CE a cerut României să aplice noua lege a salarizării abia când deficitul ajunge la 5% din PIB

Adevarul (Romania), 24 octombrie 2024 10:15

Comisia Europeană ar fi cerut României să aplice noua lege a salarizării abia când deficitul ajunge la 5% din PIB sau oricând, însă fără majorarea anvelopei salariale prevăzute în buget.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Romania)

Acum 5 minute
12:15
Anunţul morţii actorului american Ron Ely, în vârstă de 86 de ani, celebru pentru rolul lui Tarzan din serialul de televiziune cu același nume din anii 1960, a venit chiar din partea fiicei sale, Kirsten Casale Ely.
12:15
Partida de la Ora 22.00 tocmai a devenit disponibilă pentru un număr mare de telespectatori.
Acum 30 minute
12:00
CEO-ul Ford, Jim Farley, a anunțat care este mașina pe care a condus-o în ultima jumătate de an.
12:00
12:00
Miniștrii apărării din Regatul Unit și Germania au semnat un nou acord în materie de apărare, care ar cuprinde dezvoltarea unui sistem comun antirachetă și manevre bilaterale în Marea Baltică.
Acum o oră
11:45
Roman Hladki, controversatul șef de stat major al Forțelor Sistemelor fără pilot (USF), a fost demis din funcție la doar două luni după ce a fost numit în această funcție în august 2024, a informat Ukrainska Pravda, citând Ministerul Apărării al Ucrainei.
11:45
Un polițist de 23 de ani a murit după ce a căzut de la etajul trei al unui bloc din Sectorul 3, în noaptea de miercuri spre joi. Serviciul Omoruri și Parchetul București investighează circumstanțele incidentului.
11:45
Într-o ceremonie discretă, celebra cântăreață Lana Del Rey și-a unit destinul cu ghidul turistic Jeremy Dufrene.
11:30
Un nou sondaj INSCOP arată că Marcel Ciolacu conduce în intențiile de vot pentru turul I, urmat de George Simion și Mircea Geoană. Ciolacu ar câștiga turul II, cu excepția unei confruntări cu Geoană.
11:30
Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidențiale începe vineri, la miezul nopții, și se va încheia pe 23 noiembrie. Românii vor alege viitorul președinte dintre 14 candidați, ordinea lor pe buletinele de vot fiind stabilită de Biroul Electoral Central.
11:30
Majoritatea autorilor de „înscrisuri dușmănoase" din perioada comunistă erau absolvenți de studii elementare, potrivit CNSAS. Peste 2.500 erau pensionari, iar 142 de elevi și 31 de studenți au cerut la „Europa Liberă” difuzarea de muzică în emisiunea „Metronom”
11:30
Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a făcut publice joi o serie de date statistice privindu-i pe autorii de înscrisuri duşmănoase din anii comunismului.
11:30
Multinaționale din întreaga lume (70%) se așteaptă la înmulțirea obligațiilor de raportare fiscală, pe fondul numeroaselor reglementări adoptate în anii trecuți, potrivit Deloitte.
11:30
Un accident mortal s-a produs, joi-dimineață, pe un drum național, în județul Olt. Un bărbat în vârstă de 78 ani, care traversa prin loc nepermis, a fost lovit de un autoturism, victima nemaiputând fi salvată. Indisciplina pietonilor, a doua cauză de producere a accidentelor.
Acum 2 ore
11:15
Ucraina a reușit să stabilizeze situația de la Torețk din regiunea Donețk, dar armata rusă continuă să-și concentreze forțele în partea de est a orașului, a declarat, pe 23 octombrie, la televiziunea națională Anastasiia Bobovnikova, purtătorul de cuvânt al Grupului Operațional Tactic Lugansk.
11:00
Fostul manager al Spitalului CF 2, Şerban Bucur, a recunoscut că a primit mită în valoare de 764.370 de lei de la parteneri contractuali ai unității. În urma acordului de recunoaștere a vinovăției, el a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.
10:45
Polonia continuă să investească în bazele militare în care sunt dislocaţi militarii americani, plănuind ca, în 2025, să aloce 200 de milioane de dolari pentru aceste eforturi, după ce, în 2023, a investit nu mai puţin de 300 de milioane de dolari în acest sens.
10:30
Percheziţii de amploare au loc simultan, joi dimineaţă, procurorii punând în aplicare 21 de mandate, în dosare privind infracţiuni penale grave.
10:30
În cadrul unei întâlniri care a avut loc la Bruxelles între preşedintele Klaus Iohannis şi mai mulţi lideri PNL, s-a discutat despre cum ar fi afectat PNL în eventualitatea în care Nicolae Ciucă nu va ajunge în turul II la alegerile prezindenţiale.
10:30
Când e campanie electorală, candidații devin atât de amabili, încât răspund la orice întrebare, oricât ar fi ea de delicată.
Acum 4 ore
10:15
Comisia Europeană ar fi cerut României să aplice noua lege a salarizării abia când deficitul ajunge la 5% din PIB sau oricând, însă fără majorarea anvelopei salariale prevăzute în buget.
10:15
Șoferul de 17 ani care, miercuri seara, a produs accidentul cumplit de pe Drumul Național 66, în urma căruia el și un coleg de-al său au decedat, iar alți 19 oameni au fost răniți, se urcase fără a avea permis la volanul unei mașini furate, arată primele cercetări.
10:00
Un incendiu a izbucnit miercuri seara la un aparat de gătit într-un restaurant cunoscut, situat pe strada Nicolae Iorga din municipiul Iași, în zona Podu Piatra, potrivit ISU Iași.
09:45
De la ora 22.00 (Digi Sport 1, Prima Sport 5), vom avea un meci cu o miză mare în etapa a 3-a a Ligii Europa.
09:15
Pe „Ibrox Park“ din Glasgow, diseară, de la ora 22.00 (Digi Sport 1, Prima Sport 5), vârful roș-albaștrilor va fi în centrul atenției.
09:15
Un tânăr de 27 de ani a paralizat brusc, nemaiputându-și mișca mâinile și picioarele. Acesta a ajuns la spitalul Bagdasar Arseni, unde medicii nu i-au dat șanse de supraviețuire. Acum, însă, starea lui s-a îmbunătățit, iar specialiștii cred că este vorba despre un virus.
08:45
Dinamo a început „să ia apă“, dovadă și faptul că are o singură victorie în ultimele șase etape. Singura consolare e că fanii rămân la înălțime și tocmai au adus clubului un câștig imens.
08:45
Guvernul unui stat a decis desființarea Fiscului și concedierea a aproximativ 3.000 de agenți angajați în fostul regim în perioada 2019 - 2023, ca parte a unui plan de diminuare a cheltuielilor.
08:45
Peste 200 de percheziţii domiciliare au loc pe parcursul zilei de joi, 24 octombrie, în cadrul amplei acţiuni a poliţiei, desfăşurată pe mai multe zile şi numită Operaţiunea „Jupiter”.
08:30
Autorităţile din judeţul Hunedoara au activat, miercuri seară, Planul Roşu de Intervenţie, în urma unui accident în care au fost implicate un autoturism şi un microbuz care transporta persoane. Şoferul maşinii, în vârstă de 17 ani, a murit, iar alte 21 de persoane au ajuns la spital.
Acum 6 ore
07:45
Doi înalţi oficiali ai guvernului turc cred că responsabil pentru atacul terorist de miercuri de la sediul companiei aviatice Turkish Aerospace Industries (TAI), soldat cu cinci morţi şi 22 de răniţi, ar putea fi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
07:45
Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, ucis în atentatul de la Arad din 29 mai 2021, a fost reținută pentru omor calificat distrugere şi nerespectarea regimului materialelor exploziv, împreună cu doi complici.
07:15
Raportat la sărăcia din fotbalul nostru, ce a reușit campioana Superligii, în acest sezon al Ligii Europa, e o performanță financiară colosală.
07:00
Două persoane din Tulcea au apelat, miercuri seara, serviciul de urgenţă 112, după mesajul RO-ALERT, cerând informaţii suplimentare.
06:30
Temperaturile medii sunt în scădere uşoară, anunţă meteorologii, dar apropiate de cele obişnuite pentru această perioadă.
Acum 8 ore
06:00
Când venea vorba de război Ștefan cel Mare cu siguranță nu era un sfânt. Dincolo de apărarea propriilor teritorii, marele voievod moldovean a rămas în istorie și ca un războinic care aducea apocalipsa în teritoriile inamice. Prăda, ardea sate și orașe, lua sute de mii de robi.
05:45
Utilizarea telefoanelor inteligente, a tabletelor și a oricărui dispozitiv care generează lumină, mai ales albastră, în timpul nopții poate să ne îmbolnăvească grav, pe termen lung, spun specialiștii. Din cauza tehnologiei omenirea a început să sufere din cauza poluării luminoase.
05:15
Într-un peisaj politic marcat de provocări economice și sociale, parte dintre candidații la prezidențiale au prezentat deja viziunea lor pentru viitorul țării. Ce puncte comune sunt în propunerile acestora, dar și care sunt diferențele fundamentale care le definesc candidaturile.
04:45
Magneziul s-a dovedit a aduce numeroase beneficii pentru sănătate, fiind legat de îmbunătățirea calității somnului. Acesta joacă un rol esențial în funcționarea sistemului nervos și ajută la relaxarea mușchilor, ceea ce facilitează un somn mai profund și mai odihnitor.
Acum 12 ore
04:15
Tehnologia a devenit parte esențială a vieții noastre de zi cu zi, însă poate provoca probleme grave de sănătate în timp. Iată cum le poți preveni.
03:45
Războiul din Ucraina a devenit un subiect electoral în SUA, iar americanii tind să susțină poziția lui Trump, care se concentrează pe banii trimiși ucrainenilor, spune analista Iulia Joja. Ea nu vede vreun scenariu în care alegerea lui Trump poate fi o veste bună pentru Ucraina.
03:15
Redresarea economică globală prezintă o imagine mixtă. În timp ce economia SUA pare pregătită pentru o revenire uşoară, zona euro continuă să se confrunte cu multe incertitudini.
03:00
Putin vrea să scape de dolar, dar participanții la summitul BRICS au fost îndemnați chiar de organizatori să aibă la ei bani cash, în special dolari și euro
02:45
Până recent, românii aveau nevoie de pașaport pentru a vizita Turcia, una dintre cele mai populare destinații turistice. Noua regulă, în vigoare din această vară, nu se aplică și minorilor sub 14 ani.
02:15
Satul Măgureni din Munții Șureanu rămăsese pustiu în anii 2000, înainte ca un schit să fie ridicat aici, în apropiere de Vârful Godeanu - numit și muntele sfânt al dacilor. Așezarea este căutată însă de tot mai mulți turiști, fiind traversată de Via Transilvanica.
02:00
Piața auto din România este plină de mașini care au kilometrajul dat înapoi, iar unii proprietari s-ar putea să nu știe că și odometrul vehiculelor proprii au fost cândva manipulate.
01:45
CNAIR a furnizat pentru „Adevărul” valoarea totală și defalcată a despăgubirilor acordate pentru exproprierile făcute pe cele cinci secțiuni ale autostrăzii Sibiu-Pitești, în lungime totală de 122,1 kilometri.
01:15
Alianța Industrială Europeană pentru Reactoare Mici Modulare (SMR) a selectat newcleo, care va produce un reactor rapid cu plumb care va recicla combustibilul nuclear uzat.
00:45
Mama unui adolescent din SUA spune că fiul ei adolescent a fost determinat să-și pună capăt zilelor de un chatbot AI. Băiatul s-a sinucis după i-a mărturisit personajului vitual cu care comunica cât de nefericit este, iar acesta din urmă i-a transmis un mesaj sinistru.
00:45
Povestea drumurilor care traversau Munții Carpați a început acum două milenii. Primele căi de comunicație datează din vremea războaielor daco-romane. Cu timpul, au fost transformate în șosele moderne, iar în anii următori ar putea fi concurate de prima autostradă transcarpatică din România.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.