4 cele mai frumoase mănăstiri din România

Jurnalul.ro, 27 aprilie 2024 07:10

Mănăstirile din România au o frumusețe aparte, astfel că arhitectura lor încântă mii de turiști în fiecare an.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
16:00
Circulația trenurilor de metrou pe Magistrala 2 se va desfășura direct, între stațiile Tudor Arghezi și Pipera, din 9 mai, fără a mai fi necesară transbordarea la stația Berceni, anunță miercuri, Metrorex.
Acum 10 minute
16:10
Premierul Marcel Ciolacu cere companiei CFR Călători „servicii mai bune pentru români” și arată că toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor trebuie să intre într-o reorganizare pentru o eficiență mai mare.
Acum 30 minute
16:30
Ședinta solemnă comună a Camerelor reuniteale Parlamentului României consacrată marcării Zilei Solidarităţii şi Prieteniei dintre România şi Statul Israel va avea loc marți, 14 mai.
15:40
„Decizia politică e foarte clară. În septembrie vor fi alegeri”, spune Marcel Ciolacu, despre prezidențiale, după ce în spațiul public s-a vehiculat informația că ar putea fi organizate în luna decembrie.
15:30
Numărul morților în Brazilia a crescut la 90, cu alte decese în curs de investigare. 131 de persoane sunt încă date dispărute. 155.000 de oameni au rămas fără adăpost după ce ploile torențiale au provocat inundații majore.
Acum o oră
15:10
Un aliment tradițional este preferat de tineri, după ce au aflat că ajută la pierderea în greutate.
Acum 2 ore
15:00
Cireșele au început să atragă atenția consumatorilor cu prețurile lor exorbitante. Pe drumurile naționale din România, în special pe DN 1, kilogramul de cireșe poate ajunge la prețuri incredibile de până la 100 de lei, adică aproximativ 22 de dolari. Cu toate acestea, în unele localități, situația este cu totul alta.
14:40
Lucian Bode afirmă că liberalii au depus liste complete în peste 95% din unitățile administrativ-teritoriale și este convins că PNL va câștiga alegerile din 9 iunie.
14:30
Este foarte important să le explicăm votanților lui Nicușor Dan de acum 4 ani că în momentul acesta PNL are candidat, candidat viabil, valabil, și care trebuie să primească voturile lor, spune Rareș Bogdan. El afirmă că Sebastian Burduja este „o șansă istorică pentru Capitală”.
14:10
Pompierii din Vaslui intervin, miercuri, pentru salvarea a două persoane care au căzut într-o fosă septică în localitatea Ștefan cel Mare. Potrivit polițiștilor, pe durata intervenției, traficul este restricționat pe DN 15D Vaslui-Podeni.
Acum 4 ore
14:00
Armata americană a finalizat construcția unui port artificial temporar în Gaza pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar, dar acesta nu poate fi instalat pentru moment din cauza condițiilor meteorologice, a anunțat marți Pentagonul.
13:40
Marele actor Florin Piersic a transmis primele sale cuvinte de la spital, după ce a fost internat și operat la genunchi. Într-o declarație exclusivă pentru Antena 3 CNN, maestrul a trimis gânduri bune pentru fanii săi și i-a asigurat că este în îngrijirea unui personal medical de încredere.
13:30
Carmen Brumă, cunoscută nutriționistă și creatoare de programe fitness, atrage atenția asupra importanței eliminării corecte a grăsimii abdominale în contextul sănătății generale. Într-o recentă dezvăluire pentru unica.ro, specialistul a subliniat pericolul asociat acumulării de grăsime în jurul abdomenului, numită și grăsime viscerală.
13:10
Refuzul dialogului este infantil și incorect, declară la RFI candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, Sebastian Burduja: „Dacă domnul Nicușor Dan nu va accepta o dezbatere, nu poate să ne ceară susținerea ulterioară în Consiliul General, este complet incorect”.
13:00
Hidrologii au emis miercuri o avertizare Cod galben de viituri valabilă până joi dimineața pe râuri din 17 județe.
12:40
Accident grav în localitatea Drăgoieni din județul Gorj. Un microbuz a părăsit partea carosabilă și a lovit un copac, soldându-se cu cinci persoane rănite. Incidentul a avut loc în această dimineață, iar echipajele de intervenție au fost alertate imediat.
12:30
O reptilă deosebit de periculoasă a fost observată în România.
12:10
Autoritățile din Bulgaria fac lucrări de asfaltare pe Podul dintre Ruse și Giurgiu, pe partea de pod pe care o au în administrare. Traficul se desfășoară alternativ, pe o singură bandă, fiind dirijat, anunță miercuri Poliția de frontieră.
12:10
Curtea de Conturi recomandă conducerii Portului Constanța să întreprindă demersuri pentru creșterea cotei de piață a Portului la nivel regional, îndeosebi pe segmentul mărfurilor containerizate, inclusiv pentru creșterea competitivității serviciilor oferite comparativ cu porturile regionale concurente.
Acum 6 ore
12:00
Berbecii se dedică unei cauze, Racii fac schimbări, Fecioarele au parte de un nou început, Balanțele sunt preocupate de dragoste, Scorpionii iau hotărâri în familie, Săgetătorii sunt suprasolicitați, Capricornii au o zi încărcată, Vărsătorii au parte de un moment tensionat iar Peștii se eliberează de unele responsabilități.
11:40
Doi bărbați de 25 și 31 de ani au fost, marți, arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzați de viol, complicitate și tentativă de viol, a anunțat IPJ Dâmbovița.
11:30
Lumea tocmai a înregistrat cea mai fierbinte lună aprilie din istorie, prelungind o serie de 11 luni în care fiecare a stabilit un record de temperatură, a anunțat miercuri serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice al Uniunii Europene.
11:20
Te întrebi cum îți poți gestiona mai bine banii pentru a evita să pici în capcana supraîndatorării? Această problemă poate afecta pe oricine, însă cu ajutorul unor strategii eficiente pentru gestionarea finanțelor poate fi evitată.
11:10
Un atac aerian rusesc asupra Ucrainei a avariat mai multe instalații din infrastructura energetică din întreaga țară, au declarat miercuri oficiali ucraineni, citați de Reuters.
11:00
Bucureşti şi judetul Ilfov reprezintă împreună regiunea din România cu cea mai mare rată de motorizare a populatiei, media fiind de 640 de autoturisme la mia de locuitori,nivel apropiat de majoritatea regiunilor din Franța, Germania, Austria şi Italia, potrivit datelor Eurostat aferente anului 2022.
10:40
Vremea se răcește miercuri în Capitală, iar maxima va ajunge la 23 de grade, potrivit prognozei speciale emise de ANM.
10:40
Sediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va fi evacuat miercuri, de la ora 15.00, în timpul desfășurării unui exercițiu de apărare civilă.
10:30
Kim Ki Nam, unul dintre cei mai longevivi oficiali nord-coreeni, care a condus aparatul de propagandă al statului, a murit, a anunțat miercuri presa oficială, citată de Reuters.
10:10
În continuarea unei tradiții stabilite de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune la Sala Radio un eveniment de înaltă ținută: CONCERTUL REGAL, ce marchează sărbătoarea regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.
Acum 8 ore
10:00
Românii aruncă anual cel putin 2,5 milioane de tone de mâncare, cifră care situează ţara noastră pe locul 1 în topul risipei de alimente în Europa.
09:40
Ai simțit vreodată că ești în pragul unei întâlniri care-ți va schimba viața? Poate că ești pe cale să-ți cunoști sufletul pereche, acea persoană care te completează în toate privințele. În timp ce conceptul de suflet pereche poate părea un basm, mulți cred că anumite semne indică momentul în care ești pe cale să-l cunoști pe al tău.
09:30
Milkshake-ul este o băutură obținută prin amestecarea laptelui cu înghețată și diverse ingrediente – sos de caramel sau de ciocolată, fructe proaspete sau congelate, simple sau în combinații potrivite (căpșuni cu banane, zmeură cu afine, mure cu banane).
09:10
În acest an, alinierea cosmică aduce o influență karmică puternică pentru fiecare zodie, odată cu tranzitul Lunii Negre în Fecioară. Această poziție astrală se concentrează pe aspectul karmic al vieții noastre, aducând cu sine provocări și lecții pe care trebuie să le învățăm.
09:10
Un bărbat de 59 de ani, aflat pe bicicletă, a fost lovit mortal de o mașină, marți seara, pe un drum județean din Constanța.
08:50
Iaurtul și chefirul, ambele produse din lapte fermentat, au o istorie lungă și caracteristici unice care le deosebesc.
08:30
Netflix dezvăluie primele imagini din producția epică. Aceasta va avea premiera în 2024.
08:10
Ian Gelder, care l-a interpretat pe Kevan Lannister în serialul Game of Thrones, a murit la vârsta de 74 de ani, scrie BBC.
08:10
Dacă ar mai fi printre noi Păstorel, menestrelul vinurilor, s-ar așeza într-un fotoliu adânc, și-ar turna în pahar o Grasă sau o Frâncușă și ar urmări, în timp real, imagini din zona cu cisterne de inox sau din sala unde licorile se maturează în butoaie de stejar.
Acum 12 ore
08:00
Sindicaliștii din cadrul Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală anunță pentru miercuri un protest în fața Guvernului României. Polițiștii locali cer aplicarea condițiilor legale de muncă pentru această categorie respectarea normei de hrană și bani pentru zilele libere lucrate.
07:50
Ridicarea unor construcții sau instalații, trecerea terenurilor în intravilan, folosirea dronelor a emițătoarelor radio și a aparatelor de fotografiat, precum și pescuitul, vânătoarea, incendierea miriștilor și activitățile de agrement se regăsesc printre activitățile care vor fi interzise pe o rază de aproape doi kilometri și jumătate în jurul obiectivelor militare, potrivit unui nou proiect de lege pus în dezbatere la Parlament.
07:40
Un cutremur cu magnitudinea 2,6 s-a produs miercuri dimineață în județul Maramureș.
07:30
Incertitudinea rămâne o caracteristică constantă și în acest an pentru agricultura din UE, deși se estimează o creștere ușoară a producțiilor, arată ediția de primăvară a raportului Comisiei Europene privind Perspectivele pe termen scurt ale piețelor agricole publicat săptămâna aceasta. Se preconizează că producția de cereale din UE în anul agricol 2024/2025 va crește cu aproximativ 3% față de precedentul an agricol, iar oferta de lapte din UE va rămâne relativ stabilă în 2024. De asemenea, scăderea producției de carne de porc, care a fost de 6,6% anul trecut, ar putea încetini la 0,4% în 2024, în timp ce cererea de carne de pasăre, ca sursă mai ieftină de proteine, este încă ridicată. Consumul de vin în UE își va continuă tendința de scădere, deoarece generațiile mai tinere preferă alte tipuri de băuturi alcoolice.
07:10
Turiștii se întâlnesc din ce în ce mai des cu urși, nu doar în zonele montane, ci și în cele de deal. RO-Alert avertizează asupra prezenței mamiferelor doar atunci când se raportează un urs într-o anumită zonă, dar există posibilitatea să apară animalele și acolo unde nu s-a raportat nimic anterior. Puține dintre întâlnirile oamenilor cu aceste mamifere sunt mediatizate, în timp ce zeci de localități se confruntă deja cu prezența cotidiană a urșilor, fără să existe posibilitatea de apărare în fața unor eventuale atacuri. Singurii care dau sfaturi pentru astfel de întâlniri sunt localnicii care se confruntă cu aceste situații și montaniarzii, pentru că autoritățile nu au nicio strategie.
06:50
Vă recomand, mai jos, unele dintre cele mai incitante noutăți editoriale ale acestei primăveri. Cercetați-le! Nu veți avea decât de câștigat.
06:30
Rachiu, horincă, palincă - iată câteva cuvinte la ale căror înțelesuri ne gândim prea puțin (sau deloc) când dăm pe gât un „shot”, ori două. De unde provin acești termeni, cum au pătruns în limba română, descoperiți astăzi, la „Dicționar cultural”.
06:10
În 6 mai 2014 a murit la Târgu Mureș Mihai Scin (născut pe 2 noiembrie 1942, la Făgăraș). Activitatea sa culturală a fost, cu unele întreruperi, legată de revista Vatra, unde a fost redactor (după 1990, a fost o vreme și director la Editura Albatros și atașat cultural al României în Israel). Dar să-i facem (re)cunoscută povestea.
Acum 24 ore
00:30
Apariţii emblematice, rochii electrizante şi transformări memorabile. Tema galei, "Grădina Timpului", a dat frâu liber imaginaţiei creatorilor de modă.
00:20
Președintele Vladimir Putin a depus jurământul pentru încă șase ani la conducerea țării, într-un moment în care războiul declanșat de el în Ucraina a devenit parte din viața de zi cu zi pentru majoritatea rușilor. Mai mult, îndoctrinați de apelurile mașinăriei de propagandă de la Moscova, tot mai mulți ruși rezonează cu apelurile naționaliste și recurg la delațiuni contra „dușmanilor poporului”, pe care puterea îi încurajează să le facă, în contextul în care sistemul reprimă fără milă orice formă de protest la adresa Kremlinului. Rușii par resemnați și preferă să considere acum că și războiul este un loc de muncă.
7 mai 2024
23:50
Ţările bogate ar trebui să reducă ajutoarele financiare oferite pentru sectorul creşterii animalelor, în ideea de a ajuta la reducerea poluării create de consumul de carne roşie şi lactate, susţine Banca Mondială, potrivit Bloomberg.
23:30
Miile de spectatori așteptați la Gala de Deschidere a celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14 – 24 iunie 2024) vor avea parte de o experiență cinematografică intensă și memorabilă în seara care dă startul a unsprezece zile pline de filme, cine-concerte și evenimente speciale. Vineri, 14 iunie, de la ora 20:45, pe marele ecran din Piața Unirii va fi proiectat pentru prima dată în România filmul Dogman (Franța, 2023), al legendarului regizor Luc Besson.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.