Ce se va întâmpla în Iran, după moartea președintelui. „Liderul suprem nu mai deține puterea absolută”

StirileProtv.ro, 20 mai 2024 17:50

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, “nu mai deține puterea absolută în țară”, iar dacă poporul va vota pentru un președinte mai moderat, acesta va fi obligat să accepte rezultatul votului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 12 ore
22:10
O rupere a coaliției PSD-PNL ar fi o greșeală, crede președintele liberal Nicolae Ciucă în contextul alegerilor care se apropie, și ar determina o guvernare care să nu mai fie stabilă.
21:50
Autorităţile germane au anunţat duminică decesul, în urma rănilor suferite, a unui poliţist înjunghiat vineri în cap în timpul unui atac care a vizat o reuniune anti-islam la Mannheim, un ministru denunţând "terorismul islamist", relatează AFP.
21:30
Horoscop 3 iunie 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu idei bune. O să avem fler în afaceri, o bună intuiție în plan financiar și o să știm să facem alegeri inspirate.
21:20
Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit duminică după-amiază, în timpul unui show aviatic la aeroportul din Beja, în sudul Portugaliei.
21:10
Mircea Geoană crede că sondajele de opinie arată „nevoia de o schimbare mai profundă în România". Secretarul general adjunct al NATO a ținut astfel să-i dea replica premierului Marcel Ciolacu, după o declarație a acestuia.
21:00
Duminică, 2 iunie, au avut loc noi extrageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, după ce la extragerile loto de joi, 30 mai, Loteria Română a acordat peste 16.000 de câștiguri în valoare totală de peste 868.300 de lei.
21:00
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la Botoşani, că este "tot mai aproape de a lua o decizie" cu privire la revenirea sa în politica românească şi la o eventuală candidatură la Preşedinţia României.
20:30
Speriați de inflație și tot mai preocupați de siguranța zilei de mâine, mulți români se gândesc la vârsta pensionării încă de tineri. Și încep să cotizeze la pilonul 3 de pensii în număr tot mai mare.
20:20
Real Madrid a cucerit pentru a 15-a oară trofeul Champions League la fotbal, iar succesul spaniolilor l-a îmbogățit pe un român. 
20:00
Secretarul general al PNL, Lucian Bode, a declarat duminică, că PNL are obligaţia să dea viitorul preşedinte, în persoana lui Nicolae Ciucă şi cu alegerile locale şi prezidenţiale câştigate, alegerile generale vor da un rezultat favorabil PNL.
19:50
Peste 60.000 de turiști s-au bucurat în acest weekend de vremea bună de pe litoral, mai mulți ca anul trecut în primul weekend din iunie.
19:50
Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.  
19:40
Ghiozdane mai ușoare pentru elevi. Asta își dorește Ministerul Sănătății, care a venit și cu propuneri. Greutatea ghiozdanului nu ar trebui să depășească 10% din cea a copilului.
19:40
Doar 15% dintre tinerii din România verifică informaţiile pe care le găsesc pe internet, potrivit Eurostat. Și mai bine de de 40% recunosc că au distribuit, cel puțin o dată, o ştire falsă pe rețelele de socializare.
19:40
Și la munte a fost o veritabilă zi de vacanță. S-a văzut asta mai ales în centrul Brașovului, plin de turiști care au umplut terasele din Piața Sfatului. Cei care au vrut să evite aglomerația au ales să se plimbe pe aleile răcoroase din parcuri sau păduri
19:40
A fost un weekend plin pentru cei care iubesc să citească și au ajuns la Bookfest, unul dintre cele mai mari târguri de carte de la noi, organizat în Capitală.  
19:30
Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.
19:30
O femeie de 36 de ani din Hunedoara a fost rănită în timp ce mergea cu mașina prin Defileul Jiului. O bucată de stâncă de câteva kilograme s-a desprins de pe versant și a căzut chiar peste parbrizul autoturismului condus de ea.  
19:20
Sfârșit tragic pentru un tânăr fotbalist din Slatina. Băiatul era cu skijet-ul pe râul Olt, însă, la un moment dat, s-a răsturnat în apă. Nu se știe dacă purta vestă de salvare. A urmat o operațiune de căutare contra-cronometru, a pompierilor.
19:10
Ucraina a atacat, duminică dimineață, mai multe ținte din interiorul Rusiei, cu rachete HIMARS, de fabricație americană.
19:00
„Pe drum spre Europa” partea a III-a. Avem una dintre cele mai bogate rețele de cale ferată din Europa, dar și cea mai învechită și proastă.
19:00
România, te iubesc! Emisiunea integrală din 2 iunie 2024.
18:40
Un consilier al premierului Benjamin Netanyahu a afirmat, duminică, că Israelul a acceptat un acord-cadru pentru aplanarea conflictului din Gaza, promovat acum de Joe Biden, deşi l-a descris ca fiind imperfect şi necesitând mult mai multă muncă.
18:30
„Pe drum spre Europa” partea a II-a. Orice cetățean al Uniunii Europene are dreptul de circulație și de ședere liberă pe teritoriul statelor membre, iar asta a ajutat, în primul rând transportul aeronautic.  
18:20
Decizia recentă a NATO de a-şi consolida frontiera estică este menită să descurajeze Rusia, a declarat, duminică, cancelarul german Olaf Scholz, adăugând că ar trebui să fie clar pentru Moscova că Alianţa va fi gata să se apere dacă va fi necesar.
18:20
„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.
17:50
Oamenii de știință au dezvoltat un test rapid care ar putea „schimba situația” în ceea ce privește cancerul de prostată la nivel mondial, prin depistarea mai devreme a bolii și detectarea cazurilor în care bărbații prezintă un risc ridicat. 
17:50
Președintele Joe Biden permite Ucrainei să atace teritoriul Rusiei cu armament și muniție de provenineță americană, dar nu și cu una dintre aceste arme.
17:50
ANSVSA a anunțat, sâmbătă, că retailerul Kaufland a decis să retragă de la raft un sortiment de file de somn asupra căruia există suspiciunea de infectare cu Listeria Monocytogenes.
17:50
Indonezia este pregătită să trimită „un număr important de soldaţi ai păcii'' şi personal medical în Fâşia Gaza dacă mişcarea Hamas acceptă recenta propunere de încetare a focului, prezentată de Joe Biden. 
17:50
Oana Alina Pîrvu, soția antrenorului Florin Pîrvu, a murit la doar 47 de ani.
17:50
Riscul de sărăcie și excluziune socială se manifestă la 41,5% dintre copiii din România, un procent dublu față de media europeană, arată un raport al UNICEF.
17:50
Supraalimentarea pe care unii o asociază cu foamea exagerată sau poftele poate fi, de fapt, o tulburare de alimentație. Dacă te consideri un adevărat gurmand, este important să înveți să diferențiezi acest lucru de mâncatul compulsiv.
17:50
Vizitarea unui vechi palat regal, situat chiar în inima Bucureștiului, este o experiență deosebită, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de liniște în weekendurile din sezonul estival, când toată lumea se înghesuie la mare sau la munte.
17:50
Un copil din opt din întreaga lume s-a confruntat sau a fost expus în ultimul an la imagini cu caracter sexual, conform unui studiu publicat luni, informează AFP.  
17:50
Egiptul are multe secrete privind trecutul său antic, iar arheologii ar putea să fi descoperit unul dintre ele, ascuns în necropola de vest din Giza, scrie Insider. 
17:50
Rachete lansate de marina ucraineană au lovit, vineri, un terminal petrolier din portul rusesc Kavkaz din regiunea Krasnodar. Răspunsul forțelor lui Putin a fost unul extrem de dur.
17:50
Un premiu pentru Robert de Niro a fost retras după ce actorul celebru s-a pronunțat împotriva candidatului republican Donald Trump, în timpul procesului care a dus la condamnarea acestuia.
17:50
Trei persoane au fost rănite, sâmbătă după-amiază, într-un accident rutier care a avut loc în apropiere de Sebeş, eveniment în care au fost implicate un autoturism şi un autotren. 
17:50
Aflat în cantonamentul echipei naționale de fotbal a României, care se pregătește pentru ultimele meciuri amicale pe care le va disputa înainte de EURO 2024, Florinel Coman, 26 de ani, a făcut câteva dezvăluri din copilăria sa.
17:50
Liderii Camerei Reprezentanţilor şi Senatului l-au invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să se adreseze Congresului SUA, în pofida disensiunilor majore în rândul populaţiei americane cu privire la războiul din Gaza.
17:50
Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat, sâmbătă, că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Fâșia Gaza până când organizația teroristă Hamas nu va fi distrusă.
17:50
Un bărbat care și-a pierdut pistolul cu două încărcătoare lângă un supermarket din Târgu Mureș a fost amendat de polițiști pentru neglijență, după ce arma a fost descoperită întâmplător.
17:50
Bernard Arnault, șeful grupului de lux LVMH, și-a pierdut poziția de lider în topul miliardarilor, ca urmare a reorganizării companiei sale și a îngrijorărilor ulterioare de pe piața bursieră, potrivit datelor furnizate de Bloomberg. 
17:50
Autorităţile iraniene au arestat 35 de persoane în timpul unui raid care a vizat o "adunare a unei reţele de satanişti" în provincia Khuzestan, din sud-vestul Iranului, a informat sâmbătă presa locală.
17:50
Una dintre fiicele actorilor Angelina Jolie şi Brad Pitt a depus documentele pentru a elimina în mod legal "Pitt" din numele ei în ziua în care a împlinit 18 ani, informează AP.
17:50
Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a anulat misiunea "dearMoon", despre care se spunea că ar fi fost primul zbor privat în jurul Lunii, informează AFP.
17:50
Coreea de Nord a trimis mai multe baloane cu gunoaie peste graniţa sudică puternic fortificată, a anunţat armata sud-coreeană, potrivit bbc.com. 
17:50
Tragedie în Italia. Trei tineri români - două fete și un băiat - au fost luați de apele învolburate ale unui râu și nu sunt găsiți nici acum.
17:50
În toată țara au fost, sâmbătă, baloane și cântece, concursuri și dulciuri, parade și râsete zglobii! 1 iunie a devenit sărbătoarea copiilor lumii acum 99 de ani.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.