De ce nu are România un avion oficial, în timp ce alte țări au flote VIP. Analist: E prioritate pentru un stat care se respectă ANALIZĂ

Adevarul (Romania), 9 mai 2024 13:30

România nu mai are o aeronava destinată deplasărilor oficiale din 2012, deși majoritatea statele au o flota destinată liderilor țării. Situația iese la iveală de câte ori apar discuții despre cheltuielile cu deplasările externe ale președintelui Klaus Iohannis.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
12:45
La 10 ani, Theodor Marcu, un elev eminent din București, iubește numerele încă de când era la grădiniță și are performanțe excepționale la concursurile internaționale de aritmetică mentală, uimind lumea cu mintea sa strălucită.
12:45
Mierea românească va fi din ce în ce mai puțină. Avertismentul vine de la apicultorii buzoieni, care, sătui să contabilizeze numai pagube, spun că ocupația lor este pe cale de dispariție. Vremea capricioasă din acest an se adaugă numeroaselor probleme pe care crescătorii români de albine le au
12:45
Acum 30 minute
12:30
Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de o delegație de miniștri, se va afla marți, 21 mai 2024, la Ankara, într-o vizită oficială, la invitația președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.
12:30
Atacurile rusești împotriva Ucrainei au ucis cel puțin 12 civili și au rănit cel puțin 55 în ultima zi, au anunțat autoritățile regionale.
Acum o oră
12:15
Crizele recente au produs schimbări în toate aspectele mediului de afaceri, iar nevoia de viteză și flexibilitate a operațiunilor a adăugat noi categorii de riscuri în zona criminalității financiare.
12:15
Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 33 de milioane de euro, în jur de 1,9 milioane de euro per tramvai. Toate tramvaiele vor fi livrate la Timișoara până la sfârșitul anului 2024.
12:15
Absolvirea este un punct de cotitură universal recunoscut în viața unui student, marcat prin diverse tradiții și ceremonii care reflectă valori culturale, istorice și educaționale specifice fiecărei regiuni.
12:15
Cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului din România a fost pus în funcțiune la rafinăria Petrobrazi, a anunțat luni OMV Petrom.
12:15
12:00
Un aparat individual de zbor de tip jet-pack a fost testat în premieră națională luni dimineața, în județul Alba. Concret, un exercițiu de salvare montană cu ajutorul aparatului a avut loc la Rimetea.
12:00
Unul din cei mai temuți torționari ai spațiului concentraționar românesc a fost căpitanul Ion Cîrnu. El a murit în anul 1976 și nu a răspuns niciodată pentru crimele sale.
12:00
Forțele de Apărare Israelului (IDF) au afirmat că o dronă kamikaze lansată de Hezbollah a lovit balonul uriaș de detectare a rachetelor cunoscut sub numele de „Sky Dew”, a informat publicația israeliană Ynetnews .
12:00
Acum 2 ore
11:45
Până să ajungă în fruntea țării, în 2021, Raisi a făcut prăpăd, ca judecător.
11:45
Mohammad Mokhber, 68 de ani, prim-vicepreşedintele Iranului, ar urma să devină, potrivit Constituţiei iraniene, preşedinte interimar, după moartea lui Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter.
11:45
Ucraina va introduce opriri de energie, din oră în oră, pentru consumatorii industriali și casnici, începând cu ora locală 18:00 și la miezul nopții.
11:45
România a devenit o țară atrăgătoare pentru cetățenii străini, atât pentru studenți, cât și pentru cei veniți să lucreze. Este și situația unui cuplu din Sri Lanka care s-a îndrăgostit de țara noastră.
11:15
Israelul nu a fost implicat în niciun fel în moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi și a ministrului său de externe Hossein Amir Abdollahian, a declarat un oficial pentru agenția de presă Reuters.
11:00
La 20 mai 2024 se împlinesc 110 ani de la nașterea lui Corneliu Coposu, liderul opoziţiei din România postcomunistă. Cel care şi-a pierdut 17 ani din viaţă în închisorile comuniste s-a luptat şi după Revoluţie cu neo-comunismul.
11:00
O companie românească a investit peste 1,5 milioane de euro în dezvoltarea gamei de mici „Litălși” – un nou brand de mici românești, care va fi lansat luna viitoare la New York.
Acum 4 ore
10:45
După o perioadă de 2 ani de expansiune continuă, piața globală a retailului de lux a înregistrat o încetinire firească în 2023, cu mai puține deschideri de noi magazine în regiuni ca Europa și China.
10:45
10:30
Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că ar fi o greşeală ca România să nu livreze un sistem Patriot Ucrainei, caracterizând discuțiile cu privire la subiect drept „o figură de prostălăul Europei.
10:15
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ultraconservator considerat un potenţial succesor al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi-a pierdut viaţa într-un accident de elicopter într-o zonă muntoasă din apropierea graniţei cu Azerbaidjanul.
10:15
Forțele ucrainene au doborât toate cele 29 de drone „kamikaze” de tip Shahed, lansate de Rusia în noaptea de 20 mai, a anunțat Forțele Aeriene ucrainene.
10:00
Robert Păiuși, primarul comunei Stejari din județul Gorj, care a lovit cu mașina o tânără de 24 de ani, care se afla cu copilul în brațe, a fost depistat pozitiv la drug test.
10:00
Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că începe modernizarea sistemului informatic integrat, după ce au fost aprobate fondurile necesare.
09:45
Controalele la frontieră post-Brexit vor costa întreprinderile britanice 550 de milioane de euro pe an, a declarat organismul guvernamental de supraveghere a cheltuielilor publice.
09:45
Analistul politic și istoricul român Antoniu Martin a participat, recent, la Veneția, la un eveniment de referință pentru dezbaterile de idei privind viitorul Europei
09:30
Buzoienii se expun unor riscuri mari atunci când se deplasează pe trotuarul de lângă o importantă clădire din centrul orașului. Bucăți mari de tencuială s-au desprins de pe fațada fostului sediu Romtelecom, situat la intersecția străzii Ostrovului cu bulevardul Nicolae Bălcescu
09:30
O ordonanță care transpune Directiva Europeană 2021/2.167 stabilește noi reguli pentru cumpărătorii și administratorii de credite, în caz contrar băncile riscând amenzi considerabile.
09:15
Presa iraniană a anunţat luni dimineaţă moartea preşedintelui Ebrahim Raisi şi a ministrului de externe Hossein Amirabdollahian în prăbuşirea în nord-vestul Iranului, cu o zi înainte, a elicopterului în care călătoreau
09:15
Vremea ar fi jucat un rol cheie în prăbușirea elicopterului care l-a ucis pe președintele Iranului Ebrahim Raisi, a declarat analistul militar CNN Cedric Leighton.
09:00
Prăpastia gigantică s-a deschis în satul Batagay din Yakutia, Rusia, iar localnicii se tem că acest crater în creștere este un semn de ceva mai sinistru.
09:00
Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
Acum 6 ore
08:45
Deschisă până pe 30 iunie 2024, expoziția Holbein. Burgkmair. Dürer. Renașterea nordică, găzduită de Kunsthistorisches Museum de la Viena, concentrează spiritul Renașterii cultivate în Germania, cu precădere la Augsburg.
08:45
08:45
Luni, 20 mai 2024, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă. Cel mai frig va fi la Constanța.
08:30
Miniștrii de finanțe vor dezbate legalitatea utilizării activelor de stat înghețate în valoare de 270 de miliarde de euro ca garanție pentru împrumut.
08:30
Spania a anunţat rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, după ce preşedintele ultra-liberal argentinian, Javier Milei, a susţinut la o reuniune la Madrid a partidelor extremei drepte europene un discurs în care a „jignit” Spania, pe premierul socialist spaniol Pedro Sanchez şi pe soţia acestuia.
08:30
Programul “Litoralul pentru toți” se află la ediția cu numărul 44 și este singurul program social din România susținut integral de mediul de afaceri, respectiv de patronatele hoteliere autohtone.
08:30
Președintele rus Vladimir Putin a optat pentru continuitate la nivelul guvernului, preferând să mențină generația septuagenarilor săi parteneri în prim plan. Desigur, cu o excepție notabilă: ministrul Apărării Naționale.
08:00
Fostul căpitan de aviație Ed Dwight, refuzat de NASA pentru zborul în spațiu din 1961, este acum cea mai în vârstă persoană care a ajuns la marginea spațiului cu firma spațială a lui Jeff Bezos.
08:00
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe, Hossein Amirabdollahian, şi-au pierdut viaţa în prăbuşirea elicopterului care îi transporta, într-o zonă muntoasă şi pe o vreme foarte rece, a declarat luni un oficial iranian.
07:15
„Prinț“ la noi, un „client“ al băncii de rezerve în străinătate. Cam așa se poate descrie fotbalistul Ianis Hagi în ultimii doi ani. Din păcate, cazul său denotă, de fapt, o problemă mult mai gravă și anume apetitul nostru de a ne păcăli singuri.
07:00
Fondul European pentru Apărare (EDF) urmează să investească 1,2 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari) într-un pachet de peste 50 de proiecte militare multinaționale de cercetare și dezvoltare, inclusiv viitoarele tancuri principale de luptă, noi capabilități de transport aerian sau corvete.
07:00
Echipele de salvatori nu au detectat luni „niciun semn” de viaţă umană în elicopterul la bordul căruia s-a aflat preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi care s-a prăbuşit duminică în nord-vestul Iranului, potrivit televiziunii de stat iraniene
Acum 8 ore
06:15
Româncele sunt cele mai nefericite din Uniunea Europeană și se numără printre cele mai nefericite din lume. Aceasta este concluzia Hologic Global Women’s Health Index, un sondaj global cuprinzător care măsoară bunăstarea femeilor din 143 de țări și teritorii. Ce spun experții.
06:00
Peste 100.000 de persoane – medici și asistente din toată lumea – au fost monitorizate alimentar, timp de 30 de ani, iar la finalul cercetării au apărut și concluziile: Carnea procesată și alimentele zaharoase la micul dejun ne îmbolnăvesc creierul.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.