Rușii au eliminat în mod repetat armele de precizie americane în Ucraina, dar în același timp și-au dat de gol strategia

StirileProtv.ro, 10 mai 2024 16:10

Războiul electronic rusesc a creat probleme pentru unele arme de precizie fabricate de americani în Ucraina, dar în același timp Moscova își arată și strategia și le spune SUA de ce au nevoie pentru lupte viitoare.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de StirileProtv.ro

Acum 2 ore
23:10
Premierul britanic Rishi Sunak a prezentat luni scuze în mod oficial într-un scandal al sângelui contaminat în Regatul Unit în anii '70 şi '80 - soldat cu 3.000 de morţi -, în urma unui raport copleşitor care acuză autorităţile de muşamalizare. 
23:00
Un şarpe a pătruns în interiorul unui autoturism, la Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin, fiind scos de acolo de jandarmi, care au eliberat reptila în mediul său natural.
23:00
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că instanţa din Malta a respins predarea lui Paul-Philippe în România.
Acum 4 ore
22:30
Echipa Dinamo Bucureşti a învins luni seara, pe teren propriu, scor 2-0, gruparea ciucana AFK Csikszereda, în prima manşă a barajului de promovare/menţinere în Superligă. 
22:20
Horoscop 21 mai 2024, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi condimentată. Avem motive de bucurie, că e sărbătoare, dar ne putem mișca rapid și cu eleganță ca să rezolvăm toate urgențele.
22:10
Statul îi va învăța pe fotbaliștii români cum să-și cheltuiască banii, FRF și ASF anunțând încheierea unui protocol de colaborare privind educația financiară a jucătorilor de fotbal. 
22:10
Aliații occidentali întârzie prea mult să decidă cu privire la sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Vladimir Zelenski într-un interviu pentru Reuters.
21:50
Un tânăr din Moscova, care avea părul vopsit în mai multe culori, printre care galben şi albastru - culorile drapelului ucrainean - a fost amendat de un tribunal local cu 50.000 de ruble (553 de dolari) pentru "discreditarea" armatei ruse.
21:50
Modul de stabilire a noului salariu minim din România nu va permite diminuări salariale, a declarat luni secretarul de stat din Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.
21:40
Preşedintele american Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) împotriva liderilor israelieni, spunând că nu este posibilă nicio "echivalenţă" între Israel şi Hamas.
21:40
Jason Momoa a confirmat noua sa relație cu actrița Adria Arjona. Cei doi au postat fotografii dintr-o vacanță în Japonia.
21:20
O femeie din SUA a avut parte de un șoc atunci când a aflat că banii pe care i-a câștigat la loterie vor merge la stat.
21:10
Diana Cojocari, mama Mădălinei Cojocari, o copilă care a dispărut în anul 2022, în Carolina de Nord, a pledat vinovată luni pentru faptul că nu a raportat la timp dispariția.
21:10
Când a auzit prima dată că Ucraina este atacată de o armată invadatoare, Halyna Semibratska, acum în vârstă de 101 de ani, a fost confuză.
21:00
Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât pe numele său, cât şi pe numele unor lideri Hamas.
Acum 6 ore
20:50
Dinamo este susținută de peste 30.000 de spectatori pe Arena Națională, iar oaspeții de la Miercurea Ciuc au și ei o galerie formată din circa 100 de fani, mulți dintre fiind fotbaliști de la grupele de juniori ale celor de la FK Csikszereda. Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională Fanii celor de la FK Csikszereda au încercat să introducă pe Arena Națională un steag al Ținutului Secuiesc, însă Jandarmeria nu a permis acest lucru. Ulterior, Ja...
20:50
O dronă turcească Bayraktar a căutat timp de mai bine de 7 ore elicopterul cu care s-a prăbușit președintele iranian, Ebrahim Raisi. Autoritățile turce au făcut publice imagini cu momentul în care a fost găsită epava, scrie Milliyet.
20:50
Zeci de femei au postat luni videoclipuri pe rețelele sociale în care cântă și dansează pentru a sărbători moartea președintelui Ebrahim Raisi, ”Măcelarul din Teheran” care a omorât mii de iranieni și în special femei.  
20:40
Județul din România care s-a depopulat masiv. Cu greu se mai găsesc candidații la primării
20:40
Ucraina ar trebui să poată folosi armele livrate de ţările occidentale pentru a lovi Rusia, a declarat luni ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis, într-un interviu acordat canalului francez LCI, relatează AFP.
20:30
Lanțul românesc de simigerii Luca își extinde operațiunile în premieră și în afara țării și deschide prima sa covrigărie din străinătate în Varșovia, la o gură de metrou. 
20:30
Un incendiu a izbucnit luni, în Sectorul 2 din București, la o clădire dezafectată din zona Clubului Dinamo.
20:10
Microplasticele au fost găsite în testiculele umane, cercetătorii spunând că descoperirea ar putea fi legată de scăderea numărului de spermatozoizi la bărbați.
20:00
Tehnicianul Arne Slot a plecat de la Feyenoord şi a devenit noul manager al grupării Liverpool.
19:50
Departamentul pentru Situații de Urgență a testat luni, în județul Alba, un aparat de zbor de tip jetpack, destinat intervențiilor pe munte. Acesta le permite salvamontiștilor să ajungă în timp extrem de scurt în zone greu accesibile.
19:50
Spitalul din Austria clasat printre cele mai bune din lume și la care românii sunt principalii pacienți străini angajează asistente din România, despre care spune că sunt ”extrem de calificate”. Aici lucrează deja zeci de medici și asistente românce.
19:50
Timp de o zi, mâncărurile noastre tradiționale vor ajunge pe Broadway, iar micii vor fi în centrul atenției. Toate acestea la un festival românesc cu tradiție, organizat în inima orașului New York, la care participă zeci de mii de oameni.
19:50
Este spectacol în aceste zile pe litoral, unde marea trece cu ușurință de la nuanțe de ruginiu la turcoaz și albastru intens. Iar tabloul amuțitor de frumos este completat miile de maci de un roșu sangeriu, care străjuiesc malul.
19:50
Femeile au mai multă grijă de alimentație decât bărbații, dar nu suficientă. Iar tinerii până în 30 de ani se hrănesc zi de zi cu grăsimi și carbohidrați și evită fructele și legumele.
19:50
Jumătate de milion de euro fonduri europene au ajuns la școala cu risc de abandon din Curcani, județul Călărași. Proiectele au fost scrise de profesori care vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile și să aibă un viitor.
19:40
Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a demis luni pe ministrul adjunct al Apărării Iuri Sadovenko, înlocuindu-l cu Oleg Saveliev, ex-ministru adjunct al Economiei, care până acum a lucrat ca auditor la Curtea de Conturi a Rusiei.
19:30
S-a deschis o anchetă penală pentru ucidere din culpă în urma accidentului în care trei tineri care circulau cu motocicletele pe un drum din Vaslui și-au pierdut viața.
19:30
O grefieră care s-a spânzurat luni la Parchetul Tribunalului Vaslui a fost salvată după ce focul declanșat de ea a pornit alarma de incendiu, iar colegii au reușit astfel să dea de ea și să o scoată din ștreang. 
19:30
Cel mai performant avion de luptă multirol - de vânătoare și bombardier - din lume care va intra în dotarea armatei a aterizat pentru prima dată în România.
19:30
Piața mașinilor electrice s-a stabilizat pentru moment, dar viitorul rămâne incert. În timp ce statele europene încep să reducă sau chiar să anuleze subvențiile, la noi banii de la Mediu pentru mașini electrice nu s-au epuizat.
19:20
Tânăra de 21 de ani ucisă de iubitul ei în Sibiu s-a stins din cauza hemoragiei puternice. Verdictul a fost dat de medicii legiști. Individul a fost arestat preventiv pentru omor, iar procurorii spun că a comis crima când era drogat.  
19:10
Este oficial, președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit în catastrofa aviatică petrecută în nord-vestul țării. Aparatul de zbor care îl transporta, vechi de 45 de ani, s-a prăbușit într-o zonă muntoasă greu accesibilă, în condiții de ceață puternică.  
19:10
Au fost momente tensionate și chiar îmbrânceli la Parchetul Militar după audierea lui Miron Cozma în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  
19:10
19:00
Actriţa americană emblematică a anilor 1990 Demi Moore, cunoscută din filme precum "Ghost", "Striptease" şi "G.I. Jane", se află pentru prima dată pe afişul unui lungmetraj selectat la Festivalul de la Cannes.
Acum 8 ore
18:40
Technology Enabled Construction vă invită în perioada 29-30 mai la noul centru de conferințe al UTCB, la cea mai importantă conferință internațională organizată în România privind inovarea și digitalizarea în construcții, INNOCONSTRUCT.
18:40
Preşedintele rus Vladimir Putin i-a telefonat luni noului preşedinte interimar al Iranului, în timp ce Moscova şi-a exprimat clar dorinţa de a menţine şi de a-şi aprofunda relaţiile cu Teheranul.
18:40
Când preferă românii să plece în concediu? Care sunt destinațiile lor preferate și cât de dispuși sunt să ia un împrumut pentru a avea vacanța dorită?
18:30
Compania OpenAI a transmis că va elimina una dintre vocile folosite de ChatGPT după ce a fost asemănată cu vocea actriței de la Hollywood Scarlett Johansson.
18:20
Având în vedere trendul care s-a conturat deja de câțiva ani în industria auto, se pare că viitorul autoturismelor va fi din ce în ce mai mult unul electric.
18:10
Unul dintre cei mai apreciați baschetbaliști din Ucraina a fost prins în timp ce încerca să fugă în România de încorporare, iar presa susține că mai mulți sportivi celebri au încercat în același fel să scape de trimiterea la război. 
17:50
Judecătoarea din Suceava care lua mită de la interlopii și se droga alături de aceștia s-a plâns la un moment dat de rănile pe care i le-a făcut drogurile prizate. ”Mi-o rup nasu’”, le spunea judecătoarea interlopilor, potrivit stenogramelor. 
17:50
O manifestaţie pro-Palestina se desfăşoară luni, la rectoratul Universităţii Bucureşti, după modelul celor din Statele Unite, protestatarii instituind o tabără în care deja au fost instalate trei corturi.
17:50
Un bărbat din Arizona a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a îngropat soția de vie în apropierea casei lor.
17:50
Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, “nu mai deține puterea absolută în țară”, iar dacă poporul va vota pentru un președinte mai moderat, acesta va fi obligat să accepte rezultatul votului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.