Franța își pune la bătaie cele 300 de rachete nucleare pentru a apăra Europa. Moscova amenință cu scufundarea Insulelor britanice

Adevarul (Romania), 1 mai 2024 07:45

Europa ar putea fi pregătită să creeze o umbrelă de protecție nucleară în fața Rusiei, formată din 300 de rachete balistice franceze.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
14:30
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari l-au prins în trafic pe un șofer care „zbura” pe Drumul Național 71 Târgoviște - București. în localitatea Conțești.
14:30
China a denunţat marţi felicitările adresate de secretarul de stat american Antony Blinken noului preşedinte al Taiwanului, Lai Ching-te. Beijingul consideră insula guvernată democratic drept parte a teritoriului său.
14:30
Ford Otosan a împrumutat 48 milioane de euro pentru producţia Ford Puma și a noilor modele de autovehicule comerciale, Ford Transit Courier și Ford Turneo Courier și a versiunilor electrice.
Acum 30 minute
14:15
Radicalii de toate culorile s-au folosit mereu de "pericolul maghiar" în ultimii 30 de ani. Discursul naționalist revine în aceeași formulă mai ales la AUR, pentru care primejdia nu vine dinspre Rusia, ci dinspre UDMR.
14:15
Un rapper adolescent, în vârstă de 17 ani, s-a sinucis în timp ce filma un videoclip pe rețelele de socializare. Într-un gest de teribilism și inconștiență, acesta a ridicat siguranța armei și a tras accidental un foc, care i-a fost fatal.
14:15
Te-ai săturat să fii angajat și vrei să ai propriul business, care să îți asigure veniturile de care ai nevoie?
14:15
Un bărbat în vârstă de 59 de ani, care ar fi agresat sexual, într-un microbuz, o fată în vârstă de nouă ani, a fost arestat preventiv şi este cercetat pentru infracţiunea de agresiune sexuală săvârşită împotriva unui minor, potrivit Agerpres.
Acum o oră
13:45
Companiile din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv din România, cred că expunerea la anumite riscuri aduce oportunităţi de creştere, potrivit unui nou sondaj realizat de PwC.
13:45
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, marţi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până la ora 16 a zilei de miercuri pe râuri din mai multe bazine hidrografice şi pe afluenţii mici ai Dunării.
Acum 2 ore
13:30
Magistrații au stabilit că instanța care a judecat inițial dosarul i-a încălcat dreptul la apărare și la un proces echitabil Marianei Ion Cozma, fosta șefă a Serviciului Inspecție Fiscală din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Galați, judecată pentru corupție
13:30
O școală de dans din Arad a reprezentat România cu succes la competiția internațională Grand Prix Tyrnavia din Slovacia. Este vorba despre Școala Royal Steps
13:30
O femeie de 38 de ani a fost muşcată de doi câini de rasă, sâmbătă, în timp ce se afla la lucru, la un local public din localitatea Luduş, poliţiştii făcând actualmente cercetări într-un dosar penal privind neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul animalelor.
13:15
Chiar și pentru vremurile ciudate în care trăim, tot mi se pare extrem de neașteptat avertismentul dat de Jean Claude Juncker.
13:15
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a avut marți, 21 mai 2024, o întâlnirea cu ambasadoarea SUA în Romania, Kathleen Kavalec. Discuțiile dintre cei doi s-au axat pe teme ce privesc educația.
13:15
Jumătate dintre femeile care lucrează se confruntă cu un nivel de stres mai mare decât în urmă cu un an, iar o pondere similară nu se simt susținute suficient de angajator.
13:15
Într-o perioadă în care europenii par să tragă unii hăis și alții cea și să-și vadă doar de propriile interese, să vorbești despre solidaritatea pe bătrânul continent poate părea paradoxal.
13:00
Soluții inovatoare pentru apărare, industria aerospațială și siguranță publică vor fi prezentate în perioada 22-24 mai la expoziția Black Sea Defense and Aerospace (BSDA) care va avea loc la Romaero.
12:45
Două britanice, mamă și fiică, au intrat într-un local din Cluj-Napoca, dar au avut parte de o surpriză. Niciuna dintre ele nu era pregătită pentru ceea ce au găsit acolo.
12:45
12:45
Un tribunal din Malta a respins luni 20 mai 2024, cererea României pentru extrădarea prințului Paul al României. ”Adevărul” a obținut decizia autorităților malteze și vă prezintă motivele respingerii cererii de extrădare a prințului fugar în România.
12:45
Traversăm o criză a forţei de muncă, atât în România, cât şi în restul ţărilor din Uniunea Europeană, iar una dintre soluţii pentru dezvoltare este aceea de digitalizare.
Acum 4 ore
12:30
Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) a făcut marți o serie de precizări privind modalitatea și termenele la care pit fi retrași banii din Pilonul II de pensii private.
12:30
Peste 20 de lideri locali și internaționali în educație vor sosi în această toamnă, în Capitală, pentru a dezvălui cele mai recente rezultate ale studiilor și cercetărilor în practicile educaționale.
12:30
Mădălina Ghenea, frumoasa actriță româncă, în vârstă de 36 de ani, a fost protagonista unui nou pictorial incendiar. Superba actriță și-a etalat trupul de invidiat pe Insula Capri.
12:30
Cetățenii români pot călători în Turcia doar cu buletinul, potrivit unui decret prezidențial semnat de Recep Tayyip Erdogan și publicat în Monitorul Oficial al Turciei.
11:45
Scandal fără precedent în Parlamentul României. Deputatul Florin Roman îl acuză pe colegul său de partid, Dan Vîlceanu, că l-a bătut.
11:45
Piața românească de investiții imobiliare a încheiat primul trimestru din 2024 cu tranzacții de 202 milioane de euro, înregistrând cea mai mare creștere a activității tranzacționale din ECE.
11:30
O mamă a divulgat trucurile inteligente la care apelează pentru ca legumele să aibă gust, așa încât copiii să le mănânce cu plăcere.
11:30
De multe ori, vedem doar succesul sportivilor, nu și greutățile de care se lovesc.
11:30
Un primar din Olt a anunțat că primăria oferă consultanță juridică, pentru a da constructorul în judecată, șoferilor care au suferit prejudicii din cauza stării proaste a drumurilor. Este vizată firma care efectuează lucrări de canalizare pentru operatorul județean de apă
11:30
Fostul internațional a jucat la Mondialele din 1966 și 1970.
11:30
Scandal fără precedent în Parlamentul României. Deputatul Florin Roman îl acuză pe colegul său de partid, Dan Vîlceanu, că l-a bătut.
11:30
Marți au început ceremoniile funerare pentru președintele iranian Ebrahim Raisi, în urma decesului acestuia într-un accident de elicopter. Autoritățile investighează cauzele care au făcut ca aeronava să se izbească de versantul unui munte izolat, pe timp de ceață.
11:15
Salariații din cadrul aparatului de lucru al Guvernului sunt în grevă japoneză. Angajații vor salarii mai mari.
11:00
Sportiva de 31 de ani a demonstrat ce înseamnă să pui suflet, atunci când îți reprezinți țara.
11:00
Clusterul TEC - Technology Enabled Construction- vă invită în perioada 29-30 mai la noul centru de conferințe al UTCB, la cea mai importantă conferință internațională organizată în România privind inovarea și digitalizarea în construcții, INNOCONSTRUCT.
11:00
Elevi din 30 de județe s-au implicat în peste 30.000 de activități educaționale tematice pentru o nutriție sănătoasă și protecția mediului.
10:45
Ciclonul care a făcut ravagii în mai multe țări din Europa ajunge și în România. Meteorologii au emis două avertizări cod galben de ploi, vijelii și grindină, fenomene care vor afecta jumătate de țară.
10:45
Petrodolarii se vor „pompa“ de acum înainte și în „sportul-alb“.
10:45
Acum 6 ore
10:15
Pe 23 mai, la Romexpo, Connect-R se va duela în fața publicului cu Șuie Paparude, la Red Bull SoundClash, un eveniment ajuns la cea de-a șasea ediție.
10:00
Demararea proiectului de prelungire a magistralei 4 de metrou Străulești-Gara de Nord, până la Gara CFR Progresul, va genera noi oportunități de dezvoltare în sudul Bucurestiului.
10:00
Gigantul japonez al băuturilor Kirin Holdings a lansat pe piață o lingură electrificată despre care cercetătorii susțin că poate promova o alimentație mai sănătoasă. Lingura accentuează gustul sărat, ceea ce înseamnă că în mâncare va fi mai puțină sare.
10:00
Decizia strategică a României de a achiziționa avioanele F-35 Lightning II va aduce, pe lângă întărirea capabilităților de apărare și securitate a țării și oportunități pentru industriile implicate.
09:45
Lucrările de construire a centurii de sud-est a municipiului Arad au ajuns la 44 la sută. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara (DRDP).
09:45
Volodimir Zelenski a cerut statelor NATO să doboare rachetele rusești pentru a compensa deficitul de apărare al Kievului, în timp ce a făcut presiuni asupra aliaților Ucrainei pentru o implicare mai directă în război.
09:15
Un articol din noua lege a pensiilor, care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024, prevede că vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani.
09:00
Misiune dramatică în județul Constanța. Un copil de 9 ani și doi adulți au rămas blocați într-o fântână secată, de aproape 20 de metri adâncime. Misiunea pompierilor a fost una contra-cronometru, iar la fața locului a fost chemat și un elicopter SMURD.
09:00
Cristi și Ralu, doi cunoscuți vloggeri români, au ales să meargă în Rusia, dar nu oriunde. Cei doi au ajuns la Kazan, capitala Tatarstanului, iar experiența lor a fost una copleșitoare
08:45
Metrorex anunță că circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se desfășoară cu întârzieri, din cauza unei defecțiuni la sistemul de automatizare a traficului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.