelor Patagoniei în urmă cu un secol din cauza vânătorii excesive, au început să reapară în aceste ape, fapt care demonstrează modul în care speciile îşi pot reveni dacă sunt luate măsuri adecvate.
15:00
Soarele de andezit din Sarmizegetusa Regia (Hunedoara) urma să fie demontat complet în anii '80 din incinta sacră a capitalei dacilor, pentru ca piesele sale, care cântăreau aproape 20 de tone, să fie înlocuite cu replici de piatră.
15:00
Tancuri israeliene au ocupat vineri principalul drum care desparte jumătăţile estică şi vestică ale Rafah, încercuind practic întreaga parte estică a oraşului din sudul Fâşiei Gaza.
14:45
Activişti pentru drepturile omului, alături de 100 de artişti din domeniul muzical, printre care se numără Sting şi formaţia Coldplay, cer printr-o petiţie eliberarea rapperului iranian Toomaj Salehi, condamnat la moarte pentru susţinerea protestelor în masă din Iran din toamna anului 2022.
14:45
Cinci persoane, între care un copil de patru ani, au fost rănite într-o coliziune între două autoturisme, produsă vineri, 10 mai 2024, pe drumul național (DN) 2B. Accidentul s-a produs într-o intersecție din comuna Gălbinași (Buzău). Traficul a fost restricționat temporar.
14:45
14:45
Producţia de carne a României a urcat în luna martie 2024 la toate speciile de animale şi păsări în comparaţie cu luna precedentă, însă la ovine şi caprine s-a înregistrat aproape o triplare.
14:30
În ultimul deceniu, vârsta medie la care femeile decid să aibă copii a crescut constant, atingând acum vârsta de 32,2 ani, în comparație cu 31,1 ani în 2011.
14:15
Urmărește o nouă ediție din Adevărul Live și intră în universul fascinant al bijuteriei contemporane. Invitat Dan Pierșinaru, artist vizual, antreprenor, fondator AUTOR
14:15
14:15
Președintele Klaus Iohannis a promulgat inițiativa prin care se dezincriminează evaziunea fiscală cu prejudiciu sub un milion de euro, dacă în cursul urmăririi penale prejudiciul majorat cu 25% din valoarea acestuia este achitat integral.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.