Noi detalii în cazul morții omului de afaceri împușcat la o partidă de vânătoare din județul Iași

Adevarul (Romania), 22 octombrie 2024 20:00

Omul de afaceri Dumitru Lamban a murit în urma unui accident de vânătoare petrecut în Iași, când colegul său, Valentin Terciu, l-a împușcat accidental în piept.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
22:15
O zodie are tendinţa să se victimizeze şi să cadă pradă anxietăţii, iar o alta își debordează de energie şi charismă. Astrologul Click!, Lorina, are predicții complete pentru toți nativii horoscopului.
Acum 30 minute
22:00
Tribunalul Bucureşti a trebuit să decidă marţi cu privire la contestaţia depusă de o fostă membră a partidului SOS privind candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile parlamentare.
Acum o oră
21:45
50 de persoane sunt suspecte într-un dosar de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
21:30
Fără banii murdari investiți de Rusia și gruparea Șor, alegerile din R. Moldova s-ar fi consumat din primul tur cu victoria Maiei Sandu cu 52,7%, iar referendumul pro-UE ar fi trecut cu 63,1%.
21:30
Poliţiştii au reuşit să-l identifice şi îl cercetează pe „pistolarul” care a fost filmat, în septembrie, trăgând cu arma în Sectorul 5 din Capitală, în timp ce se plimba cu maşina. Este vorba despre un minor în vârstă de 15 ani.
Acum 2 ore
21:15
Gheorghe Funar și colegul său, Petru Mîndru, au formulat patru contestații împotriva listelor PNL, PSD și UDMR pentru alegerile parlamentare, invocând teorii ale conspirației. Tribunalul Alba le-a respins cererile, considerând documentele lor absurde.
21:15
SUA „nu își pot permite” un alt război dacă izbucnește un conflict în Asia de Est, a avertizat generalul Charles Flynn. Din Orientul Mijlociu până în Rusia, regimurile autoritare sfidează puterea SUA.
20:45
Guvernul de la Varşovia a dispus închiderea Consulatului Rusiei la Poznan şi a acuzat Moscova că ar fi în spatele unor incendii la obiective strategice nu doar în Polonia, ci şi în alte state aliate.
20:30
Un înalt oficial american a anunţat marţi că Guvernul SUA intenţionează să stabilească un nou pachet de sancţiuni împotriva statelor şi companiilor, fie ele şi terţe”, care livrează armament Rusiei.
20:30
Agenția Europeană pentru Produse Chimice a descoperit substanțe toxice, cum ar fi plumb și cadmiu, în haine și încălțăminte importate din alte state. Uniunea Europeană va implementa o lege pentru a proteja cetățenii.
Acum 4 ore
20:00
Omul de afaceri Dumitru Lamban a murit în urma unui accident de vânătoare petrecut în Iași, când colegul său, Valentin Terciu, l-a împușcat accidental în piept.
19:45
Constantin Cumpănă, unul dintre cei vechi și cunoscuți jurnaliști de investigații, s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani, în urma unui AVC.
19:45
Compania Municipală Termoenergetica București (CMTB) a transmis că vor funica apă caldă și căldură în căminele din campusul Regie, peste cinci zile. Studenții au stat două săptămâni fără aceste condiții minime de locuire.
19:15
În cadrul unei ceremonii desfăşurate luni seară la Palatul Regal din București, în sala Tronului, alături de alte personalităţi din diverse domenii, cantautorul Nicu Alifantis a primit din partea Principesei Margareta Ordinul Coroana României în grad de Cavaler.
19:00
FBI anchetează cum au ajuns documente cu un grad ridicat de clasificare pe platforma publică Telegram. Documentele conțineau planurile Israelului pentru un atac de retorsiune asupra Iranului.
19:00
Rusia, Iranul și China caută să provoace diviziuni în rândul americanilor înainte de alegerile din 5 noiembrie, conform unui oficial american de informații. Totuși, se estimează că aceste țări nu vor reuși să manipuleze competițiile într-o manieră care să afecteze rezultatul alegerii prezidențiale.
Acum 6 ore
18:15
18:00
Mircea Geoană a discutat despre finanțarea campaniei sale la Adevărul Live, subliniind transparența donațiilor, dar refuzând să comunice numele celor mai importanți donatori.
18:00
Candidatul democrat la președinția SUA Kamala Harris are un ușor avans față de rivalul său republican Donald Trump, 46% la 43%, pe fondul unui sentiment sumbru în rândul alegătorilor care cred că țara se află pe un drum greșit, arată un nou sondaj Reuters/Ipsos.
18:00
Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova, a votat recent în alegerile prezidențiale, având o familie cu legături europene.
18:00
Comisia Europeană a luat, marţi, măsuri suplimentare pentru a sprijini statele membre afectate de dezastre fără precedent legate de climă, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
17:30
Cocoțat deasupra golfului La Jolla, conacul miliardarului Darwin Deason nu este doar o casă pe plaja californiană, ci un adevărat palat Versailles pe faleză. Castelul a devenit o curiozitate locală datorită coloanelor sale din piatră sculptată, balcoanele elaborate și plaja privată.
17:30
Mircea Geoana a vorbit, într-un interviu acordat Adevărul, despre planurile pe care le are dacǎ va câștiga alegerile prezidențiale.
17:30
O femeie din Timișoara care s-a dat drept medic a făcut mai multe operații estetice la un cabinet neautorizat. Polițiștii i-au deschis un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii.
17:30
Un turist elveţian de 19 ani este deja celebru în România după ce, drogat şi fără permis, a furat o maşină şi a pornit în căutarea lui Dracula. Înainte de cursa nebună în care victime au căzut participanţi la trafic nevinovaţi, el a fost surprins de camere de supraveghere încercând să fure un TIR.
17:15
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege care interzice creşterea şi uciderea speciilor de şinşila şi de nurcă pentru realizarea și comercializarea blănurilor. Legea va intra în vigoare din data de 1 ianuarie 2027.
17:15
Președintele Zelenski neagă zvonurile privind demisiile iminente ale Ministrul Apărării, Rustem Umerov și șeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirill Budanov.
16:45
Un profesor de engleză din București este anchetat pentru viol, agresiune sexuală și coruperea unei fete de 14 ani, a anunțat Poliția Capitalei. Polițiștii au efectuat mai multe percheziții în acest caz.
16:45
Electrica ar putea să devină în scurt timp un canal de distribuire a poliţei de asigurare obligatorii împotriva dezastrelor naturale - PAD - printr-un parteneriat încheiat cu ASF.
16:45
Regele Charles al III-lea şi regina Camilla au încheiat, marți, turneul lor australian, printr-o deplasare la Sydney. Cei doi monarhi au participat, printre altele, la un barbecue uriaş supervizat de cîștigătorul „MasterChef Australia".
16:45
Deputatul francez Andy Kerbrat a fost prins recent de poliţişti având droguri asupra sa, dar nu a fost reţinut. El a postat pe reţelele de socializare un mesaj în care îşi recunoaşte dependenţa şi promite să se trateze.
16:30
USR a depus marți, 22 octombrie, primele proiecte din pachetul legislativ pentru reforma administrativ-teritorială a României. Printre măsuri, se numără reducerea numărului de județe și reorganizarea Bucureștiului.
Acum 8 ore
16:15
Parlamentul European a votat marţi în favoarea acordării unui împrumut de până la 35 de miliarde de euro Ucrainei, care va fi finanţat din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate în Europa.
16:15
Institutului „Marius Nasta” din Capitală nu are autorizaţie sanitară de funcţionare valabilă, fiind în aşteaptarea unui punct de vedere de la Direcţia de Sănătate Publică în urma lucrărilor de modernizare efectuate.
16:15
Fostul internațional a câștigat războiul în instanță, dar telenovela gardului continuă.
16:15
Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au emis amenzi tuturor locuitorilor din Sintești, județul Ilfov, pentru arderi ilegale de deșeuri.
16:15
În ciuda victoriei Partidului Libertăţii de extremă-dreapta în alegerile din Austria, preşedintele austriac Alexander van der Bellen a încredințat mandatul de formarea a unui nou guvern liderului Partidului Popular Austriac (ÖVP), cancelarul Karl Nehammer.
16:00
Președintele AUR, George Simion confirmă faptul că a fost cerută suma de 60.000 de euro candidaților la alegerile parlamentare din 2024.
15:45
De câteva zile, apa Mării Negre are, în unele zone, o culoare brun-roşcată, dată de anumite microalge dintr-o specie potenţial toxică, rezistentă la schimbările de mediu.
15:45
Sirene de raid aerian au răsunat la Tel Aviv și în alte părți din centrul Israelului, după ce Hezbollah a lansat salve de rachete asupra unor obiective militare israeliene în apropiere de Haifa și Tel Aviv, relatează Reuters.
15:30
Adesea, în miez de noapte, suntem tentați să mâncăm, însă preocupările legate de greutate ne fac să rezistăm acestor impulsuri.
15:30
În luna decembrie 2023, imediat după ce Consiliul European a anunţat oficial că Republica Moldova poate demara negocierile de aderare, Preşedintele Maia Sandu a anunţat organizarea unui referendum privind aderarea la UE, simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale din octombrie 2024.
15:30
Corduneanu fusese condamnat inițial la un an de închisoare, însă achitarea a venit în urma unui acord financiar.
15:30
Compania aeriană Wizz Air va vinde la bordul avioanelor „mămăliga” la plic. Preparatul, preferat de români, va costa doar 2,5 euro, potrivit G4Food.
15:15
Proprietarul Mega Image, Ahold Delhaize, care a înființat o companie de tehnologie în scopul „construirii viitorului” în food retail, angajează 250 de IT-iști până la finalul anului viitor.
15:00
Un articol vechi de ziar m-a pus în fața unei întâmplări cu multe fire. Descrierea amănunțită venea la pachet cu cu acțiunile viitoare ale unui ucigaș necunoscut.
15:00
Una dintre cele mai mari companii de consultanță financiară și audit din lume, prezentă și în România, a anunțat concedieri, după ce a constatat că unii angajați au participat la mai multe cursuri.
15:00
La referendumul care va fi organizat în Capitală odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, bucureștenii vor fi chemați să răspundă, în total, la trei întrebări: două propuse de primarul general, Nicușor Dan, plus una propusă de PSD.
14:45
Comandantul Brigăzii Separate 95 de Asalt Aerian a povestit cum unitatea sa a plecat direct de pe frontul din Torețk pentru a lua parte la incursiunea în regiunea rusă Kursk și a dat detalii despre rolul vehiculelor de luptă Mardar de producție germană, respectiv Bradley, livrate de SUA.
14:45
Un nou sondaj INSOMAR - AVANGARDE îi plasează pe Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă în turul doi la alegerile prezidențiale. La distanță de doar trei procente de liderul liberalilor se află George Simion.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.