Misiunea imposibilă a Generației Z. Analist economic: „Este o generație a compromisurilor”

Adevarul (Romania), 22 octombrie 2024 02:45

Tinerii din România își doresc o țară ca-n afară. Însă, pentru că nu au parte de ea aici, o caută în străinătate. Motiv pentru care, dorința de a emigra pentru o viață mai bună a devenit deja pentru foarte mulți dintre ei un scop.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 15 minute
06:00
Unul dintre cele mai riscante drumuri montane din România a intrat în șantier. Șoseaua de 25 de kilometri, care va fi modernizată după cinci decenii, urcă pe valea Râului Mare până la Barajul Gura Apelor din Retezat, aflat la circa 1.000 de metri altitudine.
Acum 30 minute
05:45
Expertul în securitate Marius Ghincea avertizează că forțele pro-ruse pot în continuare pune sub semnul întrebării viitorul european al Chișinăului. România poate, totuși, să ia unele măsuri măcar pentru a evita intrarea totală a Republicii Moldova în sfera de influență a Rusiei.
Acum o oră
05:15
Mai puțin populare decât Valea Prahovei, cele mai „înalte” stațiuni montane din România, aflate în Munții Parâng, și-au dezvoltat în ultimii ani infrastructura și serviciile oferite turiștilor și au devenit mai accesibile, odată cu modernizarea șoselelor.
Acum 2 ore
04:45
Un studiu recent arată că gadgeturile purtabile pot detecta semnele timpurii ale COVID-19 și ale afecțiunilor cardiace înainte de apariția simptomelor. Cercetătorii au descoperit că datele colectate de aceste dispozitive inteligente ar putea ajuta la identificarea modificărilor subtile din organism.
04:15
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a început recrutarea pentru experți electorali în perspectiva alegerilor prezidențiale și parlamentare din acest an. Cei selectați pentru funcția de președinte sau locțiitor al biroului electoral dintr-o secție de votare vor primi o indemnizație de 4.270 lei
Acum 4 ore
03:45
Suplimentele cu CoQ10 (Coenzima Q10) sunt promovate pentru o varietate de scopuri, de la reducerea oboselii la prevenirea bolii Alzheimer. Deși sunt promovate cu mare pompă, specialiștii atrag atenția că nu există pilule miraculoase în domeniul sănătății.
03:15
Primele patru atacuri cibernetice considerate cele mai îngrijorătoare sunt amenințările legate de cloud, hacking și scurgere de informații, breșele terților și atacuri asupra dispozitivelor conectate.
03:00
PSD vrea să participe activ la referendumul lui Nicușor Dan, propunând o întrebare despre combaterea consumului de droguri în școli. Asta pentru că vrea să țină sub control ce se întâmplă la București și nimic mai mult, este de părere analistul Valriu Turcan.
02:45
Tinerii din România își doresc o țară ca-n afară. Însă, pentru că nu au parte de ea aici, o caută în străinătate. Motiv pentru care, dorința de a emigra pentru o viață mai bună a devenit deja pentru foarte mulți dintre ei un scop.
02:15
Sfârșitul lunii octombrie poate aduce panică și în rândul investitorilor, care deja se pregătesc de surprize „înfricoșătoare”, având în vedere mișcările volatile ale piețelor financiare din trecut.
Acum 6 ore
02:00
După 15 ani de creștere lentă, economiștii spun că America se îndreaptă spre o nouă eră, una haotică. Nimeni nu va trage un semnal de alarmă și nu va trimite mesaje sau emailuri despre asta, dar economia SUA trece printr-o schimbare istorică.
01:45
Fermierii au tras linie după seceta din această vară și spun că au ajuns la capătul răbdării. Mai ales fermierii mici și mijlocii spun că nu mai pot rezista și cel mai probabil vor vinde tot. Aceștia se plâng că statul îi despăgubește prea puțin și oferă și subvenții prea mici.
01:15
Giuseppe Etiope, geolog la Institutul Național de Geofizică din Roma și directorul unui proiect PNRR de realizare a primului laborator de geochimia gazelor din țară, susține că România are resurse de hidrogen natural. Este una dintre direcțiile de cercetare a laboratorului ENGAGE, de la UBB.
00:45
O femeie născută în Sankt Petersburg, Rusia, iar apoi mutată în Israel a decis să se stabilească în România. Deși soțul ei este român și se declară îndrăgostită de această țară, femeia are totuși o mulțime de dileme.
00:15
La Centrala Nucleară Cernavodă se va produce un izotop medical anti-cancer: Lutetium-177-PSMA, care va fi folosit în terapia mai multor tipuri de cancere, printre care și cel de prostată.
00:15
La 22 octombrie 1964, filosoful existenţialist Jean-Paul Sartre declanşa un adevărat scandal după ce a refuzat Premiul Nobel pentru Literatură. Tot într-o zi de 22 octombrie s-a născut şi celebrul portar de fotbal rus Lev Iașin, supranumit „Păianjenul negru".
Acum 8 ore
00:00
Fostul solist Iron Maiden, Paul Di'Anno, a decedat la 66 de ani, anunță familia sa. Născut pe 17 mai 1958, Di'Anno a cântat pe albumele Iron Maiden și Killers. Deși a avut probleme de sănătate, el a continuat să concerteze, având peste 100 de spectacole din 2023.
21 octombrie 2024
23:45
Patru politicieni din Gorj au fost surprinși filmându-se în jurul unei sonde de gaz, moment în care unul dintre ei a aprins o brichetă. Incidentul a avut loc în cadrul unei campanii electorale.
23:15
23:15
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a salutat luni faptul că opţiunea de aderare la UE a câştigat la referendumul din Republica Moldova "în pofida interferenţelor externe evidente" şi a exprimat angajamentul UE de a colabora cu Chişinăul pentru a "garanta" un "viitor european comun".
22:45
22:45
O femeie de 39 de ani a pierdut controlul unui autoturism pe Șoseaua Mihai Bravu și a lovit 13 mașini parcate. Testele efectuate de polițiști au arătat că șoferița nu consumase alcool sau substanțe psihoactive.
Acum 12 ore
22:00
Un subgrup tactic de 200 de infanteriști marini din Armata Spaniei urmează să se alăture brigăzii conduse de Franța în România.
22:00
Ministerul rus de Externe a respins, luni, toate acuzaţiile privind implicarea Rusiei în alegerile de duminică din Republica Moldova.
21:30
A doua zi din săptămână vine cu vești importante pentru nativii mai multor zodii. O zodie găsește echilibrul emoțional în relația de cuplu, în timp ce o altă zodie va avea loialitatea pusă la îndoială. Lorina, astrologul Click!, a realizat predicții complete pentru fiecare semn zodiacal.
21:15
Celebrul actor irlandez a împărtăşit recent, într-un interviu, câteva impresii despre Bucureşti, din vremea când filma aici pentru filmul „Voyagers”.
20:45
Cel puţin zece persoane au fost ucise luni, iar alte 30 au fost rănite în atacuri de artilerie ale armatei israeliene asupra unei şcoli administrate de agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, care găzduieşte persoane strămutate, potrivit presei locale.
20:15
Încă un scandal în sistemul medical românesc: o asistentă de la Spitalul Mangalia este cercetată pentru vânzarea ilegală a unor cantități importante de medicamente și instrumente medicale.
20:15
Un şofer din Piteşti acuză Poliţia Română că i-a folosit pe el şi pe ceilalţi participanţi la trafic drept scuturi umane, în încercarea de a prinde un elveţian de 19 ani.
20:00
Încălzirea globală cauzează arderea unei suprafețe mai mari de teren din cauza incendiilor de vegetație și probabil că ucide încă 12.000 de oameni pe an din cauza inhalării fumului, conform unei noi cercetări.
19:45
Platforma video caută să atragă abonați cu un plan fără prea multe reclame.
19:15
Un poliţist de la Brigada Rutieră din Bucureşti a fost accidentat în timpul serviciului de un şofer neatent, care i-a lovit din spate motocicleta şi l-a proiectat într-un alt autoturism.
19:15
Un deţinut din Penitenciarul Arad a fost ucis, luni după-amiază, de un coleg de celulă, fiind deschis un dosar pentru omor, dar şi o anchetă internă în instituţie privind modul de intervenţie al angajaţilor.
19:15
Un studiu surprinzător arată că rezervările de bilete de avion în weekend trebuie făcute la o anumită oră pentru ca să aducă economii semnificative.
19:00
Dacă vă numărați printre persoanele pasionate de modă și vă doriți să dispuneți de încălțăminte de sezon modernă și comodă, atunci aflați că acest articol vă este dedicat.
18:45
În România, acoperirea vaccinală împotriva gripei a rămas mult sub recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care vizează o rată de 75% în rândul populațiilor vulnerabile.
18:30
Deși genele noastre influențează semnificativ modul în care organismul nostru gestionează grăsimile, alegerile noastre privind dieta și exercițiile fizice joacă un rol crucial în determinarea greutății corporale.
18:30
După ce o instanţă a decis că cei 16 imigranţi trimişi în centrul de la Gjadër, din Albania, trebuie transferaţi înapoi în Italia, premierul Giorgia Meloni a anunţat că va adopta de urgenţă o lege care să-i permită să „exporte” imigranţii în centre din afara ţării.
18:30
Autorul accidentului produs sâmbătă seară pe DE 584, la ieşire din oraşul Însurăţei, soldat cu trei morţi şi un rănit, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.
18:15
Doi deputați și un senator din AUR își dau demisia luni, 21 octombrie, din cauza neînțelegerilor privind listele parlamentare.
18:15
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat oficial o țară „liberă de malarie”, după aproape un secol de eforturi de eradicare a bolii, scrie BBC.
18:00
Asociația de Transport Public Bucureşti - Ilfov pune la dispoziţia publicului larg, începând de luni, o hartă completă despre infrastructura rutieră şi cea pe şine din regiunea Bucureşti - Ilfov.
18:00
Una dintre cele trei fotografii pe care serviciile secrete sud-coreene le-au publicat drept dovadă a desfășurării trupelor nord-coreene în Rusia a fost realizată de un satelit folosit de Coreea de Sud, potrivit unei surse guvernamentale din această țară, relatează Ukrainska Pravda.
18:00
Uniunea Europeană are de ales între opt ofertanţi, care concurează pentru dezvoltarea unei platforme de achiziţii comune, arată documentele şi sursele citate de Reuters.
17:45
Președintele României, Klaus Iohannis susține votul în favoarea integrării europene la referendumul din Republica Moldova.
17:45
Sebastian Stan s-a născut la Constanța, în 1982, iar la opt ani a plecat cu mama sa la Viena, unde au stat destul cât copilul să joace, la 10 ani, un rol într-un film al multipremiatului regizor austriac Michael Haneke.
17:45
Bunuri în valoare de 2,8 milioane de lei au fost găsite și confiscate la Portul Constanţa Sud Agigea. Produsele au fost găsite în trei containere care veneau din China și se îndreptau către București, transmite luni Autoritatea Vamală Română.
17:45
Serviciile de securitate ale Israelului au destructurat o rețea de spionaj care colecta informații în numele serviciilor de informații iraniene, într-o nouă încercare a Teheranului de a recruta israelieni pentru activități de spionaj, au declarat luni autoritățile.
17:30
Votul la limită dat de moldoveni pentru Uniunea Europeană arată nu doar influența Rusiei, ci și neputința României de a deveni motorul schimbării dincolo de Prut.
17:15
Primul contract colectiv de muncă în domeniul bancar din România a fost finalizat şi semnat în urma discuţiilor din cadrul Consiliului Tripartit din care fac parte Guvernul, sindicatele şi patronatele
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.