Reacția UE după ce Donald Trump a cerut Europei să „se mişte” în cazul Ucrainei

Adevarul (Romania), 19 aprilie 2024 18:30

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a respins acuzaţiile fostului preşedinte american Donald Trump, care susţine că Europa nu ajută suficient Ucraina, transmite vineri AFP, citată de Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
23:45
Gheorghe Gheorghiu-Dej a fost primul lider comunist al României Socialiste. Poreclit și „Machiavelli al Balcanilor” sau „Stalin de România”, Gheorghiu-Dej a avut o copilărie și o tinerețe marcată de sărăcie, greutăți și frustrări. În jurul său s-au creat multe legende urbane.
Acum 30 minute
23:30
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primaria Capitalei, s-a întâlnit într-un platou de televiziune cu Nicușor Dan, candidat pentru un nou mandat din partea Dreptei Unite. Liberalul i-a dăruit actualului edil cartea sa, intitulată Plan pentru București, și i-a transmis, ironic, ca e nevoie de el îna
Acum o oră
23:15
În această vară, la Pitești începe lucrările la primul stadion din România ce va avea consum de energie zero la meciuri, datorită unor panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație. Viitorul stadion „Nicolae Dobrin” va fi cel mai modern din țara noastră
23:00
Un avion de pasageri Fokker 100, scos din uz și casat de mai mulți ani, va fi transformat în restaurant în zona aerodromului de la Șiria (județul Arad)
23:00
Naționala României s-a clasat pe locul patru, joi, în calificările Campionatelor Europene feminine de gimnastică artistică de la Rimini (Italia), în timp ce Sabrina Maneca Voinea a ocupat locul al patrulea la individual compus
Acum 2 ore
22:30
Celebra actriţă se întoarce la Piatra Neamţ, oraşul unde a debutat în carieră, cu spectacolul-confesiune „Nu sunt eu“, unul ce poartă titlul cărţii autobiografice publicată în urmă cu câţiva ani
22:15
Corneliu Zelea Codreanu, liderul Mișcării Legionare, un personaj deopotrivă faimos și controversat al perioadei interbelice a fost ucis la vârsta de 39 de ani. Liderul legionar se afla la apogeul puterii politice iar cel care a dat ordinul asasinatului ar fi fost chiar regele Carol al II-lea
22:00
Un nou raport sugerează că, de fapt, scenele de sex de la Hollywood sunt în declin rapid: există aproape 40% mai puțin conținut sexual în filmele importante decât era la începutul mileniului.
Acum 4 ore
21:30
Un incendiu a izbucnit joi seara la o clădire din localitatea Mogoşoaia, în care se află un atelier auto. Două persoane au suferit atacuri de panică, iar una dintre ele a fost transportată la spital, potrivit ISUBIF.
21:30
Vinerea Mare este o zi de mare semnificație în calendarul creștin ortodox, care precede Învierea Domnului, celebrată în Duminica Paștelui. În această zi nu se mănâncă urzici și nu se bea oțet.
21:15
Cele mai multe magazine din țară urmează să fie închise numai în prima zi de Paște, adică pe data de 5 mai.
21:15
Vineri, 3 mai 2024, cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar nativii din Scorpion ignoră sfatul partenerului, conform astrologului Click!
20:30
Preşedintele american Joe Biden a estimat joi că "ordinea trebuie să prevaleze", în faţa unui val de manifestaţii în universităţile americane în susţinerea palestinienilor din Gaza, manifestaţii care îl pun într-o poziţie delicată din punct de vedere politic, informează AFP.
20:30
Nivelurile ridicate de inteligență ale urangutanilor au fost recunoscute de multă vreme, parțial datorită abilităților lor practice, cum ar fi folosirea instrumentelor pentru a sparge nuci și a căuta insecte.
20:15
Analizele probelor luate de DSV din magazinul sătesc din Călărași arată că peștele era infestat cu bacterii peste limitele normale.
20:15
Cu o vastă experiență în domeniul tehnologiei și al vânzărilor, Tiberiu Dobre preia un rol crucial în cadrul Samsung Electronics, fiind numit Vicepreședinte pentru piețele din România și Bulgaria.
Acum 6 ore
19:45
Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei ca rămăşiţele tatălui lor să fie transferate dintr-un cimitir privat într-un mausoleu din capitala Argentinei, a aflat joi AFP de la o sursă judiciară.
19:30
Fondată în 1995, Filarmonica „Ion Dumitrescu” este o instituție care, de aproape trei decenii, oferă vâlcenilor o bogată viață muzicală.
19:00
Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, a trecut uşor joi de americanca Madison Keys, cu 6-1, 6-3, şi s-a calificat în finala turneului WTA 1.000 de la Madrid.
18:45
Ilinca Tomoroveanu, o prezență distinsă a scenei românești, a murit în urmă cu cinci ani, la 2 mai 2019, dar moștenirea sa este neprețuită.
18:45
Grupul rus Gazprom a raportat joi pierderi nete de 6,9 miliarde de dolari în 2023, comparativ cu un profit net de 15,2 miliarde de dolari în 2022. Vânzările sale de gaze spre Europa s-au redus la jumătate.
18:30
Bărbatul din județul Galați și-a prelungit șederea în spatele gratiilor pentru că, măcinat de gelozie, și-a amenințat cu moartea fosta parteneră de viață și i-a dat chiar termen să revină la domiciliu până când își termină de executat pedeapsa, în caz contrar o va ucide
18:15
Locuitorii afectați de prăbușirea de teren de la Slănic Prahova sunt îndemnați să părăsească zona fără întârziere. Casele din zona în care strada s-a surpat riscă să se prăbușească. Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert de urgență extremă.
18:15
Cu toții au fost duși joi, 2 mai, la audieri, la Tribunalul Timiș, cu propunere de arestare preventivă. Cei trei afgani acuzați că i-au rănit pe polițiști aveau drept de ședere în România
18:00
Rusia încearcă să străpungă linia frontului în estul Ucrainei în trei direcții, a declarat Nazar Voloșin, purtătorul de cuvânt al grupului de forțe Hortiția, pe 2 mai.
18:00
Un grup de polonezi, îmbarcaţi în 22 de maşini de teren, au fost opriţi de rangerii Parcului Natural Apuseni. Polonezii veniseră pentru un raliu în munţi, dar au fost nevoiţi să renunţe, alegându-se şi cu amenzi de 50.000 lei
18:00
Ploile abundente au revenit joi în Emiratele Arabe Unite. Mai multe zboruri au fost anulate sau amânate în și din Dubai, al doilea cel mai aglomerat aeroport internațional din lume, în timp ce oamenii și studenții au fost instruiți să lucreze și să învețe de acasă.
18:00
Căsuța răsturnată din localitatea Poienari, din județul Gorj, a devenit acum satul răsturnat, care cuprinde nouă construcții de acest fel, dintre care șapte pot fi vizitate.
Acum 8 ore
17:30
Rușii care au fugit inițial din țară, dar acum se întorc din străinătate, au contribuit la stimularea creșterii economice a Rusiei în fața sancțiunilor occidentale fără precedent, transmite Bloomberg.
17:30
Statul Major al Forțelor Aeriene a confirmat că în ultimii doi ani au fost înregistrate 16 incidente de securitate în preajma bazelor aeriene din România, legate de drone sau de alte sisteme aeriene fără pilot, relatează Europa Liberă.
17:15
Un profesor de religie din Bihor a fost sancționat de conducerea școlii după ce a postat pe grupul WhatsApp al clasei o manea cu versuri misogine. Piesa lui Tzancă Uraganu l-a costat pe dascăl statutul de diriginte al clasei.
17:15
O femeie din Dâmbovița a păcălit mai multe femei sub pretextul că vrea să dea de pomană. Victimele i-au dat bijuteriile de aur și argint, iar escroaca a profitat de neatenția lor și le-a înlocuit cu lucruri fără valoare sau a plecat pur și simplu
17:15
În săptămâna 3-9 mai 2024, trei nativi au noroc pe toate planurile, anunță astrologul Click!
16:45
Elevul care a refuzat să meargă la o universitare din SUA a reușit să obțină un rezultat de excepție la Olimpiada Națională de Chimie. Radu Tăerel a obținut premiul III și calificarea în lotul lărgit al României la Olimpiada Internațională de Chimie
16:45
Pe 1 iunie, Domeniul Regal Săvârşin, singura reședință privată a Familiei Regale din România, va fi deschis publicului. Atunci vor fi organizate diverse evenimente de Ziua Copilului.
16:30
Celebra pictură „Cina cea de Taină“, realizată de Leonardo da Vinci, care a murit la 2 mai 1519, continuă să ascundă multe mistere.
16:30
Uniunea Salvați România (USR) îl acuză pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, că risipește banii publici pe medicamente care apar doar în hârtii și pe echipamente plătite dar nepuse în funcțiune, citând un raport Curții de Conturi, și cere demisia imediată a sa.
16:30
Decizia unui local din București de a impune clienților să-și țină copiii tot timpul așezați la masă a stârnit în spațiul online dispute aprinse. Ne aflăm în fața unui fenomen cu o puternică componentă psihoculturală, este de părere prof, dr, Daniel David, rectorul UBB.
16:15
Femeile au o viață mai lungă, dar trăiesc mai mulți ani cu probleme de sănătate decât bărbații, conform unui studiu publicat de Lancet Public Health. Este nevoie de intervenția urgentă pentru îmbunătățirea sănătății femeilor la nivel global, atrag atenția cercetătorii.
16:15
Fostul preşedinte al SUA şi actualul candidat republican la scrutinul din acest an, Donald Trump, a promis miercuri că va face cea mai mare deportare de migranţi din istoria ţării dacă se va întoarce la Casa Albă după alegerile din 5 noiembrie.
16:15
Primarul orașului bihorean Vașcău nu va mai putea candida pentru al 6-lea mandat. Judecătoria Beiuș i-a respins candidatura din partea PUSL deoarece are interdicție în urma unei decizii ANI care l-a găsit în conflict de interese după ce l-a prins că își numise nevasta manager peste un proiect.
16:00
De ce face no combat AUR? Și de ce înainte de europarlamentare radicalii își arată disprețul față de UE?
Acum 12 ore
15:45
O nouă directivă privind recuperarea și confiscarea activelor a fost publicată, joi, în Jurnalul Oficial al UE. Ministra Justiției, Alina Gorghiu, a afirmat că această normă reprezintă un pas înainte în lupta împotriva criminalității organizate și a profiturilor ilegale asociate.
15:45
Curtea de Apel Oradea a pus-o la plată pe şefa farmaciei din spitalul din Marghita, Balogh Eva, acuzată că a fraudat bugetul CAS prin firma personală de îngrijiri la domiciliu. A decontat servicii medicale de peste 75.000 euro pe care, în realitate, nu le-a prestat niciodată.
15:30
Cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron, joi seară, la Paris, la o cină pentru a discuta despre politica Uniunii Europene și a Chinei.
15:15
La 2 mai 1945, a avut loc căderea Berlinului. Generalul Helmuth Weidling a semnat predarea capitalei germane către Armata Roșie.
15:15
Exporturile de grâu şi porumb ale Ucrainei ar putea scădea cu aproape un sfert în următorul sezon, care va începe în luna iulie 2024, după o recoltă mai mică apărută ca urmare a războiului.
15:00
Un incident revoltător s-a petrecut la jumătatea lunii aprilie. Un bebeluș de doar două luni a fost bătut cu sălbăticie de cea care i-a dat viață. Femeia, angajată la o unitate militară din Capitală, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.
14:45
Paul Lambrino vrea să scape de arestul preventiv, acesta a depus o nouă cerere pentru eliberarea pe cauțiune, potrivit unor surse judiciare din Malta. Luni, instanța i-a respins cererea de eliberare pe cauțiune din cauza gravității acuzațiilor care i se aduc.
14:45
Zeci de campusuri universitare din SUA au fost ocupate de studenți care protestează față de războiul din Gaza.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.