Presă: Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Sibiu

Adevarul (Romania), 30 aprilie 2024 18:00

Catedra de profesor de Fizică a președintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă după ce șeful statului a solicitat pensionarea sa, conform presei locale.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
16:00
De zeci de ani, persoanele care au vrut să își pună capăt zilelor cu ajutorul unui medic și care au avut mijloacele necesare pentru a face acest lucru s-au îndreptat către câteva țări, în general Elveția, pentru eutanasie, relatează The Conversation.
16:00
Au apărut noi informații în legătură cu tentativa de sinucidere a unei grefiere de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Femeia dăduse foc la dosare și se spânzurase chiar în biroul ei, dar a fost salvată în ultimul moment de un angajat al Parchetului.
16:00
Statisticile arată că turismul din România a înregistrat creșteri semnificative în primul trimestru al anului 2024. Dacă în unele județe au fost înregistrate cifre impresionante, în alte zone ale țării au fost înregistrate scăderi neașteptate.
Acum 30 minute
15:45
Infractorii cibernetici se bazează pe redirecţionări deschise, pe momeli de facturi restante şi pe tehnici de tip Living-off-the-Land (LotL) pentru a trece de sistemele de securitate.
15:45
Platforma de 22 de milioane de euro de la UBB, unde se va studia creierul după ultimele tendințe internaționale, duce România într-un club select, spune Ovidiu Andronesi, de la Harvard. Comisarul pentru Cercetare, Iliana Ivanovna, susține că proiectul va aduce slujbe bune și dezvoltare regională.
Acum o oră
15:30
Marea problemă în acest an constă în ţinerea sub control a cheltuielilor bugetare, susţine preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu.
15:30
Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii, au fost publicate de reprezentanții Romsilva, pe Facebook.
15:30
Elon Musk s-a alăturat disputei dintre actrița Scarlett Johansson și OpenAI - organizația de cercetare în inteligență artificială, condusă de Sam Altman. Vocea ChatGpt este asemănătoare cu a actriței Johansson, iscându-se un scandal pe această temă.
15:30
Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat, marţi, un plan vizând utilizarea profiturilor generate de activele ruseşti îngheţate pentru a ajuta Ucraina, transmite Bloomberg.
15:15
Deputatul Florin Roman a explicat contextul în care a avut loc altercația cu deputatul neafiliat Dan Vîlceanu.
15:15
Reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor oferă suport colegilor din Republica Moldova în ceea ce priveşte emisiunea de obligaţiuni pentru persoane fizice, fiindcă a devenit foarte importantă.
Acum 2 ore
15:00
Judecătoria Mangalia analizează ce daune morale și materiale i se cuvin motociclistului accidentat grav de fostul ministru al Justiției, după ce latura civilă a acestui dosar a fost disjunsă de cea penală
14:45
CE a salutat adoptarea unor reforme importante ale pieţei energiei electrice şi a gazelor şi a noului cadru de reglementare pentru a stimula dezvoltarea hidrogenului şi a altor gaze decarbonizate.
14:45
O persoană a murit după ce avionul care zbura de la Londra către Singapore s-a confruntat cu turbulențe. Circa 30 de persoane sunt rănite. Aeronava a fost deviată către alt aeroport.
14:45
Delegația României pentru Paris are un nou membru de astăzi.
14:45
Iată că celebrul titlu L'Art de Toucher le Clavecin, culegerea de piese datorată lui Francois Couperin, se dovedește a stârni în acest caz o adevărată pasiune împărtășită cu autentică noblețe.
14:45
Scandalul dintre Alin Oprea și Tavi Colen este departe de a se fi încheiat. Foștii soliști ai Talisman continuă să se acuze reciproc și se luptă pe numele formației, care în prezent este utilizat de Alin Oprea.
14:30
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari l-au prins în trafic pe un șofer care „zbura” pe Drumul Național 71 Târgoviște - București. în localitatea Conțești.
14:30
China a denunţat marţi felicitările adresate de secretarul de stat american Antony Blinken noului preşedinte al Taiwanului, Lai Ching-te. Beijingul consideră insula guvernată democratic drept parte a teritoriului său.
14:30
Ford Otosan a împrumutat 48 milioane de euro pentru producţia Ford Puma și a noilor modele de autovehicule comerciale, Ford Transit Courier și Ford Turneo Courier și a versiunilor electrice.
14:15
Radicalii de toate culorile s-au folosit mereu de "pericolul maghiar" în ultimii 30 de ani. Discursul naționalist revine în aceeași formulă mai ales la AUR, pentru care primejdia nu vine dinspre Rusia, ci dinspre UDMR.
14:15
Un rapper adolescent, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis în timp ce filma un videoclip pe rețelele de socializare. Într-un gest de teribilism și inconștiență, acesta a ridicat siguranța armei și a tras accidental un foc, care i-a fost fatal.
14:15
Te-ai săturat să fii angajat și vrei să ai propriul business, care să îți asigure veniturile de care ai nevoie?
14:15
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, care ar fi agresat sexual, într-un microbuz, o fată în vârstă de nouă ani, a fost arestat preventiv şi este cercetat pentru infracţiunea de agresiune sexuală săvârşită împotriva unui minor, potrivit Agerpres.
Acum 4 ore
13:45
Companiile din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, cred că expunerea la anumite riscuri aduce oportunităţi de creştere, potrivit unui nou sondaj realizat de PwC.
13:45
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la ora 16 a zilei de miercuri pe râuri din mai multe bazine hidrografice şi pe afluenţii mici ai Dunării.
13:30
Magistrații au stabilit că instanța care a judecat inițial dosarul i-a încălcat dreptul la apărare și la un proces echitabil Marianei Ion Cozma, fosta șefă a Serviciului Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, judecată pentru corupție
13:30
O școală de dans din Arad a reprezentat România cu succes la competiția internațională Grand Prix Tyrnavia din Slovacia. Este vorba despre Școala Royal Steps
13:30
O femeie de 38 de ani a fost muşcată de doi câini de rasă, sâmbătă, în timp ce se afla la lucru, la un local public din localitatea Luduş, poliţiştii făcând actualmente cercetări într-un dosar penal privind neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul animalelor.
13:15
Chiar și pentru vremurile ciudate în care trăim, tot mi se pare extrem de neașteptat avertismentul dat de Jean Claude Juncker.
13:15
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a avut marți, 21 mai 2024, o întâlnirea cu ambasadoarea SUA în Romania, Kathleen Kavalec. Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe teme ce privesc educația.
13:15
Jumătate dintre femeile care lucrează se confruntă cu un nivel de stres mai mare decât în urmă cu un an, iar o pondere similară nu se simt susținute suficient de angajator.
13:15
Într-o perioadă în care europenii par să tragă unii hăis și alții cea și să-și vadă doar de propriile interese, să vorbești despre solidaritatea pe bătrânul continent poate părea paradoxal.
13:00
Soluții inovatoare pentru apărare, industria aerospațială și siguranță publică vor fi prezentate în perioada 22-24 mai la expoziția Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) care va avea loc la Romaero.
12:45
Două britanice, mamă și fiică, au intrat într-un local din Cluj-Napoca, dar au avut parte de o surpriză. Niciuna dintre ele nu era pregătită pentru ceea ce au găsit acolo.
12:45
12:45
Un tribunal din Malta a respins luni 20 mai 2024, cererea României pentru extrădarea prințului Paul al României. ”Adevărul” a obținut decizia autorităților malteze și vă prezintă motivele respingerii cererii de extrădare a prințului fugar în România.
12:45
Traversăm o criză a forţei de muncă, atât în România, cât şi în restul ţărilor din Uniunea Europeană, iar una dintre soluţii pentru dezvoltare este aceea de digitalizare.
12:30
Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) a făcut marți o serie de precizări privind modalitatea și termenele la care pit fi retrași banii din Pilonul II de pensii private.
12:30
Peste 20 de lideri locali și internaționali în educație vor sosi în această toamnă, în Capitală, pentru a dezvălui cele mai recente rezultate ale studiilor și cercetărilor în practicile educaționale.
12:30
Mădălina Ghenea, frumoasa actriță româncă, în vârstă de 36 de ani, a fost protagonista unui nou pictorial incendiar. Superba actriță și-a etalat trupul de invidiat pe Insula Capri.
12:30
Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.
Acum 6 ore
11:45
Scandal fără precedent în Parlamentul României. Deputatul Florin Roman îl acuză pe colegul său de partid, Dan Vîlceanu, că l-a bătut.
11:45
Piața românească de investiții imobiliare a încheiat primul trimestru din 2024 cu tranzacții de 202 milioane de euro, înregistrând cea mai mare creștere a activității tranzacționale din ECE.
11:30
O mamă a divulgat trucurile inteligente la care apelează pentru ca legumele să aibă gust, așa încât copiii să le mănânce cu plăcere.
11:30
De multe ori, vedem doar succesul sportivilor, nu și greutățile de care se lovesc.
11:30
Un primar din Olt a anunțat că primăria oferă consultanță juridică, pentru a da constructorul în judecată, șoferilor care au suferit prejudicii din cauza stării proaste a drumurilor. Este vizată firma care efectuează lucrări de canalizare pentru operatorul județean de apă
11:30
Fostul internațional a jucat la Mondialele din 1966 și 1970.
11:30
Scandal fără precedent în Parlamentul României. Deputatul Florin Roman îl acuză pe colegul său de partid, Dan Vîlceanu, că l-a bătut.
11:30
Marți au început ceremoniile funerare pentru președintele iranian Ebrahim Raisi, în urma decesului acestuia într-un accident de elicopter. Autoritățile investighează cauzele care au făcut ca aeronava să se izbească de versantul unui munte izolat, pe timp de ceață.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.