Zeci de ucraineni au murit în timp ce încercau să fugă din țară pentru a nu lupta în război

Jurnalul.ro, 1 mai 2024 00:00

Zeci de ucraineni, care puteau fi recrutați în armată, au murit încercând să fugă din Ucraina. Ei încercau să se sustragă mobilizării. Plecarea ilegală din țară se face, de obicei, prin zone periculoase.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 10 minute
21:00
Premierul Marcel Ciolacu i-a mulțumit, marți, președintelui turc, Recep Tayyip Erdoğan, pentru decretul potrivit căruia românii vor putea să călătorească în Turcia doar cu buletinul. Este un gest deosebit pe care l-a făcut față de cetățenii români, adaugă șeful Executivului de la București.
Acum 30 minute
20:50
Succesul este un termen subiectiv, cu definiții care variază de la persoană la persoană. S-ar putea să te întrebi dacă ai ceea ce este necesar pentru a-ți îndeplini visele sau să te simți nesigur dacă acțiunile tale actuale vor duce la succesul pe care ți-l dorești.
20:40
Nouă persoane au fost arestate în Polonia sub acuzația de sabotaj la comanda Rusiei. Anunțul a fost făcut de premierul polonez Donald Tusk. În paralel, polonezii investesc sume suplimentare în serviciile secrete.
20:40
Circulația feroviară este oprită temporar, marți seara, pe relația Târgu Jiu - Petroșani, după ce o locomotivă privată, care aparține operatorului Rail Cargo România, a rupt pantograful între stațiile Lainici și Pietrele Albe.
Acum o oră
20:30
Angajamentele Ankarei pentru securitatea în regiune și pentru stabilitatea flancului estic al NATO reprezintă un mesaj important de unitate și solidaritate în această zonă, afirmă ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, după întrevederea cu omologul turc, Yaşar Güler.
20:30
Pompierii militari intervin în aceste momente la un accident rutier produs pe raza localității Petriș, județul Bistrița-Năsăud. Sunt implicate opt persoane, dintre care șase sunt copii. Un adult este inconștient. La nivelul județului Bistrița-Năsăud a fost activat Planul Roșu de Intervenție.
20:20
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat marţi că este solidară cu angajaţii din muzee care cer majorarea salariilor şi au protestat sâmbătă, în faţa Guvernului.
20:10
Theodore lansează noua sa piesă "The Big Rip", împreună cu videoclipul aferent regizat de Kostis Theodosopoulos. În rolurile principale pot fi recunoscute iubitele actrițe Maria Aliferi și Dimitra Vlagopoulou, alături de Theodore însuși, care apare pentru prima dată într-un videoclip al său.
Acum 2 ore
20:00
Ministrul dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației, a semnat, marți, cu Mehmet Özhaseki, ministrul turc al mediului, urbanizării și schimbărilor climatice, Acordul între Guvernul Republicii Turcia şi Guvernul României în domeniul urbanismului
19:40
De la semne de foc precum Berbec și Leu până la semne de apă precum Pești, iată tot ce trebuie să știți despre compatibilitatea Gemenilor. 
19:30
Am discutat cu președintele Recep Tayyip Erdogan situația din Orientul Mijlociu și suntem de acord că în Gaza ne confruntăm cu o tragedie, spune premierul Marcel Ciolacu. El afirmă că trebuie stopată pierderea vieților omenești în rândul populației civile.
19:20
Judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, care se ocupa de dosarul lui Vlad Pascu, va fi transferată la Judecătoria Constanța începând de luna viitoare. Decizia a fost luată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în urma cererii făcute de Popoviciu. În prezent, ea activează la Judecătoria Mangalia.
19:10
Împreună ne-am stabilit o țintă ambițioasă de 15 miliarde de dolari pe an schimburi ecomnomice pe care să o bifăm în următorii ani, spune Marcel Ciolacu, în timpul declarației comune de presă cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.
Acum 4 ore
18:50
Traseele liniilor de troleibuz 66 și 70 vor fi modificate de miercuri în zona Vasile Pârvan, a anunțat Societatea de Transport București (STB).
18:40
„Airbnb-ul piscinelor" oferă un loc de muncă de vis pentru un creator de conținut norocos și talentat: să facă recenzii video ale piscinelor și să câștige până la 100.000 de dolari.
18:20
Balerina Daria Toma deschide spectacolul Galei Micilor Olimpici, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României la Palatul Național al Copiilor din București pe 23 mai, ora 11:00.
18:20
Creierul poate avea o influență extrem de negativă asupra întregului corp dar, la rândul său, acesta poate fi distrus de anumite organe. 
18:10
Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.
18:00
Comisia juridică din Camera Deputaților a decis sancționarea maximă a deputatului neafiliat Dan Vîlceanu, la solicitarea Biroului Permanent, după ce acesta l-a agresat pe deputatul liberal Florin Roman pe holul Parlamentului.
17:50
Piata românească de investitii imobiliare a încheiat primul trimestru cu tranzactii de 202 milioane de euro, în creştere cu 69% faţă de primele trei luni din 2023, segmentul retail reprezentând aproximativ două treimi din volum, arată raportul Colliers „CEE Investment Scene Q1 2024”.
17:40
Polițiștii din Mureș fac cercetări după ce, în weekend, o femeie de 38 de ani a fost atactă de doi câini, în orașul Luduș.
17:20
LUna iunie 2024 vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale. Va fi o perioadă de noroc și reușite pe mai multe planuri.
17:10
Biroul Vamal Galaţi-Giurgiuleşti dispune de primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât evaziunea fiscală, cât şi traficul de droguri şi substanţe periculoase, informează Ministerul Finanţelor.
Acum 6 ore
16:50
Fiecare semn zodiacal are trăsături pozitive și negative iar caracterul oamenilor se modelează de-a lungul vieții. Cu toate acestea, există anumite zodii care nu țin cont de nimic atunci când este vorba despre interesele lor.
16:40
Autoritățile din Australia și Noua Zeelandă anunță că au primit autorizația de a trimite avioane în Noua Caledonie pentru a prelua călătorii blocați din cauza protestelor violente care au dus la închiderea aeroportului internațional. Primele zboruri au loc marți.
16:30
Melanina este pigmentul natural care ofera culoarea pielii, parului si ochilor dumneavoastra. Acest pigment este produs de celulele speciale numite melanocite, care se gasesc in straturile superioare ale pielii si in foliculii de par. Deficitul de melanina apare atunci cand corpul dumneavoastra nu produce suficienta melanina sau cand melanocitele sunt deteriorate sau distruse. In acest articol, vei afla toate informatiile despre problemele pe care le poate declansa productia redusa de melanina, dar si cum sa poti ameliora aceste simptome.
16:30
Ce să porți când joci poker (datorită semnalelor pe care le transmiți) este mult mai important decât cred majoritatea oamenilor. Ținutele pot fi foarte revelatoare – și nu, nu vorbim despre dezvăluiri ale unor părți ale corpului. Vorbim despre dezvăluiri în termeni de tells (semne la poker).
16:30
World Series of Poker, cea mai celebră serie de turnee de poker live, a fost lansată oficial în anul 1970. Este cel mai tare loc în care poți juca poker în Las Vegas pentru majoritatea pasionaților de poker.
16:20
În urmă cu puțin timp, România a văzut cum doi foști miniștri ai PNL își rezolvă diferendele cu metode de cartier, învățate în spatele blocurilor, scrie pe Facebook vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu. El spune că violența nu poate fi acceptată.
16:10
O cunoscută revistă de sport împlinește 60 de ani de la prima apariție și prezintă modele în costume de baie
16:00
Leeds - Southampton, finala play-off-ului de promovare în Premier League, se va disputa duminică, de la ora 17:00, pe celebrul stadion Wembley şi va fi transmisă în AntenaPLAY. Astfel, se va afla a treia echipă care promovează în campionatul considerat cel mai tare al lumii, după Leicester şi Ipswich Town.
15:50
Un bărbat violent, înarmat cu un cuțit, a fost imobilizat de pasagerii metroului din Taiwan. Trei oameni au ajuns la spital. Agresiunea a avut loc chiar în ziua în care se împlinesc 10 ani de la un atac asemănător în urma cruia au murit patru oameni.
15:40
Un angajat al Inspectoratului de Stat în Construcții și un responsabil tehnic de execuție au fost reținuți luni de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, pentru cercetări legate de infracțiuni de corupție în legătură cu avizarea documentației de recepție a unui bloc de locuințe.
15:30
Sistemele de tâmplărie PVC sunt tot mai apreciate în domeniul construcțiilor pentru eficiența lor energetică și durabilitate. Însă un aspect esențial care adesea nu primește suficientă atenție este sistemul de armături integrat în aceste structuri. Există diverse modele de armături pentru uși și ferestre realizate din PVC, care au un impact extrem de mare asupra eficienței sistemelor de tip termopan deoarece contribuie la asigurarea integrității și performanței acestora pe termen lung.
15:20
Un bărbat a fost prins în flagrant cu 456 de punguțe cu heroină pentru vânzare în Capitală. A fost arestat preventiv.
15:10
Un nou val de praf saharian ajunge în România, de marți seara. Va începe în vest și sud-vest, urmând ca apoi să se extindă spre nord-vest, centru și sud.
15:10
Florin Roman, deputat PNL, s-a prezentat la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru a obține un certificat medico-legal, după altercația violentă din Parlamentul României cu Dan Vîlceanu.
Acum 8 ore
15:00
În mediul competitiv al afacerilor moderne, succesul unei companii nu este determinat doar de strategiile sale de piață sau de calitatea produselor și serviciilor sale, ci și de felul în care își tratează angajații. Angajații fericiți și motivați sunt motorul oricărei organizații prospere, de aceea ei nu trebuie neglijați! Prin urmare, oferirea acestora a unor elemente cheie poate face diferența între stagnare și succes continuu pentru firma ta.
14:50
Ambasadorul Israelului la ONU a criticat Consiliul de Securitate pentru momentul de reculegere ținut în memoria președintelui iranian Ebrahim Raisi. Ambasadorul susține că fostul lider iranian este vinovat de mai multe crime.
14:40
Râuri din 10 județe se află, până miercuri, sub avertizare hidrologică Cod galben. Sunt aşteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici şi creşteri de debite, cu depăşirea cotelor de apărare.
14:20
Adăugarea constantă de sare în mâncare crește semnificativ riscul de cancer de stomac, avertizează un studiu recent publicat în revista Gastric Cancer.
14:10
În cadrul Adunării Generale a Uniunii Artiștilor Plastici din România  care s-a desfăşurat sâmbătă, 18 mai 2024, s-a produs o binemeritată şi îndelung aşteptată reparaţie „artistică”, pentru un mare pictor şi sculptor român, născut acum 94 de ani la Iaşi, Samy Briss.
13:50
Finlanda solicită soluții la nivelul UE pentru a-i opri pe migranții care vin din Rusia. Finlandezii susțin că rușii încurajează deplasările migranților asiatici și africani pentru a provoca o criză în UE. În paralel, finalndezii caută soluții și în plan intern.
13:40
Miron Cozma a fost audiat în dosarul Mineriadei din 1990. El susține că nu a ordonat venirea minerilor în Capitală. Totodată, i-a amenințat cu bătaia pe protestatarii agresați în urmă cu peste 30 de ani.
13:30
În contextul alegerilor locale din 9 iunie, proprietarii de animale de companie și asociațiile pentru protecția animalelor din București organizează o dezbatere publică în aer liber pe tema protecției animalelor și a transformării orașului într-un București Pet-Friendly. Evenimentul va avea loc pe 25 mai, în Parcul Izvor, începând cu ora 9:30, și este deschis tuturor cetățenilor interesați de bunăstarea animalelor de companie.
13:20
Zeci de camioane și autobuze din Harkov au fost avariate în timpul unui atac aerian al rușilor. Militarii ucraineni susțin că au doborât 28 de drone. Atacul a vizat mai multe regiuni ale Ucrainei.
13:10
Stresul provocat de responsabilitățile la locul de muncă poate avea efecte negative asupra sănătății, astfel că un cunoscut psiholog american recomandă mai multe metode pentru gestionarea acestuia.
Acum 12 ore
12:50
Suspiciunile de abuz sexual s-au confirmat, până în acest moment, în cazul a 7 copii și tineri aflați în sistemul de protecție specială și elevi ai unei școli speciale din Mehedinți, a anunțat marți Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).
12:40
Președintele Senatului Nicolae Ciucă spune că violența fizică este de neacceptat, mai ales în palatul Parlamentului, și a cerut conducerii Camerei Deputaților să ia măsuri după ce deputatul Florin Roman a acuzat că a fost agresat.
12:20
Parlamentul României a fost din nou scena unui scandal marcat de agresiune fizică. Deputatul liberal Florin Roman și fostul ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, fost membru al PNL, au fost implicați într-o altercație care a degenerat, culminând cu acuzații de agresiune fizică.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.