Liberalul Costel Alexe: „Orice zi cu Marcel Ciolacu în funcţia de premier e o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei”

Adevarul (Romania), 27 aprilie 2024 18:30

Moldovenii nu sunt cetăţeni de mâna a doua ai României şi orice zi cu Marcel Ciolacu încă în funcţia de premier este o jignire la adresa Iaşiului şi a Moldovei, susţine preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
10:00
„Avertizare de furtună geomagnetică severă”, prima din ultimii aproape 20 de ani, este emisă de NOAA, care avertizează că rețelele electrice, rețelele de comunicații și operațiunile prin satelit din întreaga lume ar putea fi afectate.
10:00
Descoperă efectul magiei în amenajări exterioare, obținut cu ajutorul produselor Elis pavaje! Credem în puterea imaginației tale și inspirația produselor noastre, pentru transformarea oricărui spațiu într-o oază de frumusețe și eleganță.
Acum 30 minute
09:45
Dr. Matei Bratu, medic specialist Chirurgie Generală şi Oncologică vine la Adevărul Live. Specialistul va oferi recomandările sale care te vor ajută să ai un stomac sănătos.
Acum o oră
09:30
Florin Piersic a fost supus unei intervenții chirurgicale dificile, la Spitalul Foișor din București. Medicii au descoperit sursa infecției generalizate, care i s-a răspândit în organism. Misinstrul Sănătății, Alexandru Rafila, a stat de vorbă cu actorul.
09:15
O dronă ucraineană a lovit joi o importantă uzină de prelucrare a petrolului din regiunea rusă Bașkiria de la o distanță de aproximativ 1.500 km, a declarat o sursă de informații de la Kiev, acesta fiind cel mai lung atac de acest tip de la începutul războiului.
09:15
Donald Trump, candidatul dreptei americane la preşedinţie, le-a promis patronilor companiilor petroliere că va anula politicile de mediu ale preşedintelui Joe Biden dacă va fi ales în noiembrie, a informat joi Washington Post.
Acum 2 ore
08:45
Din sezonul viitor, cea mai tare competiție intercluburi din lume, Champions League, își va modifica formatul. UEFA ar fi putut schimba și denumirea întrecerii în Real Madrid League, având în vedere că pentru formația iberică urmează finala cu numărul 18.
08:45
Secretul care va face viața mult mai ușoară pentru iubitorii de condimente a fost dezvăluit pe rețelele sociale.
Acum 4 ore
08:00
Un nou studiu ar putea să vă facă să vă gândiți de două ori înainte de a folosi un condiment comun la următoarea masă.
08:00
Într-un incident șocant, doi polițiști au fost împușcați și grav răniți de gloanțe, joi seară, într-o secție de poliție din sudul Parisului. Potrivit informațiilor furnizate de AFP, un bărbat a sustras arma unui agent după ce fusese arestat pentru agresarea unei femei cu un cutter.
07:45
Campania electorală pentru alegerile europarlamentare şi alegerile locale a început vineri şi se va încheia pe data de 8 iunie, la ora 7,00.
07:30
Vineri, 10 mai, vremea aduce temperaturi mai scăzute față de ziua precedentă.
07:15
Preşedintele Iohannis le-a cerut aliaților o mai mare implicare, inclusiv cu trupe, pe flancul estic al NATO pentru descurajarea unor agresori precum Rusia.
07:15
Președintele Chinei, Xi Jinping, a efectuat vizita sa cincinală în Europa. Speranțe s-au pus în această vizită și în temele ce ar putea fi soluționate, nuanțate sau a confruntărilor ce pot fi evitate.
07:15
În materialul de astăzi „China la zi” vă prezentăm traducerea din limba chineză a unui articol relevant în înțelegerea perspectivei chineze cu privire la vizita Secretarului de Stat american, Antony Blinken, în China.
07:15
Formația din „Ștefan cel Mare“ e acum în fața celei de-a doua retrogradări din ultimii doi ani. Cum s-a ajuns aici? Au explicat pentru „Weekend Adevărul“ oameni care văd viață în alb-roșu și au prins vremurile în care situația actuală era inimaginabilă.
07:00
Distrugerea relației unui copil cu celălalt părinte va fi considerată violență psihologică.
06:45
Analistul financiar Radu Georgescu demonstrează că afirmația conform căreia locuințele sunt, în România, mai accesibile comparativ cu alte țări europene este falsă. Românii plătesc una dintre cele mai mari dobânzi din UE, în final, achitând de trei ori valoarea casei.
06:45
În ediția din 9 mai Andrei Ciobanu deține Colanul de Imunitate, care i-a dat dreptul să nominalizeze un concurent la duel.
06:30
Frica de succes îi blochează și chiar îi îmbolnăvește pe mulți dintre cei care au idei și proiecte pe care ar vrea să le pună în practică. Calea către reușită este conștientizarea fricii, dublată de manifestarea și dăruirea succesului și către ceilalți.
06:30
10 dintre cele 16 țări care au evoluat pe 9 mai au ajuns în finala competiției.
06:15
Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu este zguduit de noi scandaluri ce-i au în prim plan pe actualul comandant, chestorul Tiberiu Ivancea, și pe un fost angajat al acestei instituții, Marian Răduinea.
Acum 6 ore
05:45
Președintele rus Vladimir Putin a înaintat Dumei de Stat candidatura lui Mikhail Mișustin pentru funcția de prim-ministru, a anunțat președintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin.
05:15
Șeful Agenției Americane pentru Dezvoltare Internațională, Samantha Power, a remarcat că Kievul are nevoie de asistență critică.
05:00
Vizitatorii au putut aduce panglici Sf. Gheorghe în zona memorială, care sunt interzise la sărbători.
Acum 12 ore
01:45
Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League la fotbal, după ce a învins echipa engleză Aston Villa cu scorul de 2-0, joi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor.
01:15
Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen vor juca finala Europa League la fotbal, după rezultatele pozitive reuşite joi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a semifinalelor.
01:00
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a fost învinsă de cehoaica Marketa Vondrousova, cu 6-2, 3-6, 6-4, joi seara, în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro.
00:30
Potrivit ziarului Bild, la bordul avionului se afla măduvă osoasă de la un donator, pentru un pacient din Statele Unite.
00:15
În 1866, la 10 mai, Carol I ajunge la București și este încoronat domnitor al României. Ziua regelui a fost Ziua Națională a României între 1866-1916 și 1918-1947. La Damasc, într-o zi de 10 mai, în urma a două atacuri teroriste, au murit 55 de persoane.
00:15
Reținerea manifestanților continuă pe bulevardul Chavchavadze din Tbilisi, relatează postul TV Mtavari Arkhi.
00:00
Donald Tusk a menționat că „sunt puține trupe NATO acolo”.
9 mai 2024
23:45
Artistul italian, care a venit pentru prima dată la București în urmă cu 26 de ani, s-a îndrăgostit de țara noastră.
23:30
Europa se află în plină epidemie de tuse convulsivă, o boală extrem de contagioasă care a explodat în ultima perioadă din cauza ratei scăzute de vaccinare. Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor trage un mare semnal de alarmă.
23:15
În satul Săcărâmb din Hunedoara, un loc legendar unde minele de aur au fost deschise în secolul al XVIII-lea, Pădurea de Argint a acoperit treptat rămășițele lăsate de oameni în goana după metale prețioase.
23:00
Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, a primit-o călduros la Casa Albă pe soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, aflată la Washington împreună cu şeful statului.
22:45
Jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian s-au calificat, joi, în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 4.791.105 euro.
22:45
Turiștii care vor să exploreze destinațiile rurale, tradițiile, gastronomia și folclorul autentic din România au de unde alege. Țara noastră ascunde comori autentice în satele sale, unde natura și tradițiile se împletesc într-un mod unic.
22:30
Procesul presupune aducerea la aceeași temperatură a icrelor din cutiile de transport și a apei din incubator, respectiv la o temperatură constantă de 7 grade Celsius.
22:15
Tesla este cea mai valoroasă companie auto din lume după capitalizarea de piață, cu o valoare de peste 557 de miliarde de dolari, fiind urmată de Toyota, cu peste 314 miliarde de dolari.
22:15
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi seara, la Digi 24, că nicidecum nu se poate vorbi despre o infectare a actorului Florin Piersic în cursul procedurilor medicale.
22:15
Încercând să reducă risipa alimentară, administratorul unui restaurant din Viena a hotărât să îi taxeze pe clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie. Măsura a fost adoptată, de asemenea, și de un restaurant din Elveția, relatează Blick.
22:00
Laurenţiu Reghecampf a făcut plângere la poliție după ce i-au dispărut un bolid de lux și o ambarcațiune din Snagov.
21:45
Cu ocazia vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii, președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 9 mai 2024, la Washington, cu președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson.
21:30
O navă de tip portcontainer încărcată cu ajutoare a părăsit joi Ciprul îndreptându-se spre Fâşia Gaza, un nou test pentru coridorul maritim înfiinţat pentru a livra ajutoare în enclava palestiniană asediată şi devastată de războiul în desfăşurate între Israel şi gruparea islamistă Hamas.
21:30
Inventivi din fire, românii au descoperit metoda de a obține bani din reciclarea ambalajelor, chiar și atunci când aceste sticle nu sunt parte din Sistemul Garanție-Returnare (SGR).
21:15
Un grav eveniment rutier produs joi, 9 mai, în localitatea Copăceni, între Turda și Cluj, s-a soldat cu rănirea a două persoane. Un singur autoturism a fost implicat în acest accident, fiind vorba despre un Ferrari.
Acum 24 ore
20:45
Stormy Daniels a încheiat a doua zi de mărturii în fața unui tribunal din New York, în procesul în care Donald Trump e acuzat că a încercat să ascundă o plată de 130.000 de dolari către fosta vedetă porno, cu scopul de a o facă să păstreze tăcerea în legătură cu presupusa lor întâlnire.
20:45
Pasionat de șerpi veninoși, un tânăr de 36 de ani din Drobeta – Turnu Severin a fost găsit mort în locuința sa. El se ocupa cu creșterea unor reptile pe care le ținea în acvarii. Este vorba de șapte reptile, între care două vipere și un piton.
20:15
Tocmai ce a fost publicat de site-ul profit.ro deficitul bugetar preliminat la 4 luni: 3,3% din PIB, adică 57,4 miliarde lei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.