Iranul sancţionează persoane fizice şi companii din SUA şi Regatul Unit pentru sprijinul acordat Israelului

StirileProtv.ro, 2 mai 2024 12:00

Guvernul Iranului a impus joi sancţiuni persoanelor fizice, instituţiilor şi companiilor din SUA şi Regatul Unit pentru "sprijinirea actelor teroriste ale Israelului" şi încălcări ale drepturilor omului referitoare la palestinienii din Gaza.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 5 minute
14:40
„O boală aparent controlată până acum câțiva ani revine în forță!” După ce doi bebeluși care sufereau de tuse convulsivă au murit, medicii avertizează că orice tuse puternică a copilului, care nu cedează la tratament, ar trebui să ne ducă la medic.
14:40
Armata israeliană a transmis vineri că "zeci de civili israelieni" au incendiat cu o seară în urmă un camion în Cisiordania, rănindu-l pe şoferul acestuia.
Acum 30 minute
14:20
Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi opt luni închisoare cu suspendare.
Acum o oră
14:10
Unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din România a mărit de la 0,5 la 0,6 lei prețul pentru fiecare recipient SGR reciclat. Potrivit companiei, campania este valabilă până pe 15 septembrie.
14:00
Înlocuitorii de carne pe bază de plante sunt alimente ultraprocesate, deci nesănătoase și dăunătoare pentru oameni, arată un studiu publicat de Oxford și citat de Agrointel. 
Acum 2 ore
13:40
Ce spune, de fapt, regulamentul? Poți să consumi alimentele în supermarket, înainte să le plătești? Nu ai voie nici măcar să deschizi o sticlă de apă.
13:40
Pelerini din toată lumea vor participa, sâmbătă, la procesiunea de Rusaliile Catolice de la Şumuleu-Ciuc, considerată cea mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est. 
13:40
În prezent, Rusia nu are de gând să captureze Harkovul, a declarat Vladimir Putin la o conferință de presă după vizita sa în China, scrie Meduza.
13:30
La doar trei săptămâni după ce FC Barcelona a anunţat continuitatea sa până în iunie 2025, ratificată de Consiliul de administraţie, Xavi Hernandez este din nou în centrul atenţiei.
13:20
Un adolescent american, Harris Wolobah, în vârstă de 14 ani a murit după ce a participat la o ”provocare” care consta în a mânca chipsuri extrem de iuţi, potrivit unui raport consultat de AFP. 
13:20
Un adolescent de 14 ani din judeţul Hunedoara a fost arestat preventiv după ce a violat o fată de 13 ani, filmând-o cu telefonul mobil şi larătând imaginiel şi altor persoane. El avea fotografii cu încă o fată, în ipostaze explicite. 
13:20
Trei bărbați au fost arestați în Prahova pentru că au făcut scandal în plină stradă, i-au înjurat pe polițiștii veniți să-i amendeze și chiar ar fi încercat să-l lovească pe unul dintre ei.  
13:20
Incendiu nimicitor în Covasna. Două gospodării mari, cu case și anexe, au ars ca torțele, în toiul nopții, în localitatea Barcani. Pompierii se aflau și vineri la fața locului, încearcând să lichideze ultimele focare.  
13:10
Premierul slovac Robert Fico îşi aminteşte tot ce s-a întâmplat în timpul atacului suferit miercuri şi al transferului său ulterior la spital, potrivit preşedintelui ales al ţării, Peter Pellegrini, informează vineri EFE.
13:10
Guvernatorul republican din Texas Greg Abbott a graţiat un fost militar, Daniel Perry, în prezent în vârstă de 37 de ani, condamnat anul trecut cu privire la uciderea prin împuşcare a unui manifestant alb Black Live Matter (BLM).
13:10
Celine Dion a postat o nouă fotografie pe Instagram cu băieții ei de 13 ani, Nelson și Eddy, și cu fiul ei cel mare, René-Charles, în vârstă de 23 de ani.
13:10
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Capitală, prof. dr. Simin Aysel Florescu, a relatat, într-un interviu acordat News.ro, că au îngrijit un copil de numai doi ani care a avut în acelaşi timp şi rujeolă şi tuse convulsivă.
13:10
Caz scandalos la Spitalul din Slobozia. Pentru că unitatea medicală are un singur anestezist și sunt multe intervenții un pacient a așteptat 10 zile ca să fie operat la picior.
13:00
Un membru al parlamentului regional al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost rănit după ce i-a fost aruncată în cap o scrumieră într-un bar din oraşul Schwerin din nordul Germaniei, informează DPA.
13:00
Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a evocat, vineri, posibila creare a unui turneu mondial rezervat jucătorilor sub 15 ani, băieţi şi fete, în timp ce instanţa mondială nu a încetat să extindă în ultimii ani competiţiile sale, relatează AFP.
Acum 4 ore
12:30
Guvernul chinez a prezentat vineri un set de măsuri ambiţioase pentru a stabiliza o piaţă imobiliară în criză, autorizând autorităţile locale să cumpere "unele" apartamente nevândute, informează Reuters şi AFP.
12:20
Un Airbus 380 modificat, de un lux absolut ireal, ar fi fost pregătit special pentru un român, scrie BoardingPass, site specializat în informații din domeniul aviatic. Aeronava ”tunată” este prezentată ca un ”conac zburător” și are până și un salon auto.
12:20
Şapte bărbaţi din judeţul Dâmboviţa sunt cercetaţi, patru în stare de arest preventiv, într-un dosar de tentativă de omor, lovire şi alte violenţe şi mărturie mincinoasă, deschis în urma unei altercaţii în care au fost implicate mai multe persoane.
12:10
Trei avioane de luptă ruse au fost distruse şi mai multe clădiri au fost avariate în atacuri ucrainene asupra bazei aeriene militare Belbek.
11:50
În perioada 18–20 mai, la Ateneul Român, va avea loc cea de-a șaptea ediție a festivalului de conferințe „Despre lumea în care trăim“.
11:50
Marcel Ciolacu a declarat la Iaşi, întrebat despre efectele inflaţiei asupra românilor, că trendul inflaţiei este descendent şi că la momentul preluării mandatului de prim-ministru inflaţia a fost de peste 10%, iar pe finalul acestui an va coborî sub 5%.
11:40
Virusuri necunoscute, pe care nimeni nu le are în vizor, pot apărea brusc şi, precum coronavirusul (SARS-CoV-2), pot declanşa pandemii majore.
11:30
Premierul slovac Robert Fico se află între viaţă şi moarte la două zile după tentativa de asasinat asupra sa, care a trimis unde de şoc în Europa, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban la postul public de radio, potrivit Reuters.
11:30
Guvernul SUA a decis joi ca marijuana să fie clasificată ca un drog mai puţin periculos, ceea ce înseamnă că este puţin probabil ca persoanele care consumă sau care deţin această substanţă să ajungă în viitor la închisoare. 
11:30
Rusia va răspunde cu aceeaşi monedă la orice comportament nuclear ambiguu din partea Occidentului, a declarat vineri ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov într-un amplu interviu acordat agenţiei oficiale de presă TASS, informează Reuters.
11:20
Cea de-a 67-a ediție a expoziției internaționale anuale World Press Photo va putea fi vizitată în perioada 18 mai - 7 iunie în București, în Piața Universității.
11:20
Prinţul William al Marii Britanii a oferit câteva detalii despre starea de sănătate a soției sale, Kate Middleton, care urmează o chimioterapie preventivă pentru cancer, relatează Yahoo News.
11:00
Cher și-a etalat formele pe covorul roșu, luni seară, când a sărbătorit premiera noului film „Bob Mackie: Naked Illusion”, într-o ținută nonconformistă.
11:00
Mai mulți locuitori din orașul britanic Devon se plâng de ”stări îngrozitoare”, după ce rezervele de apă ale zonei au fost infestate de un parazit. Oamenii s-au revoltat și după ce regia de apă le-a oferit compensații de 17 euro pentru situația creată.  
11:00
O soție geloasă care a tăiat organul genital soțului ei și l-a aruncat în toaletă a fost închisă pentru aproape cinci ani, deși victima spune că iertat-o și acum o vrea înapoi, scrie Mirror.co.uk.
10:50
ANM a emis vineri dimineață un cod galben de vânt puternic pentru județe din centrul, nostrul și vestul țării, valabil până la ora 23:00.
Acum 6 ore
10:40
Medicii slovaci se vor reuni luni pentru a evalua starea de sănătate a premierului Robert Fico şi a discuta posibilitatea de a-l transporta de la spitalul din Banska Bystrica, unde este internat în prezent după ce a fost împuşcat.
10:40
Un bărbat înarmat care încerca să incendieze o sinagogă la Rouen a fost ucis de poliţie, anunţă vineri ministrul francez de Interne Gérald Darmanin, relatează Le Monde.
10:30
Când sunt știri false informațiile despre o statuie care plânge? Cât de credibilă este afirmația că o relicvă sfântă a dus la o vindecare miraculoasă? Și cum ar trebui să fie confirmată o apariție divină? 
10:30
 Top Seeds, companie antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții integrate în domeniul agricol, care ajunsese la un moment dat la un rulaj anual de peste 300 milioane lei, a intrat în insolvență.
10:20
De la reprezentarea plină de culoare a reginei Elisabeta a II-a realizată de Andy Warhol, până la portretele prinţesei Margaret, sora reginei, realizate de Cecil Beaton, o nouă expoziţie ce se va deschide la Londra.
10:00
Însărcinată, Hailey Bieber și-a lăsat burtica la vedere în timp ce a ieșit în oraș cu soțul Justin Bieber, joi, la aproape o săptămână după ce au anunțat public că vor fi părinți.
10:00
Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică americană Forbes, pentru a patra oară în cariera sa, informează Reuters.
10:00
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat vineri lansarea platformei #nofake prin care românii pot raporta conținutul inadecvat pe care îl văd pe rețele de socializare.
10:00
Premierul ungar de dreapta Viktor Orban s-a prezentat joi drept "singurul rămas să lupte pentru pace" în UE după tentativa de asasinat asupra aliatului său, premierul social-democrat slovac Robert Fico, relatează agenţiile AFP şi MTI. 
09:50
China rămâne un „furnizor critic” pentru lume, iar eforturile pentru o decuplare completă rămân „dificile, dacă nu imposibile”, se arată într-un raport comercial al Allianz Trade, citat de CNBC.
09:50
Cu 19 zile înainte de invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022, președintele Vladimir Putin a aprobat lansarea în spațiu a unui nou satelit experimental numit Cosmos-2553.
09:40
O fetiță de 7 ani care și-a mestecat și mâncat părul timp de 5 ani a ajuns cu dureri la spital, unde medicii i-au scos din stomac un ghem de păr lung de peste 15 centimetri. 
09:30
Autoritățile au reușit să confirme identitatea unei fetițe care a fost abandonată într-un magazin din Lomita.
09:30
A crescut numărul de fraude cu numere de telefon false. Hackerii pot copia ușor orice identitate din agenda noastră.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.