MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Grecia de 1 Mai: Grevă în transportul public

Antena3, 30 aprilie 2024 18:20

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, acolo unde au fost anunțate greve și perturbări în sectorul transportului public.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Antena3

Acum 30 minute
02:10
Cireșele aduc numeroase beneficii organismului, fiind bogate în nutrienți esențiali pentru sănătatea generală.
Acum 4 ore
00:10
Pensiile unor români vor creşte şi cu 90%, din luna septembrie, spune şeful Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, într-un interviu exclusiv pentru Antena 3 CNN. 
00:10
Război în Ucraina, ziua 819. Armata rusă anunţă că a lansat exerciţii militare privind folosirea armei nucleare tactice, în apropiere de Ucraina.
21 mai 2024
23:50
Răsturnare de situaţie în cazul Mădălinei Cojocari, fetiţa din Republica Moldova dispărută fără urmă de un an şi jumătate în America. După tot atâta timp, mama sa a pledat vinovată în faţa judecătorului. Aceasta era acuzată că nu a raportat dispariţia copilei la poliţie.
23:40
Un accident extrem de grav a avut loc pe un drum forestier dintre Petriș și Dealul Negru, în județul Bistrița-Năsăud. Din păcate, un tânăr de 16 ani a murit, iar cei șapte prieteni cu care se afla în mașină, dintre care cinci minori, au fost răniți.
23:20
Părinții tinerilor uciși de Vlad Pascu au oferit o primă reacție, în direct la Antena 3 CNN, după ce Ancuța Popoviciu, judecătoarea din Dosarul 2 Mai, va fi mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare și nu va mai judeca acest proces.
23:00
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod portocaliu de ploi şi vijelii.
22:50
Un cunoscut alpinist român a murit în tabăra III de pe Muntele Everest, la 7470 de metri altitudine.
22:50
Specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj monitorizează Valea Salcă, un afluent al Someșului, după ce au fost descoperiți pești morți în municipiul Dej.
Acum 6 ore
22:30
O scenă emoționantă a avut loc la Festivalul de Film de la Cannes 2024, acolo unde marele actor Kevin Costner a izbucnit în lacrimi la premiera primului film din proiectul său, "Horizon: an American Saga".
22:20
Bătaie ca pe maidan în Parlament. Dan Vîlceanu a încercat să îl muşte de faţă pe deputatul PNL Florin Roman. Acesta susţine însă că Vîlceanu i-ar fi dat un genunchi în nas, însă fostul ministru neagă acuzaţiile.
22:10
Cresc aceste burse pentru elevi! Este o măsură esenţială în vederea asigurării accesului egal la educaţie, elevii fiind astfel mai stimulaţi să înveţe şi încurajaţi să îşi continue studiile.
22:00
Premierul Marcel Ciolacu a avut o primă reacție despre incidentul în care au fost implicați deputații Florin Roman și Dan Vîlceanu.
21:40
Modificare importantă în Codul Fiscal. Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru anumite categorii de clădiri.
21:40
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a vorbit în cadrul emisiunii ”În fața națiunii”, despre problemele cu care se confruntă Bucureștiul, dar și care sunt greșelile pe care le-a făcut contracandidatul său, Nicușor Dan, actualul edil, în tot acest timp de când se află la cârma instituției pe care o conduce.
21:20
Cinci locuinţe şi şapte anexe gospodăreşti din Brăila au fost afectate de un incendiu puternic, provocat de un foc lăsat nesupravegheat în curtea unei case, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila.
21:00
După finalizarea lucrărilor de reconstrucție a podului CF de pe râul Argeș, se preconizează redeschiderea serviciului feroviar public de transport feroviar de călători, pe ruta București Nord – București Progresu – Giurgiu, a anunțat Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).
20:50
Pompierii militari intervin la un accident grav, produs pe raza localității Petriș din județul Bistrița-Năsăud. Sunt implicate opt persoane, dintre care șase sunt copii. Un adult este inconștient.
20:50
România este o țară frumoasă, plină de locuri spectaculoase, lucru pe care îl confirmă orice străin, care ne trece graniţa. Una dintre atracțiile principale rămâne Delta Dunării, considerată și Patrimoniu Mondial, Cultural și Natural UNESCO.
20:40
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, la Ankara, o decizie cu impact pentru fermierii români.
Acum 8 ore
20:20
Ministerul Educației a făcut o serie de recomandări în proiectul de ordin privind aprobarea "Reperelor fundamentale în învățarea și dezvoltarea timpurie a copilului de la naștere la 7 ani".
20:20
Câștigăm timp, dar pierdem sănătate. Deși, alimentele gata preparate sunt la îndemâna oricui, acestea ne pot lua ani buni din viață, spun medicii. Specialiștii atenționează că aditivii folosiți chiar și în limitele impuse de lege pentru siguranța oamenilor, pot avea efecte nocive asupra sănătății pe termen lung.
20:10
Luna Plină din data de 23 mai 2024 aduce schimbări importante pentru patru nativi ai zodiacului.
20:00
Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, împreună cu premierul, Marcel Ciolacu, președintele COSR, Mihai Covaliu, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, și președintele ANS, Elisabeta Lipă au vizitat Complexul Sportiv Dinamo și au analizat proiectul noului stadion, un vis ce va deveni realitate pentru întreaga suflare dinamovistă.
19:50
Acuzat că a copiat vocea actriţei americane Scarlett Johansson, pentru ChatGPT, directorul general al OpenAI, Sam Altman, a prezentat scuze publice, anunţând în acelaşi timp suspendarea lui Sky, vocea generată de inteligenţa artificială (AI) vizată de aceste acuzaţii.
19:40
Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului a analizat modul în care instituțiile și autoritățile publice din România soluționează plângerile formulate de cetățeni împotriva funcționarilor publici.
19:30
O investiție de aproximativ 40 milioane de euro va fi realizată într-o comună din România, unde se va construi o fabrică de ulei printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii.
19:30
Premierul Marcel Ciolacu a făcut declarații din Turcia, după semnarea acordului de înțelegere dintre România și Turcia, privind călătoriile doar cu actul de identitate.
19:20
Sute de condamnați definitiv la închisoare fug din țară în fiecare an, mai apoi cei care sunt prinşi sunt aduşi înapoi pe banii românilor. Aproximativ 2 milioane de euro se duc, anual, pe acest lucru.
19:20
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, anunţă că începe emiterea facturilor românilor pentru luna aprilie 2024.
19:10
Mierea de salcâm sau de rapiţă va fi mult mai puţină pe piaţă anul acesta. Stabilitatea temperaturilor este crucială pentru o producție de miere de calitate și în cantități adecvate, însă anul acest am avut atât de multe fluctuaţii ale vremii încât şi activitatea albinelor a fost afectată. Aşa că este posibil să vedem preţuri mult mai mai pentru anumite sortimente de miere.
19:00
Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc sparge stereotipurile de gen în politica românească. Șefa OFL a povestit prin ce a trecut de când face politică la nivel înalt.
Acum 12 ore
18:30
Un raport al Romanian Economic Monitor, departament de cercetare al Universitatii Babes Bolyai, spune că 684 de angajaţi din IT rămân fără job în fiecare zi în SUA şi că în România există deja o tendință de încetinire a ritmului de angajare în IT. Valul de disponibilizări vine în urma dezvoltării inteligenței artificiale, spun cercetătorii UBB. 
18:30
Aproximativ 2.500 de copii vor vizita gratuit muzeele din subordinea CJ Galați. Fiecare grup va fi însoţit de către cadre didactice.
18:30
Mizeria, lipsa locurilor de parcare, siguranța în parcuri, locuri suficiente în creșe și grădinițe. Acestea sunt printre problemele reclamate de bucureșteni, când sunt întrebați ce așteptări au de la candidații la primărie.
18:20
În ultimii 4 ani, comunitatea Sectorului 4 a implementat proiecte de regenerare urbană a spațiilor publice, utilizând fonduri nerambursabile, atât guvernamentale, cât și accesate prin programele și inițiativele europene, menite să accelereze procesul de recuperare a decalajului de dezvoltare pe care Sectorul 4 o înregistrează față de zona de nord a Bucureștiului și care să aducă, implicit, noi locuri de muncă bine plătite, precum și condiții de viață mult mai bune pentru oameni.
18:20
Investițiile în infrastructură iau amploare în România. Nu vorbim doar de bani alocați pentru drumuri, ci și pentru căi ferate, transport naval, respectiv aeroporturi. Perspectivele țării noastre în materie de transporturi au fost dezbătute în cadrul unei conferințe organizate de Income Magazine și Antena 3 CNN.
18:10
Planta care reprezenta cel mai important ingredient pus în "Lacrimile zeiţei Osiris", cel mai vechi parfum din lume, a fost aclimatizată de cercetătorii români, la Buzău.
18:00
Datele statisticile arată că turismul din România a înregistrat creșteri semnificative în primul trimestru al anului 2024. INS a realizat un top 10 al celor mai vizitate județe din țară.
17:50
Cota unică ar putea rămâne neschimbată în România, timp de 10 ani. Asta prevede o lege PNL care tocmai a fost adoptată la Comisia din Parlament.
17:40
A fost emisă autorizația de construire pentru metroul din Cluj. Magistrala va avea o lungime de 21,3 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran.
17:30
Filmul în care actorul român Sebastian Stan joacă rolul fostului preşedinte american, Donald Trump, a avut premiera la Cannes. Cu acest prilej, actorul a dezvăluit metoda prin care a reuşit să intre în pielea miliardarului.
17:20
Numeroși oameni au trecut prin momente de groază, după cutremurul resimțit la Napoli.
17:10
Premierul Marcel Ciolacu a fost primit la Ankara de președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan.
17:00
Doi poliţişti din Tulcea, aflaţi în timpul liber, au devenit eroii zilei. Agenții au salvat un adolescent care se scălda în Dunăre şi, din cauza curenţilor puternici ai fluviului, era să se înece.
16:50
Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât evaziunea fiscală, cât și traficul de droguri și substanțe periculoase.
16:50
Traian Băsescu, fost președinte, dar și fost primar al Capitalei, a declarat în repetate rânduri în această campanie că îl susține pe Nicușor Dan la alegerile din 9 iunie. Situația era însă diferita în anul 2020, când actualul primar era numit “Nicușor ban” de Traian Băsescu, cel care i-a și dat celebra poreclă. În 2020, Traian Băsescu și Nicușor Dan erau contracandidați în lupta pentru Primăria Capitalei, alături de Gabriela Firea.
16:50
Guvernul condus de Marcel Ciolacu vrea extinderea adaosului comercial plafonat la mai multe produse, astfel încât și produsele tradiționale românește să devină mai accesibile. Astfel românii vor avea posibilitatea să cumpere produse tradiționale la produse corecte, fără a fi în concurență neloială cu alte alimente de același tip din import. State europene au început deja să ia măsuri prin care să reducă prețurile la alimente.
16:50
Ioana Ancuţa Popoviciu, judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, nu va mai judeca procesul. Va fi mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare.
16:30
Lucrările la M6 restricţionează traficul pe breteaua carosabilă cuprinsă între strada General Ştefan Holban şi Selgros Cash&Carry.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.