Iohannis, la ambasada SUA: Ne leagă o prietenie solidă. La summit-ul NATO vom lua decizii importante

Jurnalul.ro, 3 iulie 2024 20:30

„România devine un vector regional important în domeniul energetic, prin consolidarea independenței energetice și dezvoltarea de soluții avansate pentru energia verde”, spune Iohannis la Ambasada SUA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 5 minute
13:10
Începând cu 1 iulie 2024, Suedia a implementat o nouă lege care permite bunicilor să primească concediu parental plătit pentru a avea grijă de nepoți. Aceasta reprezintă o extindere a beneficiilor concediului parental, inițiativă ce a stârnit interes global. Suedia, țara care a introdus pentru prima dată concediul parental plătit pentru tați în urmă cu 50 de ani, continuă să inoveze în domeniul politicilor de familie.
Acum 30 minute
12:50
Până la sfârșitul anului nu vom mai avea vize pentru Statele Unite, vom avea dublă cetățenie în Spania și din punctul meu de vedere, mai mult ca sigur, vom intra terestru în Schengen, spune, sâmbătă, premierul Marcel Ciolacu.
Acum o oră
12:30
Ar putea deveni cofeina un viitor tratament împotriva maladiei Alzheimer? Un nou studiu sugerează că efectele sale ar putea fi benefice pentru a încetini progresia bolii la pacienţii aflaţi într-un stadiu incipient, informează AFP.
Acum 2 ore
12:10
Ediția I a Festivalului Internațional de Muzică Interbelică – Fimi 2024 va avea loc în perioada 5-7 iulie 2024 la București, la Sala Radio, Studioul de Concerte „Mihail Jora”.
11:50
Legătura dintre umiditate și mucegai este strânsă și directă. Mucegaiul se dezvoltă în medii umede și este influențat de nivelul de umiditate din mediul înconjurător.
11:30
Sâmbăta se încheie sferturile de finală ale UEFA Euro 2024 cu două meciuri provocatoare: Anglia înfruntă Elveția, la Düsseldorf, iar Olanda întâlnește Turcia, la Berlin, pentru locurile din cea de a doua semifinală a competiției.
Acum 4 ore
11:10
Horoscop zilnic duminică, 7 iulie 2024. Intuiția Gemenilor funcționează perfect, Scorpionii sunt într-o formă excelentă, iar Peștii se desprind de trecut
10:50
Premierul spaniol Pedro Sanchez, prietenul stângii românești și al României, va fi sâmbătă la București, anunță Marcel Ciolacu. PSD organizează conferința Internaționalei Socialiste, secțiunea Europa.
10:30
Valoarea totală a proiectelor în execuţie şi planificate până în anul 2036 este de 20 mld. euro, spune Ion Crăciunescu, CEO şi fondator al IBB-HIB România. Cel mai valoros proiect aflat acum în stadiul de licitaţie este pentru extinderea reţelei de metrou Magistrala 4, Gara de Nord – Gara Progresul.
10:00
Două cutremure au avut loc în România, în zona seismică Vrancea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, anunță Institutul Național de Fizica Pământului. Primul a avut o magnitudine de 2,6, iar cel de-al doilea de 3.0.
10:00
O comunitate de artiști aduce un vis green culture la Eforie Sud, o poveste despre locuri uitate sau iresponsabil exploatate, care ar putea deveni spații frumoase și primitoare, încurajând dialogul între culturi, discipline, genuri și vârste. Derulată de Forumul Artelor Vizuale, inițiativa „Artă (și ecologie) la Mal(ul Mării)” reunește povești despre oameni și natură, semnate de șapte artiști vizuali: Irina Maria Iliescu, Alina Marinescu, Adrian Preda, Andrei Turenici și Meri The Zu.
09:50
Cinci persoane, doi bărbați și trei femei, au fost rănite într-un accident care a avut loc, sâmbătă dimineață, pe E60, pe raza localității Bălăușeri. Circulația în zonă este blocată pe un sens.
09:30
Doi turiști germani au rămas blocați, vineri noaptea, în Munții Bucegi. Unul dintre ei, o femeie, era accidentată la picior. Salvamontiștii au acționat pentru evacuarea lor de pe munte.
09:30
România a câștigat trei medalii în trei culori pentru România la Campionatul European de înot pentru juniori de la Vilnius, Lituania, anunță ANS.
09:30
Candidatul reformist Masoud Pezeshkian a fost ales ca noul președinte al Iranului, învingându-l pe conservatorul radical Saeed Jalili, relatează Sky News.
Acum 6 ore
09:00
Locuitorii din județul Tulcea au primit sâmbătă dimineață un mesaj RO-Alert, care vizează localităţile de la graniţa cu Ucraina, în care erau avertizați asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.
08:50
În condiții de arșiță, unele plante de grădină sunt mai rezistente și pot supraviețui mai bine. Iată câteva exemple de plante care sunt cunoscute pentru rezistența lor la căldură și lipsa de apă:
08:20
Topul celor mai ascultate melodii de dragoste conține hit-uri care au captivat generații întregi de cupluri de-a lungul anilor. Ce cântec se află pe primul loc?
08:10
Între 26 și 28 iulie 2024, Reșița va găzdui în premieră Street Delivery și UrbanEye Film Festival, sub umbrela proiectului „Fantasticul Funicular: ultimul an în straie vechi”. Evenimentul se află sub egida Reșița 250LAB și este organizat de MKBT împreună cu Asociația Arta în Dialog, în parteneriat cu o serie de organizații locale și naționale.
07:50
Este important să acționați rapid dacă aveți o infestare cu purici în casă, să tratați animalele de companie și să luați măsuri pentru a preveni răspândirea și recurența puricilor.
07:30
Dragostea și romantismul sunt o preocupare constantă în epoca modernă. Cu siguranță, există și alte lucruri pe care oamenii se concentrează și alte obiective de atins, cum ar fi obiectivele legate de carieră sau dezvoltarea hobby-urilor personale, dar asta nu schimbă faptul că dragostea rămâne un punct focal pentru mulți. Cu toții ne dorim pe cineva pe care să-l iubim și pe cineva care să ne iubească la rândul său.
Acum 8 ore
07:10
Expoziţii, spectacole, concerte şi ateliere vor avea loc, în weekend, pe Calea Victoriei şi strada Giuseppe Verdi, în cadrul evenimentului "Străzi deschise, Bucureşti - Promenadă urbană".
06:50
Din cauza lucrărilor din intersecţia Str. Pajurei/Bd. Bucureștii Noi, în acest weekend vor circula doar liniile navetă de autobuz 653 și 695 pentru a asigura transportul public.
06:30
Locuitorii Cartierului Militari vor beneficia, începând de sâmbătă, 6 iulie, de o nouă linie de transport în comun care va asigura legătura cu centrul Capitalei şi pe care vor circula vehicule electrice, moderne şi nepoluante, transmite Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti - Ilfov (TPBI), într-un comunicat de presă.
06:10
Festivalul Medieval Oradea, unul dintre cele mai mari din Europa are loc în Cetatea Oradea, fiind organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR - Visit Oradea) şi Primăria Oradea.
Acum 12 ore
00:30
În luna iulie 2024, cinci zodii se vor remarca prin capacitatea lor de a depăși momente dificile și de a ierta greșelile partenerilor. Fecioara, Racul, Gemenii, Peștii și Capricornul vor demonstra o maturitate emoțională deosebită, alegând să ofere o a doua șansă relațiilor lor, fie că este vorba de infidelități, minciuni sau alte trădări.
Acum 24 ore
00:10
Sarea este folosită în diverse culturi și tradiții pentru purificarea energiilor negative din spații sau persoane, fiind asociată cu diverse aspecte ale vieții umane și considerată uneori chiar sacra sau magică.
5 iulie 2024
23:50
Weekendul acesta, Formula 1  revine pe Antena 1 cu Marele Premiu al Marii Britanii. Antrenamentele de la Silverstone se văd live exclusiv pe AntenaPLAY, calificările sunt ȋn direct la Antena 3 CNN şi pe AntenaPLAY, iar cursa de duminică este în direct la Antena 1 şi pe AntenaPLAY, de la ora 16:45. Ana Maria Gheorghe și Florin Ristei au ajuns deja la Silverstone şi se bucură din plin de experienţa circuitului bitanic.
23:40
Jude Bellingham are dreptul de a juca în sferturile Campionatului European de Fotbal din Germania deși a primit o suspendare de un meci. Starul Angliei este în perioada de probă, ceea ce înseamnă că pedeapsa se va aplica doar dacă se produce un incident asemănător.
23:20
Conducerea CFR Călători a decis ca începând de vineri să suplimenteze capacitatea de transport cu încă 3000 locuri pe zi, astfel că vor fi puse la dispoziția pasagerilor aproximativ 21.000 de locuri zilnic dinspre toate regiunile țării către litoralul Mării Negre.
23:10
O pisică ce a căzut vineri într-o fântână din curtea unei gospodării din comuna Vânători a fost salvată de pompieri, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.
22:50
Un număr de 42 noi dosare de finanţare, în valoare de aproximativ 1,738 milioane de lei, au fost aprobate în cadrul programului "Rabla Plus", în timp ce în Programul "Rabla Clasic" a fost avizat un singur dosar, în cuantum de 10.000 de lei, se arată într-un comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM)
22:40
Casa fotbalului european de la Nyon a găzduit vineri, 5 iulie, tragerea la sorți a primei runde din cadrul calificărilor în UEFA Women’s Champions League. România va avea ca nouă reprezentantă în acest an, participantă în premieră în cadrul competiției WUCL, pe Farul Constanța.
22:20
Un proiectil exploziv calibru 105 mm a fost găsit, vineri, într-o localitate din Timiș. Acesta este din al doilea Război Mondial.
22:10
Premierul ungar Viktor Orban nu reprezintă NATO la Moscova, ci propria ţară, a declarat vineri, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a precizat că premierul ungar a informat Alianţa în avans despre vizita sa în capitala Rusiei.
22:00
Donatella Di Pietrantonio este laureata Premiului Strega (ediția cu numărul 78), cea mai importantă distincție literară din Italia, pentru romanul Vârsta fragilă/ L’età fragile (Einaudi). Ediția în limba română este în curs de apariție în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru), în traducerea Mihaelei Găneț.
21:50
O femeie de 23 de ani din Satu Mare este suspectată că și-a ucis în bătaie copila în vârstă de 2 ani. Fapta s-a petrecut în Baia Mare, județul Maramureș, acolo unde mama și fetița locuiau fără forme legale.
21:50
Paracetamolul, cel mai comun analgezic din lume, poate influența comportamentul persoanelor care îl consumă, determinându-le să-și asume mai multe riscuri, potrivit unui studiu recent publicat de Science Alert.
21:40
Peste 62.000 de oameni din ţară şi străinătate au participat în prima zi la festivalul Neversea, eveniment care se desfăşoară în perioada 4 - 7 iulie, pe plajă, în municipiul Constanţa, au informat vineri organizatorii.
21:10
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a spus, vineri, în Prahova, că în ultimul an au fost semnate contracte pe fonduri nerambursabile care însumează 13,6 miliarde de euro, subliniind faptul că România se află în plină "revoluţie energetică".
20:50
Erupțiile vulcanului Etna și ale vulcanului mai mic Stromboli au aruncat cenușă fierbinte și lavă ridicând nivelul de alertă pe insula mediteraneană Sicilia și forțând închiderea temporară a aeroportului Catania vineri, scrie Reuters.
20:40
Un profesor universitar a fost reținut pentru trafic de influență și luare de mită, potrivit DGA. Totodată, opt agenți de poliție și un subofițer jandarm au calitatea de suspect, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită sau cumpărare de influență.
20:10
O aeronavă SMURD efectuează, vineri, o misiune medicală de transfer al unui pacient ucrainean rănit în război, din Polonia în Olanda, desfășurată sub coordonarea Mecanismului de Protecție Civilă Europeană, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).
19:50
Două persoane care vindeau canabis și MDMA către consumatori din București au fost prinși. În urma perchezițiilor, la domiciliu au fost găsite aproximativ 8 kg de droguri.
19:40
Iranienii votează vineri pentru un al doilea tur al alegerilor prezidențiale care va testa popularitatea conducătorilor clerici, pe fondul apatiei alegătorilor într-o perioadă de tensiuni regionale și un impas cu Occidentul cu privire la programul nuclear al Teheranului, scrie Reuters.
19:20
Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, vineri, cu Armin Papperger, CEO al Rheinmetall - investitorul care a cumpărat fabrica Automecanica Mediaș. „Am convingerea că intrarea Rheinmetall pe piața românească va atrage și alți investitori germani de calibru”, spune Ciucă.
19:10
Trei persoane au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile, pentru că ar fi folosit carduri de combustibil de la două societăţi austriece şi ar fi efectuat mai multe alimentări cu motorină ce ar fi fost achitate la pompă la preţul real, combustibil ce ar fi fost comercializat unor diferite persoane fizice la faţa locului, pentru 5 lei pentru un litru.
18:50
Mariam Todd, o femeie de 100 de ani din New Jersey, SUA, continuă să meargă la muncă șase zile pe săptămână, emanând vitalitate și iubind ceea ce face. Aceasta a dezvăluit secretele longevității sale, subliniind importanța unei diete sănătoase și a unei vieți active.
18:40
Tribunalul Bucureşti a decis ca Andrew şi Tristan Tate să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar, dar pot părăsi România şi pot merge într-o altă ţară a Uniunii Europene cu acordul instanţei.
18:20
CNADNR publică rutele ocolitoare ale Văii Oltului (DN7) în perioada defrișării versantului. Între 8 iulie și 9 august circulația pe Valea Oltului va fi închisă pe parcursul zilei pentru efectuarea de lucrări la autostrada Sibiu-Pitești.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.