Noi evacuări la Slănic Prahova, după surparea unei străzi. Mesaj Ro-Alert de urgență extremă: „Părăsiți/evitați zona”

Adevarul (Romania), 2 mai 2024 18:15

Locuitorii afectați de prăbușirea de teren de la Slănic Prahova sunt îndemnați să părăsească zona fără întârziere. Casele din zona în care strada s-a surpat riscă să se prăbușească. Autoritățile au emis un mesaj Ro-Alert de urgență extremă.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
15:00
Sociologul Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi opt luni închisoare cu suspendare, după ce a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
15:00
Două șoferițe s-au ales cu răni pe tot corpul, iar patru mașini au fost avariate într-un accident rutier produs, vineri, la orele amiezii, la intersecția dintre strada Crizantemelor și strada Păcii, din municipiul Buzău.
Acum 15 minute
14:45
Consilierul judeţean Costică Lupu, arestat preventiv pentru camătă alături de cei doi fii ai săi, a fost plasat sub control judiciar, a decis, joi, 16 mai, Tribunalul Vaslui. Hotărârea este definitivă
Acum 30 minute
14:30
Mai mulți polițiști au fost agresați verbal și amenințați în timpul desfășurării activităților lor zilnice. S-a întâmplat în Prahova, unde oamenii legii au fost chemați în localitatea Boldeşti-Scăeni.
14:30
Nava-școală „Mircea“, superbul velier construit în Germania, a intrat în portul Constanța pe data de 17 mai 1939, în urmă cu 85 de ani.
14:30
Consiliul Europei a adoptat primul tratat internaţional obligatoriu din punct de vedere juridic menit să asigure respectarea drepturilor omului, a statului de drept şi a standardelor juridice privind democraţia în utilizarea sistemelor de inteligenţă artificială (AI).
14:30
Horoscopul săptămânii 17-23 mai 2024 aduce schimbări importante pentru unii nativi. Patru zodii au noroc pe toate planurile: iubire, sănătate și bani. A doua jumătate a lunii le va aduce doar vești bune.
Acum o oră
14:15
La trei ani de la moartea unei paciente, două doctorițe de la Spitalul Clinic CF2 din București au fost trimise în judecată pentru fals intelectual. Procurorii le acuză că au consemnat în foaia de observație un diagnostic fictiv, omițând cu intenție simptomele de COVID pe care femeia le avea.
14:15
Cafenelele din Europa sunt sufocate de nomazii digitali și au început să ia măsuri împotriva acestora. Unele localuri interzic complet utilizarea laptopurilor, în timp ce altele percep un tarif orar pentru a le folosi.
Acum 2 ore
14:00
14:00
77% iau în considerare o investiţie în surse de energie regenerabilă, panouri fotovoltaice şi/sau pompe de căldură, potrivit unui studiu realizat pentru platforma despre-energie.ro.
13:45
Turcia este în "discuţii avansate" cu producătorii chinezi de automobile electrice BYD şi Chery pentru investiţii în uzine de asamblare în Turcia, a declarat ministrul turc al Industriei, Fatih Kacir.
13:30
Angajații Arhivelor Naționale - Serviciul Județean Olt au protestat, vineri, 17 mai 2024, suspendând activitatea cu publicul timp de o oră. Este prima acțiune dintr-o serie de proteste care se pregătesc. „Nu vrem măriri, vrem salariile la nivelul celor din aparatul central”, spun angajații.
13:30
Prima creşă construită în ultimii 30 de ani în orașul Galați este gata. O clădire dezafectată din centrul oraşului, aflată în ruină de ani de zile, a fost reabilitată de la zero, cu fonduri europene.
13:30
Zeci de călători au fost blocați timp de ore la Aeroportul din Cluj-Napoca joi seara, din cauza defectării scannere-lor de bagaje.
13:30
13:15
Organizatorii celebrului festival francez de la Cannes au întins covorul roşu, joi, în faţa regizorului american Francis Ford Coppola, în vârstă de 85 de ani, care a prezentat pe Croazetă noul său film, considerat de unii ca fiind ultima sa, citată de Agerpres.
13:15
Rata anuală a inflaţiei în UE a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând, ţara cu cea mai ridicată inflaţie din blocul comunitar, arată Eurostat.
13:15
Cetățeni din Rusia, China și chiar din Orientul Mijlociu sunt surprinși în apropierea bazelor militare americane, încercând să filmeze și să extragă informații, a declarat un congresmen american pentru Daily Mail.
Acum 4 ore
13:00
Un adolescent din Massachusetts a murit pe 1 septembrie 2023, după ce a participat la provocarea „One Chip Challenge” pe rețelele de socializare, care implică consumul unui chips tortilla extrem de picant, arată raportul de autopsie consultat de Associated Press.
13:00
Guvernul chinez a prezentat vineri un set de măsuri ambiţioase pentru a stabiliza o piaţă imobiliară în criză, pe lângă achiziția de către stat a imobilelor nevândute.
13:00
Canalul Bucureşti-Dunăre-Marea Neagră, investiție oprită în 1989, apare din nou în agenda premierului României Marcel Ciolacu.
13:00
Această proprietate impresionantă, situată la marginea unei păduri și în apropierea Bucureștiului, este acum disponibilă pentru vânzare la prețul de 1,6 milioane de euro.
12:45
Guvernul condus de Marcel Ciolacu alocă anul acesta sume record, de 4 miliarde de euro, pentru a sprijini fermierii români. Executivul a alocat încă un miliard de lei pentru plata ajutoarelor de 100 de euro pe hectar, dar și pentru fermierii din domeniul avicol și cel al creșterii porcilor.
12:45
Iubitorii muzicii clasice pot achiziționa deja bilete pentru recitalurile și concertele simfonice ce vor avea loc în perioada 31 august – 27 septembrie 2024 la Ateneul Român, în cadrul celei de a XIX-a ediții a Concursului Internațional „George Enescu”.
12:30
12:30
Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, ar fi cotat pe locul trei într-un sondaj recent, potrivit unei comunicări interne.
12:30
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului care vizează aproape o treime din țară, valabilă până la ora 23.
12:15
Medicii slovaci se vor reuni luni pentru a evalua starea de sănătate a premierului Robert Fico şi a discuta posibilitatea de a-l transporta de la spitalul din Banska Bystrica, unde este internat în prezent după ce a fost împuşcat, în capitala Bratislava, a relatat vineri presa locală.
12:00
Ucraina a lansat în noaptea de joi spre vineri un atac masiv asupra unor instalații petroliere din regiunile din sud-vestul Rusiei, Kremlinul susținând că a neutralizat peste 100 de drone aeriene și navale, relatează AFP și Kyiv Independent.
12:00
CFR Călători va da startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” în 14 pe 15 iunie 2024. Turiștii vor avea la dispoziție 30 de trenuri spre Marea Neagră și Delta Dunării
12:00
După ce au câștigat bătălia cu ciorile, autoritățile din Tokyo sunt acum implicate într-o campanie și mai dură: să țină în frâu un ratonul nord-american. Afost înființată o linie telefonică de urgență pentru raportarea distrugerilor provocate de aceste animale.
12:00
Duminică, 26 mai, ora 11:30, la teatrul Excelsior, sunteți invitați de la mic la mare la patru lucrări de dans și teatru. De la adaptarea uneia dintre cele mai cunoscute povești pentru copii până la creaturi fantastice și coregrafii inedite puteți explora lumile mari ale celor mici!
11:45
Locul magic din zona de vest a țării în care cei care doresc pot hrăni animale îndrăgite, are o nouă vedetă. Este vorba despre „Baby Emu”, primul pui de Emu care a ieșit din ou, clocit natural de tatăl lui
11:45
11:30
11:30
Ecaterina I, soția lui Petru cel Mare și țarină a Rusiei după moartea acestuia, în 1725, a murit la 17 mai 1727. Destinul ei a fost unul fascinant.
11:30
Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei i-a cerut într-o conferință de presă actualului edil să prezinte lista donatorilor pentru campania sa electorală. Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a intervenit și a dat mâna cu liberalul.
11:15
Comisia Europeană a stabilit de mult timp regulile privind despăgubirea pasagerilor afectați de întârzierea mai mare de 3 ore a zborurilor, exceptând împrejurările excepționale.
11:15
Piața Amzei va fi animată trei weekend-uri consecutive: 18-19 mai, 25-26 mai și 1-2 iunie: proiecții de film, ateliere de animație pentru copii și multe activități creative, recreative și sportive.
Acum 6 ore
11:00
Polițiștii sunt în alertă, de patru zile, după dispariția unui bărbat din județul Buzău. În data de 13 mai 2024, oamenii legii au fost sesizați în legătură cu dispariția de la domiciliu a lui Florin Marangoci, un bărbat în vârstă de 61 de ani
10:45
10:45
10:30
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a anunţat că susține demersul prim-ministrului Guvernului României, dl Marcel Ciolacu, de a relua construcția canalului navigabil Dunăre-București.
10:30
Poliţia suedeză a reţinut mai multe persoane şi a izolat o zonă importantă din Stockholm după ce o patrulă a auzit presupuse focuri de armă în apropierea ambasadei Israelului, relatează Reuters.
10:30
10:15
Ministerul Digitalizării a lansat vineri o platformă cu ajutorul căreia pot fi semnalate cazurile de dezinformare de pe toate platformele sociale.
10:15
Deși e tentant și poate părea distractiv, consumul de alcool în apropierea apei și sub un soare arzător vine cu unele riscuri reale de siguranță. Yahoo Life a publicat sfaturile unor experții în sănătate pentru a evita deshidratarea, bolile cauzate de căldură și accidentele.
10:15
10:15
Botezat de adversari „primarul târnăcop” (o poreclă voit demolatoare, dar aproape elogioasă, implicând totuși munca), edilul entuziast și-a propus să dea o față modernă orașului păstorit și să depășească „un urbanism meschin al străzilor și al piețelor mici și întortochiate” (sic!).
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.