Nepoata lui Martin Luther King la București. Participă la conferința conservatorilor și suveraniștilor

Jurnalul.ro, 27 aprilie 2024 17:50

Nepoata lui Martin Luther King participă la conferința conservatorilor și suveraniștilor de la București. Evenimentul Make Europe Great Again este organizat de un institut apropiat de AUR. Mai mulți politicieni controversați din Europa au fost invitați de organizatori.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 2 ore
01:10
Creşterea recentă în forţă a preţurilor aurului este un simptom al unei ordini mondiale în schimbare şi al începutului unei noi era de conflict şi nesiguranţă. Guvernele şi băncile centrale consideră de multă vreme metalul preţios drept o potenţială sursă de stabilitate monetară.
01:00
Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul Lecțiile Blagăi / Blaga’s Lessons, în regia lui Stephan Komandarev, coproducție bulgaro-germană, recompensată în 2023 cu Globul de cristal pentru cel mai bun film, Premiul pentru cea mai bună actriță și Premiul Juriului Ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.
00:50
Două mari soprane ale României: Hariclea Darclée (1860-1939), prima Floria Tosca și Lucia Stănescu (1926 - 2020), interpretă a operelor lui Puccini în Italia,  vor fi omagiate, joi 9 mai 2024, la Livorno în cadrul unui eveniment patronat de primăria orașului, dedicat Centenarului morții marelui compozitor Giacomo Puccini.
00:50
Justin Bieber și Hailey Baldwin Bieber așteaptă primul lor copil împreună. Cuplul a anunțat vestea pe Instagram-ul lui Hailey, împărtășind un videoclip și imagini de la o ședință foto în care cei doi par să își reînnoiască jurământul.
Acum 4 ore
00:30
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că începe plata subvenției de 100 euro pentru fermieri. MADR are în vedere o suplimentare a bugetului. Plățile vor începe din 15 mai.
00:10
Proiectul de modificare a Legii RCA nr. 132/2017 a fost înregistrat la Senatul României, apoi a fost înaintat către Camera Deputaților și înregistrat sub nr. 216/2024.
9 mai 2024
23:50
Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, susține că înaintarea rușilor în estul țării ar putea fi oprită dacă țările aliate ar livra mai mult armament. Liderul de la Kiev a cerut sprijin în cadrul unei conferințe de presă la care a luat parte și Roberta Metsola, președintele PE.
23:40
O fetiță britanică născută surdă poate auzi acum fără ajutor, după un tratament inovator. Opal Sandy a reușit să audă după o terapie genică care tratează probleme de auz.
23:40
Luptătorul Alin Alexuc s-a calificat joi la Jocurile Olimpice de la Paris, la disciplina lupte greco-romane, la categoria 130 kg. Românul a reușit să ajungă în finala Turneului Mondial de Calificare de la Istanbul, fapt care îi asigură al 83-lea loc în cadrul Team România.
23:20
Cea de-a 7-a ediție a Hoinar Festival începe mâine și va reuni la București, în perioada 10 - 14 mai, 15 artiști de talie internațională care vor susține 4 spectacole-incursiune, pe scenele Teatrului ACT și Ateneului Român.
23:10
Walt Disney și Warner Bros Discovery anunță că vor oferi pachete comune în domeniul serviciilor de streaming. Este vorba despre pachete ale Disney+, Hulu și Max. Acestea vor fi oferite clienților din SUA la vară.
22:50
Ministerul Finanţelor a împrumutat joi suma de 800 mil. lei de la bănci, prin două licitaţii cu titluri de stat, la randamente de 6,35% şi 6,70% pe an.
22:40
Miercuri, 15 mai 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA DE CAMERĂ RADIO vă invită la Sala Radio la un eveniment special: concertul de închidere a Festivalului Internațional „CellEAST”, primul festival de violoncele din România.
Acum 6 ore
22:20
Cetatea eternă a fost joi scena a trei succese consecutive ale jucătoarelor române de tenis participante la turneul Masters 1000 de la Roma. Sorana Cîrstea a fost a treia româncă victorioasă, după ce a învins-o în turul doi pe adolescenta cehă Brenda Fruhvirtova.
22:10
Maluma, superstarul columbian de reggaeton și latino-pop, și Nick Carter de la Backstreet Boys se numără printre primele nume confirmate la ediția din acest an a Neversea, care se va desfășura între 4 și 7 iulie 2024 la Constanța.
21:50
După unui regres în anii pandemiei, tusea convulsivă a început să circule din nou în Europa. Între ianuarie și martie s-au înregistrat 32.000 de cazuri. Sunt 19 decese de la începutul anului 2023, 11 în rândul copiilor cu vârsta sub 1 an.
21:40
Designerul Mihai Albu (61 de ani) a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer. "Este extrem de important să nu ignorați evaluările medicale periodice pentru că vă pot salva viaţa", a transmis el.
21:20
Traversarea neregulamentară a străzii se situează în topul comportamentelor negative, cu o pondere de 67,7%, reiese dintr-un studiu. 70,6% dintre români afirmă că traversează strada în afara trecerii de pietoni când strada e complet liberă.
21:10
Resturile unei balene au fost descoperite pe prova unei nave de croazieră din New York. Nimeni nu știe cum a ajuns carcasa pe corpul navei. Carcasa are lungimea de peste 13 metri.
21:00
„Carmen, a fost minunat să te avem la Casa Albă”, a postat soția președintelui american Jill Biden.
20:50
Incidenţa infecţiilor respiratorii a avut în săptămâna 29 aprilie - 5 mai un trend descrescător faţă de săptămâna anterioară, a informat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.
20:40
5 semne zodiacale vor avea noroc la bani în această lună. Oportunitățile financiare le ies în cale pe neașteptate.
Acum 8 ore
20:20
Președintele Klaus Iohannis a transmis, la întâlnirea cu președintele Camerei Reprezentanților din cadrul Congresului SUA, Mike Johnson, aprecierea pentru atenția arătată de legislativul american pentru cooperarea cu România și cu alte state europene în promovarea prosperității euroatlantice.
20:20
Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operator al pieţei locale de capital şi acţionar majoritar la Contrapartea Centrală (CCP) şi Depozitarul Central, a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit net de 2,96 milioane de lei la nivel de grup, cu 68% mai mult decât în aceeaşi perioadă din 2023.
20:10
Regele Charles a glumit joi, spunând că i s-a permis să iasă „din cușcă”, în timp ce se afla în vizită la un colegiu militar, într-unul dintre ultimele sale angajamente publice după ce s-a întors la activitatea oficială în urma diagnosticului de cancer.
19:50
Cafeaua proaspătă are mult mai multe beneficii decât trezirea de dimineață. Există tot felul de utilizări inteligente pe care zațul de cafea le poate avea în bucătărie. Un exemplu este ca neutralizator natural al mirosurilor neplăcute. Păstrarea zațului de cafea într-un castron te va ajuta să ții mirosurile neplăcute departe și va oferi bucătăriei un iz plăcut de cafea.
19:40
Drumarii au ajuns cu deszăpezirea în zona cea mai dificilă, unde stratul de zăpadă depășește 4 metri, și anunță că lucrează astfel încât Transfăgărășanul să fie deschis cât mai devreme.
19:40
Actorul Florin Piersic a fost operat în urmă cu scurt timp la genunchi. Chirurgii de la Spitalul Foişor au reușit să îi scoată proteza care devenise sursa de infecție.
19:20
Două cutremure, ambele cu magnitudini de peste 2, s-au produs joi după-amiază în județele Gorj și Vrancea, la trei minute unul de celălalt.
19:20
Aceste persoane, înarmate cu camerele lor foto sau smartphone-urile lor, sunt arhiviștii efemerului, cei care opresc mișcarea perpetuă a vieții pentru a imortaliza o fărâmă de timp care deține esența frumuseții, a mirării și a venerației.
19:10
Trei persoane au fost rănite după ce mașina în care erau a intrat într-un TIR, pe A1, în județul Sibiu. După impact, mașina a fost proiectată într-un parapet.
19:00
Directorul medical al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, dr. Adrian Marinescu, a vorbit la Antena 3 CNN despre starea critică a celebrului actor Florin Piersic, care a fost transferat la Spitalul Foișor din București. Dr. Marinescu a subliniat complexitatea intervențiilor la care este supus actorul și riscurile asociate, mai ales în contextul unor afecțiuni preexistente, precum problemele ortopedice și cardiace.
19:00
Joi, 9 mai, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 si Super Noroc, după ce la Tragerile Speciale Loto ale Sarbatorilor de Pasti de sâmbătă, 4 mai, Loteria Română a acordat 50.008 câștiguri în valoare totală de peste 4,12 milioane de lei.
18:50
Colegiul Medicilor Stomatologi din România a solicitat Colegiului Farmaciștilor din România eliminarea tratamentului neunitar și discriminatoriu, care afectează dotările necesare cabinetelor stomatologice pentru a trata pacienții care se confruntă cu situații de urgență.
18:40
Guvernul alocă, în ședința de joi, bani în regim de urgență pentru continuarea lucrărilor de stabilizare a solului de la Slănic Prahova. „Este o problemă de siguranță a locuitorilor orașului”, spune premierul Marcel Ciolacu.
18:40
Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român, vă invită astăzi, 9 mai 2024, ora 17.00, la Sala Media a MNȚR, la vernisajul expoziției Revendicând pământul, realizată în cadrul proiectului cultural „Tradiție în lut – în siajul artiștilor ceramiști”, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Acum 12 ore
18:20
Echipe de negociatori și de asalt sunt, joi după-amiaza, în fața complexului Cora Pantelimon, din Sectorul 2 al Capitalei, unde un bărbat amenință că se aruncă în gol.
18:10
Ziua Europei marchează anual documentul fondator al Uniunii Europene, „Declarația Schuman” prezentată la 9 mai 1950. Sărbătoarea reamintește importanța colaborării și a solidarității între statele membre ale Uniunii Europene. Institutul Cultural Român și reprezentanțele sale organizează manifestări culturale menite să ilustreze angajamentul față de valorile și obiectivele europene.
18:10
Protonoterapia se va face, pentru prima oară, în România, spune, joi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
17:50
Confidențialitatea salariilor ar putea fi eliminată legal. Firmele au început deja să precizeze în anunțurile de angajare ce venit oferă deoarece au mai mult succes în recrutare.
17:40
Traficul este blocat jopi după-amiaza pe DN1, în județul Cluj, din cauza unui accident în care au fost implicate două autoturisme.
17:20
Ministrul Tîlvăr: România sprijină aspirațiile europene ale Georgiei
17:10
Institutul Cultural Român organizează un eveniment dedicat maestrului Alexander Hausvater între 14-18 mai 2024, la Teatrul Evreiesc de Stat.
16:50
ONU estimează că aproape 79.000 de persoane au fugit din Rafah începând de luni. Atunci, armata israeliană a anunțat populația să plece din zonă deoarece urmează o ofensivă. În Rafah se află aproximativ un milion de refugiați palestinieni.
16:20
Cel de-al nouălea battle din sezonul 13 Chefi la cuțite le-a adus o provocare plină de emoții celor trei jurați în ediția de ieri a show-ului culinar: echipele lor au avut de gătit cel mai atrăgător meniu pentru copii, la finalul confruntării victoria revenindu-i echipei lui Chef Richard Abou Zaki. Seara a culminat cu prima eliminare dublă a sezonului după proba individuală.
16:20
Amenajarea locuinței este cel mai bun exercițiu pe care îl poți face pentru a-ți exprima creativitatea și implicit felul de a fi. Locuința ta este despre tine - găzduiește povești personale, emoții și senzații familiare. Ar fi și culmea să copiezi alte exemple în loc să te implici personal în decorarea spațiului.
16:20
Chiar dacă Partidul Republican nu va mai avea candidat pentru Primăria Sectorului 2, dar cu dorința de a nu fi pătați de acuzații de blat cu PSD, am decis să retragem candidatura lui Andrei Tinu pentru funcția de primar, anunță președintele formațiunii, Marian Cucșa.
16:10
Duminica aceasta, de la 20:00, la Antena 1 și pe AntenaPLAY, într-o ediție cu totul specială a emisiunii iUmor, în care va fi ales Președintele Juriului, telespectatorii vor putea urmări o o serie de momente spectaculoase, puse în scenă de vedete autohtone, inspirate din politica românească.
15:50
O nouă perioadă va fi considerată vechime în muncă, potrivit unei propuneri legislative depusă la Senat.
15:40
Senzația de greață nu este niciodată una plăcută și poate avea diverse cauze, de la indigestie la rău de mișcare sau sarcină. Dacă preferi să apelezi la remedii naturale pentru ameliorarea acesteia, ceaiurile pot reprezenta o modalitate ușoară și convenabilă de a calma stomacul și a reduce senzația de disconfort. Există o varietate de ceaiuri care te-ar putea ajuta când te confrunți cu senzația de greață, iar în acest articol îți vom vorbi despre câteva dintre ele.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.