Cu ce trebuie să se doteze tancurile ucrainiene pentru a rezista dronelor rusești

Adevarul (Romania), 27 aprilie 2024 05:15

Telegraph a dat o „rețetă” pentru salvarea tancurilor pe prima linie. Eficacitatea dronelor rusești în timpul loviturilor asupra tancurilor americane poate fi redusă radical, a menționat publicația occidentală.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 10 minute
12:15
Un castel din secolul al XII-lea care a aparținut unui Rothschild este scos la licitație pentru suma impresionantă de 425 de milioane de euro, adică aproximativ 454 de milioane de dolari.
12:15
Amenzile contravenționale și instrumentele penale pentru recuperarea creanțelor fiscale vor fi tot mai folosite de ANAF în 2024, în colectarea de bani la buget, în contextul creșterii poverii fiscale.
Acum 30 minute
12:00
Cu o carieră impresionantă, care se întinde pe durata a peste 20 de ani, Andreea Bălan a avut parte de un moment stânjenitor în timpul unui concert susţinut recent în comuna Lumina, din Constanţa.
Acum o oră
11:45
Rusia a lansat „76 de mijloace de atac aerian, 55 de rachete şi 21 de drone” asupra mai multor regiuni ucrainene în noaptea de marți spre miercuri, au anunțat Forţele aeriene ale Ucrainei. Atacul masiv a vizat în special instalaţiile energetice, potrivit AFP.
11:45
Florin a împlinit marți, 7 mai 2024, vârsta de 38 de ani, însă de patru luni „locuiește” mai mult în Spitalul Municipal din Arad. Pacientul a trecut prin mai multe intervenții chirurgicale.
11:45
Sectorul IT din România înseamnă 8% din Produsul Intern Brut (PIB), fiind una dintre industriile cu cea mai mare valoare adăugată din ţara noastră, a declarat, miercuri, ministrul Cercetării.
11:30
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a informat că va depune o plângere penală pentru distrugere, după ce două afișe electorale ale sale din sectorul 1 au fost distruse, afirmând că nu credea că va mai vedea afișe electorale rupte în 2024.
Acum 2 ore
11:15
Cancerul este principalul motiv de deces în rândul persoanelor cu vârsta sub 65 de ani din Uniunea Europeană, arată un nou raport Eurostat. În România, bolile cardiovasculare rămân principalul inamic al populației, cu mai mult de jumătate din totalul deceselor.
11:00
11:00
Cea mai performantă ambulanță montană din România destinată intervențiilor în zone montane și alte locuri greu accesibile a intrat în dotarea Salvamont Gorj.
11:00
Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben privind instabilitatea atmosferică temporar accentuată, care este valabilă miercuri, 8 mai, de la ora 10 până la ora 23.
10:45
Ioan Branga, unul dintre cei mai cunoscuți oieri din România, a murit, la vârsta de 54 de ani, în urma unui infarct survenit în timpul somnului. Era faimos în toată țara datorită produselor lactate autohtone pe care românii le caută în hypermarketuri.
10:45
În doar 10 secunde o tornadă a demolat o clădire din Lincoln, Nebraska. Imaginile au fost înregistrate de camera de bord a unei mașini aflate în parcare.
10:45
Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarat surse medicale.
10:45
Poliţiştii din Braşov au obţinut un mandat de arestare pentru o femeie din Braşov, care este suspectată că, de Paşte, a dat foc locuinţei unui vecin.
10:45
10:30
AstraZeneca a anunțat marți că inițiază retragerea la nivel global a vaccinului său COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile” din timpul pandemiei, relatează Reuters.
Acum 4 ore
10:00
România se află pe locul al 89-lea în topul celor mai atrăgătoare destinații de relocare profesională, crescând în clasament față de 2020, când se afla pe locul 92, dar sub ratingul din 2018.
10:00
Tensiunile și detaliile savuroase s-au revărsat în instanță marți, când Daniels a compărut în procesul penal, înfruntându-l pe Trump pentru prima dată în fața instanței.
10:00
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că au fost abordate mai multe teme la întâlnirea sa cu omologul american, Joe Biden, printre care Visa Waiver și candidatura la șefia NATO.
09:45
Un nou cutremur s-a produs miercuri dimineaţă în Maramureş. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, acesta este cel de-al treilea înregistrat în această zonă în mai puţin de 24 de ore.
09:30
După fiecare duș, oamenii au obiceiul de a arunca prosopul de baie pe un cârlig pentru a se usca. Va atârna acolo până la următoarea utilizare, cu excepția cazului în care este timpul să fie spălat. Totuși, cât de frecvent ar trebui, de fapt, înlocuit prosopul de baie?
09:30
Aproape că sari din scaun de groază, când izbucnesc acordurile proletcultistului cântec „Hei-rup, hei-rup, cad stânci de fier/ în lupta dusă de brigadieri…”.
09:30
Noua lege a pensiilor prevede și o a doua recalculare a pensiilor, care va fi mult mai importantă decât recalcularea care se încheie în septembrie 2024.
09:15
Consumul de iaurt în mod regulat, cel puțin trei porții pe săptămâna, poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2, boală care afectează 462 de milioane de oameni din întreaga lume, afirmă Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA).
08:45
Calculele dinaintea ultimei etape din play-out indică FCU Craiova și Dinamo drept echipele cu cele mai mari șanse să pice direct în „B“. Dacă așa se va și întâmpla, atunci vom asista la pedeapsa fotbalistică primită de niște conducători foarte slabi.
08:45
Oferta publică iniţială (IPO) Premier Energy PLC începe miercuri, 8 mai, şi este de aşteptat să se încheie pe 15 mai 2024, a anunţat compania după ce ASF a aprobat prospectul.
08:45
După ce a anunțat că își ia adio de la Gașca Zurli, Vero Căliman intră într-o nouă etapă a carierei sale artistice, dedicându-se cu pasiune și entuziasm teatrului pentru copii. Actrița este cunoscută pentru implicarea sa remarcabilă în proiectele destinate celor mici.
Acum 6 ore
08:15
Săptămâna care urmează după Învierea Domnului este cunoscută sub numele de Săptămâna Luminată. În biserici, slujbele din Săptămâna Luminată se ţin cu Uşile Împărăteşti larg deschise, ca un simbol pentru uşa deschisă de la mormântul Mântuitorului.
08:15
Miercuri, 8 mai, temperaturile vor fi mai scăzute, comparativ cu ziua anterioară, conform prognozei emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Odată cu această răcire, multe regiuni ale țării vor înregistra precipitații și manifestări de instabilitate atmosferică.
08:15
Într-o lume a cererilor în căsătorie coregrafice și a micilor dejunuri în pat perfecte, gesturile mărunte sunt cele care mențin cu adevărat focul unei relații.
08:15
Minivacanța care abia s-a incheiat a adus un mare flux de turiști români și străini pe Litoralul românesc, potrivit datelor prezentate marți de secretarul general al FPIOR, Corina Martin.
08:00
Daniel Maricuța, fost primar al comunei sibiene Șelimbăr, candidează din nou la primărie și oferă gratuit 1.800 de locuri de casă.
07:30
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, la Washington, că România va găsi o soluţie în privinţa cedării unui sistem Patriot de apărare antiaeriană Ucrainei.
07:30
Ziua de miercuri aduce schimbări şi nesiguranţă pentru Lei şi o perioadă plină de iubire pentru Fecioare. Lorina, astrologul Click!, a consultat astrele și a realizat predicțiile generale pentru cei 12 nativi ai zodiacului.
07:15
Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate urmează să fie refăcut, deoarece este învechit tehnic. Mai mult, cardul va fi disponibil inclusiv în format electronic, de pe telefon, la fel ca un card bancar.
07:15
România așteaptă decizia francezilor privind includerea lui Halep pe tabloul Roland Garros. Istoricul întrecerii pariziene ne arată însă că, în trecut, sportivii aflați în situația Simonei au fost ocoliți de organizatori.
07:00
Peste 400.000 de turiști vizitează anual Castelul Corvinilor din Hunedoara, însă foarte puțini dintre ei urcă pe Dealul Sânpetru, pentru a explora locul spectaculos, care păstrează numeroase vestigii istorice și enigme.
07:00
Rusia poate schimba partea în războiul civil sudanez pentru a sprijini Forțele Armate sudaneze (SAF) în căutarea unei baze navale la Marea Roșie pentru Rusia. Mișcarea ar alinia politicile iraniană și rusă în Sudan și ar crea oportunități pentru o cooperare sporită iraniano-rusă în zonă.
06:45
În județul Botoșani, câteva comune încep să se bazeze pe tehnologii industriale moderne pentru a dezvolta comunitățile, dar și pentru a face economie la buget. Printre altele, au iluminat stradal cu telegestiune, stații de apă și canalizare controlate prin senzori sau pompe de căldură.
06:45
Echipajele tunurilor autopropulsate Caesar nu pot fi luptători ai Forțelor Armate ucrainene fără antrenament, a subliniat Christel Nahan.
06:30
Ucraina se află într-o situație dificilă în fața unui inamic care are, aparent, resurse nelimitate. Generalul (r) Alexandru Grumaz explică, într-un interviu pentru „Adevărul”, la ce ne-am putea aștepta în perioada următoare.
Acum 8 ore
06:15
Cheltuielile pentru apărare vor crește structural în întreaga lume, odată cu noua normalitate a tensiunilor geopolitice și cu sfârșitul dividendelor de pace de mai multe decenii.
06:15
Potrivit agenției, William Burns plănuiește să poarte discuții cu înalți oficiali ai statului evreu.
06:00
Deși doar unii dintre candidații la Primăria Capitalei au prezentat un proiect care să conțină principalele priorități pentru bucureșteni, aproape toți au ieșit public cu diferite promisiuni, de la îmbunătățirea traficului, la remedierea sistemului de termoficare
Acum 12 ore
04:15
Gita Gopinath, prim director general adjunct al Fondului Monetar Internațional, a declarat că „în ciuda riscurilor geopolitice crescute, dolarul american domină în continuare”.
04:00
01:45
Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, pe Parc des Princes, în manşa secundă a semifinalelor.
01:30
Recomandările au fost date datorită faptului că nivelurile crescute de poluare fonică pot duce la anumite probleme de sănătate.
01:00
Recepția ceremonială a delegației chineze condusă de liderul Republicii Populare Chineze este programată pentru 8 mai la Belgrad.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.