Orașul care ar putea fi Salonicul României. Daniel Buzdugan: „Este atâta istorie, poezie și poveste din vremurile de altădată“

Adevarul (Romania), 19 mai 2024 15:30

Realizatorul matinalului Radio ZU, Daniel Buzdugan, a rămas plăcut impresionat de orașul Brăila, despre care afirmă că ar putea deveni „Salonicul României”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
20:00
Perechea Ana Bogdan/Jaqueline Cristian a fost eliminată, duminică, 2 iunie 2024, în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de la Roland-Garros.
Acum 30 minute
19:45
Prezent la ediția cu numărul 17 a Târgului Bookfest, Grupul Humanitas (Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior) a oferit publicului titluri proaspăt scoase din tipar, dar și bestselleruri numai bune de citit în vacanța de vară.
19:45
Magnatul media Rupert Murdoch s-a căsătorit pentru a cincea oară, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în podgoria sa din California. Omul de afaceri american deține imperiul media News Corporation, al doilea mare conglomerat media din lume.
Acum 2 ore
19:00
Viața este un drum cu urcușuri și coborâșuri, dar uneori, cele mai valoroase lecții vin parcă prea târziu.
18:45
Prosoapele devin rigide după doar câteva luni după ce au fost cumpărate, din cauza modului în care au fost spălate, însă pot deveni din nou pufoase cu ajutorul unor trucuri ieftine.
18:15
Bătaie în comuna Belciugatele din judeţul Călăraşi, între susținătorii PSD și PNL. Au fost implicați în scandal fostul șef de post, o profesoara și actualul primar. „Capo di tutti este o doamnă, care pretinde ca este o doamă, dar nu este”, spune primarul.
18:15
Două linii de transport public vor fi înfiinţate în Bucureşti cu ocazia concertelor Colpdplay de la Arena Naţională, în zilele de 12 şi 13 iunie.
18:15
Aris Eram, fiul cunoscutei prezentatoare Andreea Esca de la Pro Tv și al lui Alexandre Eram, a făcut recent un pas important în cariera sa.
Acum 4 ore
18:00
Ultimul act al competiției a fost întrerupt după ce mai mulți suporteri ai intrat pe teren
18:00
Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie consideră că donarea de organe este morală atunci când este vorba despre organele pereche „dacă suntem conştienţi că nu ne afectează viaţa noastră biologică”, pe când organele nepereche „nu e moral să le donăm”.
18:00
18:00
Un nou studiu, care a urmărit peste 25.000 de femei timp de un sfert de secol, a constatat că, cu cât modelele lor alimentare erau mai mult în concordanță cu dieta mediteraneană, cu atât era mai puțin probabil ca acestea să moară în acea perioadă.
18:00
18:00
18:00
Anul acesta, profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la Evaluarea Națională și Bacalaureat, creșterea variind în funcție de responsabilități, de la 5 lei, la 379 de lei.
18:00
18:00
Un tânăr a relatat cum i s-a schimbat viața după ce a câștigat o sumă uriașă la loto, când lucra într-o benzinărie, la 21 de ani.
18:00
Urmărește Adevărul Live și află despre bineficiile chirurgiei artroscopice pediatrice în patologia sportivă, cu Dr Sterian Alin Gabriel, Medic primar Ortopedie și Traumatologie Pediatrică, Spitalul Zetta
18:00
Cel puțin 20 de persoane au fost afectate de intoxicația paralitică cu crustacee, care este cauzată de saxitoxină, o toxină naturală produsă de alge. Autoritățile au interzis pescuitul de scoici.
18:00
Tinmar Energy, compania unui om de afaceri român, a obținut contractul de livrare a energiei electrice pentru Metrorex, operatorul rețelei de metrou din București, pentru următoarele 12 luni.
18:00
Începute în 2017, lucrările la noua magistrală feroviară din vestul României au acumulat întârzieri. Un raport al CFR arată cum au avansat lucrările pe cei 141 de kilometri și când ar putea fi finalizate.
18:00
18:00
Un nou test de sânge poate prezice riscul de reapariție a cancerului de sân cu trei ani înainte ca tumorile să apară la tomografie, o descoperire „incredibil de interesantă” care ar putea ajuta mai multe femei să învingă definitiv această boală.
18:00
Elicopterele românești H215M vor fi integrate la IAR Brașov cu rachete de ultimă generație Marte ER.
18:00
O coaliție de oficiali și congresmeni de la Kiev și Washington s-a aflat într-o cursă în spatele ușilor închise pentru a convinge administrația Biden să ofere cel mai important „da” de pe parcursul războiului: ridicarea unor restricții în privința utilizării armelor americane pe teritoriul Rusiei.
18:00
18:00
Persoanele înstărite „prezintă un risc mai mare de cancer” arată un nou studiu realizat la Universitatea din Helsinki, Finlanda, care a examinat relația dintre statutul socio-economic și o serie de boli.
18:00
Aproape 90 de maşini au fost vandalizate în parcare într-un cartier din Baia Mare. Doi indivizi au fost surprinşi pe camerelele de supraveghere, însă nu au fost prinşi.
18:00
SUA, Germania, Franța, dar și vecinii noștri sunt parteneri de afaceri importanți ai Chinei, în timp ce România evită Beijingul. Doi experți importanți, Marius Ghincea și Silviu Nate, au acceptat provocarea lansată de „Adevărul” pentru afla dacă această politică e una câștigătoare pe termen lung.
18:00
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că a discutat duminică, în Singapore, cu secretarul american al apărării, Lloyd Austin, despre nevoile de apărare ale Kievului, transmite Reuters.
18:00
18:00
Patrizia şi Bianca, cele două tinere românce au fost găsite moarte, după ce au fost luate de apele râului Natisone, în Italia. Cristian, tânărul de 25 de ani, este căutat în continuare de salvatori.
18:00
18:00
Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări (DGPCI) vin cu vești bune pentru șoferi. Începând cu luna iunie a anului curent, obținerea duplicatului permisului de conducere se poate face online, prin intermediul platformei online a DGPCI.
18:00
Poliţia din Dolj a deschis dosar un penal pentru a stabili împrejurările decesului unui copil de 13 ani, care a murit înecat în zona unui baraj.
18:00
Tânărul căutat ore în șir în apele râului Olt și găsit fără suflare duminică-dimineață, 2 iunie 2024, era sportiv de performanță, legitimat la un important club din Slatina. Oficialii clubului au reacționat la auzul veștii că sportivul și-a pierdut viața.
18:00
Un bloc de locuințe s-a prăbușit duminică, 2 iunie, în Istanbul. În urma incidentului, o persoană a decedat, iar alte opt au fost rănite, au precizat autoritățile din Turcia.
18:00
18:00
Fabuloasa lume a circului îşi deschide porţile pe scena Teatrului Naţional de Operetă și Musical „Ion Dacian”, într-o nouă premieră de excepţie: încântătoarea operetă PRINŢESA CIRCULUI de Emmerich Kálmán va îmbogăţi repertoriul Teatrului Naţional de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.
18:00
Primarul din Alba Iulia a devenit doctor în urma unui plagiat, a confirmat Comisia de Etică Universitară a Academiei de Studii Economice din București.
18:00
Luna aceasta aduce un nou sezon din Gordon Ramsay: Călător cu gust, unde celebrul chef explorează culturi culinare din întreaga lume, oferindu-ne o privire unică asupra bucătăriilor locale și a tradițiilor gastronomice.
18:00
Gabriela Firea, candidată PSD la alegerile locale pentru București, îi solicită, din nou, principalului său contracandidat, Nicușor Dan, o confruntare publică pe tema administrației locale pe care cei doi au condus-o.
18:00
Max, noua platformă de streaming a Warner Bros. Discovery, s-a lansat pe 20 mai și a adus deja de două ori mai mult conținut decât era pe HBO Max. Iar luna iunie aduce încă o serie de noi filme, seriale, documentare, dar și sport live pe Max.
18:00
18:00
18:00
Duminică, 2 iunie, este marcată Ziua Naţională pentru Adopţie, iar prilejul nu a fost ratat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA) care a prezentat o situație dramatică.
18:00
Locuitorii Sectorului 1 pot face investigaţii imagistice la aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN-ul) ultramodern de care dispune Complexul Multifuncţional Caraiman.
18:00
18:00
Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, a fost internat într-o secție de psihiatrie, conform unei decizii executorii a Judecătoriei Sectorului 1. Morega, care a fost prins de șase ori conducând fără permis, se afla în arest la domiciliu înainte să primească noua sentință.
18:00
Joi, Donald Trump a intrat în istorie, după ce a devenit primul fost președinte american care a fost condamnat pentru o infracțiune. Politico a întrebat experți în științe politice și istorici de top cu privire la cele mai însemnate implicații ale verdictului de vinovăție în 2024 și pe termen lung.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.