O „binecuvântare” genetică. Mutația rară care protejează de boli care ucid milioane de oameni

StirileProtv.ro, 30 aprilie 2024 21:40

Nathaly Paola Castro Tores are 42 de ani și 127 de centimetri și suferă de o tulburare rară, numită sindromul Laron, scrie CNN. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 5 minute
23:00
Vasile Dîncu a catalogat agresiunea de la Parlament, în care au fost implicaţi Florin Roman şi Dan Vîlceanu, drept ”un eveniment regretabil” care ”nu face decât să ducă şi mai mult în derizoriu o instituţie importantă a democraţiei”.
Acum 10 minute
23:10
Marcel Ciolacu i-a dăruit, printre altele, președintelui turc Recep Erdogan un tricou cu semnăturile fotbaliștilor din ”Generația de Aur”. Cadoul are o semnificație aparte în condițiile în care Gheorghe Hagi este și acum un idol pentru suporterii turci. 
Acum 30 minute
22:40
Un accident rutier în care au fost implicați opt adolescenți a avut loc marți, între localitățile Petriș și Dealul Negru din județul Bistrița-Năsăud. Un băiat de 17 ani a murit.
22:30
Majoritatea scoţienilor nu revendică nicio apartenenţă religioasă, o situaţie fără precedent pentru o naţiune constitutivă a Regatului Unit, potrivit datelor difuzate marţi de serviciul pentru recensământ, informează AFP. 
Acum o oră
22:10
Eforturile pentru reducerea deficitului bugetar vor duce la ”un război distribuţional în societate, cine să contribuie, cu cât? Între patroni şi salariaţi”, a declarat marți Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal.
22:10
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a făcut precizări în legătură cu transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, din dosarul accidentului 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa.
22:00
Autorităţile de la Bucureşti poartă discuţii cu partea turcă în vederea restituirii către România a sabiei domnitorului moldovean Ştefan cel Mare, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
22:00
Parlamentul de la Bratislava a votat marţi în unanimitate o declaraţie prin care condamnă violenţa politică, la şase zile după tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico, informează dpa. 
Acum 2 ore
21:50
Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, marţi, că incidentul petrecut în plenul Camerei Deputaţilor între parlamentarii liberali Florin Roman şi Dan Vâlceanu este "de cascadorii râsului".
21:50
Horoscop 22 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. Reușite azi. O să ne putem înțelege cu cei care pân-acum n-au dat semne de bunăvoință și o să facem progrese atât în plan profesional, cât și personal.
21:20
Două victime ale unui accident rutier în Mexic i-au derutat pe trecători după au ieșit însângerate din mașină și au decis să facă împreună un selfie, la doar câțiva centimetri de vehiculul lor răsturnat. 
21:20
Detalii înfiorătoare ies la iveală după accidentul îngrozitor petrecut pe un drum din Vaslui, în care și-au pierdut viața trei tineri. 
21:00
Ce trebuie să faci dacă vrei să-ți crească roșiile mari și gustoase. Acesta e metoda corectă de îngrijire, recomandată de grădinarii cu experiență
Acum 4 ore
20:50
Secretarul de stat american Antony Blinken a apreciat marţi că un acord de încetare a focului între Israel şi Hamas este în continuare "posibil", dar decizia procurorului Curţii Penale Internaţionale complică aceste eforturi, relatează AFP.
20:50
Un accident rutier a avut loc marți, pe raza localității Petriș din județul Bistrița-Năsăud. Sunt implicate opt persoane, între care șase copii.
20:30
Un bărbat din Olt a fost dat dispărut de fratele său marți, deși nu îl mai văzuse din prima zi a anului 2024.
20:30
Programul ”Litoralul pentru toți” din acest an vine cu oferte de preț care încep de la 35 de lei pe noapte, cazarea pentru o persoană, în cadrul unor pachete promoționale reduse și cu 30% față de vârful sezonului.
20:20
Trenurile de călători ar putea circula din nou pe ruta Bucureşti - Giurgiu de la 1 iunie 2024, serviciul fiind asigurat pentru început de CFR Călători, a anunţat, marţi, Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). 
20:20
Donald Trump a refuzat să depună mărturie în procesul său penal în care este acuzat că a plătit o starletă de filme porno pentru ca aceasta să ascundă o relaţie intimă a lor, proces ale cărui audieri s-au încheiat marţi, transmite AFP.
20:10
Sebastian Stan, cel mai cunoscut actor român de la Hollywood, a fost ovaționat timp de 8 minute la Festivalul Internațional de la Cannes, după proiecția „The Apprentice”.
20:10
O judecătoare din România se va pronunța în privința mandatelor de arestare cerute de procurorul Curții Penale Internaționale, pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu și lideri ai grupării Hamas.
20:00
Ambasada României apare pe o listă a reprezentanțelor diplomatice din Londra datoare la bugetul regiei locale de transport cu plata taxei de trafic. Potrivit acesteia, Ambasada României are de plătit circa 2,2 milioane de euro. 
20:00
Ştefan Godei, administratorul azilului din Voluntari unde bătrânii erau cazaţi în condiţii groaznice, a fost trimis în judecată de DIICOT alături de alţi 27 de inculpaţi.
20:00
În Iran au început ceremoniile funerare pentru președintele Raisi, ministrul său de Externe, și ceilalți oficiali morți în accidentul de elicopter de duminică.
19:50
Cu educaţia potrivită, tinerii noştri îşi pot transforma ideile inovatoare în afaceri de succes care pot rescrie viitorul economic al României.
19:40
Speculaţiile privind separarea dintre Ben Affleck şi Jennifer Lopez continuă peste Ocean. Luni seară, artista de origine portoricană a participat la premiera celui mai recent film al ei, Atlas, în Los Angeles.
19:40
Cântăreața Xonia, oprită de polițiști în trafic anul trecut, nu era drogată, așa cum arăta testul inițial. Aceasta este concluzia legiștilor, care au contrazis astfel drugtestul agenților de la Rutieră, care indicase un posibil consum de cocaină.  
19:40
Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au avut o discuție telefonică, au confirmat cei doi șefi de stat.
19:40
În mai puțin de o lună, grâul va fi gata de secerat, iar fermierii se așteaptă la recolte bogate.
19:30
229 de oameni au trăit momente de groază în avionul cu care zburau către Singapore când acesta a fost lovit de turbulențe severe.  
19:30
Mărturia unui copil aflat în grija unei instituţii a statului din Mehedinţi a scos la iveală un caz oribil: cel puţin 7 minori au fost violați ani întregi de doi angajaţi plătiți să îi protejeze.
19:20
229 de oameni au trăit momente de groază în avionul cu care zburau către Singapore când acesta a fost lovit de turbulențe severe.  
19:20
Scene incredibile în Parlament. Ca într-un ring de box, doi aleși ai poporului, unul de la PNL, iar celălalt fost liberal, s-au luat la bătaie după ce și-au aruncat injurii.  
19:10
Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a lansat marţi un apel către partenerii occidentali să ia în considerare posibilitatea de a ajuta militar Kievul, relatează EFE.
Acum 6 ore
18:40
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan.
18:40
Iubitorii muzicii clasice pot achiziționa deja bilete pentru recitalurile și concertele simfonice ce vor avea loc în perioada 31 august – 27 septembrie 2024 la Ateneul Român, în cadrul celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional George Enescu. 
18:30
Cel puţin zece persoane au murit marţi, după ce un minibuz la bordul căruia se aflau muncitoare a căzut de pe un feribot în Nil, la nord de Cairo, anunţă un purtător de cuvânt al Ministerului egiptean al Sănătăţii, Hossam Abdelghaffar.
18:20
Survivor se aliază cu Betano pentru a-ți oferi un concurs captivant, unde abilitățile tale de rezolvare a puzzle-urilor și cunoștințele tale generale te pot duce către victorie și recompense extraordinare.
18:10
Ungaria va dezvolta împreună cu Japonia reactoare nucleare de mică putere, iar cele două țări au încheiat deja un acord de cooperare nucleară. Între timp, proiectul reactoarelor nucleare mici (SMR) pe care SUA le vor în România bate pasul pe loc.
18:00
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe a semnat, marţi, autorizaţia de construire pentru trenul metropolitan, magistrală de peste 23 de kilometri, cu 19 staţii.
17:40
Un bărbat de 55 de ani a murit, la o fermă din judeţul Timiş, după ce s-a intoxicat cu amoniac în timp ce curăţa un canal cu dejecţii de la animale. Poliţiştii, procurorii şi inspectorii ITM au deschis anchete în acest caz. 
17:30
Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au anunțat, marți, că au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere moderne, care folosesc o tehnologie nouă.  
17:30
Un bărbat din Timiș a aruncat cu benzină pe vecinul său şi pe câinii acestuia, supărat că animalele latră prea tare.
17:30
Mii de sportivi de performanță din întreaga lume, de la 150 de echipe ce aparțin unor discipline sportive diferite, își ating obiectivele având ca suport nutrițional zilnic gama de produse Herbalife H24.
17:10
Serviciile prestate la distanță au devenit o realitate a lumii moderne, digitale. Pentru ca aceste relații comerciale online să fie posibile, în anumite domenii este nevoie neapărată de identificarea certă a clienților.
17:10
Consiliul Superior al Magistraturii a admis, marţi, transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, care judecă dosarul accidentului de la 2 Mai, de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa.
17:10
Este alertă pe Marea Neagră, foarte aproape de peninsula Crimeea, la Sevastopol. Potrivit autorităților de acolo, substanțele nocive din apă au depășit normele de poluare de 60 de ori.
17:10
Decizie fără precedent luată de Colegiului Medicilor din Satu Mare. Un doctor de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean a fost exclus din Colegiul Medicilor și i s-a ridicat dreptul de practică după moartea unei adolescente de 15 ani.
17:10
Marți îi sărbătorim pe Împărații Constantin și Elena, dar și pe cei 1,8 milioane de români care le poartă numele.
Acum 8 ore
16:50
Mortalitatea sarcinilor ajunse la termen reprezintă o mare tragedie, cu o incidență foarte mică, de circa 3-4 cazuri la mia de nașteri. O coincidență bizară face ca la Spitalul Județean Suceava să fi fost înregistrate cinci cazuri într-o singură zi.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.