Cetatea Râșnov, preluată din nou de primărie. De când nu mai făcuse nimic firma care o reabilita

Adevarul (Romania), 9 mai 2024 18:45

De aproape doi ani nu reziliase Primăria Râșnov contractul cu firma care trebuia să reabiliteze Cetatea Râșnov, însă abia acum a preluat stabilimentul. Este a doua oară când un privat nu se descurcă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
19:00
Producătorii agricoli care s-au înscris și în 2024 în programul Tomata s-au obligat să se înscrie într-o aplicație pe site-ul Ministerului Agriculturii, în vederea asigurării trasabilității producției de tomate.
19:00
Indiferența și slaba gestionare a deșeurilor costă scump. România este repetentă la colectarea selectivă a deșeurilor, din perspectiva normelor europene, mai ales în mediul rural. Neîndeplinirea cerințelor UE arde grav la buzunare primăriile și în unele cazuri operatorii de salubritate.
19:00
Văzut de-a lungul timpului drept un posibil succesor al liderului suprem Ali Khamenei, președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit în urma unui accident aviatic petrecut duminică în nord-vestul țării.
19:00
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a telefonat luni noului preşedinte interimar al Iranului, în timp ce Moscova şi-a exprimat clar dorinţa de a menţine şi de a-şi aprofunda relaţiile cu Teheranul, în pofida morţii subite a preşedintelui Ebrahim Raisi, pe care l-a elogiat ca pe un "prieten adevărat".
Acum 30 minute
18:45
Un raport al Expert Forum arată că, potrivit datelor AEP privind finanţarea campaniei electorale din 16 mai, au fost înregistrate cheltuieli de 11 milioane de lei pentru alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane de lei pentru locale, cele mai mari fiind ale partidelor de la guvernare, PSD și
18:45
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat aliaţii europeni să acţioneze în comun cu SUA pentru a găsi o cale prin care să fie deblocată valoarea activelor ruseşti îngheţate.
18:45
În satele și comunele din județul Prahova, păcănelele funcționează fără a ține cont de reglementările legale, potrivit presei locale. Multe dintre aceste săli de jocuri de noroc continuă să opereze chiar și în lipsa autorizațiilor necesare sau în ciuda restricțiilor impuse de autorități.
18:45
Dealul-simbol al municipiului Râmnicu Vâlcea, cel în jurul căruia s-a construit orașul, se transformă în cea mai recentă pădure-parc a României. Pentru amenajarea a 46,5 hectare se vor investi în total peste 7,5 milioane de euro
18:45
O tânără din comuna Bâlteni, județul Gorj, a trăit un adevărat coșmar timp de doi ani de zile alături de un tânăr de care s-a îndrăgostit
Acum o oră
18:30
Pompierii buzoieni au fost solicitați, luni după-amiază, să intervină în localitatea Marunțișu, oraș Pătârlagele, pentru salvarea unei persoane peste care s-a surpat un mal de pământ în timp ce efectua lucrări la o fântână
18:30
Gelozia i-a luat mințile unui bărbat care și-a bătut iubita fără milă. În urma loviturilor puternice primite, femeia a acuzat dureri puternice la abdomen. Transportată de urgență la spital, medicii au fost nevoiți să îi extirpeze splina.
18:30
Forțele ucrainene au lansat „atacuri coordonate” împotriva unei baze aeriene din sudul Rusiei, care este folosită pentru a efectua atacuri devastatoare cu bombe cu planare asupra pozițiilor ucrainene, a declarat o sursă militară pentru Sky News.
18:15
Între 20 mai și 27 iunie, Ministerul Apărării Naţionale organizează o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cei care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României. Sunt disponibile aproape cinci mii de posturi.
18:15
Pentru prima dată, IPA Games se desfășoară în România. Baza sportivă de la Cheile Grădiștei nu numai că este una complexă și ultramodernă, dar se află într-un loc de o rară frumusețe
Acum 2 ore
18:00
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, luni, că are în atenție situaţia a patru cetățeni români, care s-au adresat Ambasadei României la Canberra și Consulatului General al României la Paris pentru a-și semnala prezența pe teritoriul francez de peste mări.
18:00
Conexiunea dintre părinți și copii este extrem de importantă în condițiile în care avem tot mai puțin timp liber. La Râșnov începe un festival care își propune să-i apropie pe cei mare de micuți
18:00
Ieșenii primesc vești bune din partea Companiei de Transport Public. În curând va fi implementat un proiect important care vizează toate stațiile de așteptare din oraș
18:00
OpenAI a anunțat că va elimina una dintre vocile folosite de ChatGPT, după ce aceasta a fost comparată cu actrița de la Hollywood, Scarlett Johansson.
18:00
Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a calificat luni drept o „decizie scandaloasă” cererea procurorului Curţii Penale Internaţionale (CPI) de emitere a unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu şi ministrului apărării israelian, Yoav Gallant.
17:45
Mai mulți studenți s-au adunat la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, de pe Șoseaua Panduri, pentru a protesta față de „genocidul” din Palestina. Aceștia urmează modelul celor din SUA. Universitatea din București a transmis că instituția nu poate fi implicată politic.
17:30
Grupul american Apple a lansat o campanie agresivă de reduceri pe site-ul său oficial Tmall din China, cea mai importantă piaţă externă a sa, oferind discounturi de până la 2.300 yuani (318 dolari) la anumite iPhone-uri.
17:30
Numărul „flotanţilor electorali” s-a dublat faţă de 2020, potrivit verificărilor dispuse de Ministerul Afacerilor Interne, mai puţin în Bihor, unde numărul persoanelor mutate temporar la un alt domiciliu a scăzut la jumătate.
17:15
Comisarii Protecţiei Consumatorilor au oprit temporar activitatea unui restaurant din Braşov şi au aplicat amenzi de 20.000 de lei, după ce au constatat mai multe nereguli, printre care şi aceea că nu poate proba prin „studii efectuate în acest sens” că vinde „ciorbe ca la mama acasă”.
17:15
Sorana Cîrstea este în continuare jucătoarea de tenis din România clasată cel mai bine în ierarhia WTA, conform clasamentului dat publicităţii luni.
17:15
Londra, 17 mai - O zi de vineri obișnuită s-a transformat într-un eveniment de neuitat pentru cei 120 de copii, majoritatea români, care se antrenează la Eagles Football Academy, din Londra. Ei au primit vizita lui Radu Drăgușin, fundașul central al Tottenham Hotspur și al Naționalei României.
Acum 4 ore
17:00
Un ieșean a oferit imaginile zilei, iar fotografiile făcute de cei care l-au văzut s-au viralizat rapid în mediul online. Acesta a organizat un protest inedit, care a atras toate privirile, chiar în fața primăriei comunei Miroslava
17:00
Avem tehnicieni foarte buni, însă, unii dintre ei, sunt prea puțin băgați în seamă.
17:00
Clădirea va fi consolidată, eficientizată energetic și modernizată. Vor fi instalate sisteme de ventilare mecanică cu recuperatoare de căldură, un sistem inteligent de management al energiei, iar imobilul va fi dotată cu panouri fotovoltaice și panouri solare
17:00
Paul de România scapă din nou de extrădare după ce un tribunal maltez a respins cerea României. Decizia poate fi contestată, însă, potrivit Times of Malta.
17:00
Saudia Group, compania aeriană naţională din Arabia Saudită, a anunţat luni o comandă fermă pentru 105 avioane Airbus, pe care a descris-o drept cel mai important contract din istoria aviaţiei țării.
16:45
Un bărbat din Suceava a fost amendat cu 3.000 de lei, după ce a abandonat trei pui de pisică pe stradă. Momentul a fost surpris în imagini, maşina şi ulterior proprietarul fiind identificaţi de poliţişti.
16:45
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit duminică, 19 mai, într-o postare publicată pe Facebook, care sunt alimentele care te mențin sătul pentru mai mult timp și cu puține calorii.
16:45
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a obținut o victorie semnificativă în justiția britanică, unde Înalta Curte a blocat temporar extrădarea sa în Statele Unite.
16:45
Localnicii din comuna Baia de Fier, din județul Gorj, care se ocupă de producerea mangalului au fost amendați de comisarii Gărzii de Mediu Gorj, în urma urnei acțiuni care a avut loc săptămâna trecută
16:30
Alegerea celor mai buni pantofi pentru purtarea zilnică este esențială atât pentru confort, cât și pentru stil.
16:30
Un copil a căzut, luni, într-o fântână cu o adâncime de 19 metri, în localitatea Mireasa din județul Constanța. Salvatorii au reușit extragerea lui din fântână. Copilul este conștient și, cooperant.
16:30
În urmă cu trei ani, când Ebrahim Raisi a câștigat președinția în urma unor alegeri fraudate, unii iranieni au crezut că este o treaptă spre o poziție mai importantă. Ali Khamenei, liderul suprem îmbătrânit și bolnav, nu mai are mult de trăit; iar Raisi viza cu siguranță să devină liderul suprem.
16:30
Acționarul majoritar a „dat din casă“ pe site-ul oficial al clubului.
16:30
Polițiștii suceveni au efectuat zeci de percheziții într-un dosar penal care vizează fapte legate de comercializarea şi traficul ilicit cu produse accizabile, în special produse petroliere - carburanţi şi ţigarete de provenienţă extra comunitară
16:30
Ucraina a exportat deja spre Uniunea Europeană întreaga cantitate de zahăr care i-a fost atribuită pentru întregul an 2024, în cadrul sistemului de cote UE, susţin analiştii intervievaţi luni.
16:15
Garry Kasparov a fost aplaudat de sute de spectatori în Sala Teatrului Național din Timișoara, acolo unde fostul mare șahist a avut un dialog savuros cu Cătălin Ştefănescu, cât și la Cinema Timiș, la conferința Tech Talks.
16:15
Guvernul de la Londra estimează la 4,7 miliarde de lire (circa 5,5 miliarde de euro - n. red.) costurile pentru implementarea măsurilor la frontiere după Brexit, a anunţat luni Oficiul Naţional de Audit (NAO), autoritate parlamentară independentă care monitorizează cheltuielile publice din Regatul U
16:15
Formația giuleșteană va fi pregătită de un nord-irlandez, campion cu Celtic.
16:00
Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, cincisprezece țări membre, cu guverne de diverse orientări politice, solicită înăsprirea politicii de migrație, relatează Le Monde, citată de Rador Radio România.
16:00
Simte pe pielea ta experiența celei mai tari competiții muzicale din România, Red Bull SoundClash. Șuie Paparude și Connect-R s-au pregătit deja intens pentru duel, dar tu mai ai trei zile să te pregătești pentru surprizele absolute care te-așteaptă joi, 23 mai, la Romexpo.
16:00
Cancerul colorectal rămâne o problemă de sănătate în România, fiind cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat, cu o rată a mortalității ridicată. Cu toate acestea, afecțiunea poate fi tratată cu succes dacă este depistată din timp.
16:00
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, au exprimat „condoleanţele” UE în urma morţii preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, provocând reacţii de indignare pe reţelele de socializare. Şi NATO a transmis luni „condoleanţe poporului iranian”.
15:45
Centrala de la Iernut este în grafic şi va fi pusă în producţie la finalul acestui an, conform estimărilor, în condiţiile în care vechea centrală va ieşi din producţie spre finalul verii.
15:45
Trei tineri care circulau cu motociclete pe DN 24, în comuna vasluiană Ciorteşti, un drum ce leagă Iașiul de Vaslui, și-au pierdut viața duminică seara într-un teribil accident rutier.
15:45
Asociaţia Pro Democraţia avertizează că mai multe clipuri realizate în cadrul unui proiect, care îi înfăişează pe Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazu, au fost preluate și transformate în materiale electorale de către Alianţa pentru Unitatea Românilor (AUR), fără drept.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.