Ministerul Finanţelor a luat 800 mil. lei de la bănci, prin două licitaţii cu titluri de stat

Jurnalul.ro, 9 mai 2024 22:50

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi suma de 800 mil. lei de la bănci, prin două licitaţii cu titluri de stat, la randamente de 6,35% şi 6,70% pe an.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
18:50
Un accident rutier în care au fost implicate opt persoane, șase mașini și un TIR plin cu balast a avut loc, luni, pe DN1, în Bărcănești. Traficul este blocat pe sensul către București, fiind dirijat pe o stradă adiacentă.
18:50
Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în martie faţă de februarie 2024 ca serie brută cu 43,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,1%.
Acum 15 minute
18:40
Ryanair a anunţat că tarifele aeriene în sezonul de vârf al verii se vor situa sub prognozele anterioare ale companiei, o notă de prudenţă rară din partea unei industrii care a cunoscut un boom în ultimul an.
Acum o oră
18:20
Google a anunțat integrarea Gemini cu TalkBack în Android. În plus, urmează să fie introduse noi instrumente de accesibilitate bazate pe inteligența artificială. O serie de noutăți sunt menite să îmbunătățească experiența utilizatorilor cu nevoi speciale.
18:10
FC Rapid a anunțat oficial numirea lui Neil Lennon în funcția de antrenor principal al echipei. Tehnicianul nord-irlandez, în vârstă de 52 de ani, aduce cu sine o experiență vastă, atât ca jucător, cât și ca antrenor, având o carieră impresionantă.
18:10
Credincioșii ortodocși îi sărbătorersc, în ziua de 21 mai 2024, pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.
Acum 2 ore
17:50
E nevoie de mai mult pentru a stopa fenomenul violenței, mai ales cel al violenței domestice, afirmă ministrul Justiției, Alina Gorghiu. E necesară o cooperare consolidată între autorități și societatea civilă pentru că așa apar rezultatele palpabile în combaterea violenței, spune ministrul.
17:40
AdMusicam Concert Series continuă cu un program de excepție la sediul ICR, care aduce în prim plan o selecție de compoziții speciale și tineri interpreți talentați.
17:40
Conferința Națională a platformei de comunicare Income Magazine Corporate ”TRANSPORT & LOGISTICS – NEXT LEVEL, conectăm lumea, dezvoltăm România” are loc marți 21 mai 2024 la Centrul de conferinte Antena 3 CNN, The Mark, Cladirea Turn, Calea Grivitei nr.84-98, etaj 1, București, ora 09:30.
17:20
Trei semne vor avea parte de noroc în intervalul 20 mai - 20 iunie 2024, pe parcursul zodiei Gemenilor.
17:10
Miercuri, 29 mai, începând cu ora 18:30, îți dăm întâlnire la IL TABARRO / GIANNI SCHICCHI - două opere într-un act, care fac parte din celebrul Il Trittico puccinian.
17:00
Formula 1 s-a întors în Europa în acest weekend, iar Camelia Bălţoi, alături de echipa Antena Sport, a trăit live experienţa de pe circuitul italian. Marele Premiu de la Imola, difuzat ieri la Antena 1 s-a impus ca lider de audienţă. După un final de cursă intens, Max Verstappen a ocupat prima poziţie a podiumului, fiind urmat de Lando Norris şi Charles Leclerc.
Acum 4 ore
16:50
Schimbări în lotul echipei Sepsi OSK. Șase jucători pleacă de la club pe 30 iunie. De asemenea, Andres Dumitrescu se întoarce la Slavia Praga.
16:40
Majoritatea proprietarilor de câini cred că oasele sunt bune pentru aceștia dar lucrurile stau exact pe dos.
16:20
Pompierii din Constanța intervin, luni după-amiaza, pentru salvarea unui copil de 9 ani care a căzut într-o fântână adâncă de aproximativ 19 metri, în localitatea Mireasa.
16:10
Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă sâmbătă, 25 mai, de la ora 18:00, proiecția extraordinară a filmului documentar „Platon cel tânăr/ Young Plato” avându-l ca invitat special în sală pe Kevin McArevey (Irlanda), protagonist.
15:50
Rata şomajului înregistrat în evidenţele Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM) a fost de 0,83% în luna aprilie, în scădere cu 0,01 puncte procentuale faţă de cea consemnată în martie.
15:40
Lotul național de MTB a obținut 6 medalii, dintre care 2 de aur, 3 de argint și 1 de bronz la Campionatul Balcanic de MTB din Serbia.
15:30
Dacă plănuiți o călătorie cu mașina prin Bulgaria, este esențial să vă familiarizați cu sistemul bulgăresc de taxare. Fiecare șofer ar trebui să aibă o vinieta valabilă pentru a putea utiliza liber autostrăzile. Din 2019, aceștia au posibilitatea de a alege un autocolant sau una digitală.
15:20
În Republica Cehă, vinieta de autostradă este esențială pentru a avea acces la drumurile de mare viteză. Odată cu creșterea numărului de achiziții online, plata taxei de drum a devenit mai ușoară ca niciodată. Renunțați la grija de a sta la cozi și obțineți vinieta digitală acum!
15:20
Românii care merg la restaurant pentru a savura scoicile din Marea Neagră riscă să dezvolte ulterior grave probleme de sănătate.
15:10
Se anunță lucrări pe calea ferată între gările Tecuci și Tecuci Nord, în perioada 21 mai – 7 iunie. Din cauza asta, multe trenuri vor avea programul schimbat.
Acum 6 ore
14:50
Presa internațională a prezentat primele imagini cu epava elicopterului prăbușit în care au murit președintele iranian și ministrul de externe al țării.
14:50
O dezbatere cu un contracandidat care este mai jos plasat nu ajută, spune Nicușor Dan. El afirmă că își dorește să aibă o relație bună cu PNL după alegeri „și o dezbatere, oricât de soft ar fi, tot mai aduce niște contre”.
14:40
Socata tradițională este o băutură delicioasă, ușor acidulată și răcoritoare.
14:20
„Pentru moment am împrumutat de la banca la care am cont o parte din banii pentru campania electorală”, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El afirmă că a cheltuit în precampanie aproximativ 2,1 milioane de lei, de la USR și din donații ale cetățenilor.
14:10
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea susține că va duce la bun sfârşit proiectul Spitalului Metropolitan Bucureşti, pe care l-a început în mandatul de primar general, în cazul în care va câştiga alegerile locale.
13:50
Premierul Marcel Ciolacu, însoțit de o delegație de miniștri, merge marți la Ankara, într-o vizită oficială, la invitația președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan.
13:40
Inteligența artificială câștigă tot mai mult teren, astfel că mulți oameni se întreabă ce este efectul Eliza, care i-a afectat pe unii utilizatori.
13:20
Ciclonul care a provocat distrugeri semnificative în mai multe țări europene va ajunge în România în această seară, conform anunțului meteorologilor. Aceștia avertizează asupra unui val de ploi, vijelii și grindină, care vor afecta diverse regiuni ale țării.
13:10
Achiziția centralelor termice și sistemul de semaforizare sunt lucrurile pe care Nicușor Dan și le reproșează pentru acest mandat de primar general al Capitalei. El afirmă, însă, că este importantă buna credință avută în ultimii trei ani și jumătate.
13:00
Liderul PNL, Nicolae Ciucă, anunță, luni, pe site-ul său personal, că în iunie își lansează cartea „Un ostaș în slujba țării”, care va apărea în luna iunie 2024, iar toate încasările vor fi donate către inițiative caritabile.
13:00
În gastronomia italiană, brânza ocupă, așa cum bine se știe, rolul principal. Nici nu s-ar putea altfel, ținând cont că în Italia se produc în jur de 2500 de varietăți de brânză, dintre care mai mult de 300 sunt considerate produse cu origine geografică protejată.  Cu toate acestea, Italia este abia al treilea producător european de brânzeturi, după Franța și Germania, din cauza multelor sortimente locale, produse artizanal, în cantități mici.
Acum 8 ore
12:40
Autoritățile române au decis schimbarea Codurilor Numerice Personale (CNP) ale cetățenilor.
12:30
Cristina Pauna, doctor specializat în recuperare medicală, a câștigat concursul de idei „Tinerețe vs. Bătrânețe” organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, demonstrând că vârsta nu este decât un număr când vine vorba de inovație și cercetare.
12:10
Muzeul Național de Artă al României vă invită la vernisajul expoziției de fotografie Depictions, a artistei olandeze Danielle van Zadelhoff duminică, 26 mai 2024, ora 18.00, eveniment ce va avea loc la parterul Galeriei de Artă Europeană, în prezența artistei.
12:00
Gemenii se exprimă direct, Racii trebuie să fie atenți la emoții, Leii fac ordine în dulap, Fecioarele se pregătesc de luptă, Balanțele se exprimă deschis, Scorpionii evită subiectele serioase, Săgetătorii dau sfaturi, iar Vărsătorii trebuie să fie mai precauți iar Peștii sunt luați de val.
11:40
Cei trei marinari sirieni, dispăruți în urma accidentului naval de la Sfântu Gheorghe, nu au fost găsiți. Naufragiul s-a produs sâmbătă dimineață. În weekend, marinarii au fost căutați cu ambarcațiuni și cu un elicopter al armatei.
11:40
Biserica din Heidelberg atrage tinerii cu o liturghie pe tema Taylor Swift. Rezultatele au fost imediate: două slujbe de duminică au trebuit să fie oficiate pentru a face față mulțimii.
11:40
Pompierii din Mureș au fost solicitați, luni, să scoată un bărbat de 50 de ani prins între un autocamion și o casă de locuit din Târnăveni. El va fi dus la spital cu elicopterul SMURD.
11:30
Meteorologii anunță că ultima decadă a lunii mai și primele zile din iunie vor aduce vreme instabilă și temperaturi fluctuante în majoritatea regiunilor țării.
11:10
Voucherele de vacanță se impozitează cu 20%, iar suma va fi reținută din salariile angajaților, explică președintele Sindicatului Independent din Învăţământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI).
11:00
Hamas și Houthi deplâng moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi. Reprezentanții celor două organizații susținute de Iran au trimis mesaje de condoleanțe. Raisi a murit în urma unui accident de elicopter.
Acum 12 ore
10:50
Israelul nu este implicat în moartea lui Raisi, a spus un oficial israelian pentru Reuters. Oficialul a dorit să-și păstreze anonimatul.
10:40
Președintele Taiwanului, Lai Ching-te, a cerut luni Chinei să oprească amenințările militare și politice. În discursul său de preluare a postului Lai Ching-te a spus că pacea este singura opțiune și că Beijingul trebuie să respecte alegerea poporului taiwanez.
10:30
Bunicile noastre obișnuiau să pună buchete de levănțică în șifonier pentru a ține departe moliile, dar și pentru a parfuma așternuturile și hainele. Obiceiul s-a păstrat, dar de niște ani încoace levănțica are noi utilizări, mai ales în bucătărie.
10:20
Cadavrele celor uciși după prăbușirea elicopterului din Iran sunt transportate în orașul iranian Tabriz. Președintele Ebrahim Raisi și ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian se aflau și ei în elicopter.
10:10
Muzeul Național de Istorie a Moldovei în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Ambasada Lituaniei în Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România organizează la Palatul Suțu (Bd. Ion C. Brătianu nr 2), în perioada 22 mai – 30 iunie 2024, expoziția foto-documentară „Mărturii din Gulag: memoria victimelor regimului totalitar-comunist”.
09:40
Într-o lume în care stilurile de viață, mediile și dinamica familiei pot varia dramatic, adaptabilitatea unei rase de câini devine o trăsătură critică pentru potențialii proprietari de animale de companie.
09:30
În 13 mai 1940 s-a născut la București scriitorul Mircea Ciobanu - pe numele său adevărat Mircea Sandu - în familia unui constructor pe care-l va ficționaliza în marele proiect Istorii (șase volume, 1977-1993; un al șaptelea volum nu a mai apucat să fie scris, iar un jurnal de atelier „pe zece ani” și câteva poeme urmau să intre într-o Addenda).
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.