Joe Biden este „profund îngrijorat” în urma scurgerii de informații secrete americane

Jurnalul.ro, 21 octombrie 2024 20:50

Biden este „profund îngrijorat” în urma scurgerii de informații secrete americane, afirmă un oficial american, citat de CNN. În acest context, secretarul de stat american Antony Blinken a efectuat luni o nouă vizită în Orientul Mijlociu.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnalul.ro

Acum 6 ore
01:30
01:10
Les Films de Cannes à Bucarest și Les Films de Cannes à Timișoara aduc în prim-plan oportunități de excepție pentru actorii români prin programul Managing Talents, care revine în această toamnă cu două ediții speciale. Programul le oferă actorilor șansa de a concura pentru roluri principale într-un film românesc regizat de Ioana Uricaru, ce va fi turnat în 2025.
00:50
Andres Iniesta, simbolul Barcelonei, a dezvăluit că a făcut deja primii pași pentru a deveni antrenor. Iniesta s-a retras la vârsta de 40 de ani după o carieră plină de trofee pentru Barcelona și Spania. Fostul câștigător al Balonului de Aur își planifică următorii pași de peste un an.
00:30
Horoscop zilnic, 23 Octombrie 2024: Taurii caută armonie în viața lor, Leii acordă mai multă atenție familiei, iar
00:10
Primul tur al alegerilor prezidențiale se apropie cu repeziciune, iar lucrurile par să se cristalizeze din ce în ce mai mult în sondajele de opinie, în legătură cu modul în care va arăta turul al doilea. Două case de sondare au realizat, până la jumătatea lunii octombrie, trei cercetări sociologice cu privire la intenția de vot la alegerile din data de 24 noiembrie, rezultatele arătând că finala se va da între liderul PSD, Marcel Ciolacu, și conducătorul AUR, George Simion. Procentele acestuia din urmă au crescut ușor față de luna septembrie, odată cu decizia Curții Constituționale de eliminare din cursa prezidențială a Dianei Șoșoacă. În schimb, predicțiile sociologice legate de intenția de vot la alegerile parlamentare arată că, după data de 21 decembrie, va fi foarte greu, dacă nu imposibil, de alcătuit o altă majoritate parlamentară decât între PSD și PNL.
Acum 8 ore
23:50
Lufthansa a anunțat extinderea suspendării zborurilor către Tel Aviv până pe 10 noiembrie, în contextul conflictului din Gaza și Liban, scrie AFP.
23:40
Iulia Navalnaia, soţia fostului lider al opoziţiei ruse Aleksei Nanalnîi, a declarat că într-o zi va reveni în Rusia şi va candida la preşedinţie când liderul de la Kremlin Vladimir Putin nu va mai fi la putere, relatează BBC luni, preluată de Reuters.
23:40
Pe 22 octombrie 2024, două zodii norocoase experimentează o abundență extraordinară. Ziua de marți vine cu o explozie de energie cosmică. Nu doar planetele sunt cele care influențează evenimentele, ci și ploaia de meteori Orionide adaugă un strat suplimentar de magie.
23:30
Ultima dată când Rapid București a marcat minimum patru goluri în Superligă a fost în luna martie, împotriva lui FCSB (4-0). Luni seara, giuleștenii au încheiat turul sezonului regulat al Superligii cu o victorie categorică, 5-0, împotriva Farului Constanța.
23:20
Versiunea poloneză a romanului Grădina de sticlă (Szklany ogród) de Tatiana Țîbuleac, în traducerea lui Kazimierz Jurczak, a fost distinsă cu Premiul „Natalia Gorbanevskaia” în cadrul Galei Premiului Literar al Europei Centrale ANGELUS, desfășurată la Wrocław în data de 19 octombrie. Prestigiosul premiu reprezintă alegerea cititorilor care au avut ocazia să voteze romanul preferat online, în perioada 1-18 octombrie.
23:10
Rezultatul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu s-a dovedit un mare succes pentru autoritățile de la Chișinău. Conceput de echipa Maiei Sandu, referendumul se poate întoarce acum chiar împotriva inițiatorilor săi, estompând serios imaginea proeuropeană a moldovenilor și a conducerii Republicii Moldova.
23:10
Aparatamentele vechi din Capitală sunt în continuare preferate de cei care vor să locuiască într-o zonă bună ori să se afle aproape de metrou.
22:50
Regele Charles a fost huiduit de senatoarea indigenă Lidia Thorpe la Casa Parlamentului din Australia. Aceasta i-a spus lui Charles: „Aceasta nu este țara ta” și a cerut un tratat după ce a acuzat coroana că fură pământurile aborigenilor, potrivit The Guardian.
22:40
Secretarul de stat american Antony Blinken va pleca luni în Orientul Mijlociu, a anunțat Departamentul de Stat, în timp ce Washingtonul face presiuni pentru a demara negocierile de încetare a focului pentru a pune capăt războiului din Gaza, după moartea liderului Hamas, Yahya Sinwar, scrie Reuters.
22:30
Un spital din Beirut este evacuat luni, anunță directorul instituției. Evacuarea se face la solicitarea armatei israeliene. Armata susține că sub spital se află un buncăr Hezbollah cu milioane de dolari și aur.
22:20
Renumitul ansamblu Violoncellissimo, aflat în plin turneu național Clasic la puterea a III-a, va susține un concert extraordinar la Ateneul Român din București, în data de 26 octombrie 2024, începând cu ora 19:00.
22:10
Trei tineri s-au îmbrâncit după un scandal în trafic, iar unul dintre ei a pulverizat spray lacrimogen. Toți trei au fost amendați, iar unul dintre scandalagii a ajuns la spital.
Acum 12 ore
21:50
Fumatul lasă urme în oasele umane care pot fi detectate chiar și la sute de ani după moarte. Arheologii au identificat 45 de caracteristici moleculare specifice fumătorilor. Descoperirea sugerează că fumatul afectează structura osoasă mai profund decât se credea.
21:40
În cazul zborurilor cu decolare din România, sâmbăta și duminica, după ora 18.00, pot fi găsite cele mai ieftine bilete de avion, arată o analiză recentă.
21:40
Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la UE desfăşurate duminică, conform declaraţiilor făcute luni de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, informează EFE.
21:20
Anumite semne zodiacale au un impuls de neoprit care le ajută să treacă peste provocări și obstacole cu o hotărâre remarcabilă. Aceste zodii au o capacitate naturală de a persevera și de a rămâne concentrate asupra obiectivelor lor, indiferent ce le rezervă viața.
21:10
O asistentă de la Spitalul Municipal Mangalia este cercetată penal pentru delapidare după ce şi-ar fi însuşit din gestiunea unităţii medicamente şi instrumente medicale pe care, ulterior, le-ar fi comercializat.
20:50
Biden este „profund îngrijorat” în urma scurgerii de informații secrete americane, afirmă un oficial american, citat de CNN. În acest context, secretarul de stat american Antony Blinken a efectuat luni o nouă vizită în Orientul Mijlociu.
20:50
Lady Gaga se pregătește să lanseze vineri primul single al celui de-al șaptelea album, „Disease”.
20:40
Facebook Marketplace este o platformă de vânzare și cumpărare online, astfel că aici poți găsi produsele pe care le dorești la prețuri mai mici sau poți să vinzi obiecte de care nu mai ai nevoie.
20:40
Corina Crețu a fost numită în fruntea unei agenții care monitorizează întreprinderile publice. Numirea a fost făcută luni, prin ordin semnat de premierul Marcel Ciolacu.
20:30
Cinci afro-americani şi hispanici - condamnaţi pe nedrept pentru violarea unei femei care făcea jogging în New York în 1989 pe când erau minori şi exoneraţi mulţi ani mai târziu - au declarat că îl dau în judecată pe Donald Trump pentru comentariile sale cu privire la acest caz în timpul dezbaterii prezidenţiale din septembrie, potrivit AFP.
20:20
Şoferul unui autoturism a ajuns, luni seara, la spital, după ce s-a izbit cu maşina de un camion, pe DN 7, în zona Lotrişor din staţiunea Călimăneşti, traficul fiind blocat pe ambele sensuri de mers, au informat reprezentanţii Poliţiei Vâlcea.
20:20
Tentativele de blocaj cu orice preţ ale proiectelor energetice strategice pentru România continuă, dar nu voi renunţa niciodată să lupt pentru valorile în care cred, a scris, luni seara, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
20:10
Netflix a început să majoreze prețurile abonamentelor la nivel global, pe măsură ce profitul generat de restricționarea partajării parolelor încetinește, relatează Sky News.
19:50
Cazurile de violență domestică se înmulțesc în Anglia în timpul meciurilor de fotbal. Evoluția este evidențiată de statistica privind apelurile de la serviciile de urgență. Acestea se confruntă cu un număr crescut de solicitări în timpul meciurile echipei naționale și ale echipelor de club.
19:50
Izolarea socială, tranziția către învățarea online și timpul petrecut în exces pe dispozitivele electronice au creat un context dificil pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor, iar efectele încă le influențează comportamentele, spun specialiștii.
19:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj după publicarea rezultatelor finale ale alegerilor și referendumului. Vă mulțumesc tuturor că ați ieșit la vot, am câștigat corect într-o luptă nedreaptă, a spus Sandu. Ea i-a îndemnat pe oameni să iasă la vot în turul 2.
19:40
Rezultatele finale de la referendumul din Republica Moldova arată că 50.46% dintre moldoveni au votat Da pentru integrarea țării în Uniunea Europeană. Toate procesele verbale au fost numărate, iar rezultatul scrutinului poate fi validat.Numărătoarea s-a încheiat și în cazul alegerilor prezidențiale.
19:20
Ministrul Culturii Raluca Turcan a anunțat luni că începe proiectul care vizează restaurarea Muzeului Național de Istorie a României.
19:10
Oamenii de știință lansează un studiu pentru a înțelege mai bine modul în care trecerea anuală la ora de iarnă afectează starea de bine a oamenilor și percepția timpului, relatează The Guardian.
18:50
Atât persoanele care locuiesc la casă, cât și cele care stau la bloc și organizează petreceri sunt pasibile de amenzi. Acestea se situează, în prezent, între 500 și 1.500 de lei dar pot ajunge la 12.000 de lei, porivit unui proiect de lege.
18:40
Plenul Senatului a încuviinţat, luni, prin vot secret cu bile, cererea de efectuare a percheziţiei informatice în cazul senatorului Eugen Pîrvulescu.
18:20
Cartea PATRIOT. Memorii de Aleksei Navalnîi promite să devină una dintre cele mai importante mărturii ale timpurilor noastre. Scrisă de unul dintre cei mai cunoscuți opozanți ai regimului politic din Rusia, volumul este o privire sinceră și profundă asupra vieții și luptei unui om care a fost la un pas de moarte în 2020, în urma unei otrăviri. Iată de ce ar trebui să precomanzi această carte de la Bookzone și ce te așteaptă în paginile sale.
18:10
Festivalul Național de Teatru, ediția a 34-a, dedică lui Silviu Purcărete un modul prin care este marcată împlinirea a jumătate de secol de când apreciatul regizor face teatru. În modulul intitulat „SILVIU PURCĂRETE. 50 de ani de creație” sunt programate expoziții, lansări de carte, precum și spectacole ce îi poartă semnătura, create în stagiunea trecută.
17:50
Numerologul Mihai Voropchievici a dezvăluit, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, care sunt combinațiile de zodii ce întâmpină dificultăți majore în a colabora la locul de muncă. Aceste relații tensionate apar din diferențele fundamentale de personalitate și stil de lucru dintre anumite zodii.
17:50
Fostul milionar Irinel Columbeanu locuiește, de circa un an, la un azil din Gremănești. Prietenii l-au uitat și doar câteva persoane își mai aduc aminte de el.
17:40
O descoperire impresionantă a fost făcută de arheologii Muzeului Municipiului București în primăvara acestui an, în curtea Bisericii Izvorul Tămăduirii „Mavrogheni” din Capitală. În timpul cercetărilor, echipa a găsit un sicriu de zinc, care a fost imediat restaurat pentru a dezvălui povestea din spatele acestuia.
17:20
Cel de-al șaselea episod iUmor – Nu e ce vezi la televizor a adus, în ediția de  sâmbătă seară, de la 20:00, cel de-al treilea finalist din acest sezon. Astfel, Cătălin Bordea și-a folosit wild card-ul și a decis ca Beatrice Albu să fie cel de-al treilea finalist din sezonul 17.
17:10
Destinul Republicii Moldova trebuie decis doar de cetăţenii săi, a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis, care a salutat votul dat la referendumul pentru integrarea europeană şi la prezidenţialele din ţara vecină.
17:10
Se lansează volumele TNC – Purcărete & Boroghină. Pelerini în marele teatru al lumii / NTC – Purcărete & Boroghină. Pilgrims of the Great Theatre of the World.
Acum 24 ore
17:00
Rezultatul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu s-a dovedit un mare succes pentru autoritățile de la Chișinău. Conceput de echipa Maiei Sandu, referendumul se poate întoarce acum chiar împotriva inițiatorilor săi, estompând serios imaginea proeuropeană a moldovenilor și a conducerii Republicii Moldova.
16:50
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că votul cetăţenilor Republicii Moldova în favoarea drumului european este un pas înainte pentru un viitor mai bun al ţării, însă rezultatul "extrem de strâns" arată forţa de manipulare a propagandei ruse, menţionând că alegerile din România sunt următoarea ţintă a propagandei Moscovei.
16:40
Trei semne zodiacale vor începe un proces de transformare pe 22 octombrie 2024.
16:20
Un accident produs între un TIR și un autoturism a avut loc luni pe Autostrada Soarelui. Două persoane sunt rănite. Traficul este oprit temporar pe sensul București – Constanța, la kilometrul 150, în zona localității Fetești, județul Ialomița.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.