Românii care trăiesc în „Palma lui Dumnezeu”. Fundătura Ponorului, locul de basm din Munții Șureanu VIDEO

Adevarul (Romania), 30 aprilie 2024 22:15

Fundătura Ponorului din Hunedoara, numită și „palma lui Dumnezeu” datorită frumuseții sale, a redevenit animată odată cu revenirea localnicilor care au adus animalele în locurile de pășunat. În ciuda drumului extrem de dificil, locul este căutat de tot mai mulți turiști

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
20:30
Dosarul tragediei de la 2 Mai, care urma să se judece joi, 23 mai, ia o nouă turnură: judecătoarea de la Mangalia care i-a umilit pe părinți a fost înlăturată irevocabil din proces.
20:30
Romsilva Ocolul Silvic Sturzeni din Dâmbovița atrage atențai asupra unei probleme grave care are loc în păduri. Din cauza secetei, gorunii din sudul României au început să se usuce.
Acum 30 minute
20:15
A fost scandal monstru în localitatea Bălteni, patri fierului vechi și a hoților de curent, din Dâmbovița. Mai multe persoane s-au luat la bătaie, iar unele dintre ele au fost și reținute.
20:15
Boeing va investi în total 176 de milioane de dolari în trei proiecte canadiene de dezvoltare aerospațială ca parte a unui acord de vânzare a avioanelor militare de supraveghere Poseidon către Ottawa.
20:15
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis marți, 21 mai, că acțiunea de deminare în Marea Neagră, realizată în comun de Forțele Navale ale României, Turciei și Bulgariei, va fi în curând operaționalizată.
Acum o oră
20:00
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, după o convorbire telefonică cu omologul său de la București, Klaus Iohannis, că România pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina.
19:45
Miliardarul Alexey Mordashov a propus înfiinţarea unui consorţiu rusesc care să investească miliarde de dolari pentru a dezvolta o alternativă la soluţiile software pentru companii oferite de grupul german SAP.
19:45
Aliaţilor occidentali le ia prea mult timp să ia deciziile importante privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat în exclusivitate, luni, pentru Reuters la Kiev, la aniversarea de cinci ani de când a depus jurământul de președinte.
19:45
Fostul premier, șeful liberalilor Nicolae Ciucă, lansează o carte autobiografică. Site-ul de promovare a fost deja lansat și prezintă mai multe relatări din viața liderului politic.
19:45
Ministrul de Externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a lansat marţi un apel către partenerii occidentali să ia în considerare posibilitatea de a ajuta militar Kievul prin interceptarea de pe teritoriul NATO a rachetelor pe care Rusia le dirijează împotriva teritoriului ucrainean, relatează EFE.
Acum 2 ore
19:30
Un bărbat în vârstă de 53 ani este căutat de polițiștii din Olt, fratele acestuia sesizând că nu a mai luat legătura cu familia încă din prima zi a acestui an. Bărbatul lucra în localitatea Găneasa, însă a renunțat la locul de muncă și de atunci nu se mai știe nimic de el
19:15
Reprezentanții asociației Ambulanța pentru Monumente din Timișoara au ajuns prea târziu la Ersig, în județul Caraș-Severin. Biserica romano-catolică, aflată în planurile lor de salvare, a fost dărâmată.
19:15
Fiica cunoscutului rapper Eminem, Hailie Jade Scott, și-a pus pirostriile. Tânăra de 28 de ani s-a căsătorit cu Evan McClintock sâmbătă, 18 mai, în orașul Battle Creek, Michigan.
19:15
Patronii din România se ajută din ce în ce mai mult de muncitorii străini, care sunt mai serioși și mai puțin costisitori. Însă, nu toți muncitorii sunt angajați cu forme legale.
19:15
Tânăra în vârstă de 24 de ani care a fost accidentată de primarul comunei Stejari, din județul Gorj, a povestit cum s-a întâmplat incidentul.
19:00
Ponderea ocupată de centralele fotovoltaice în reţeaua de transport a energiei electrice din Bulgaria a crescut cu 115,01% în perioada 1 ianuarie-19 mai 2024, comparativ cu perioada similară a anului trecut.
18:45
Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă, marţi, lucrări de înlocuire şi de reparaţii pe conductele reţelei termice primare, în zone din sectoarele 1, 2, 3 şi 6 ale Capitalei. Apa caldă va fi sistată în sute de blocuri în următoarele zile.
18:45
Șoferii de TIR ar putea scăpa de cozile interminabile din punctul de trecere al frontierei Giurgiu-Ruse. Autoritățile române și bulgare vor să redeschidă conexiunea de feribot pe ruta Giurgiu-Ruse pentru a reduce traficul intens și blocajele de pe podul peste Dunăre.
18:45
Mai sunt 18 zile până la alegerile locale, dar într-o comună din județul Prahova se cunoaște încă de pe acum candidatul câștigător. Se întâmplă în comuna Olari, acolo unde nu există bătălie politică, pentru că doar un candidat pentru funcția de primar există.
Acum 4 ore
18:30
România se va apropia de punctul în care îşi va îndeplini planurile de vânzări de obligaţiuni în valută pe care şi le-a propus pentru întru întregul an 2024, printr-o nouă emisiune de eurobonduri.
18:30
În urmă cu o săptămână, un videoclip postat de un ieșean pe rețelele de socializare a stârnit un val de reacții dure în mediul online. În imagini apărea o femeie care lovea un câine cu o poșetă, în timp ce urca în autobuz.
18:30
Internetul este pe cale de dispariție. Aproape 40% din paginile web din 2013 nu mai există după un deceniu, arată cercetările.
18:30
Sezonul de vară aduce cu sine momente pline de bucurie și delicii culinare, iar grătarul este una dintre tradițiile culinare cele mai îndrăgite.
18:15
O investiție de aproximativ 40 milioane de euro va fi realizată în sudul județului Gorj, la granița cu județul Dolj. Va fi construită printr-un sprijin financiar obținut printr-un program derulat de Ministerul Agriculturii
18:15
Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun încarceraţi în închisorile din Ucraina au cerut să fie mobilizaţi în armată, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a promulgat vineri o lege care permite eliberarea condiţionată a deţinuţilor dispuşi să meargă pe front pentru a lupta în războiul cu Rusia.
18:15
Lângă granița cu Rusia, regiunea Harkov, Ucraina: unitatea „Cod 9.2", din Brigada de asalt 92, se îndreaptă spre o nouă poziție, de unde urmează să efectueze o misiune rară și puternică, să lanseze drone în Rusia și să împrăștie mine pe drumuri cheie din interiorul teritoriului inamic.
18:00
Generalul Andrei Serdiukov, fostul comandant al Armatei a 58-a a Federației Ruse, a fost arestat sub acuzația de fraudă.
17:30
Un caz cutremurător a ieșit la iveală în Drobeta-Turnu Severin, unde șapte copii, cel mai mic având doar 13 ani, au fost abuzați sexual pe parcursul a trei ani de către doi angajați ai statului.
17:30
Imagini din satelit publicate pe un cont de analiză din surse deschise au arătat că Rusia a transferat o treime din bombardierele sale strategice la baza aeriană Olenia din regiunea arctică Murmansk, una din principalele baze de unde Moscova și-a lansat atacurile masive cu rachete asupra Ucrainei.
17:15
Antrenorul nord-irlandez de 52 de ani a fost prezentat oficial.
17:15
Așa cum era de așteptat, fostul atacant a pierdut funcția de președinte.
17:15
Compania Digi România a emis o avertizare către clienții săi cu privire la o serie de noi campanii frauduloase, în cadrul cărora sunt utilizate abuziv numele și identitatea vizuală a companiei.
17:15
PSD continuă să ia măsuri prin care crește nivelul de trai al românilor și lansează o nouă măsură pentru a asigura prețuri mai mici la energie electrică.
17:15
Ionela și George, cei doi motocicliști care au decedat în cumplitul accident de lângă Iași, își programaseră cununia civilă cu doar câteva zile în urmă. Acum, ceea ce urma să fie cea mai fericită zi din viața lor s-a transformat într-un coșmar pentru rude și prieteni.
17:00
Ariana Dudună, fost președinte al Asociației Elevilor Constanța și recent admisă la Stanford spune că actualul examen este unul „din inerție” și că ar trebui fie modificat, fie eliminat pentru numite categorii de absolvenți.
17:00
Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, marți, solicitarea judecătoarei Ancuța Popoviciu, care judecă procesul lui Vlad Pascu, de a se transfera la altă instanță.
16:45
Acum 6 ore
16:30
16:30
Atât Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, cât și Primăria Capitalei, aflată sub conducerea lui Nicușor Dan, au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au legături cu serviciile secrete, arată o investigație jurnalistică Libertatea.
16:30
Un bărbat şi o femeie, soţi şi soţie, au fost găsiţi morţi în casă, marți, 21 mai. Descoperirea a fost făcută chiar de fiul celor doi, dascăl la biserica din sat, imediat după slujba Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena
16:30
Nepoata lui Elvis Presley, actrița Riley Keough, încearcă să împiedice vânzarea Graceland, reședința regretatului cântăreț din Memphis, Tennessee, relatează BBC.
16:30
Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă evaziunea fiscală și traficul de droguri.
16:30
Președintele Franței, Emmanuel Macron, va zbura marți, 21 mai 2024, către Noua Caledonie, pentru „a pune lucrurile în ordine” pe insula afectată de revolte, a confirmat guvernul francez.
16:15
Sigur, au fost și evenimente, declarații, evoluții care au ieșit oarecum din monotonia cu care ne-a obișnuit războiul în ultima perioadă.
16:15
Prin cele două CD-uri ale „Integralei compozițiilor pentru pian solo” de Dinu Lipatti, Viniciu Moroianu a scris istorie.
16:00
De zeci de ani, persoanele care au vrut să își pună capăt zilelor cu ajutorul unui medic și care au avut mijloacele necesare pentru a face acest lucru s-au îndreptat către câteva țări, în general Elveția, pentru eutanasie, relatează The Conversation.
16:00
Au apărut noi informații în legătură cu tentativa de sinucidere a unei grefiere de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Femeia dăduse foc la dosare și se spânzurase chiar în biroul ei, dar a fost salvată în ultimul moment de un angajat al Parchetului.
16:00
Statisticile arată că turismul din România a înregistrat creșteri semnificative în primul trimestru al anului 2024. Dacă în unele județe au fost înregistrate cifre impresionante, în alte zone ale țării au fost înregistrate scăderi neașteptate.
15:45
Infractorii cibernetici se bazează pe redirecţionări deschise, pe momeli de facturi restante şi pe tehnici de tip Living-off-the-Land (LotL) pentru a trece de sistemele de securitate.
15:45
Platforma de 22 de milioane de euro de la UBB, unde se va studia creierul după ultimele tendințe internaționale, duce România într-un club select, spune Ovidiu Andronesi, de la Harvard. Comisarul pentru Cercetare, Iliana Ivanovna, susține că proiectul va aduce slujbe bune și dezvoltare regională.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.